PU rond mousseband Ø 15mm (opencellig)

Ons ronde mousseband van opencellig PU in Ø 15mm zijn geschikt als vulmateriaal voor alle voegen binnen en buiten met een breedte van ca. 8mm - 12mm en een voegdiepte van minimaal 20mm.

✓ UV-bestendig
✓ Verouderingsbestendig
✓ Voor alle dichtstoffen
✓ Voor alle voegsoorten
✓ CFK- & HCFC-vrij

Het ronde mousseband in 15mm diameter is verkrijgbaar per meter tegen goedkope staffelprijzen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 0,18 / m
€ 0,18 / stuk
0,0030 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs in plaats van € 1,79 € 0,18 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0030 kilo
Beschrijving

Opencellige PU-rond mousseband Ø 15mm

Isolerend ✓ Voor alle dichtstoffen ✓ Voor binnen - & buiten ✓

Onze ronde mousseband gemaakt van polyurethaan met open cellen hebben een diameter van 15mm en zijn verkrijgbaar in lengtes van meters tegen lage staffelprijzen. De ronde moussebanden zijn geschikt als opvulmateriaal voor alle soorten voegen, zowel binnen als buiten, en zorgen ervoor dat de voeg een tweezijdige hechting heeft. De grijze ronde moussebanden zijn geschikt voor alle voegen met een breedte van 8mm - 12mm en een voegdiepte van minimaal 20mm.

Het mousseband is daarom ideaal als vulmateriaal voor dilatatievoegen en muuraansluitvoegen van ramen en deuren, die vervolgens worden afgedicht met een kit. Alle conventionele dichtstoffen zoals siliconen, MS-polymeren of acryl zijn geschikt als kitten.

  Leveringsomvang:
 • 1 x Rond mousseband Ø 15mm opencellig 1000mm lengte

TIP: Voor het inkorten van de ronde mousseband voldoet een schaar of een stanleymes.

Eigenschappen van de voegenmousseband in 15mm van PUR

Onze ronde moussebanden van polyurethaanschuim kenmerken zich door een aantal positieve eigenschappen. Naast de zeer hoge verouderingsbestendigheid zijn onze voegkoorden UV-bestendig, waterafstotend en bestand tegen chemicaliën. Het opencellige PU-schuim heeft ook zeer goede isolerende eigenschappen, wat met name een effect heeft op de thermische isolatie van muuraansluitvoegen van ramen, terrasdeuren en huisdeuren. De koorden met een diameter van 15mm worden gebruikt als voegvulmateriaal om de voegdiepte te beperken, waardoor niet alleen overmatig aanbrengen van kit wordt vermeden. Vooral bij het afdichten van voegen die onderhevig zijn aan mechanische belasting, kan de hechting met drie flanken de duurzaamheid van elastische kitten aanzienlijk verkorten. Een rond mousseband zorgt ervoor dat de kit maar aan twee kanten hecht en dat de voegdikte niet te hoog is wat ook de elasticiteit van de voeg nadelig beïnvloedt.

Onze ronde moussebanden van grijs PU-schuim zijn zeer flexibel en zacht. Om deze reden zijn de ronde moussebanden niet geschikt voor verbindingen die permanent onderhevig zijn aan hoge mechanische druk. Dergelijke verbindingen kunnen bijvoorbeeld het waterdicht maken van zwembaden zijn, waarbij de waterdruk continu de verbinding beïnvloedt. Onze ronde moussebanden kunnen echter zonder aarzelen worden gebruikt voor alle verbindingen waar de drukbelasting te verwaarlozen is. De geurloze voegkoorden kunnen zelfs gebruikt worden in de sanitaire ruimte, als vulmateriaal voor voegen in wand- en vloertegels of voor binnendeuren. De ronde moussebanden van polyurethaan zijn fysiologisch neutraal en bevatten geen CFK's en HCFK's.

Technische data van het ronde PU mousseband in 15mm

 • Materiaal: Polyurethaan
 • Kleur: Grijs
 • Diameter: 15mm
 • Aanbevolen voegbreedte: ca. 8mm - 12mm
 • Aanbevolen voegdiepte: min. 20mm
 • Dichtheid: 0,125g/cm3
 • Shore-hardheid: 20 - 40
 • Compressiehardheid: min. 150 KPa volgens DIN 53571
 • Breukrek: min. 150% volgens DIN 53571
 • Compressie set: 25% - 35% volgens DIN 53572
 • Temperatuurbestendigheid: -30°C - +60°C
 • Verouderingsbestendigheid: Zeer goed
 • UV-bestendigheid: Goed
 • Waterbestendigheid: Goed
 • Chemische bestendigheid: Goed

OPMERKING: De ronde moussebanden zijn matig bestand tegen benzine en geconcentreerde zuren en logen.

Verwerking van onze 15mm PU-voegen mousseband

De ronde moussebanden worden voor het afdichten in de voeg gestoken om de diepte van de voeg te beperken. Dankzij het zachte, elastische materiaal is het heel gemakkelijk in de voeg in te brengen en is er geen speciaal gereedschap nodig, ook al kan een ronde koordroller erg handig zijn. Opgemerkt dient te worden dat de voegbreedte tussen 8mm en 12mm ligt zodat het ronde koord aan de zijkanten stevig aansluit en niet kan wegglijden als de kit wordt aangebracht. Bovendien moet de voeg een diepte hebben van minimaal 20mm. Dit zorgt ervoor dat de siliconen (of een andere kit) voldoende voegsterkte heeft, wat erg belangrijk is voor de duurzaamheid van de voeg, zeker als de voeg onderhevig is aan mechanische belasting..

Ook al hebben moussebanden van PU een hoge elasticiteit, er moet tijdens de verwerking op worden gelet dat ze niet te veel worden uitgerekt. Het mousseband trekt na verloop van tijd weer samen, waardoor bij overmatige uitzetting gaten achter de kit kunnen ontstaan ​​die een negatief effect hebben op de isolerende eigenschappen van de opvulling.

  Toepassingsvoorbeelden:
 • Een mousseband wordt gebruikt om een ​​tweezijdige hechting van de siliconen te garanderen
 • Ronde moussebanden worden gebruikt om de voegdiepte te regelen en de benodigde hoeveelheid afdichtmiddel te beperken
 • PU-rondkoorden zijn even geschikt voor voegen van siliconen, MS-polymeer of acrylaat-kit
 • De ronde moussebanden van PU-schuim met open cellen kunnen worden gebruikt voor verbindingen binnen en buiten
 • Onze ronde moussebanden zijn geschikt als vulmateriaal voor alle dilatatievoegen en muuraansluitvoegen

Onze ronde moussebanden hebben een temperatuurbestendigheid van -30°C tot +60°C, maar dienen gebruikt te worden bij temperaturen tussen +5°C en +40°C. Als de temperatuur afwijkt, kan de bijbehorende kit voor het afdichten van de voegen meestal niet meer worden gebruikt. Daarnaast moet ervoor worden gezorgd dat de ronde moussebanden droog worden verwerkt en dat ze gedurende deze tijd geen water opnemen (bijv. van regen), omdat na het sealen het vocht niet meer naar buiten kan ontsnappen.

OPMERKING: De ronde moussebanden dienen droog en bij +5°C - +25°C bewaard te worden.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerSP-ODR-15
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4260604223786
Gewicht0.0030
Diameter15,00 mm
Standaardlengte1000 mm
KunststofPolyurethaan
KleurGrijs
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.