Schilder-acryl Paracryl EXTERIOR wit

Onze schildersacrylaat Paracryl EXTERIOR wit is UV-bestendig en, in tegenstelling tot moet worden aangebracht.

✓ UV-bestendig
✓ Na gebruik waterbestendig
✓ na 30 minuten overschilderbaar
✓ Zeer goede hechting
✓ APEO- & ftalaatvrij

Koop het weerbestendige schilder-acryl Paracryl EXTERIOR online tegen speciale prijzen bij uw vakhandelaar.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 5 Items € 3,81/ stuk (Basisprijs € 12,69/ l)
 • from 10 Items € 3,57/ stuk (Basisprijs € 11,90/ l)
 • from 25 Items € 3,33/ stuk (Basisprijs € 11,11/ l)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 13,50 / l
€ 4,05 / stuk
0,5400 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 4,05 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,5400 kilo
Beschrijving

Paracryl EXTERIOR in wit – Het UV-bestendigde schilder-acryl

Na toepassing waterbestendig ✓ Snel overschilderbaar ✓ Zeer goede hechting ✓

Onze Paracryl EXTERIOR in wit is ideaal voor voegen met weinig bewegingsruimte buiten en kan indien nodig na korte tijd worden overschilderd met alle conventionele verven en lakken die vrij zijn van oplosmiddelen. Vanwege de UV-bestendigheid is een beschermende coating echter niet absoluut noodzakelijk, zodat de witte kit ook kan worden gebruikt voor het onopvallend opvullen van scheuren, spleten en onvolkomenheden wanneer de gebieden al wit zijn geverfd.

Door de gelaagde structuur is het acryl ook ideaal voor het opvullen van diepe scheuren en het repareren van grote gaten en beschadigingen in gips, steen of hout. Het acryl wordt meerdere keren achter elkaar aangebracht, maar de kit moet voldoende uitharden voordat het opnieuw wordt aangebracht. Het typische volumeverlies van acrylaatkitten tijdens het uitharden wordt met Paracryl EXTERIOR binnen de perken gehouden.

Door de zeer goede hechting op bijna alle typische bouwmaterialen is ons schildersacrylaat ook zeer geschikt voor eenvoudige verlijming zonder overmatige belasting, mits de thermische uitzettingscoëfficiënten van de materialen vergelijkbaar zijn en dus de maximale vervorming van de lijm en kit niet wordt overschreden.

Dankzij onze royale volumekortingen bespaart u bij aankoop van het schilder-acryl Paracryl EXTERIOR – staffelprijzen vanaf 5 patronen.

  Leveringsomvang:
 • 1 x Paracryl EXTERIOR wit 300ml standaardpatroon

OPMERKING: Voor het aanbrengen van het weerbestendige schilder-acrylaat is een siliconenpistool voor een-component standaardpatronen vereist.

Eigenschappen van Profi-acryl Paracryl EXTERIOR wit

Het weerbestendige acryl heeft een uitstekende weerstand tegen veroudering, zowel binnen als buiten. Als premium acryl kan de kit na een half uur worden overschilderd of gevernist zonder angst voor barsten in de verftoepassing. Er moet echter worden opgemerkt dat acryl een verminderde elasticiteit heeft. Met Paracryl EXTERIOR is de toelaatbare vervorming voor toepassingen die onderhevig zijn aan beweging maximaal 12,5% en is daarom slechts matig geschikt voor dilatatievoegen.

Paracryl EXTERIOR vertoont een zeer goede hechting, zelfs zonder voorbehandeling van de oppervlakken met een primer als hechtingsbevorderaar. Speciaal voor materialen die in de bouwsector worden gebruikt, zoals beton, cellenbeton, gips, kalkzandsteen, klinkers, baksteen, gips of gipsplaten, is het acryl uitstekend geschikt voor het opvullen of afdichten van spleten. De hechting is ook uitstekend voor onbehandeld, geverfd of gecoat hout, laminaat, vinyl of hard PVC, waarvan zeer vaak raamprofielen worden gemaakt. Anderzijds hecht acryl niet aan chemisch inerte kunststoffen, zoals polyolefinen, waartoe PE en PP behoren. Schilder-acryl kan ook worden gebruikt als kleef- en afdichtmiddel voor vele metalen. Acrylaatkitten moeten alleen worden vermeden op metalen die kunnen roesten, omdat tijdens de uitharding water verdampt, wat tot corrosie kan leiden.

Onze schilder-acryl voor buiten tast geen kunststofoppervlakken aan omdat hij vrij is van oplosmiddelen. Als acrylaat dat onschadelijk is voor de gezondheid, voldoet het uiteraard aan de strenge eisen van VOC-emissieklasse A+, zodat het ook zonder aarzelen binnenshuis kan worden gebruikt. Gevaarlijke ingrediënten zoals ftalaten of alkylfenolethoxylaten (APEO) zijn evenmin aanwezig en komen noch tijdens, noch na uitharding vrij.

