PU rond mousseband Ø 25mm (opencellig)

Onze PU ronde moussebanden als vulmateriaal voor voegen in binnen en buiten zorgen voor een optimale twee-flank hechting. De ronde moussebanden met een diameter van 25mm zijn geschikt voor voegen met een breedte van circa 15mm tot 20mm en een minimale diepte van circa 40mm.

✓ Voor binnen Innen & buiten
✓ Voor middelgrote voegbreedtes
✓ Flexibel & rekbaar
✓ Voor alle dichtstoffen
✓ CFK- & HCFC-vrij

Het ronde mousseband met een diameter van 25mm zijn verkrijgbaar tegen aantrekkelijke staffelprijzen in een lengte van 1000mm.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 2,02/ stuk (Basisprijs € 2,02/ m)
 • from 30 Items € 1,43/ stuk (Basisprijs € 1,43/ m)
 • from 50 Items € 0,71/ stuk (Basisprijs € 0,71/ m)
 • from 100 Items € 0,39/ stuk (Basisprijs € 0,39/ m)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 2,50 / m
€ 2,50 / stuk
0,0110 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 2,50 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0110 kilo
Beschrijving

Voegen-mousseband Ø 25mm gemaakt van opencellig PU

Voor voegbreedtes tot 20mm ✓ UV-bestendig ✓ Flexibel & rekbaar ✓

Onze ronde moussebanden van opencellig polyurethaan met een diameter van 25 zijn verkrijgbaar in lengtes van meters tegen goedkope prijzen. Afhankelijk van de bestelhoeveelheid geven wij royale volumekortingen, waar onze onlineshop automatisch rekening mee houdt. Onze grijze ronde moussebanden kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden voor verbindingen. Door het zachte, flexibele materiaal is het zeer eenvoudig in de voeg in te brengen en kan het ook probleemloos om hoeken en radiussen worden gelegd. De 25mm ronde moussebanden zijn geschikt voor alle voegen met een voegbreedte van 15mm - 20mm. Voor voegen van deze breedte is de aanbevolen dikte van de aangebrachte kit ca. 10mm - 12mm, wat resulteert in een minimale diepte van de voeg van ca. 40mm om het ronde koord te kunnen gebruiken.

Ons voegkoord met een diameter van 25mm is ideaal voor het beperken van voegdieptes voor voegen van gemiddelde breedte. Het gebruik van een rond mousseband voor het opvullen van voegen met een diepte van meer dan 40mm voorkomt niet alleen het gebruik van te veel kit en daarmee kan de ideale voegdikte niet worden bereikt, maar zorgt er ook voor dat de aangebrachte aan drie zijden wordt verlijmd. Deze, evenals een te dikke of te dunne voeg, verminderen de elastische eigenschappen van de voeg nadat de kit volledig is gevulkaniseerd, wat soms een aanzienlijk effect kan hebben op de levensduur van de voeg.

  Leveringsomvang:
 • 1 x Rond mousseband Ø 25mm opencellig 1000mm lengte

TIP: Met een scherp mes of schaar kan het 25mm dikke ronde koord naar wens worden ingekort.

Eigenschappen van onze PU voegen mousseband met Ø 25mm

Onze PU ronde moussebanden kenmerken zich door een goede chemische bestendigheid voor alle materialen die in de bouw en industrie voorkomen. Alleen de bestendigheid tegen geconcentreerde zuren en logen, evenals tegen benzine, moet als middelmatig worden geclassificeerd, zodat direct contact moet worden vermeden. Een verdere toepassingsbeperking wordt gevormd door verbindingen die permanent onderhevig zijn aan hoge mechanische druk, hetzij als gevolg van overmatige luchtdruk of waterdruk van verbindingen die permanent onder het wateroppervlak zijn. De reden ligt in de keuze van het gekozen materiaal, omdat geschuimd polyurethaan zacht en elastisch is en dergelijke druk op lange termijn niet kan weerstaan. In het ergste geval kan hierdoor de voegkit scheuren.

De flexibele eigenschappen hebben daarentegen het voordeel dat de koorden zeer gemakkelijk te verwerken zijn. Vooral bij voegen met variabele breedtes kunnen de opencellige voegkoorden met een diameter van 25mm tot een aanzienlijk kleinere breedte worden samengedrukt. Een ander voordeel van het geschuimde materiaal zijn de zeer goede isolerende eigenschappen, waardoor de ronde moussebanden niet alleen worden gebruikt om voegen te beperken, maar ook bijdragen aan een optimale thermische isolatie in aansluitvoegen tussen ramen en deuren en het metselwerk. Als UV- en weerbestendig afdichtingsmateriaal kan het zonder aarzelen worden gebruikt voor voegen buitenshuis. Onze hoogwaardige PU-verbindingskoorden kunnen ook probleemloos worden gebruikt voor voegen binnenshuis, omdat ze als fysiologisch neutraal worden beschouwd en vrij zijn van CFK's en HCFK's.

