PU rond mousseband Ø 20mm (opencellig)

Onze PU ronde moussebanden in 20mm zijn geschikt als opvulling voor voegen binnen en buiten met een breedte van ca. 12mm - 15mm en een voegdiepte van meer dan 30mm en garanderen een tweezijdige hechting.

✓ Verouderingsbestendig
✓ Voor binnen & buiten
✓ Flexibel & zacht
✓ Voor alle dichtstoffen
✓ CFK- & HCFC-vrij

De ronde moussebanden met een diameter van 20mm zijn verkrijgbaar in meterlengtes tegen lage staffelprijzen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 0,24 / m
€ 0,24 / stuk
0,0070 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs in plaats van € 2,14 € 0,24 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0070 kilo
Beschrijving

Opencellig voegen-mousseband Ø 20mm gemaakt van PU

Voor alle voegen ✓ Voor binnen- & buiten ✓ Flexibele uitvoering ✓

Onze opencellige ronde moussebanden van polyurethaan met een diameter van 20mm zijn verkrijgbaar in meterlengtes tegen goedkope prijzen. Bij grotere afnamehoeveelheden geven wij aantrekkelijke kortingen. De ronde moussebanden van grijs PU-schuim zijn zacht en flexibel en kunnen gebruikt worden voor alle soorten voegen binnenshuis en voor voegen buitenshuis. De 20mm ronde moussebanden zijn geschikt voor voegen met een voegbreedte van ongeveer 12mm - 15mm. Daarnaast dient de diepte van de voeg minimaal 30mm te zijn om een ​​voldoende hoge afdichtsterkte te bereiken.

Het mousseband is geschikt als vulmateriaal voor dilatatievoegen en muuraansluitvoegen zowel binnen als buiten en is daarmee ideaal als voegafscheiding voor ramen en deuren die vervolgens worden afgedicht met siliconen, acryl of een MS-polymeer. Door enerzijds de diepte van de voeg te beperken, wordt voorkomen dat er teveel kit in de voeg komt, wat de kosten van het gebruik van de siliconen verlaagt, en anderzijds kan de perfecte voegdiepte worden geregeld, wat nodig is voor elastische voegafdichting. Daarnaast voorkomt een rond mousseband dat de voeg volledig gevuld wordt met siliconen, waardoor er een driezijdige hechting ontstaat die een negatief effect heeft op de geluidsisolatie of de elasticiteit van de voeg.

  Leveringsomvang:
 • 1 x Rond mousseband Ø 20mm opencellig 1000mm lengte

TIP: Het inkorten van de 20mm voegenmousseband kan worden gedaan met een huishoudschaar of een stanleymes.

Eigenschappen van onze PU moussebanden in 20mm

Onze ronde moussebanden van polyurethaanschuim zijn goed bestand tegen chemicaliën met uitzondering van benzine of geconcentreerde zuren en logen en kunnen zonder aarzelen worden gebruikt met bijna alle materialen die in de bouwsector worden gebruikt. PU-schuim heeft zeer goede elasticiteitswaarden met een relatief hoge scheurvastheid, waardoor de resistente ronde moussebanden zeer goed verwerkbaar zijn. Naast de essentiële eigenschap dat ronde moussebanden gebruikt om de diepte van dilatatievoegen of constructievoegen te beperken, wordt het opencellige schuimmateriaal ook gekenmerkt door zeer goede geluids- en warmte-isolerende eigenschappen, die het warmteverlies kunnen helpen optimaliseren, vooral bij het afdichten. raamprofielen aan het metselwerk.

Onze ronde moussebanden van polyurethaanschuim zijn CFC- en HCFC-vrij en worden als fysiologisch neutraal beschouwd. Om deze reden kunnen de vulkoorden ook zonder aarzelen binnenshuis worden gebruikt. Bijvoorbeeld om voegen in wandtegels en vloerbedekkingen op te vullen voordat ze worden afgedicht. De flexibele verbindingskoorden zijn ook perfect te gebruiken voor de deurkozijnen van binnendeuren. Als UV-bestendig, waterafstotend afdichtingsmateriaal is het opencellige PU ook uitermate geschikt voor alle voegen in buitenruimtes. De enige uitzondering zijn verbindingen die bestand moeten zijn tegen langdurige hoge mechanische drukbelastingen, omdat het zachte, soepele materiaal van PU-schuim niet de nodige inherente sterkte heeft voor dergelijke toepassingsgebieden, zodat de verbinding onder bepaalde omstandigheden zou kunnen scheuren of bezwijken als gevolg van de mechanische druk. Mogelijke voorbeelden zijn het afdichten van drukcabines in spuiterijen of schoonmaakruimten. Voegen in betegelde zwembaden zijn ook onderhevig aan hoge waterdruk, zodat het open-cel rondsnoer hier niet moet worden gebruikt.

