Spreidplug fischer SX

De fischer expansieplug SX is een voordelige en veelzijdige kunststofplug voor talrijke bevestigingen in huis en in ambacht. Dankzij de 4-voudige uitzetting zorgt de expansieplug voor een stevige grip in zowel massieve bouwmaterialen als geperforeerde baksteen.

✓ 4-voudige spreiding
✓ Uitgesproken plugrand
✓ Geïntegreerde verdraaibeveiliging
✓ Uitbreiding drukloze plughals
✓ Hoogwaardig Nylon
✓ Uitstekende kwaliteit

Wij bieden de krachtige expansieplug van hoogwaardig nylon aan in diameters van 6mm tot 12mm tegen goedkope prijzen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 0,11/ stuk (Basisprijs € 0,11/ stuk)
 • from 25 Items € 0,10/ stuk (Basisprijs € 0,10/ stuk)
 • from 50 Items € 0,08/ stuk (Basisprijs € 0,08/ stuk)
 • from 100 Items € 0,07/ stuk (Basisprijs € 0,07/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Fischer SX spreidplug - veilige verankering in 4 richtingen

Krachtige 4-voudige-spreiding ✓ Verschillende grootte ✓ Vanaf 1 plug ✓

De fischer SX spreidplug is in onze onlineshop in verschillende maten verkrijgbaar. De spreidplug biedt een veilige houvast dankzij krachtige 4-voudige uitzetting in alle richtingen en kan worden gebruikt in massieve bouwmaterialen zoals beton, massieve baksteen of gasbeton, evenals in geperforeerde baksteen zoals kalkzandsteen of holle baksteen. Een uitgesproken plugrand verhindert effectief dat de plug door het boorgat glijdt. Dankzij de rand kan de plug ook worden gebruikt voor doorsteekmontage door het opzetstuk. De geïntegreerde verdraaibeveiliging, die wordt gewaarborgd door vier kleine staafjes op de hals van de plug, voorkomt dat de plug draait wanneer de schroef in het boorgat wordt geschroefd. Om schade aan de rand van het boorgat te voorkomen, heeft de plughals ook een gebied zonder expansiedruk. Afsplinteren in gips of tegels behoort tot het verleden, ook met dikkere schroeven.

Wij bieden de kunststof plug fischer SX aan in verschillende diameters van 6,0mm tot 12,0mm tegen goedkope prijzen. Op aanvraag zijn ook andere plugmaten en langere spreidpluggen voor grotere verankeringsdieptes op korte termijn leverbaar. Als alternatief voor de langere versie van de spreidplugbieden wij de fischer DuoPower universele plug zowel in de standaardversie als in de verlengde versie aan voor een betere lastverdeling in zachtere bouwmaterialen, bijv. gasbeton.

Koop spreidplug voordelig in de door u gewenste hoeveelheid - te beginnen met een enkel plug!

Leveringsomvang:

 • 1 x fischer spreidplug SX in gekozen maat

OPMERKING: Voor het boren adviseren wij onze SDS hamerboren van hoge kwaliteit met PGM keurmerk voor geteste boorkwaliteit.

Technische gegevens van de fischer spreidplug SX

 • Plugtype: Kunststofplug
 • Materiaal: Polyamide (Nylon)
 • Plug grootte: zie aanvullende informatie
 • Ø Plug: 6mm, 8mm, 10mm of 12mm
 • Pluglengte: zie aanvullende informatie
 • Werkingsprincipe: Spreiden
 • Uitvoering: met rand
 • Ø Boring: zie aanvullende informatie
 • Boorgat diepte: zie aanvullende informatie
 • Ø Schroef: zie aanvullende informatie
 • Schroeflengte: zie aanvullende informatie
 • Inschroefdiepte: zie aanvullende informatie
 • Montage typ(en): gepositioneerde montage, doorsteekmontage
 • Bouwmaterialen: Beton, massief steen, geperforeerde steen, gasbeton, natuursteen

OPMERKING: Voor gedetailleerde maatinformatie over de gekozen plug, evenals informatie over boren of geschikte schroeven, zie het tabblad Aanvullende informatie.

Montageopmerkingen voor de spreidplug van kunststof

De fischer expansiepluggen SX zijn geschikt voor montagebevestigingen op talrijke montageondergronden. Vooral in massieve bouwmaterialen zoals beton, massieve kalkzandsteen, massieve baksteen of natuursteen met een dichte structuur, kan de expansieplug zijn functioneel principe krachtig demonstreren. Bovendien heeft de plug, dankzij de uitzetting in alle vier de richtingen, ook een stevige houvast in verticaal geperforeerde baksteen of geperforeerde kalkzandsteen of in zachtere bouwmaterialen zoals cellenbeton of massieve gipsplaten. Afhankelijk van het gewicht en de draagkracht van het bouwmateriaal kan een langere plug met een grotere verankeringsdiepte raadzaam zijn, bijvoorbeeld in geperforeerde baksteen, gasbeton of ook een grotere pleisterdikte. Voor bevestigingen met een grotere dikte raden wij tevens het gebruik aan van ankers met een grotere verankeringsdiepte voor doordrukmontage. Dit garandeert dat de plug voldoende diep in de bevestigingssubstraat doordringt en dat de uitzetting in het bouwmateriaal plaatsvindt en niet reeds in het toevoegingsdeel of de pleisterlaag.

