PE-HMW (PE-500) platen zwart 2x1meter

PE-HMW (PE500) platen in de kleur zwart als standaardplaat in het formaat 2,0 x 1,0 meter in diktes van: 10mm, 15mm, 20mm, 25mm, 30mm, 35mm, 40mm, 50mm, 60mm, 80mm, en 100mm gemakkelijk online voor een goedkope prijs te koop. Onze platen uit hoogmoleculair polyethyleen met een hoge dichtheid (PE-HD-HMW) bestaat uit 100% nieuwe ware – Made in Germany.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen

 • Standaard platen
2000mm
1000mm
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

PE-HMW (PE500) platen in zwart – high molecular weight!

Slagvast ✓ UV-gestabiliseerd ✓ Made in Germany ✓

Onze PE-HD-HMW in het zwart (ook PE-HMW of PE500 genoemd) is verkrijgbaar in een standaardformaat van 2000mm x 1000mm in diktes van 10mm tot 100mm. De platen zijn gemaakt van massief kernmateriaal zonder geschuimde kern van polyethyleen, zijn volledig door geverfd om dezelfde zwarte kleur op de oppervlakken en snijranden te garanderen. Onze PE-HMW platen zijn gemaakt in Duitsland en bestaan uit 100% nieuw materiaal. De oppervlakken van de zwarte PE-HMW platen zijn glad en worden zonder beschermfolie geleverd.

OPMERKING: Polyethyleen is een technische kunststof en voor optische doeleinden niet aan te raden.

Eigenschappen van PE500 platen in zwart

PE-HD-HMW is de afkorting voor polyethyleen – high density – high molecular weight en bestaat uit polyethyleen met een hoge dichtheid en een lange molecuulketting. In vergelijking met onze platen uit PE-HD (high density – polyethyleen met een hoge dichtheid) platen wordt PE-HMW gekenmerkt door zijn hogere slagvastheid en verhoogde slijtvastheid. Dit resulteert onder andere in een betere krasbestendigheid en snijweerstand in vergelijking met PE-HD platen. Bovendien leidt de lagere slijtage tot een beter glijgedrag en een aanzienlijk verhoogde slijtvastheid. Dit maakt PE-HMW waardevol voor alle toepassingen waarbij lage slijtage en goede glijeigenschappen vereist zijn, zoals het geval is in de machinebouw of in de transporttechnologie van industriële installaties.

Een verder voordeel van PE-HMW is het uitgebreide temperatuurbereik dat zich uitstrekt van -100°C tot +80°C. Bij normale PE-HD platen ligt het temperatuurbereik slechts -50°C tot +80°C. De verhoogde slagvastheid in combinatie met de bestendigheid tegen zeer lage temperaturen wordt met name in de koel en koeltechniek gebruikt. Maar ook transportsystemen industrie maken ze gebruik van deze eigenschappen, bijvoorbeeld als het gaat om het snel afkoelen van voedingsmiddelen tot lage temperaturen.

De uitstekende chemicaliën bestendigheid van polyethyleen komt vooral door de bestendigheid in contact met zuren, logen en oplosmiddelen. Bovendien neemt polyethyleen bijna geen vocht op. Vooral in de productie van afgewerkte betondelen of in de bouwbranche sein dat belangrijke eigenschappen. Ook in grote chemische fabrieken wordt PE-HMW erg vaak ingezet, om bijvoorbeeld chemische deksels of containers te produceren.

Polyethyleen is voedselveilig en wordt als fysiek onschadelijk beschouwd, daarom wordt dit plastic vooral gebruikt in de voedingsindustrie, zoals grote bakkerijen, de vleesindustrie en in voedselverpakkingen.

Toelating voor PE-HMW (PE500) in zwart

 • Fysiek niet schadelijk volgens BfR
 • Voedsel conformiteit voldoet aan EU 10/2011

Normen voor PE-HMW (PE500) in zwart

 • REACH (EU Chemicaliën regelement)
 • RoHS (regelement over het verbod van gevaarlijke stoffen in de Electro industrie)
 • PAK (richtlijn voor de betreffende de nalevering van de grenswaarden voor poly-aromatische koolwaterstoffen)

Verdere diktes, formaten en kleuren van onze PE-HMZ platen kunnen op aanvraag geleverd worden.

