PE-UHMW (PE-1000) platen zwart 2x1meter

PE-UHMW (PE-1000) platen in de kleur zwart als standaardplaat in een formaat van 2,0 x 1,0 meter in diktes van: 8mm, 10mm, 12mm, 15mm, 20mm, 25mm, 30mm, 40mm, 50mm, 60mm en 80mm gemakkelijk online kopen voor een goedkope prijs. Onze platen uit PE-HD-UHMW hebben een zeer lange moleculaire ketting en zijn gemaakt van 100% nieuw materiaal – Made in Germany.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen

 • Standaard platen
2000mm
1000mm
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

PE-UHMW (PE-1000) platen in zwart met een zeer hoge levensduur!

UV-gestabiliseerd ✓ Extreem slijtvast ✓ Made in Germany

Onze PE-HD-UHMW platen in zwart zijn in diktes van 8mm tot 80mm met een standaardformaat van 2000mm x 1000mm verkrijgbaar. Onze PE-UHMW platen in zwart zijn uitsluitend massieve kunststofplaten van massief kernmateriaal. Deze bevatten geen geschuimde kern van polyethyleen. Voor een consistente zwarte kleur op snijranden en oppervlakken zij de PE-UHMW platen volledig gekleurd. De oppervlaken van onze ultra hoogmoleculaire polyethyleen platen zijn glad en worden zonder beschermfolie geleverd.

Opmerking: Polyethyleen is een technische kunststof en als niet voor optische doeleinden aan te raden.

Eigenschappen van PE1000 platen in zwart

PE-HD-UHMW wordt meestal aangeduid als PE-UHMW of PE-1000 en staat voor polyethyleen met een hoge dichtheid (high density) en een zeer hoge moleculair gewicht (ultra high molecular weight). Het polyethyleen met ultrahoog molecuulgewicht heeft zeer lange molecuulketens en heeft een gemiddeld molecuulgewicht van meer dan 9 miljoen g /mol. Dit maakt PE-UHMW (PE-1000) aanzienlijk beter in termen van slijtvastheid en slagvastheid in vergelijking met PE-HD of PE-HME (PE-500). Dit laatste staat voor een zeer goede schok- en slagvastheid.

De zeer hoge moleculaire dichtheid (smallere molmassadichtheid) is vooral merkbaar in de zeer lage schuifwrijvingscoëfficiënt – in een eenvoudige bewoording zij de verhoogde glijeigenschappen van PE-UHMW merkbaar. Dit verhoogt vooral de levensduur, daarom wordt PE-UHMW gebruikt voor kettinggeleiders, glijlagers of tandwielen die aan de hoogste eisen voldoen. Maar ook in de medische technologie, bijvoorbeeld in de productie van orthesen, wordt PE-UHMW gebruikt vanwege zijn zeer hoge slijtvastheid.

Een verder voordeel van onze zwarte PE-UHMW (PE-1000) platen ligt in het temperatuurbereik dat zich uitstrekt van lage temperaturen van -260°C tot +80°C. De laagst gebruikstemperatuur van PE-HMW is slechts -100°C. Bij PE-HD zelfs -50°C dat nog steeds voldoende is voor de meeste toepassingen, maar vooral bij de dynamische spanning en schokbestendigheid bij lage tot zeer lage temperaturen bereikt het de grenzen van de belastbaarheid, daarom is PE-UHMW vooral in de materiaalhandling-technologie en de bulkmateriaaltechnologie (bijvoorbeeld in de mijnbouw of open mijnbouw) worden gebruikt.

PE-UHMW neem praktisch geen vocht op en is wordt daarom als waterbestendig of waterafstotend beschouwd. PE-UHMW is bovendien zeer goed bestand tegen contact met sterke zuren, logen en organische oplosmiddelen. Polyethyleen met ultrahoog moleculair gewicht heeft ook een zeer goede spanningsscheurweerstand wat ook een positief effect heeft op de lange levensduur. Dit geldt ook in permanent contact met chemicaliën onder sterke dynamische stress. Om deze rede wordt PE-UHMW (PE-1000) in toenemende mate gebruikt in de chemische industrie of in de constructie van voertuigen voor speciale doeleinden.

