fischer spaanplaatschroeven Ø 4,5mm (verzonken kop, deeldraad, TX20)

De fischer PowerFast II spaanplaatschroeven met verzonken kop en gedeeltelijke schroefdraad met 4,5mm schroefdraaddiameter zijn perfect voor spleetvrije schroefverbindingen in alle houtsoorten of als plugschroef in de 6mm fischer-plug.

✓ Inclusief ETA goedkeuring
✓ Lage inschroefweerstand
✓ Korte schroeftijd
✓ Torx-opname TX20 (ISR20)
✓ Voor 6mm fischer-plug
✓ Vanaf 1 schroef

De verzonken schroeven met Ø 4,5mm zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes met gedeeltelijke schroefdraad - zelfs enkele schroeven.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 20 Items € 0,13/ stuk (Basisprijs € 0,13/ stuk)
 • from 50 Items € 0,11/ stuk (Basisprijs € 0,11/ stuk)
 • from 100 Items € 0,08/ stuk (Basisprijs € 0,08/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

fischer PowerFast II Ø 4,5mm - Deeldraad schroeven met verzonken kop

Ideaal als plugschroef ✓ Inclusief ETA goedkeuring ✓ Vanaf 1 schroef ✓

Onze spaanplaatschroeven fischer PowerFast II FPF II CTP met 4,5mm schroefdraaddiameter zijn verkrijgbaar in een uitvoering met verzonken kop en gedeeltelijke schroefdraad in verschillende lengtes. De moderne Torx-aandrijving maat TX20 (ISR20) zorgt voor een eenvoudige verwerking met weinig inspanning. De speciale geometrie van de kernsnijder maakt het ook veel gemakkelijker om de schroeven in te draaien, ongeacht of ze in hout worden geschroefd of worden gebruikt als plugschroef in de fischer plug. De grotere schroefdraadspoed draagt ook bij tot een krachtbesparend schroefproces en verkort de schroeftijd merkbaar zonder een negatief effect te hebben op de kwaliteit van de bevestiging.

De kleine schroeven met gedeeltelijke schroefdraad zijn perfect voor het maken van spleetvrije bevestigingen tussen materialen op houtbasis. Als schroef met geteste belasting in de fischer plug, zijn ze ook zeer geschikt voor eenvoudige bevestigingen in wanden en plafonds. Vooral bij push-in installatie, waarbij de plug rechtstreeks in het gat wordt gestoken en de schroef door het installatieobject in de plug wordt geschroefd, zorgt de gedeeltelijke schroefdraad ervoor dat de armatuur zeer stevig op de montageondergrond kan worden vastgedraaid.

Waarom hele dozen kopen als u maar een paar schroeven nodig heeft - bij ons bepaalt u de hoeveelheid!

Leveringsomvang:

 • 1 x fischer PowerFast II FPF II CTP verzonken schroef Ø 4,5mm in gekozen lengte

Eigenschappen van de fischer PowerFast II verzonken schroeven met gedeeltelijke schroefdraad

De spaanplaatschroeven met een schroefdraaddiameter van 4,5 mm, waarbij slechts een deel van de totale lengte van schroefdraad is voorzien, worden door de fabrikant fischer op de markt gebracht onder de naam PowerFast II FPF II CTP. Dit is een elektrolytisch verzinkte, blauw gepassiveerde stalen schroef met verzonken kop, die een vlakke montage op het oppervlak mogelijk maakt zonder dat de schroefkop uitsteekt.

Het speciale kenmerk van fischer PowerFast II schroeven is de unieke schroefgeometrie, die bestaat uit een verhoogde schroefdraadsteek, speciale schachtfreesribben en een kenmerkende kernfrees. De schroeven, die worden gekenmerkt door een zeer korte bijttijd, zijn aanzienlijk gemakkelijker in te draaien dan houtschroeven van vele andere fabrikanten. Dit is merkbaar en meetbaar door een combinatie van een verminderde indraaiweerstand en een aanzienlijk kortere indraaitijd, omdat veel meer schroeven kunnen worden verwerkt voordat de accu van de accuschroevendraaier moet worden opgeladen.

Voor een betere bescherming tegen corrosie zijn de spaanplaatschroeven gemaakt van gegalvaniseerd staal en blauw gepassiveerd, zodat de schroeven zonder aarzeling binnen kunnen worden gebruikt, en onder bepaalde omstandigheden ook buiten. De schroeven mogen echter niet worden gebruikt in regelmatig contact met vocht of ongunstige weersomstandigheden. Hier moeten schroeven van roestvrij staal worden gebruikt.

Goedkeuringen voor de fischer PowerFast II schroeven

 • ETA-19/0175 - Europese technische beoordeling voor schroeven voor gebruik in houtconstructies
 • DoP 0118 - Prestatieverklaring voor het gebruik van schroeven in dragende houtenconstructies
 • DoP W0009 - Prestatieverklaring voor zelfborende schroeven voor gebruik in houtenconstructies
 • DIN EN 13501 – Niet brandbaar - Voldoet aan de vereisten van klasse A1 (geen bijdrage aan brand)

Technische data van de fischer PowerFast II schroeven met gedeeltelijke schroefdraad