Met onze PE-HMW platen in het standaardformaat van 2,0 x 1,0 meter in de diktes 10mm – 100mm dekken we bijna alle toepassingsgebieden. Als je nog andere diktes nodig hebt dan de diktes die beschikbaar zijn in de online winkel, stuur ons dan je verzoek per e-mail. Wij zijn ook in de staat u een PE-HMW-plaat in zwart in een maat te leveren van 3,0 x 1,25 meter. Bovendien bestaat er ook de mogelijkheid om de PE500 platen met hoog molecuulgewicht direct in de gewenste maten te verkrijgen. Stuur ons uw specifieke vraag met alle nodige informatie, zoals de vereiste hoeveelheid, de afmetingen voor lengte en breedte in millimeters en de gewenste dikte. Verkopers nemen onmiddellijk contact met u op en sturen uw een voordelige, individuele aanbieding.

Individuele freesdelen uit zwart PE-HMW is op aanvraag mogelijk.

We hebben moderne drie-assige CNC-freesmachines waarmee we gefreesde onderdelen van onze zwarte PE-HMW platen kunnen produceren volgens uw ontwerptekening. Alle informatie voor onze Freesservice vindt u hier.

Toepassingsvoorbeelden van PE-HMW (PE500) in zwart

 • De transporttechnologie maakt gebruik van de lage slijtage ne de goede glijeigenschappen van de PE-HMW
 • Dankzij de goede chemische bestendigheid net zoals slagvastheid wordt PE-HMW vaak in de betonindustrie
 • PE-HMW is voedselveilig en wordt daarom gebruikt in de voedselverwerkende industrie
 • De lage temperatuurbestendigheid van PE-HMW van -100°C en wordt gebruikt in opslag en koelopslag technologie
 • En nog veel meer

Verwerking van PE-HMW (PE500) in zwart

PE-HMW (PE500) is zeer eenvoudig om te verwerken. Het snijden van PE500 kan met eenvoudig gereedschappen, die voor houtsnijden worden gebruikt. Dit betekent dat zich PE500 zich eenvoudig laat zagen, frezen of boren. Zowel het draaien van polyethyleen als ponsen zijn andere verwerkingsmethoden die worden gebruikt bij PE-HMW. Het snijden kan ook worden gedaan door een waterstraalsnijsysteem of een CO2-lasersysteem.

Thermovormen, evenals koud vormen is goed mogelijk met onze zwarten PE-HMW platen. Polyethyleen is een geschikte methode voor het produceren van hoogmoleculaire polyethyleen geproduceerde delen met een hoge dichtheid. Bij de industriële productie van afgewerkte kunststof onderdelen wordt het dieptrekken van polyethyleen vaak gebruikt, omdat thermoplastisch PE-HMW zeer geschikt is voor het zogenaamde thermovormen.

Vanwege de zeer goede bestendigheid tegen chemicaliën en oplosmiddel is het bedrukken en plakken met een folie op de zwarte PE-HMW platen niet mogelijk, omdat verf of folie niet hecht aan de plaat. Ook het lijmen met behulp van gebruikelijke kunststoflijmen met oplosbasis is bij polyethyleen niet mogelijk. In onze onlineshop bieden wij u de 2-componentenlijm Weldyx Polyplast, die speciaal voor moeilijk verlijmbare kunststoffen is gemaakt voor bijvoorbeeld polyethyleen.

Onze zwarte PE-HMW platen zijn net zoals alle andere kunststof platen van polyethyleen anti klevend. Dit betekent dat PE zich niet kan vasthouden aan gebruikelijke kleefstoffen en daarom meestal aan een geschikte lasdraad wordt gelast om een permanente binding tussen de afzonderlijke polyethyleen elementen te creëren.

OPMERKING: Onze PE-HMW platen is bedoeld voor technische doeleinden en niet voor optische doeleinden. Ook worden ze zonder beschermfolie geleverd.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer61020S
Standaardbreedte1000
Standaardlengte2000
DikteNee
LevertijdVerzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen
KunststofPolyethyleen
MateriaalPE-HMW (PE-500)
UV-bestendigheidniet UV-bestendig
KleurZwart
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL9005
KleurnaamGitzwart
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.