Toelating voor PE-UHMW (PE-1000) in het zwart

 • Fysiologisch onschadelijk volgens BfR
 • Voedselconformiteit volgens EU 10/2011

Normen voor PE-UHMW (PE-1000) in het zwart

 • REACH (EU chemicaliën verordening)
 • RoHS (beschikking betreffende het verbod op gevaarlijke stoffen in de elektrische industrie)
 • PAK (richting betreffende de naleving van grenswaarden voor polyaromatische koolwaterstoffen)

Onze PE-UHMW (PE-1000) platen zijn op aanvraag verkrijgbaar in andere diktes, maten en ook direct op maat gesneden.

Naast ons standaard assortiment zwarte PE-UHMW platen met een formaat van 2000 x 1000mm het is ook mogelijk om grotere plaatformaten te leveren met 3000 x 1250mm op aanvraag. Andere diktes tot 120mm zijn ook beschikbaar voor de zwarte PE-1000 polyethyleen platen. Bovendien kunt u uw kunststof platen rechtstreek bestellen in de maten die u nodig hebt. Stuur ons eenvoudig een e-mail met de vereiste dikten, de afmetingen voor lengte en breedte in millimeters, evenals het gewenste aantal stuks per levering. We zullen uw aanvraag onmiddellijk verwerken en u voorzien van een laaggeprijsd aanbod inclusief verzendkosten.

Wij produceren op maat gefreesde onderdelen volgens uw ontwerptekening van onze zwarte PE-UHMW platen.

dankzij onze computergestuurde 3-assige CNC-freesmachines kunnen we op verzoek afzonderlijke gefreesde onderdelen produceren, bijvoorbeeld glijlagers, afdichtingen of tandwielen, van onze zwarte PE-UHMW (PE-1000) platen. Alle informatie over onze Freesservice vindt u hier.

Toepassingsvoorbeelden voor PE-UHMW (PE-1000) in zwart

 • PE-UHMW wordt gebruikt voor voertuigen carrosserieën vanwege de slagvastheid en de zeer goede chemische weerstand
 • De zeer lange levensduur van PE-UHMW wordt gebruikt voor glijlagers en tandwielen in(speciale) machinebouw
 • PE-UHMW wordt gebruikt in de mijnbouw en in de materiaalbehandeling dankzij het goede dynamische laadvermogen, zelfs bij zeer lage temperaturen
 • Platen uit PE-UHMW worden gekenmerkt door hun zeer hoge weerstand tegen permanent contact chemicaliën
 • En nog veel meer

Verwerken van PE-UHMW (PE-1000) in zwart

Voor de verwerking van onze zwarte kunststofplaten gemaakt van PE-UHMW (PE-1000) zijn verschillende methoden beschikbaar. Net als hout kan PE-UHMW gezaagd of gefreesd worden. Zelfs met een CO2-lazer of een watersnijmachine kunnen de zwarte PE-1000 platen op de gewenste grootte worden gebracht. Ponsen, draaien of boren zijn net zo gebruikelijke verwerkingsmethoden die worden gebruikt bij polyethyleen.

PE-UHMW is een thermoplast maar kan niet thermogevormd of diepgetrokken worden. Koud vervormen daarentegen is een veel gebruikelijke methode voor het produceren van vormdelen uit zwart polyethyleen met een ultrahoog moleculairgewicht.

Polyethyleen heeft een uitstekenede weerstand tegen chemicaliën en organische oplosmiddelen, daarom kunnen de zwart PE-UHMW platen niet worden bedrukt , geverfd of beplakt met een folie. Ook het lijmen van PE-UHMW platen met PE of andere kunststoffen met op oplosmiddel gebaseerde kunststofkleefstoffen leidt ook niet tot een positief resultaat. Om de zwarte PE-UHMW platen toch te lijmen bieden wij in onze online winkel de PE-lijm S-Polybond PEprofi op 2-componenten-Basis, die ontwikkeld voor moeilijk te binden kunststoffen zoals polyethyleen.

Het lassen van PE-1000 is zeker mogelijk, maar wordt in de praktijk nauwelijks gebruikt, aangezien dit hoogwaardig kunststof meer wordt gebruikt in termen van zeer hoge slijtvastheid en levensduur.

OPMERKING:Onze PE-UHMW platen is als technisch kunststof voorwaardelijk geschikt voor optische doeleinden en worden zonder beschermfolie geleverd.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer62020S
Standaardbreedte1000
Standaardlengte2000
DikteNee
LevertijdVerzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen
KunststofPolyethyleen
MateriaalPE-UHMW (PE-1000)
UV-bestendigheidniet UV-bestendig
KleurZwart
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL9005
KleurnaamGitzwart
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.