1/2" Inbussleutel (lang, metrisch)

De lange inbussleutels met 1/2"-aandrijving van chroomvanadiumstaal kunnen worden gebruikt met elke standaard ratel of momentsleutel voor het werken met zeskantbouten en -moeren.

✓ Chroom-vanadium-staal
✓ 78 mm lange versie
✓ 1/2" vierkantaandrijving
✓ Voor ratels & ratels
✓ Kwaliteit werkplaats
✓ 25 jaar garantie

De 1/2" doppen met een lengte van 78 mm zijn online verkrijgbaar in verschillende sleutelmaten van 8 mm tot 32 mm.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Stekkerdoos met binnen zeskant - 1/2" aandrijving

Langwerpige uitvoering ✓ Chroom vanadium staal ✓ 25 jaar garantie ✓

De Högert inbussleutels van verchroomd, gesmeed staal zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van 8 mm sleutelbreedte tot 32 mm sleutelbreedte. Dit is een verlengde versie met een totale lengte van 78 mm, die altijd identiek is, ongeacht de sleutelbreedte. De vierkant aangedreven dopsleutel in de maat 1/2 inch, die omgerekend naar metrische maten overeenkomt met een randbreedte van ca. 12,7 mm, geldt ook voor alle doppen, zodat ze kunnen worden gemonteerd en gebruikt op alle ratels, ratels en momentsleutels met een 1/2" dopsleutel. Door het gebruik van geschikte doppenadapters zijn de doppen ook geschikt voor 3/4"- of de kleinere 1/4" ratels.

1/2" inbussleutel gemaakt van chroom vanadium staal in werkplaatskwaliteit met 25 jaar garantie.

In plaats van de doppen te verkopen in complete doppensets, bieden we ze afzonderlijk aan van 8 mm tot 32 mm breedte in verschillende maten tegen voordelige prijzen. De meeste maten in complete sets zijn zelden of nooit nodig, dus waarom onnodig geld uitgeven en in plaats daarvan de specifieke doppen kopen die nodig zijn voor de specifieke of terugkerende taken of industrieën. Het is ook mogelijk om een bestaande set aan te vullen, die meestal maar tot 21 mm of 27 mm gaat, en om zoekgeraakte doppen te vervangen door voordelig losse doppen in de gewenste maten aan te schaffen.

Kenmerken van onze CrV doppen in 1/2 inch

Onze hoogwaardige doppen zijn gemaakt van chroom-vanadium-staal en worden gekenmerkt door hun robuustheid, duurzaamheid en precisiefabricage. Deze gereedschappen voldoen aan de strenge eisen van de Duitse DIN 3121 norm, die specifieke normen vastlegt voor haakse doppen. Het gebruik van een bijzonder hoogwaardige chroom-vanadium-staallegering zorgt ervoor dat de doppen een hoge sterkte, hardheid en slijtvastheid hebben. Dit maakt de doppen, die we aanbieden in twintig verschillende dopsleutelbreedtes van 8 mm tot 32 mm, geschikt voor alle toepassingsgebieden waar hoge draaimomenten en belastingen voorkomen, zoals in het onderhoud van voertuigen, de bouw, staalconstructie of industriële montage, ongeacht de grootte.

De typische vierkante aandrijving voor dopsleutels, met een 1/2" (ca. 12,7 mm) fitting, kan worden gebruikt met elke standaard 1/2" ratel of momentsleutel van de overeenkomstige grootte zonder extra adapter. De vier oppervlakken van de vierkante huls hebben elk een uitgesproken kogelvanggroef. Dit zorgt ervoor dat de dopsleutel altijd stevig en betrouwbaar op de vierkante bout van de ratel blijft zitten en niet los kan raken van de dopsleutel tijdens het schroeven. Er zijn geschikte adapters verkrijgbaar voor ratels met de kleinere 1/4" vierkantaandrijving en voor de iets grotere 3/4" aandrijving, die tussen de bevestigingsbout van de ratel en de inbus worden geschoven. Als alternatief bieden we ook Doppen van 8mm - 21mm met 3/4" aandrijving , zodat het niet nodig is om een adapter aan te schaffen en te gebruiken.

