fischer spaanplaatschroeven Ø 4,5mm (verzonken kop, voldraad, TX20)

De fischer PowerFast II spaanplaatschroeven met verzonken kop en volle schroefdraad zijn ideaal voor vlakke montage en verdelen de belasting effectief over de gehele lengte van de schroefdraad.

✓ Met ETA-goedkeuring
✓ Lage inschroefweerstand
✓ Snel bijtgedrag
✓ Verminderd splijtgedrag
✓ Ideaal als plugschroef
✓ Vanaf 1 schroef

De fischer PowerFast II verzonken schroeven met 4,5mm diameter en volle schroefdraad zijn verkrijgbaar in verschillende schroefdraadlengtes.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 20 Items € 0,07/ stuk (Basisprijs € 0,07/ stuk)
 • from 50 Items € 0,06/ stuk (Basisprijs € 0,06/ stuk)
 • from 100 Items € 0,05/ stuk (Basisprijs € 0,05/ stuk)
 • from 200 Items € 0,04/ stuk (Basisprijs € 0,04/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Verzonken schroef fischer PowerFast II Ø 4,5 mm met volledige schroefdraad

Galvanisch verzinkt ✓ Ideaal als plugschroef ✓ Vanaf 1 schroef ✓

Onze fischer PowerFast II spaanplaatschroeven met een draaddiameter van 4,5 mm zijn bij ons verkrijgbaar in vele draadlengtes. De schroeven met de fabrikantaanduiding FPF II CTF zijn hoogwaardige verzonken schroeven met volledige schroefdraad en zeshoekige dop in de maat Torx-TX20. De doordachte schroefdraadgeometrie met verhoogde schroefdraadspoed, in combinatie met de gefreesde schachtribben, draagt bij aan een eenvoudigere, batterijvriendelijke verwerking. De doorlopende schroefdraad, die zich over de gehele lengte van de schroef uitstrekt, draagt bij aan een optimale lastverdeling. De spaanplaatschroeven zijn even geschikt voor het schroeven van houten materialen of als deuvelschroeven met geteste belastingen in de fischer plug.

Koop zoveel als je nodig hebt - Het is niet nodig om dozen bij ons te bestellen, omdat we alle schroeven ook afzonderlijk verkopen!

Leveringsomvang:

 • 1 x fischer PowerFast II FPF II CTF verzonken schroef Ø 4,5mm in geselecteerde lengte

Eigenschappen van de fischer PowerFast II verzonken schroeven met volledige schroefdraad

De spaanplaatschroeven fischer Power Fast II FPF II CTF zijn zware verzonken schroeven met volle schroefdraad en zijn gemaakt van hoogwaardig staal. De volledige schroefdraad verdeelt de belasting veilig over de gehele lengte van de schroef en zorgt ook bij zachthout voor een veilige, stevige grip. De schroeven worden gekenmerkt door een aanzienlijk verminderd splijtgedrag en een zeer goed bijtgedrag, wat een positief effect heeft op de verwerkbaarheid.

De verhoogde schroefdraadsteek van de fischer PowerFast II verkort de indraaitijd aanzienlijk in vergelijking met conventionele spaanplaatschroeven. Dit bespaart tijd en energie, ongeacht of de schroef met de hand of met een accuschroevendraaier wordt ingedraaid. Bovendien dragen de nieuwe geometrie van de kernfrees aan de schroefpunt en de freesribben van de schacht bij tot een merkbaar lagere inschroefweerstand. Dit betekent dat met één acculading aanzienlijk meer schroeven kunnen worden verwerkt. De binnenste steraandrijving (ook bekend als TORX) in de grootte ISR20 of TX20 maakt een hoog aandraaimoment van de schroef mogelijk, zodat de verzonken kop zonder problemen vlak met het oppervlak kan worden verzonken. Een ander voordeel van de aandrijving is de perfecte krachtoverbrenging, terwijl tegelijkertijd het risico dat de schroevendraaier of de schroefbit uit de aandrijving glijdt, tot een minimum wordt beperkt.

Voor een goede corrosiebestendigheid zijn de schroeven gegalvaniseerd. De blauwe passivering verbetert ook aanzienlijk de bescherming van de staallegering tegen externe invloeden. Dit maakt de schroeven perfect geschikt voor alle schroefverbindingen binnenshuis. De schroeven kunnen zeker buiten worden gebruikt, maar wij raden toepassingen af die permanent worden blootgesteld aan sterke weersinvloeden en vocht. Voor dergelijke toepassingen worden verzonken schroeven van een roestvrije staallegering aanbevolen. Voor een goede milieuvriendelijkheid bevatten fischer PowerFast II verzonken schroeven geen chroom VI bestanddelen. Het gebruik van chroom(VI)oxide is sowieso verboden vanwege de gevaren voor de gezondheid, maar dit betekent niet dat goedkoop geproduceerde schroeven uit opkomende landen zullen voldoen aan de voorschriften die in dit land gelden.