Technische data van ronde PU mousseband in 20mm

 • Materiaal: Polyurethaan
 • Kleur: Grijs
 • Diameter: 20mm
 • Aanbevolen voegbreedte: 12mm - 15mm
 • Aanbevolen voegdiepte: min. 30mm
 • Dichtheid: 0,125g/cm3
 • Shore-hardheid: 20 - 40
 • Compressiehardheid: min. 150 KPa volgens DIN 53571
 • Breukrek: min. 150% volgens DIN 53571
 • Compressie set: 25% - 35% volgens DIN 53572
 • Temperatuurbestendigheid: -30°C - +60°C
 • Verouderingsbestendigheid: Zeer goed
 • UV-bestendigheid: Goed
 • Waterbestendigheid: Goed
 • Chemische bestendigheid: Goed

OPMERKING: De ronde moussebanden hebben een gemiddelde bestendigheid tegen benzine, geconcentreerde zuren en logen.

Verwerking van onze 20mm PU-voegen mousseband

Een rond mousseband wordt gebruikt wanneer het gewricht te diep is of er een risico is op driezijdige verkleving. Het ronde mousseband wordt in de voeg geplaatst voordat het afdichtingsmiddel wordt aangebracht, zodat het als begrenzing voor het afdichtingsmiddel fungeert. Dit kan heel eenvoudig worden gedaan door het lichtjes met een vinger in te drukken. Het is echter gelijkmatiger en gemakkelijker om dit te doen met een rondschuim roller. Het vulmateriaal, dat gemaakt is van zacht, opencellig PU-schuim, kan heel gemakkelijk in elkaar worden gedrukt of rond hoeken en radii worden gelegd. Bij de keuze van het juiste voegkoord zijn de breedte en diepte van de voeg belangrijk, omdat het ronde mousseband stevig en goed moet vastzitten zodat het niet naar achteren glijdt als de kit wordt aangebracht. De ideale voegbreedte voor het ronde moussebanden met een diameter van 20mm ligt tussen 12mm en 15mm, terwijl de voegdiepte niet minder dan 30mm mag zijn om een ​​voldoende dikte van de afdichting te verkrijgen.

Met een breukrek van meer dan 150% hebben ronde moussebanden van PU-schuim een ​​zeer hoge elasticiteit. U moet echter voorkomen dat het gewrichtskoord tijdens de verwerking te veel wordt uitgerekt, omdat het na verloop van tijd weer samentrekt. Dit kan resulteren in gaten in de aanvulling en kan een negatief effect hebben op de thermische isolatie. Dit geldt met name wanneer het ronde mousseband wordt gebruikt voor wandaansluitingen van ramen en deuren.

  Toepassingsvoorbeelden:
 • Ronde moussebanden beperken de voegdiepte en garanderen zo de elasticiteit van de kit
 • Moussebanden zijn uiterst geschikt om een ​​tweezijdige hechting van de siliconen te garanderen
 • Ronde moussebanden van PU-schuim zijn geschikt voor alle kitten zoals siliconen, MS-polymeer of acryl
 • Onze PU-rondkoorden hebben zeer goede isolerende eigenschappen in voegen bij raamprofielen
 • Ronde koorden zijn ideaal als voegvulmateriaal voor dilatatievoegen en constructievoegen

De temperatuurbestendigheid van onze ronde moussebanden varieert van -30°C tot +60°C. De verwerkingstemperatuur daarentegen dient tussen +5°C en +40°C te liggen en is daarmee vergelijkbaar met het temperatuurbereik waarin ook kitten zoals siliconen, acryl of MS polymeren verwerkt kunnen worden. Daarnaast dient er voor te worden gezorgd dat de moussebanden op een droge plaats worden opgeslagen en verwerkt en dat er tijdens de verwerking (bijv. door regen) geen vocht wordt opgenomen, omdat na het sealen met de gekozen kit het opgenomen vocht niet meer voldoende snel kan ontsnappen.

OPMERKING: De ronde moussebanden moeten voor verwerking droog worden gehouden. De perfecte bewaartemperatuur ligt tussen +5°C en +25°C.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerSP-ODR-20
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4260604223793
Gewicht0.0070
Diameter20,00 mm
Standaardlengte1000 mm
KunststofPolyurethaan
KleurGrijs
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.