Vooral op moeilijk bereikbare plaatsen volstaat een dopsleutel niet meer, ondanks de verlengde versie met een lengte van 78 mm, dus wordt vaak een verlengstuk of cardankoppeling gebruikt. Dit is vergelijkbaar met een doppenadapter en wordt tussen de ratel en de benodigde dopsleutel gestoken. In dit geval is het ook mogelijk om de 1/2 inch doppen met een adapter te gebruiken op een omkeerratel met een andere dopsleutel. Of de bijbehorende adapter voor of achter het verlengstuk wordt gebruikt, hangt af van het feit of het staafverlengstuk dezelfde aandrijfmaat heeft als onze half-inch dopsleutel of dat de maat van de dopsleutel dezelfde is als die van de ratel.

De gesmede doppen zijn gereedschappen voor professioneel gebruik door werkplaatsen, ambachtslieden en montagebedrijven. Met name in autowerkplaatsen worden doppen van 1/2 inch vaak gebruikt om moeren en bouten los of vast te draaien tijdens onderhoudswerkzaamheden of reparaties aan voertuigen. Denk hierbij aan werkzaamheden aan motorsteunen, remsystemen, wielophangingen en andere onderdelen. In de bouw worden 1/2-inch doppen gebruikt voor het monteren en demonteren van steigers, staalconstructies en andere bouwprojecten. In de landbouw worden 1/2-inch doppen vooral gebruikt bij het onderhoud van landbouwmachines en -apparatuur, zoals tractoren, maaidorsers en andere landbouwapparatuur. De situatie is vergelijkbaar in de industriële en installatietechniek, waar doppen worden gebruikt voor de fabricage en het onderhoud van machines, machineonderdelen en apparatuur. Het onderhoud van transportsystemen, pompen en andere industriële apparatuur is ook een mogelijk toepassingsgebied. Doppen worden gebruikt om schroeven vast of los te draaien bij het monteren van meubels of ander meubilair. Het kan gaan om het monteren van het meubel zelf, maar ook om het bevestigen aan de muur, het plafond of de vloer. Het verlengde ontwerp van onze doppen is hier bijzonder opvallend, omdat dit de bediening veel gemakkelijker maakt, vooral als het gebruik van een verlengstuk tussen de ratel en de dopsleutel niet mogelijk is vanwege ruimtegebrek. De lijst met voorbeelden van het gebruik van doppen zou eindeloos kunnen worden doorgetrokken, want er is bijna geen beroep waarin dit nuttige gereedschap niet wordt gebruikt. Zelfs in de meeste huishoudens behoort een eenvoudige ratelkist of een gereedschapskist met een omkeerbare ratel en de meest gangbare doppen tot de standaarduitrusting in de hobbykelder of garage.

De zeer hoge productiekwaliteit van onze chroom-vanadium doppen zal zelfs de meest veeleisende gebruikers tevreden stellen. Met een ongelooflijke fabrieksgarantie van 25 jaar bieden wij onze klanten de zekerheid dat ze kunnen rekenen op betrouwbaar gereedschap dat ook op de lange termijn aan de hoogste eisen voldoet. Of het nu gaat om reparaties, montagewerkzaamheden of onderhoudswerkzaamheden, de hoogwaardige doppen van Högert zijn een uitstekende keuze en bieden een hoge slijtvastheid die ook bij intensief gebruik niet wordt aangetast, zodat de doppen tientallen jaren en generaties lang hun doel vervullen.

Technische gegevens van de 1/2" inbussleutel

 • Kleur: Chroom, mat
 • Materiaal: Chroom-Vanadium-Staal (CrV50BV30)
 • Totale lengte:78mm
 • Buitendiameter: ca. 21,7mm (SW8) tot 41,7mm (SW32)
 • Aandrijving: Binnen vierkant
 • Schijfgrootte: 1/2"
 • Profiel type:Zeshoekig, metrisch
 • Breedte over flat: 8mm (SW8) tot 32mm (SW32)
 • Profiel diepte: ca. 25,1mm (SW8) tot 36,0mm (SW32)
 • Norm: DIN 3121
 • Garantie: 25 jaar
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerHG-NUT-SW00-1-2
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MateriaalChroom-Vanadium-Staal (CrV50BV30)
Bit maatNee
Opname Schacht½ Inch aandrijving (12,7mm)
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.