PE-HMW (PE-500) platen naturel 2x1meter

PE-HMW (PE-500) platen in een naturelle kleur als standaardplaat in een formaat van 2,0 x 1,0 meter in diktes van: 10mm, 15mm, 20mm, 25mm, 30mm, 35mm, 40mm, 50mm, 60mm, 70mm, 80mm, en 100mm gemakkelijk online voor een voordelige prijs verkrijgbaar. Onze platen uit hoogmoleculair polyethyleen met een hoge dichtheid (PE-HD-HMW) is geschikt voor de voedingsindustrie en bestaat uit 100% nieuwe ware – Made in Germany.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen

 • Standaard platen
2000mm
1000mm
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

PE-HMW (PE-500) platen in naturel – high molecular weight!

Made in Germany ✓ Slagvast ✓ Voedselconformiteit ✓

Onze polyethyleen platen in hoogmoleculair editie PE-HD-HMW (kort PE-HMW bijv. PE-500) in de naturelle kleur is als standaardplaten in verschillende diktes van 10mm tot 100mm verkrijgbaar. De afmetingen voor onze standaardplaten uit PE-HMW bedraagt 2000mm voor de lengte en 1000mm voor de breedte. Onze PE-500 platen uitpolyethyleen hebben doorgaande melkachtige witte kleur. Naturel gekleurde polyethyleen platen zijn ondoorzichtig maar steeds relatief doorschijnend bij dunnere diktes. Onze PE-HMW platen worden in Duitsland geproduceerd en hebben geen geschuimde kern. Het gaat hier om onze PE-HMW (PE-500) platen met uitsluitend massief kernmateriaal. De oppervlakken van onze naturel gekleurde PE-HMW platen zijn glad en wordt zonder beschermende geleverd.

Opmerking: Polyethyleen wordt als technische kunststof gezien en krast in tegenstelling tot andere kunststoffen relatief snel. Vandaar is het inzetten niet voor optische doeleinden bedoeld.

Eigenschappen van PE500 platen in naturel

PE-HD-HMW (high density – high molecular weight) is gemaakt van polyethyleen met een lange molecuulketting en wordt gekenmerkt door zijn verhoogde slagvastheid in vergelijking met onze PE-HD (high density polyethyleen) platen. Bovendien heeft PE-HMW een lagere slijtage en bijhorende verbeterede glijeigenschappen, evenals een verhoogde slijtvastheid in vergelijking met PE-HD. Dit komt met name tot uiting in de betere krasbestendigheid en snijweerstand van PE-HD-HMW platen in vergelijking met PE-HD.

Een verder voordeel van onze naturel gekleurde PE-500 platen is dat de bestendigheid tegen lage temperaturen. Terwijl PE-HD kan worden gebruikt in een temperatuurbereik van -50° C tot +80° C is het temperatuurbereik van het gebruik van PE-HMW platen zelfs bij -100° C tot +80° C. Zo kunnen de PE-HMW platen ook uitstekend worden gebruikt in koelcellen en in transportbandtechnologie waar een zeer hoge vorstbestendigheid of een hogere slijtvastheid vereist is.

Wat typisch is voor polyethyleen is dat onze standaard PE-500 platen ook hebben in anti klevende eigenschappen. De uitstekende chemische weerstand tegen zuren, logen en oplosmiddelen helpt om polyethyleen te maken dat vooral in de chemische industrie wordt gebruikt. De hoge chemische weerstand is ook de reden dat polyethyleen niet kan worden gebonden aan conventionele kunststof kleefstoffen. Ook het bedrukken of verven van polyethyleen niet mogelijk vanwege de antiadhesieve aard.

Goedkeuring voor PE-HMW (PE-500) in naturel

Polyethyleen neemt bijna geen vocht op en wordt als fysiologisch onschadelijk beschouwd (volgens BfR). Zo kan polyethyleen veilig worden gebruikt voor de verwerking van voedsel. Vanwege de verhoogde snijweerstand van hoogmoleculair PE-HMW worden deze kunststof platen bij voorkeur gebruikt als snijplanken.

 • Fysiologisch onschadelijk volgens BfR
 • Voedselconformiteit volgens EU 10/2011
 • Voedselconformiteit FDA

Normen voor PE-HMW (PE-500) in naturel

 • REACH (EU-chemicaliën verordening)
 • RoHS (beschikking betreffende het verbod op gevaarlijke stoffen in de elektrische industrie)
 • PAK (richtlijn betreffende de naleving van grenswaarden voor polyaromatische koolwaterstoffen)

Op aanvraag leveren wij u onze PE-HMW platen op maat gesneden of grotere formaten.

