Aqua-Plus PP-R koppeling met buitendraad

De Aqua-Plus PP-R koppeling met vaste buitendraad in wit maakt het mogelijk om een verbinding te maken tussen PP-R buizen en conventionele metalen leidingsystemen in een rechte lijn.

✓ Met buitendraad (mannelijk)
✓ Schroefdraad stevig geïntegreerd
✓ Hittebestendig tot +95°C
✓ Ongehinderde doorstroming
✓ Geproduceerd in Europa

De witte PP-R-koppelingen (AG) zijn verkrijgbaar in verschillende draadmaten voor PP-R-buizen met een buitendiameter van 20mm tot 40mm.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 3,45/ stuk (Basisprijs € 3,45/ stuk)
 • from 20 Items € 3,33/ stuk (Basisprijs € 3,33/ stuk)
 • from 50 Items € 3,21/ stuk (Basisprijs € 3,21/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Aqua-Plus PP-R buiskoppeling met buitendraad

Vaste geïntegreerde schroefdraad ✓ Vele maten ✓ Laag wrijvingsverlies ✓

De witte Aqua-Plus PP-R koppelingen met buitendraad zijn verkrijgbaar in vele verschillende uitvoeringen. De hoogwaardige messing schroefdraad varieert in grootte, afhankelijk van de uitvoering, van 1/2" tot 1 1/4". Het aansluitstuk voor de PP-R-buis aan de tegenoverliggende zijde is verkrijgbaar in de maten DN20 tot DN40. Dit maakt een gelaste verbinding van het PP-R leidingsysteem met andere leidingsystemen met een schroefverbinding mogelijk.

Met de bijbehorende PP-R buiskoppeling met binnendraad zijn verbindingen van twee delen van een PP-R buissysteem in een handomdraai gemaakt. Bovendien kan elke andere verbinding die een binnendraad van de juiste maat heeft, ook op de buitendraad worden gemaakt. Het gaat onder meer om aansluitingen voor zwembad- en vijverpompen, radiatoren, drukboilers of zelfs thermische zonnepanelen.

Leveringsomvang:

 • 1 x Aqua-Plus PP-R koppeling met buitendraad in wit

Eigenschappen van de PP-R koppeling met buitendraad

Onze PP-R koppeling met stevig geïntegreerde messing draad is gemaakt van voedselveilig, voor drinkwater goedgekeurd polypropyleen random copolymeer, dat wordt gekenmerkt door een zeer goede slagvastheid en temperatuurbestendigheid. Net als alle Aqua-Plus fittingen en buizen is de koppeling geschikt voor warm- en koudwaterleidingen van -10°C tot +95°C en bestand tegen een continue druk van maximaal 26 bar, afhankelijk van de temperatuur. De normen die vereist zijn voor de goedkeuring van drinkwater worden altijd nageleefd en bevestigd door de DVGW en SKZ met overeenkomstige certificaten.

Een bijzonder kenmerk van PP-R-koppelingen met buitendraad is dat de binnendiameter van de messing inlage volledig wordt bedekt door het polypropyleen. Dit garandeert een constante diameter die perfect is afgestemd op de buisverbinding. De schroefdraadinzet is ook aan de buitenkant diep in het kunststof geïntegreerd. Dit zorgt voor een strakke passing in de kunststof, die wordt gekenmerkt door een maximale levensduur. Zelfs als de schroefverbinding vaak wordt belast met hoge aandraaimomenten.

Om de optimale insteekdiepte te beperken, wordt de binnendiameter tussen de buishouder en de messing schroefdraad afgestemd op de binnendiameter van de overeenkomstige PP-R buis. De hoogwaardige kunststof reikt tot aan de buitenrand van de schroefdraad, zodat de doorstroming binnenin de koppeling niet wordt belemmerd.