Goedkeuringen voor de fischer PowerFast II schroeven

 • ETA-19/0175 - Europese technische beoordeling voor schroeven voor gebruik in houtconstructies
 • DoP 0118 - Prestatieverklaring voor het gebruik van schroeven in dragende houten constructies
 • DoP W0009 - Prestatieverklaring voor zelfborende schroeven voor gebruik in de houten constructies
 • DIN EN 13501 – Niet ontvlambaar - Voldoet aan de eisen van klasse A1 (geen bijdrage aan brand)

Technische data van de fischer PowerFast II schroeven met volledige schroefdraad

 • Afmetingen: zie aanvullende informatie
 • Benaming: PowerFast II FPF II CTF
 • Type schroefdraad: Grove draad, volledige draad
 • Draadlengte: zie aanvullende informatie
 • Ø Draad: 4,5mm
 • Ø Kern: ca. 2,8mm
 • Ø Schroefkop: 9,0mm
 • Kopvorm: Verzonken kop, rond
 • Aandrijving: Torx 20 (TX20, ISR20)
 • Materiaal: Staal, gegalvaniseerd
 • Corrosiebescherming: Verzinkt, blauw gepassiveerd
 • UV- Bestendigheid:: Zeer goed
 • Roestbestendigheid: Goed
 • Zuurbestendigheid: Matig

Verwerking van verzonken schroeven met volledige draad

Spaanplaatschroeven zijn ideaal voor het werken met materialen op houtbasis en kunnen ook rechtstreeks in het hout worden geschroefd zonder voor te boren. Voor hardhout wordt voorboren aanbevolen, evenals verzinken met een conische verzinkboor, zodat de verzinkkop gelijk ligt met het oppervlak. Voor het voorboren bevelen wij een voor het materiaal geschikte boor aan, waarvan de diameter overeenkomt met de kerndiameter van de schroef. Indien de schroeven worden gebruikt als deuvelschroeven, moeten de gaten worden geboord overeenkomstig de eisen van de plug wat betreft diameter en diepte van het boorgat.

Voor de bewerking van de schroeven is een schroevendraaier of een schroefbit voor Torx-schroeven in de maat TX20 nodig. De grotere schroefdraadspoed in combinatie met de freesribben maakt het schroeven veel gemakkelijker en vermindert merkbaar de benodigde tijd en inspanning.

Voordelen van spaanplaatschroeven PowerFast II FPF II CTF

 • Aanzienlijk minder splijtgedrag in vergelijking met conventionele spaanplaatschroeven
 • Geschikt voor toepassingen met geteste belastingen in de fischer pluggen (bijv. DuoPower of UX)
 • De binnenste steraandrijving (ook wel Torx genoemd) voorkomt wegglijden bij het indraaien
 • De verzonken kop maakt het verzonken schroeven in hout en kunststof mogelijk
 • De schroef bevat geen chromen VI-delen en wordt daarom als zeer milieuvriendelijk beschouwd

Toepassingsvoorbeelden voor fischer verzonken schroeven en voldraad

Verzonken schroeven met volledige schroefdraad zijn uitstekend geschikt voor het aan elkaar schroeven van houten materialen of voor het bevestigen van beslag en hoeken in hout. De schroeven met een draaddiameter van 4,5mm zijn ideaal voor het aan elkaar schroeven van keukenkasten of het werkblad. Ook het bevestigen van scharnieren in de meubelbouw, evenals het schroeven van kleine hoeken op houten constructies zijn zeer eenvoudig uit te voeren met de kleine schroeven. Schroeven met een langere schroefdraadlengte zijn zeer geschikt voor het plaatsen van houten schuttingen of tuinhuizen van massieve planken en kanthout. Om de balken aan elkaar te schroeven, raden wij echter langere schroeven met een grotere diameter en gedeeltelijke schroefdraad omdat deze de balken bij elkaar trekken zonder spleten.

De fischer PowerFast spaanplaatschroef is een schroef met geteste belasting voor gebruik met een fischer plug. Daardoor zijn ze ideaal als deuvelschroeven voor allerlei bevestigingen in huis en in de handel. Schroeven met een diameter van 4,5 mm zijn zeer geschikt om in pluggen met een diameter van 6mm of 8mm te schroeven. De vereiste schroeflengte is afhankelijk van de lengte van de plug en de dikte van de bevestiging. Bij grotere deukdiameters zijn de schroeven echter te klein, omdat de te kleine schroefdiameter de functie van de bijbehorende deuvel niet voldoende kan initiëren, waardoor het draagvermogen van de bevestiging niet kan worden gewaarborgd.

De verzonken schroeven zijn ook zeer geschikt voor het vastschroeven van onze kunststofplaten, ongeacht of de kunststoffen aan elkaar of aan een ander materiaal moeten worden vastgeschroefd. Voorboren is alleen nodig bij harde, brosse kunststoffen. Om de verzinkkop echter gelijk met het kunststofoppervlak te verzinken, adviseren wij voor te boren met een conische verzinkboor.

OPMERKING: De schroeven zijn gegalvaniseerd voor een betere bescherming tegen corrosie. Zorg er bij het werken voor dat het bit correct in de aandrijving is geplaatst om beschadiging van de aandrijving of de zinklaag te voorkomen.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerF-PF2-45x00-VG
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MateriaalStaal, gegalvaniseerd, blauw gepassiveerd
SchroefmaatNee
SchroevendraaierTorx T20
Vorm schroefkopVerzonken kop
Ø Schroefkop9,0 mm
SchroefdraadGrove draad
Ø Draad4,5 mm
Lengte schroefdraadvarious
Kleurnauwkeurigheidgeen informatie mogelijk
KleurNee
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.