 • Afmetingen: aanvullende informatie
 • Benaming: PowerFast II FPF II CTP
 • Draadtype: Grove draad, deeldraad
 • Draadlengte: aanvullende informatie
 • Ø Schroefdraad: 4,5mm
 • Ø Kern: ca. 2,8mm
 • Ø Schroefkop: 9,0mm
 • Kopvorm: Verzonken kop, rond
 • Opname: Torx 20 (TX20, ISR20)
 • Materiaal: staal, gegalvaniseerd verzinkt
 • Corrosiebescherming: Verzinkt, blauw gepassiveerd
 • UV-bestendigheid: Zeer goed
 • Roestbestendigheid: Goed
 • Zuurbestendigheid: Matig

Verwerking van verzonken schroeven met gedeeltelijke schroefdraad

Spaanplaatschroeven zijn de perfecte keuze voor het aan elkaar schroeven van houten materialen of voor het monteren van aanbouwdelen op hout. Door de kleine diameter van de schroeven is in de meeste gevallen voorboren of verzinken van het gat niet nodig, want dankzij de kernfreesgeometrie werkt de schroef moeiteloos door het meeste hout. Alleen bij hardhout, bijvoorbeeld walnoot of eiken, kan het zinvol zijn om de gewenste bevestigingsmiddelen voor te boren met een kleine boor met een diameter van ongeveer twee tot drie millimeter. Bij hardhout of bij het schroeven van harde materialen op hout is bij verzonken schroeven ook een verzinking nodig als de schroefkop vlak in het materiaal moet worden verzonken.

De verzonken schroeven met gedeeltelijk schroefdraad hebben een steraandrijving maat TX20 (ISR20). Een schroevendraaierbit of een schroevendraaier van de juiste maat is vereist om de schroeven te bewerken. Het belangrijkste voordeel ten opzichte van kruiskopschroeven is dat het bit stevig in de aandrijving zit zonder het risico te lopen dat het bit wegglijdt of ronddraait. Hogere aanhaalmomenten zijn mogelijk zonder veel druk op de punt van de bit, wat het werk veel gemakkelijker maakt.

Voordelen van spaanplaatschroeven PowerFast II FPF II CTP

 • De grotere schroefdraadspoed bespaart batterijcapaciteit door de kortere schroeftijd
 • De deelschroefdraadschroeven in Ø 4,5mm zijn ideaal voor fischer pluggen in 6mm diameter
 • Eenvoudig vastschroeven zonder wegglijden dankzij moderne inbusaandrijving (TX20, ISR20)
 • De schroefdraadvrije schacht van de deeldraadschroeven zorgt voor een spelingvrije samenspanning
 • De schroeven bevatten geen twijfelachtige chroom (VI) aandelen en worden als milieuvriendelijk beschouwd

Toepassingsvoorbeelden voor fischer verzonken schroeven met gedeeltelijke schroefdraad

De kleine schroeven met gedeeltelijke schroefdraad en verzonken kop zijn zeer populair in de meubelmakerij, omdat door de gedeeltelijke schroefdraad de afzonderlijke houten elementen strak tegen elkaar kunnen worden getrokken zonder een spleet achter te laten. De schroeven zijn bijzonder geschikt voor het aan elkaar schroeven van afzonderlijke keukenkasten, alsmede voor het verbinden van de kasten met het keukenwerkblad. Bovendien zijn de verzonken schroeven met inwendige steraandrijving de perfecte keuze voor vlakke schroefverbindingen van houten lambriseringen, bijvoorbeeld bij de afwerking van de zolder met geprofileerd hout van vuren, grenen of spaanplaat. De spaanplaatschroeven kunnen ook zeer goed worden gebruikt voor het vastzetten van spaanplaat of OSB-platen als vloerplaat zonder dat de schroefkop storend uitsteekt.

Spaanplaatschroeven uit de PowerFast II FPF II CTP serie van fischer zijn schroeven met geteste belasting in de fischer plug. Dit maakt de verzonken schroeven perfect voor bevestigingen, bijvoorbeeld voor het monteren van wand- en plafondlampen met onze fischer DuoPower of fischer UX universele pluggen. De plugdiameter moet 6mm bedragen voor de 4,5mm schroeven met gedeeltelijke schroefdraad, zodat de schroef het functionele principe van de plug effectief kan invoeren. Bij grotere plugdiameters is de schroef te klein qua schroefdraaddiameter, zodat de plug niet voldoende kan spreiden (of knopen of klapperen).

Verzonken schroeven met gedeeltelijke schroefdraad zijn uitstekend geschikt voor het maken van kleine behuizingen of het bevestigen van schotten met onze kunststofplaten. Wel dienen de kunststoffen vooraf te worden voorgeboord met een boor van 2 - 3mm. Het is raadzaam om het gat met een verzonken gat te verbreden tot 9mm, zodat de verzonken kop gelijk ligt met het kunststof oppervlak. Daarnaast zijn de schroeven met een diameter van 4,5mm ideaal voor het monteren van informatieborden en wandborden met onze afstandhouders en afdekkappen van massief RVS.

OPMERKING: De schroeven van gegalvaniseerd staal moeten zorgvuldig worden verwerkt, vooral bij gebruik buitenshuis, om de zinklaag, die beschermt tegen corrosie, niet te beschadigen.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerF-PF2-45x00-TG
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MateriaalStaal, gegalvaniseerd, blauw gepassiveerd
SchroefmaatNee
SchroevendraaierTorx T20
Vorm schroefkopVerzonken kop
Ø Schroefkop9,0 mm
SchroefdraadGrove draad
Ø Draad4,5 mm
Lengte schroefdraadvarious
Kleurnauwkeurigheidgeen informatie mogelijk
KleurNee
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.