Aqua-Plus PP-R elleboogkoppeling 90° met binnendraad

De Aqua-Plus PP-R elleboogkoppelingen 90° met binnendraad in wit worden gebruikt om PP-R buizen met andere leidingsystemen te verbinden en daarbij haaks van richting te veranderen.

✓ Met binnendraad (vrouwelijk)
✓ Geschikt voor drinkwater
✓ Hittebestendig tot +95°C
✓ Geoptimaliseerde doorstroming
✓ Gemaakt in Europa

De witte PP-R elleboogkoppelingen 90° IG zijn verkrijgbaar in verschillende draadmaten voor PP-R buizen van 20mm tot 32mm buitendiameter.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 2,90/ stuk (Basisprijs € 2,90/ stuk)
 • from 20 Items € 2,80/ stuk (Basisprijs € 2,80/ stuk)
 • from 50 Items € 2,70/ stuk (Basisprijs € 2,70/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Aqua-Plus PP-R elleboog 90° - Koppeling met binnendraad

Diverse maten beschikbaar ✓ Binnendraad van messing ✓ Drinkwater goedkeuring ✓

De witte Aqua-Plus 90° PP-R elleboogkoppelingen met binnendraad van messing zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zowel de compatibele diameters van de PP-R buizen als de schroefdraaddiameters variëren. De elleboogkoppeling is een eenvoudige methode om met een schroefkoppeling een rechtstreekse verbinding te maken tussen een PP-R buis en een conventionele metalen buis. Tegelijkertijd veroorzaakt de hoek van 90° een verandering van richting in een rechte hoek.

Naast het verbinden van verschillende leidingsystemen is de PP-R elleboogkoppeling ook zeer geschikt voor het verbinden van afzonderlijke delen binnen het PP-R leidingsysteem door middel van een schroefverbinding. Bovendien kan de koppeling ook worden gebruikt als wandbevestigingsbeugel voor een wateraansluiting, hoewel hierbij de mogelijkheid ontbreekt om de koppeling rechtstreeks aan de wand te bevestigen, zodat deze met behulp van pijpklemmen op de PP-R-buis moet worden gemonteerd.

Leveringsomvang:

 • 1 x Aqua-Plus PP-R hoek-koppeling 90° met binnendraad in wit

Eigenschappen van de PP-R koppeling met 90° hoek en inwendige schroefdraad

Onze PP-R haakse koppeling zijn vervaardigd uit polypropyleen random copolymeer van hoge kwaliteit met een messing binnendraad. PP-R is een slagvaste, chemisch bestendige kunststof die zonder aarzeling kan worden gebruikt voor warm- en koudwatervoorziening, alsmede voor de drinkwatervoorziening. Met een temperatuurbestendigheid van -10°C tot +95°C is zelfs het gebruik van warmwaterleidingen voor radiatoren, warmtepompsystemen of thermische zonne-energiesystemen zonder beperkingen mogelijk. De messing schroefdraad biedt een handige manier om de verschillende systemen snel en gemakkelijk met elkaar te verbinden door middel van schroefverbindingen.

De interne messing schroefdraad is niet alleen volledig omsloten door het kunststof aan de buitenkant. Het messing inzetstuk steekt diep in de elleboogkoppeling. Een speciaal fabricageproces zorgt ervoor dat het polypropyleen ook het messing aan de binnenkant omsluit. Dit heeft twee grote voordelen. Enerzijds wordt een absoluut vaste greep op de messingschroefdraad verkregen, zelfs wanneer de schroefverbinding een zeer hoog aanhaalmoment vereist. Bovendien is de binnendiameter van de koppeling perfect afgestemd op de overeenkomstige PP-R-buis tot aan de schroefdraad.

Alle fittingen van het Aqua-Plus systeem, die voor de lasverbinding van PP-R buizen worden gebruikt, zijn in diepte beperkt tot de noodzakelijke insteekdiepte bij het opnemen van de buis. Daarna volgt een binnensector waarvan de diameter precies is afgestemd op de binnendiameter van de pijp. Hierdoor ontstaat een vrijwel naadloze overgang van de pijp naar de koppeling, zodat vloeistoffen ongehinderd kunnen stromen zonder noemenswaardige wrijvingsverliezen.

