Universele plug fischer UX (randloos)

De fischer universele plug UX is een veelzijdige kunststof plug van hoogwaardig nylon die uitzet in massieve bouwmaterialen en knopen in holle bouwmaterialen en planken om altijd een veilige grip te garanderen.

✓ Verspreid en geknoopt
✓ Voor platenbouwmaterialen geschikt
✓ Geïntegreerde verdraaibeveiliging
✓ Expansie drukloze plughals
✓ Hoogwaardig nylon
✓ Beproefde kwaliteit

Wij bieden de universele pluggen van hoge kwaliteit in standaardmaten van 6mm tot 12mm tegen eerlijke prijzen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 0,15/ stuk (Basisprijs € 0,15/ stuk)
 • from 25 Items € 0,14/ stuk (Basisprijs € 0,14/ stuk)
 • from 50 Items € 0,13/ stuk (Basisprijs € 0,13/ stuk)
 • from 100 Items € 0,12/ stuk (Basisprijs € 0,12/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

fischer UX universele plug - De allrounder onder de pluggen

Verspreiding in stevige bouwmaterialen ✓ Geknoopt in holle bouwmaterialen en platen ✓

De universele plug UX van fischer kenmerkt zich door zijn vaste greep in bijna alle wanden en combineert de twee functionele methoden spreiden en knopen, die afhankelijk van de ondergrond worden gebruikt. In beton, volle baksteen en volle kalkzandsteen zorgt het spreiden van de plug voor een stevige passing in het boorgat. Hetzelfde functionele principe wordt ook gebruikt voor cellenbeton. Bij bouwmaterialen in platen en holle bakstenen wordt in plaats daarvan het principe van knopen gebruikt. Dit maakt het anker perfect geschikt wanneer het bouwmateriaal niet kan worden bepaald. De randloze uitvoering van de alleskunner is bijzonder geschikt als de dikte van de pleisterlaag wat dikker is en de plug dieper in het boorgat moet worden gestoken om zich in het metselwerk te verankeren. Een doordrukmontage van de randloze plug, evenals het gebruik ervan in eenvoudig beklede gipsplaten van spaan- of gipsplaat, wordt echter niet aanbevolen. De in de plughals geïntegreerde anti-rotatievoorziening, die tot stand wordt gebracht door middel van duidelijk gevormde banen, voorkomt dat het anker draait wanneer de schroef wordt ingedraaid. Net als de eenvoudige expansieplug heeft ook de universele plug een expansiedrukvrij gebied op de plughals. Dit betekent dat er tijdens het uitzetten geen druk op de rand van het boorgat wordt uitgeoefend, zodat afbrokkeling in pleisterwerk of tegels wordt voorkomen.

De fischer universele plug UX is in onze onlineshop verkrijgbaar als randloze versie in diameters van 6,0mm tot 12,0mm in de desbetreffende standaardlengte. UX universele pluggen met een geprononceerde rand, met een grotere verankeringsdiepte of in andere diameters zijn op aanvraag verkrijgbaar. Andere soorten kunststof pluggen, van eenvoudige expansieankers tot intelligente fischer DuoPower plug voor alle ondergronden, tot pluggen met een afdichtende werking, vindt u in onze shop in de categorie kunststofpluggen.

Wij bieden de fischer universele plug UX al vanaf één plug tegen voordelige prijzen!

Leveringsomvang:

 • 1 x fischer universele plug UX in gekozen maat

OPMERKING: Voor het boren in steen en beton raden wij onze SDS hamerboren met PGM keurmerk aan. Voor het boren in gipskarton en gipsvezelplaten hebben wij HSS boren in profielgeslepen uitvoering op voorraad.