Om de plug in het bouwmateriaal te brengen, moeten de gaten worden geboord op de gewenste posities van de bevestigingen. De nominale diameter van de boor moet overeenstemmen met de diameter van de plug. Wij hebben geschikte metselboren, evenals speciale hamerboren met een 4-puntssnijkant voor gewapend beton, hebben wij in de Categorie boren en bits. De minimale diepte van het gat is afhankelijk van de gekozen plug en het type installatie. Bij voorgepositioneerde montage wordt de plug in het boorgat gestoken voordat het opzetstuk wordt bevestigd, zodat het gat hier dieper moet zijn dan wanneer de plug door het opzetstuk en in het gat wordt gestoken. In principe moet het gat altijd diep genoeg zijn. Anders kan de schroef niet ver genoeg worden ingedraaid, zodat de plug zijn uitzettende werking niet volledig kan ontwikkelen, wat weer een negatief effect heeft op het draagvermogen van de bevestiging. Hoe diep je moet boren vind je in het tabblad extra informatie nadat je de gewenste plugmaat hebt geselecteerd. Zorg er bij het boren van de gaten ook voor dat ze recht zijn zodat de schroef er ook recht in kan worden gedraaid.

Onze spaanplaatschroeven fischer PowerFast II zijn uitstekend geschikt om te schroeven. De schroef wordt in de plug gestoken en met het juiste gereedschap ingedraaid tot de vereiste indraaidiepte is bereikt. De ideale grootte van de schroef hangt af van de grootte van de plug en de dikte van het aan de oppervlakte te monteren onderdeel. Voor de montage van een spiegelkast met een plug Ø8 x 40mm betekent dit dat een schroef met een diameter van 4,5mm tot 6,0mm moet worden gekozen. De lengte moet zodanig worden gekozen dat deze ten minste gelijk is aan de lengte van de plug plus de dikte van de bevestiging plus de eenvoudige schroefdiameter. Gedetailleerde informatie over de schroefdiameter en de minimale inschroefdiepte vindt u in de aanvullende informatie.

ATTENTIE: Gebruik nooit te kleine schroeven, want als de schroeven te kort of te dun zijn, kan de plug zijn uitzettingseffect niet voldoende ontwikkelen. Bovendien mag de maximumdiameter van de schroeven niet worden overschreden om de kunststofplug niet te beschadigen.

Voordelen van de fischer spreidplug SX

 • Veilig houvast dankzij krachtige 4-voudige spreiding in alle richtingen
 • Voorkomt wegglijden in het boorgat dankzij de geprononceerde plugrand
 • Voorkomt draaien van de plug in het boorgat dankzij anti-rotatiebescherming
 • Geen spanningsschade aan de rand van het boorgat dankzij de uitzettingsvrije plughals
 • Geschikt voor zowel insteek- als doorsteekmontage

Toepassingsvoorbeelden voor fischer expansiepluggen SX

De prijswaardige spreidpluggen mogen in geen enkel huishouden ontbreken, want ze kunnen op zeer uiteenlopende manieren worden gebruikt voor bijna alle bevestigingen die met schroeven en pluggen moeten worden gemaakt. Expansiepluggen met een diameter van 5mm of 6mm zijn ideaal voor eenvoudige bevestigingen waarbij kleine schroeven moeten worden gebruikt en slechts een lager gewicht op de bevestiging wordt toegepast. Deze kleinere standaard pluggen zijn bijvoorbeeld ideaal voor het monteren van eenvoudige wand- en plafondlampen, voor het bevestigen van op te schroeven plinten of voor het bevestigen van bewegingsmelders buitenshuis.

Voor bevestigingen met een wat zwaarder gewicht, of installaties die matig aan beweging onderhevig zijn, is bevestigingsmateriaal met een plugdiameter van 8mm of meer of pluggen met een grotere verankeringsdiepte geschikt. Typische voorbeelden voor het gebruik van 8mm expansiepluggen zijn hangende garderobekasten in de entree, brievenbussen van roestvrij staal of lichte wandplanken in de woonkamer en de kinderkamer. Trellises op het terras kunnen ook heel goed met de kunststof pluggen worden bevestigd, hoewel hier dringend rekening moet worden gehouden met het gebruik van roestvaste schroeven. Kleine bovenkasten voor badkamers en toiletten kunnen ook met expansiepluggen worden geïnstalleerd, maar wij adviseren onze speciale pluggen fischer DuoSeal, die door hun afdichtende werking ideaal zijn voor montage in vochtige ruimtes.

Wandkasten in inbouwkeukens zijn niet zwaar, maar moeten meestal veel gewicht dragen, omdat ook koffiekopjes, borden of benodigdheden tot de belastingen behoren die op het opzetstuk inwerken. Een dergelijk hoog gewicht, in combinatie met de hoge treksterkte en schuine belastingen die op de schroeven werken, vereist sterk schroefmateriaal dat de belasting kan weerstaan. Deuvels met een grotere diameter van 10mm of 12mm moeten hier ook worden gebruikt. De situatie is vergelijkbaar bij het vastschroeven van muurbeugels voor grote tv-toestellen of grotere wandplanken.

De pluggen van 10mm zijn ook zeer geschikt voor de bevestiging van onze onderbouwprofielen op klinkers of kalkzandsteen. Het aantal schroefverbindingen per strekkende meter moet worden afgestemd op het totale gewicht van de gevelbekleding. Voor lichte alu composietplaten zijn minder schroefverbindingen nodig dan wanneer hetzelfde oppervlak met zware HPL platen zou worden bekleed.

OPMERKING: Het draagvermogen van een bevestiging kan aanzienlijk variëren, afhankelijk van de grootte van de plug, het montageoppervlak en de gekozen schroef. Voor informatie over de mogelijke belastingen, zie de belastingtabel van de SX expansiepluggen in het tabblad Downloads.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerF-SX-00000
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MateriaalNylon
Plug maatNee
Uitvoeringmet rand
Lengte schroefdraadvarieert
Ø Draadvarieert
Inschroefdieptevarieert
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.