Maatoverzicht van de 90° PP-R hoekkoppelingen met binnendraad

 • PP-R Hoekkoppeling 90° DN20x1/2" IG: Voor PP-R buizen met Ø buiten 20mm - binnendraad Ø 1/2"
 • PP-R Hoekkoppeling 90° DN25x1/2" IG: Voor PP-R buizen met Ø buit 25mm - binnendraad Ø 1/2"
 • PP-R Hoekkoppeling 90° DN25x3/4" IG: Voor PP-R buizen met Ø buiten 25mm - binnendraad Ø 3/4"
 • PP-R Hoekkoppeling 90° DN32x1" IG: Voor PP-R buizen met Ø buiten 32mm - binnendraad Ø 1"

Verwerking van elleboogkoppelingen voor PP-R buizen

De elleboogkoppeling heeft een inwendige messing schroefdraad en een haaks daarop geplaatste buismof, waarin een PP-R-buis wordt ondergebracht. De pijp wordt permanent verbonden met de elleboogkoppeling door lassen met een pijplasapparaat. Om dit te bereiken moeten zowel de buis als de buismof op of in de verwarmingsbus worden geplaatst en gedurende een bepaalde tijd worden verwarmd. Hierdoor worden de oppervlakken zachter, zodat de buis in de buismof kan worden gestoken. Dit moet ook onmiddellijk na het verwarmen gebeuren. Zonder verwarming kan de buis er echter niet in, omdat de binnendiameter van de PP-R-bocht ca. een halve millimeter kleiner is om een absoluut dichte lasverbinding te garanderen. Let er bij het inbrengen van de PP-R buis op dat dit gebeurt zonder te draaien en met een maximale as afwijking van 3°. De diepte tot waar de buis in de buishouder moet worden geschoven is afhankelijk van de buitenste buisdiameter.

De PP-R hoekkoppelingen hebben verschillende diameters voor de PP-R buizen, afhankelijk van het ontwerp. Deze vereisen daarentegen verschillende tijden voor verwarming en koeling. De insteekdiepte neemt ook toe naarmate de buitendiameter van de pijp toeneemt. Daarom hebben wij een gegevensblad opgesteld met deze belangrijke specificaties voor elke pijpmaat. Op de productpagina van PP-R buizen in wit, kunnen deze gegevensbladen worden gedownload. Zij bevatten ook waardevolle informatie over montage en lineaire lengte expansie.

De hoogwaardige messing schroefdraad varieert in grootte, afhankelijk van het ontwerp, en varieert van een halve duim tot een duim in de beschikbare hoekkoppelingen. Dit is een inwendige schroefdraad die wordt gebruikt om schroefbare buisverbindingen te maken die een uitwendige schroefdraad van de overeenkomstige maat hebben. Dit kan een schroefkoppeling zijn naar buizen van koper, aluminium of staal, of naar een andere sectie binnen een PP-R leidingsysteem. Bovendien is de binnendraad, afhankelijk van de maat, ook geschikt voor het aansluiten van een uitlaatkraan, een afsluiter of een flexibele pijpverbinding.

Technische gegevens van de witte hoekkoppeling voor PP-R buizen

 • Producttype: Haakse koppeling
 • Materiaal (hoek): Polypropyleen-random-copolymeer
 • Materiaal (schroefdraad): Messing
 • Uitvoering: Inwendige draad
 • Schroefdraad diameter: 1/2" - 1"
 • Buitendiameter pijp: 20,0mm - 32,0mm
 • Wijziging van richting: 90°
 • Temperatuurbestendigheid: -10°C - +95°C
 • Voedsel goedkeuring: Ja
 • Drinkwater goedkeuring: Ja
 • DVGW gekeurd: Ja
 • Corrosiebestendigheid: Zeer goed

OPMERKING: Voor schroefverbindingen moet altijd een schroefdraadafdichtingstape, teflontape of hennep worden gebruikt om een ​​goede afdichting te garanderen.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerPPR-WKUPPIG-0000
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MaatNee
UitvoeringHaakse koppeling
Ø Draadvaries
Afmetingen (B/H/D)varies
Insteekdieptevaries
Verwarmingstijdvaries
Afkoeltijdvaries
KunststofPolypropyleen
MateriaalPolypropyleen-random-copolymeer
UV-bestendigheidUV-gestabiliseerd
KleurWit
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.