Technische data van het ronde PU mousseband in 25mm

 • Materiaal: Polyurethaan
 • Kleur: Grijs
 • Diameter: 25mm
 • Aanbevolen voegbreedte: 15mm - 20mm
 • Aanbevolen voegdiepte: min. 40mm
 • Dichtheid: 0,125g/cm3
 • Shore-hardheid: 20 - 40
 • Compressiehardheid: min. 150 KPa volgens DIN 53571
 • Breukrek: min. 150% volgens DIN 53571
 • Compressie set: 25% - 35% volgens DIN 53572
 • Temperatuurbestendigheid: -30°C - +60°C
 • Verouderingsbestendigheid: Zeer goed
 • UV-bestendigheid: Goed
 • Waterbestendigheid: Goed
 • Chemische bestendigheid: Goed

OPMERKING: De ronde moussebanden van polyurethaan zijn matig bestand tegen benzine, geconcentreerde zuren en logen.

Verwerking van het 25mm ronde mousseband van PUR

Ronde moussebanden met een diameter van 25mm worden gebruikt wanneer voegen met een grote diepte van meer dan 40mm moeten worden afgedicht. Enerzijds fungeert het ronde koord als een beperking voor de dikte van de voeg, die in muurvoegen ongeveer half zo sterk zou moeten zijn als de breedte van de voeg (voor veerkrachtige vloervoegen is de ideale dikte 60% - 100%, afhankelijk van de voegbreedte). Daarnaast zorgt een rond mousseband als opvulling ervoor dat tweezijdige hechting gegarandeerd is, wat van enorm belang is voor de elasticiteit van een uitzettingsvoeg. Het zachte, opencellige schuimmateriaal wordt voor het verzegelen met de hand of een koordroller in de voeg gestoken. Om een ​​veilige grip te krijgen zonder dat het ronde mousseband naar achteren glijdt wanneer de kit wordt aangebracht, moet de voegbreedte tussen 15mm en 20mm zijn.

Onze flexibele ronde moussebanden van geschuimd polyurethaan hebben een hoge elasticiteit van ongeveer 150%. Bij het leggen in de voeg moet er echter op worden gelet dat het ronde mousseband niet te veel wordt uitgerekt. Deze krimpen in de loop van de tijd weer, zodat in het ergste geval de opvulling niet meer volledig is. Dit kan tot gevolg hebben dat de voeg niet meer voldoende afgebakend is. Bovendien kunnen dergelijke spleten ook een impact hebben op de thermische isolatie, vooral als de voegen dilatatievoegen of muuraansluitvoegen in de buitenruimte zijn.

  Toepassingsvoorbeelden:
 • Ronde moussebanden zijn effectief bij het beperken van de diepte van de voeg voor de perfecte dikte van de voeg
 • Ronde moussebanden zorgen voor de hechting op twee flanken die absoluut noodzakelijk is voor blijvend elastische voegen
 • PU-rondkoorden kunnen worden gebruikt met alle kitten zoals siliconen, MS-polymeer of acryl
 • De ronde koorden van PU met een diameter van 25mm bieden een goede extra thermische isolatie van de voegen
 • De 25mm koorden kunnen worden gebruikt als voegvulmateriaal voor middel brede voegen van 15mm - 25mm

Voor verzegelen van voegen met een siliconenkit of iets dergelijks dient de verwerkingstemperatuur tussen +5°C en +40°C te liggen. Ook de ronde moussebanden dienen in een vergelijkbaar temperatuurbereik verwerkt te worden. Ook is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de ronde moussebanden droog in de voeg worden gestoken en dat ze gedurende deze tijd niet nat worden, want na het afdichten van de voeg kan het opgenomen vocht niet meer voldoende snel ontsnappen. Als de voeg volledig en uitgehard is, is de temperatuurbestendigheid van onze ronde moussebanden -30°C tot +60°C, wat meer dan voldoende is voor bijna alle constructievoegen voor het waterdicht maken van gebouwen.

OPMERKING: De plaats waar de rondkoorden worden opgeslagen, moet altijd droog zijn en idealiter bij een opslagtemperatuur van ongeveer +5°C tot +25°C bewaard worden.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerSP-ODR-25
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4260604223809
Gewicht0.0110
Diameter25,00 mm
Standaardlengte1000 mm
KunststofPolyurethaan
KleurGrijs
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.