Schilder-acryl paracryl wit

Ons professionele schildersacrylaat in wit is na voldoende uitharding overschilderbaar en ideaal voor het afdichten en vullen van scheuren in het interieur en hecht op bijna alle bouwmaterialen.

✓ Siliconen- & oplosmiddelvrij
✓ Isocyanaatvrij
✓ Verouderingsbestendig
✓ Overschilderbaar
✓ Zeer goede hechting

De acryl-kit Paracryl is verkrijgbaar tegen zeer lage staffelprijzen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 5 Items € 2,86/ stuk (Basisprijs € 9,52/ l)
 • from 10 Items € 2,74/ stuk (Basisprijs € 9,12/ l)
 • from 25 Items € 2,62/ stuk (Basisprijs € 8,73/ l)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 9,93 / l
€ 2,98 / stuk
0,5500 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 2,98 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,5500 kilo
Beschrijving

Paracryl wit – Het schilder-acryl voor professionals

Verouderingsbestendig ✓ Overschilderbaar ✓ Zeer goede hechting ✓

Onze acrylaatkit Paracryl in wit is een ééncomponent voegkit voor voegen met een geringe uitzetting van maximaal 12,5%. Als typisch schildersacryl voor de hoogste eisen, is het overschilderbare acrylaat uiterst geschikt voor het repareren van scheuren of gaten in muren. Het professionele acrylaat kenmerkt zich door een zeer goede verwerkbaarheid en hecht uitstekend op alle poreuze ondergronden, zoals beton, hout, steen, pleisterwerk, tegels of zelfs hard PVC. Het plexiglas is daarom ook ideaal voor het opvullen van voegen op plinten, raamprofielen of deurkozijnen, die later overschilderd worden met muurverf op basis van dispersie of overplakken met behangpapier.

Profiteer van onze royale volumekortingen met staffelprijzen vanaf 5 standaard patronen.

  Leveringsomvang:
 • 1 x Paracryl wit 300ml standaardpatroon

OPMERKING:Een conventioneel siliconenpistool voor standaardpatronen is vereist om de acrylkit aan te brengen.

Eigenschappen van schilder-acryl paracryl wit

Paracryl is een plasto-elastische voegkit, die bijzonder geschikt is voor binnentoepassingen. Het is een gebruiksklare kit op 1-componentbasis in de 300ml standaarpatroon, die kan worden aangebracht met elk in de handel verkrijgbaar siliconenpistool, zoals ons professionele S-Polybond skeletonpistool. De pasteuze kit met een dichtheid van 1,62g/ml is zeer gemakkelijk te verwerken en hardt uit door het water dat het bevat te verdampen totdat het acryl zijn uiteindelijke sterkte heeft bereikt. Als professionele acrylaat wordt de volumekrimp in vergelijking met eenvoudige acrylaatkitten binnen de perken gehouden, zodat een laag-voor-laag opbouw om diepe scheuren en grove oneffenheden in het pleisterwerk glad te strijken meestal niet nodig is. Na ongeveer een half uur begint de huidvorming, zodat er voldoende tijd is om de aangebrachte kit met uw vinger of een spatel glad te strijken. Na voldoende uitharding kan de witte paraacrylaat eventueel op dispersiebasis worden overschilderd met alle verven en vernissen.

Het schildersacrylaat Paracryl is niet geschikt voor aan water blootgestelde voegen. Bovendien is het, in tegenstelling tot siliconenkitten, ook niet uitgerust met een fungicide, daarom kan het niet worden gebruikt voor afdichting in sanitaire ruimtes, omdat het risico op schimmelvorming door aanhoudend vocht niet kan worden uitgesloten. Voor voegen en scheuren die later met muurverf overschilderd worden kan het acrylaat echter ook gebruikt worden in de badkamer en toilet.

Als professionele acrylaat voor de hoogste eisen voldoet Paracryl natuurlijk aan de strenge eisen van de VOS-emissieklasse met de topklasse A+. Dit betekent dat het zonder aarzelen binnenshuis kan worden gebruikt. Het acryl is ook vrij van ftalaten en isocyanaten. Bovendien bevat de kit geen siliconen of oplosmiddelen.