Maatoverzicht van de PP-R koppelingen met buitendraad

 • PP-R koppeling DN20x1/2" AG: Voor PP-R buizen met Ø buiten 20mm - buitendraad Ø 1/2"
 • PP-R koppeling DN20x3/4" AG: Voor PP-R buizen met Ø buiten 20mm - buitendraad Ø 3/4"
 • PP-R koppeling DN25x1/2" AG: Voor PP-R buizen met Ø buiten 25mm - buitendraad Ø 1/2"
 • PP-R koppeling DN25x3/4" AG: Voor PP-R buizen met Ø buiten 25mm - buitendraad Ø 3/4"
 • PP-R koppeling DN32x3/4" AG: Voor PP-R buizen met Ø buiten 32mm - buitendraad Ø 3/4"
 • PP-R koppeling DN32x1" AG: Voor PP-R buizen met Ø buiten 32mm - buitendraad Ø 1"
 • PP-R koppeling DN40x1" AG: Voor PP-R buizen met Ø buiten 40mm - buitendraad Ø 1"
 • PP-R koppeling DN40x1 1/4" AG: Voor PP-R buizen met Ø buiten 40mm - buitendraad Ø 1 1/4"

Verwerking van buiskoppelingen met buitendraad voor PP-R buizen

De koppeling met buitenschroefdraad wordt gebruikt voor het verbinden van PP-R buizen en een schroefkoppeling met binnenschroefdraad in de juiste maat. Om dit te realiseren moeten de PP-R koppeling en de PP-R buis zacht worden gemaakt door ze te verhitten met een moflasapparaat. Daartoe moeten beide onderdelen gelijktijdig in of op de houder van het lasapparaat worden geplaatst, gedurende een bepaalde tijd worden verhit en dan onmiddellijk worden samengevoegd. De buis moet recht en zonder te draaien in de buishouder van de koppeling worden gestoken tot de insteekdiepte is bereikt. Tenslotte moet de gelaste verbinding een tijdje rusten om af te koelen.

In het tabblad voor de gegevensbladen hebben wij voor elke pijpdiameter een afzonderlijk gegevensblad voorzien dat kan worden gedownload. Wij hebben deze afzonderlijk opgesteld omdat zij specifieke informatie bevatten over lassen en assemblage. Dit omvat informatie over de inbrengdiepte, de opwarmtijd en de afkoeltijd na het inbrengen.

De permanent geïntegreerde buitendraad van de pijpkoppeling varieert in diameter, afhankelijk van de uitvoering. Om een verbinding te maken met een metalen buis, een flexibele buissectie of een andere PP-R buis, moeten deze voorzien zijn van een vrouwelijke koppeling - d.w.z. een schroefkoppeling met binnendraad - van dezelfde maat, die op de buitendraad wordt geschroefd. Het voordeel is dat een dergelijke buisverbinding, in vergelijking met gelaste verbindingen met buismoffen aan beide zijden, op elk moment kan worden losgemaakt.

Technische gegevens van de witte koppeling voor PP-R buizen

 • Producttype: Buiskoppeling
 • Materiaal (hoek): Polypropyleen-random-copolymeer
 • Materiaal (draad): Messing
 • Uitvoering: Buitendraad
 • Draaddiameter: 1/2" - 1 1/4"
 • Buitendiameter buis: 20,0mm - 40,0mm
 • Wijziging van richting: Geen
 • Temperatuurbestendigheid: -10°C - +95°C
 • Levensmiddelen goedkeuring: Ja
 • Drinkwater goedkeuring: Ja
 • DVGW gecontroleerd: Ja
 • Corrosiebestendigheid: Zeer goed

OPMERKING: Voor pijpaansluitingen met messing schroefdraad wordt wat hennep of teflon tape aanbevolen voor extra afdichting.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerPPR-KUPPAG-0000
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MaatNee
UitvoeringBuiskoppeling
Ø Draadvarieert
Afmetingen (B/H/D)varieert
Insteekdieptevarieert
Verwarmingstijdvarieert
Afkoeltijdvarieert
KunststofPolypropyleen
MateriaalPolypropyleen-random-copolymeer
UV-bestendigheidUV-gestabiliseerd
KleurWit
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.