Aqua-Plus PP-R koppeling met binnendraad

De Aqua-Plus PP-R koppeling in wit met vaste binnendraad maakt een snelle aansluiting van PP-R buizen op andere leidingsystemen met rechte buizen mogelijk zonder van richting te veranderen.

✓ Met binnendraad (vrouwelijk)
✓ Draad stevig geïntegreerd
✓ Hittebestendig tot +95°C
✓ Ongehinderde doorstroming
✓ Geproduceerd in Europa

De witte PP-R-koppelingen (IG) zijn verkrijgbaar in verschillende draadmaten voor PP-R-buizen met een buitendiameter van 20mm tot 40mm.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 3,33/ stuk (Basisprijs € 3,33/ stuk)
 • from 20 Items € 3,21/ stuk (Basisprijs € 3,21/ stuk)
 • from 50 Items € 3,09/ stuk (Basisprijs € 3,09/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Aqua-Plus PP-R Pijpkoppeling met binnendraad

Geïntegreerde messingdraad ✓ Verschillende maten ✓ Geoptimaliseerde doorstroming ✓

De witte Aqua-Plus PP-R koppelingen met binnendraad aan één zijde zijn verkrijgbaar in verschillende versies. De afmetingen van de lasmoffen voor de opname van een PP-R-buis variëren van DN20 - DN40, evenals de schroefdraadmaten. De inwendige messing schroefdraad varieert van 1/2" tot 1 1/4", afhankelijk van de gekozen uitvoering. Door de vaste lasverbinding aan de ene zijde en de schroefverbinding aan de andere zijde van de buiskoppeling kunnen verbindingen van PP-R leidingsystemen naar andere leidingsystemen en tussen twee leidingsystemen van PP-R zonder veel moeite tot stand worden gebracht.

Als doorvoerverbinder biedt de pijpkoppeling ontelbare toepassingsmogelijkheden. Deze variëren van schroefbare afdichtingspluggen voor latere uitbreiding van het leidingsysteem, tot de aansluiting van eindgebruikers zoals uitlaatkleppen, verwarmingselementen of airconditioners, tot de verbinding van koperen, aluminium of stalen buizen met PP-R buizen.

Leveringsomvang:

 • 1 x Aqua-Plus PP-R koppeling met binnendraad in wit

Eigenschappen van de PP-R koppeling met binnendraad

Onze PP-R-buiskoppelingen zijn vervaardigd uit polypropyleen-random-copolymeer van hoge kwaliteit, waarbij de binnendraad uit messing is vervaardigd. PP-R is een voedselveilige kunststof die wordt gekenmerkt door een zeer goede slagvastheid en chemische weerstand. Opmerkelijk is ook de temperatuurbestendigheid van -10°C tot +95°C, waardoor de vrouwelijke buiskoppeling perfect geschikt is voor het aansluiten van warmwaterleidingen voor verwarmingssystemen of voor geothermische energie. Dankzij de drinkwatertoelating, aangetoond door DVGW- en SKZ-certificaten, kan de buiskoppeling zonder aarzeling ook worden gebruikt voor leidingen die drinkwater transporteren. Afhankelijk van de continue bedrijfstemperatuur zijn drukken tot 26 bar toelaatbaar.

In tegenstelling tot onze meerdelige schroefkoppelingen heeft de pijp-buiskoppeling een permanent geïntegreerde messing schroefdraad. Bij de uitvoering met binnendraad is de messing inlage zowel aan de binnenzijde tot aan het begin van de schroefdraad als aan de buitenzijde vrijwel geheel in de kunststof geïntegreerd. Hierdoor wordt niet alleen een permanente, stevige verbinding tussen de twee materialen tot stand gebracht, maar wordt er ook voor gezorgd dat de schroefdraad niet loskomt van de kunststof en daarmee niet meedraait, zelfs niet bij hoge aandraaimomenten. Indien een PP-R buiskoppeling met buitenschroefdraad wordt ingeschroefd, ontstaat een doorlopende verbinding die van de ene buis naar de andere volledig door de kunststof wordt omsloten, zonder dat transportvloeistoffen in contact komen met de schroefverbinding van messing.

Een bijzonder kenmerk van de fittingen van het witte AquaPlus PP-R leidingsysteem is dat ze een stromingsgeoptimaliseerd ontwerp hebben. De buiskoppelingen met een buismof aan één zijde zijn zodanig ontworpen dat de buis na verweking tot de vereiste insteekdiepte kan worden ingedrukt en in diepte wordt begrensd door een binnenruimte. Ook deze is qua diameter exact afgestemd op de buis en loopt door tot het begin van de inwendige schroefdraad.