Technische data van schildersacrylaat Paracryl in wit

 • Materiaal: Acrylaatpolymeer
 • Kleur: Wit
 • Huidvorming: ca. 30Min. bij 23°C
 • Uithardingssnelheid: ca. 0,5mm / 24std. bij 23°C
 • Dichtheid: 1,62g/ml
 • Shore-hardheid: 12 volgens ISO 868
 • Rek bij breuk: min. 500% volgens ISO 8339
 • Toelaatbare vervorming: max. 12,5% volgens ISO 11600
 • Temperatuurbestendigheid: -20 °C - +80 °C
 • Verwerkingstemperatuur: +5 °C - +40 °C
 • VOC-Emissieklasse: A+
 • Verouderingsbestendigheid: Zeer goed
 • UV-bestendig: Matig
 • Weerbesteendig: Matig
 • Houdbaarheid: 12 maanden (ongeopend)

OPMERKING: Acryl Paracryl wit moet altijd luchtdicht op een droge, koele plaats bewaard worden bij temperaturen tussen +5 en +25 °C.

Toepassing van de acryl-kit Paracryl wit

Het witte acrylaat kan worden aangebracht met elk conventioneel applicatorpistool voor standaard 1-componentpatronen. De acrylaatkit moet gelijkmatig in de voeg of op de te vullen scheur worden aangebracht. Het acryl kan vervolgens worden gladgestreken met een vinger of een spatel om een visueel aantrekkelijke voeg of een glad oppervlak te krijgen. Een apart egalisatiemiddel, zoals onze S-Polybond FUGENglatt, is voor het witte professionele acrylaat niet nodig, omdat de kit wateroplosbaar is en in pasteuze toestand kan worden bevochtigd met leidingwater en zeer gemakkelijk worden gladgestreken.

De acrylaatkit Paracryl wit is vrij van siliconen en oplosmiddelen en kan daarom na volledige uitharding worden overschilderd met conventionele emulsieverven. Het acryl dat populair is bij schildersbedrijven wordt voornamelijk gebruikt om scheuren op te vullen en gaten te boren voordat de muur wordt geverfd of geplakt met behang. Plinten voor laminaat- of vinylvloeren kunnen ook worden afgedicht met het hoogwaardige acrylaat om een visueel aantrekkelijker beeld te krijgen. Houd er echter rekening mee dat het acryl niet kan worden gebruikt om uitzettingsvoegen af te dichten. Het afdichten van basistegels van natuursteen zoals marmer of graniet mag niet worden gedaan met paracryl.

  Toepassingsvoorbeelden voor Paracryl in wit
 • Het goedkope, maar hoogwaardige schildersacryl is ideaal voor het opvullen van scheuren en het boren van gaten
 • Paracryl wit is overschilderbaar en is zeer geschikt voor het optisch afdichten van deurkozijnen en plinten
 • De verouderingsbestendige acrylaatkit is ook geschikt voor reparaties op grote oppervlakken van onvolkomenheden
 • Acrylaat kan heel gemakkelijk met water worden gladgestreken - een speciaal egaliseermiddel is niet nodig
 • en veel meer

Paracryl is gevoelig voor water vóór huidvorming en kan daarom zeer gemakkelijk worden verwijderd met water in pasteuze toestand. Als de kit eenmaal is uitgehard, is deze niet meer oplosbaar in water en kan daarom alleen met een spatel, mes of voegenverwijderaar worden verwijderd. Bij gebruik buitenshuis dient de vers aangebrachte kit te worden beschermd tegen regen en vorst totdat deze volledig is uitgehard. Paracryl is niet UV-bestendig, dus voor buitentoepassingen moet ervoor worden gezorgd dat de voegen na uitharding worden beschermd tegen zonlicht door een verflaag.

ATTENTIE: Paracryl in wit is niet geschikt voor natuursteen. Gebruik in de sanitaire ruimte, op bitumineuze ondergronden of op onbehandeld metaal moet ook worden vermeden.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerACR-0510-STD
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
Kleefstof typeNee
EAN/GTIN5413624101025
Gewicht0.5500
Vulhoeveelheid in ml300
KleurWit
KleurnaamWit
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.