Onze hoogmoleculaire polyethyleen (PE-500) is op aanvraag ook in meerdere diktes en groter formaten verkrijgbaar met een afmeting van 3,0 x 1,25 meter. Daarnaast kunnen we ook PE-HMW platen in groen leveren in een formaat van 2,0 x 1,0 meter of 3,0 x 1,25 meter. Natuurlijk kunt u onze PE-HMW platen ook in de kleur naturel rechtstreeks on de maten die u nodig hebt bestellen. Stuur ons uw specifieke verzoek per e-mail met details over de vereiste diktes, de afmeting voor lengte en breedte in millimeters, evenals het vereiste aantal. Vervolgens stuurt ons vriendelijk personeel u een onmiddellijk individueel laaggeprijsde aanbieding voor uw PE-500 platen.

Wij produceren uw freesdelen uit naturel gekleurde PE-HMW volgens uw constructietekening.

Als u gefreesde onderdelen nodig hebt, bijvoorbeeld tandwielen of snijplanken met sap groeven, kunnen wij ze op verzoek produceren dankzij onze moderne 3-assige freescentra me CNC-besturing. Alle informatie voor onze Freesservice vindt u hier.

Toepassingsvoorbeelden voor PE-HW (PE-500) in naturel

 • Vanwege de hoge vorstbestendigheid wordt PE-HMW in naturelle kleur vaak gebruikt in koelcellen en diepvriesmagazijnen
 • PE-HMW wordt vaak gebruikt in transportbandtechnologie dankzij de verbeterde slijtvastheid en betere glijeigenschappen
 • In de havenbouw is hoogmoleculaire PE-HMW uiterst geschikt, omdat het vrijwel geen vocht opneemt en daarom niet opzwelt
 • PE-HMW wordt gebruikt voor het maken van surfplanken omdat het slagvast, licht van gewicht is en zeer goed op het water glijdt
 • En nog veel meer

Verwerking van PE-HMW (PE-500) in naturel

PE-HMW (PE-500) is een makkelijk verwerkbaar kunststof en kan makkelijk bewerkt worden door middel van gereedschappen voor het bewerken van hout. Onze naturel gekleurde PE-HMW platen in standaardformaat kunnen eenvoudig worden gesneden met een eenvoudige zaag. Het frezen, draaien of ponsen van PE-HMW kan ook worden uitgevoerd met geschikt gereedschap en machines. Snijden met een CO2-lazer of een waterstraalsnijmachine is ook mogelijk met PE-HWM.

Polyethyleen behoort tot de thermoplasten en kan daarom worden gebruikt voor de productie van kunststof onderdelen door het dieptrekken. Thermovormen en koud vormen zijn andere methoden voor de productie van gegoten onderdelen gemaakt van PE-HWM.

Polyethyleen heeft een uitstekende weerstand tegen chemicaliën. Om deze reden laat zich polyethyleen niet bedrukken of verven. Ook het beplakken met een folie of digitale print is niet mogelijk met polyethyleen. De geldt ook voor onze PE-HMW platen met hoog molecuulgewicht. De weerstand tegen oplosmiddelen helpt ook voorkomen dat PE-HMW gelijmd kan worden met gebruikelijke lijm. De enige uitzondering is een speciaal ontwikkelde lijm voor het verlijmen van PE 2-componenten-lijm S-Polybond PEprofi, die we in onze onlinewinkel aanbieden.

Polyethyleen laat zich niet met gebruikelijke lijm verlijmen. Om deze reden is het lassen van polyethyleen gebruikelijk. Er moet echter worden opgemerkt dat alleen kunststoffen van dezelfde kwaliteit aan elkaar moeten worden gelast en dus PE-HMW alleen kan worden gelast met PE-HMW, maar niet met PE-UHMW of PE-HD.

OPMERKING: Onze PE-HMW platen zijn slechts gedeeltelijk geschikt als technische kunststof voor optische doeleinden en worden geleverd zonder beschermfolie.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer61005S
Standaardbreedte1000
Standaardlengte2000
DikteNee
LevertijdVerzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen
KunststofPolyethyleen
MateriaalPE-HMW (PE-500)
UV-bestendigheidniet UV-bestendig
KleurNaturel
KleurnauwkeurigheidNee
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.