Technische data van schilder-acryl Paracryl EXTERIOR in wit

 • Materiaal: Acrylaatpolymeer
 • Kleur: Wit
 • Huidvorming: ca. 25Min. bij 23°C
 • Uithardingssnelheid: ca. 0,5mm / 24std. bij 23°C
 • Dichtheid: 1,63g/ml
 • Shore-hardheid: 5 - 7 volgens ISO 868
 • Rek bij breuk: min. 250% volgens ISO 8339
 • Toelaatbare vervorming: max. 12,5% volgens ISO 11600
 • Temperatuurbestendigheid: -20 °C - +80 °C
 • Verwerkingstemperatuur: +5 °C - +40 °C
 • VOC-Emissieklasse: A+
 • Verouderingsbestendig: Zeer goed
 • UV-bestendigheid: Goed
 • Weerbestendig: Goed
 • Houdbaar: 12 maanden (ongeopend)

OPMERKING: Optimale bewaaromstandigheden voor schildersacryl garanderen een houdbaarheid van 12 maanden vanaf de datum van afvullen. Daartoe moeten de patronen altijd hermetisch afgesloten worden bewaard op een koele, droge plaats tussen +5°C en +25°C.

Verwerking van schilderacryl Paracryl EXTERIOR in wit

Paracryl EXTERIOR wordt geleverd als een 1-component, gebruiksklare arcyl-kit in een standaardpatroon die in elk in de handel verkrijgbaar siliconenpistool kan worden geplaatst en aangebracht. Alvorens met het aanbrengen van de kit te beginnen, moeten de contactvlakken grondig van stof en vuil worden ontdaan en worden gedroogd. Na het aanbrengen kan acryl worden gladgestreken met gewoon kraanwater. Voor dit doel kan een spuitfles nuttig zijn om de oppervlakken van de pasta-achtige kit over een groot oppervlak nat te maken, maar niet overmatig. In tegenstelling tot siliconen of MS-polymeren zijn additieven zoals zeepoplossingen of speciale gladmakers niet nodig voor het gladmaken. Een vochtige vinger of een voegenkrabber kan worden gebruikt om de voegen af te schrapen. Als scheuren en ruwe onvolkomenheden in gladde oppervlakken moeten worden opgevuld, adviseren wij een schildersspatel of een gladstrijker om een gelijkmatig resultaat te bereiken.

De weerbestendige acrylaat is na het aanbrengen waterbestendig, zodat hij, in tegenstelling tot conventionele acrylaten, niet tegen regen hoeft te worden beschermd totdat hij is uitgehard. Paracryl EXTERIOR verdraagt echter, zoals bijna alle afdichtingskitten in pastavorm, geen vorst, zodat acrylaatkitten moeten worden aangebracht bij temperaturen tussen +5°C en +40°C. Na uitharding varieert de temperatuurbestendigheid van -20°C tot +80°C.

Toepassingsvoorbeelden voor Paracryl EXTERIOR in wit

 • Paracryl EXTERIOR is UV-bestendig en daarom even geschikt voor binnen- als voor buitengebruik
 • Het weerbestendige schildersacryl is waterbestendig, zodat regen geen invloed heeft op de uitharding
 • Het witte acryl hoeft niet te worden beschermd tegen UV-straling door een aparte coating
 • Paracryl EXTERIOR is waterbestendig maar kan toch zeer goed met leidingwater worden gladgestreken
 • en veel meer

Paracryl EXTERIOR kan als weerbestendige acrylaat zeker buiten worden gebruikt zonder dat een coating tegen UV-straling nodig is, maar kan vanwege de geringe elasticiteit slechts in beperkte mate voor dilatatievoegen worden gebruikt. Voor het verzegelen van aansluitvoegen tussen metselwerk en ramen of deuren, is een blijvend elastische siliconenkit in de bijpassende kleur daardoor veel geschikter.

ATTENTIE: Paracryl EXTERIOR is waterbestendig maar niet waterdicht na het aanbrengen. Dit is een beperking voor de bruikbaarheid in permanent contact met water of een hoog gehalte aan vocht in de omgevingslucht, zodat voor het afdichten van sanitaire voorzieningen en vochtige ruimten een silicone met schimmelwerende eigenschappen moet worden gebruikt.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerACR-0510-EXT
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
Kleefstof typeNee
EAN/GTIN5413624113035
Gewicht0.5400
Vulhoeveelheid in ml300
KleurWit
KleurnaamWit
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.