Maatoverzicht van de PP-R koppelingen met binnendraad

 • PP-R koppeling DN20x1/2" IG: Voor PP-R buizen met Ø buiten 20mm - binnendraad Ø 1/2"
 • PP-R koppeling DN20x3/4" IG: Voor PP-R buizen met Ø buiten 20mm - binnendraad Ø 3/4"
 • PP-R koppeling DN25x1/2" IG: Voor PP-R buizen met Ø buiten 25mm - binnendraad Ø 1/2"
 • PP-R koppeling DN25x3/4" IG: Voor PP-R buizen met Ø buiten 25mm - binnendraad Ø 3/4"
 • PP-R koppeling DN32x3/4" IG: Voor PP-R buizen met Ø buiten 32mm - binnendraad Ø 3/4"
 • PP-R koppeling DN32x1" IG: Voor PP-R buizen met Ø buiten 32mm - binnendraad Ø 1"
 • PP-R koppeling DN40x1" IG: Voor PP-R buizen met Ø buiten 40mm - binnendraad Ø 1"
 • PP-R koppeling DN40x1 1/4" IG: Voor PP-R buizen met Ø buiten 40mm - binnendraad Ø 1 1/4"

Verwerking van buiskoppelingen met binnendraad voor PP-R buizen

De PP-R koppeling wordt gebruikt om een ​​PP-R buis op een andere buis te schroeven. De PP-R buis wordt aan de koppeling gelast. Om dit te doen, hebt u een mof-lasapparaat nodig met een verwarmingsmof van de juiste maat, waarin de buis wordt gestoken en tegelijkertijd de mof van de koppeling wordt bevestigd om deze zacht te maken door deze te verwarmen. De buis kan dan in de huls worden gestoken. Dit moet gebeuren zonder lange wachttijden, recht en zonder torsie om de lasverbinding waterdicht en drukdicht te maken. Een asafwijking tot 3° valt binnen het tolerantiebereik. Pogingen om de tube in te brengen zonder zacht te worden, zullen niet effectief zijn. De binnendiameter van de buismanchet aan één zijde van de koppeling is bewust iets kleiner en zorgt voor de hoge drukvastheid van de lasverbinding.

Verschillende buisdiameters resulteren ook in verschillende opwarmtijden, afkoeltijden en insteekdieptes. Om ze hier allemaal op te sommen zou de productbeschrijving erg verwarrend maken, daarom hebben wij hiervoor onze eigen installatiegegevensbladen gemaakt, die ook belangrijke informatie bevatten over de installatie en andere specifieke details. Deze gegevensbladen kunnen worden gedownload in het gelijknamige tabblad.

Aan de andere kant van de lasverbinding bevindt zich de schroefkoppeling met inwendige schroefdraad van messing, die door het eenvoudig inschroeven van de tegenhanger met uitwendige schroefdraad van dezelfde diameter een snelle verbinding van de PP-R buis met een buis van koper, staal of iets dergelijks tot stand brengt. Het is echter niet absoluut noodzakelijk om hier een verbinding met een ander buissysteem te maken; het is ook mogelijk om zonder aarzelen een andere PP-R buis te combineren met een buiskoppeling en buitenschroefdraad.

Technische gegevens van de witte koppeling voor PP-R buizen

 • Producttype: Buis-koppling
 • Materiaal (hoek): Polypropyleen-random-copolymeer
 • Materiaal (draad): Messing
 • Uitvoering: binnendraad
 • Draaddiameter: 1/2" - 1 1/4"
 • Buitendiameter buis: 20,0mm - 40,0mm
 • Wijziging van richting: Geen
 • Temperatuurbestendigheid: -10°C - +95°C
 • Levensmiddelen goedkeuring: Ja
 • Drinkwater goedkeuring: Ja
 • DVGW gecontroleerd: Ja
 • Corrosiebestendigheid: Zeer goed

OPMERKING: Voor een betrouwbare afdichting van de schroefdraad van de koppeling moet teflontape of hennep worden gebruikt.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerPPR-KUPPIG-0000
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MaatNee
UitvoeringBuis-koppling
Ø Draadvarieert
Afmetingen (B/H/D)varieert
Insteekdieptevarieert
Verwarmingstijdvarieert
Afkoeltijdvarieert
KunststofPolypropyleen
MateriaalPolypropyleen-random-copolymeer
UV-bestendigheidUV-gestabiliseerd
KleurWit
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.