Technische gegevens van de fischer universele plug UX

 • Plugtype: Kunststofplug
 • Materiaal: Polyamide (Nylon)
 • Plug grootte: zie aanvullende informatie
 • Ø Plug: 6mm, 8mm, 10mm of 12mm
 • Pluglengte: zie aanvullende informatie
 • Werkingsprincipe: Spreiden, knopen
 • Uitvoering: zonder rand
 • Ø Boring: zie aanvullende informatie
 • Boorgat diepte: zie aanvullende informatie
 • Ø Schroef: zie aanvullende informatie
 • Schroeflengte: zie aanvullende informatie
 • Inschroefdiepte: zie aanvullende informatie
 • Montage typ(en): doorsteekmontage
 • Bouwmaterialen: Beton, massieve baksteen, geperforeerde baksteen, cellenbeton, natuursteen, spaanplaat, holle blokbeton, holle geperforeerde baksteen, en veel meer.

OPMERKING: De volledige technische gegevens voor de gekozen plugmaat vindt u in het tabblad aanvullende informatie. Dit omvat ook informatie over het boorgat of de geschikte schroefmaten.

Montageopmerkingen voor universele pluggen van kunststof

De fischer universele plug UX is perfect voor alle gangbare montages in de woningbouw, zelfs als het bouwmateriaal waarop de installatie moet worden gemaakt onbekend is of bedekt is met een pleisterlaag. Het maakt niet uit of het gaat om een plafond van massief beton, wanden van klinkers, holle bakstenen en kalkzandsteen, of gipsplaten of spaanplaten. Als universele plug doet de Fischer UX zijn naam alle eer aan en zorgt voor een veilige houvast in bijna alle bouwmaterialen. Afhankelijk van de toestand en het bouwmateriaal gebruikt de universeel plug het functionele principe van een expansieplug, of knopen indien het bouwmateriaal niet massief is, bijvoorbeeld holle bakstenen of gipsplaten. Als randloze versie kan de plug ook dieper in het boorgat worden gestoken en kan het dus ook bij grotere pleisterdiktes worden gebruikt. Voor hogere gewichten in bouwmaterialen met een lagere draagkracht wordt een plug met een rand of een grotere verankeringsdiepte (bijv. onze fischer DuoPower lang) aanbevolen.

Boren is een vanzelfsprekendheid voor installatie met schroeven en pluggen. Een boor met dezelfde diameter als de plug is net zo belangrijk als het zuiver boren. Hij moet altijd recht en op de vereiste diepte worden geboord. Hoe diep het gat moet worden geboord, hangt af van de lengte van de plug en van de insteekdiepte van de plug. De universele plug in de randloze uitvoering kan inderdaad dieper in het boorgat worden gestoken om spreiding in dikkere pleisterlagen te voorkomen. In dergelijke gevallen moet het boorgat dienovereenkomstig dieper worden gemaakt dan in de aanvullende informatie is aangegeven. Bovendien moeten voor het boren altijd scherpe boren worden gebruikt die geen grote tekenen van slijtage vertonen. Mochten er geschikte boren nodig zijn, dan bieden wij in de Categorie boren en bits hoogwaardige SDS-hamerboren voor professionele eisen met PGM-certificering voor geteste boorgatkwaliteit.

Voor een professionele installatie is het essentieel dat de juiste schroeven worden gebruikt qua lengte en diameter. Met onze plugschroeven fischer PowerFast II bieden wij voor elke plug de juiste schroeven. Informatie over de juiste schroefmaat hebben we vermeld in de aanvullende informatie. Bij onze randloze universele plug UX moet de schroeflengte zo worden gekozen dat deze minimaal gelijk is aan de pluglengte plus de dikte van de bevestiging en de eenvoudige diameter van de plug. Om een wandlamp te bevestigen met een montageplaat van 2mm dik en een plug van de afmeting Ø6x35mm, betekent dit dat de schroef ca. 43mm (2mm + 35mm + 6mm) lang moet zijn. Of er een verzonken schroef of een bolkopschroef wordt gebruikt, speelt een ondergeschikte rol in de lengte en moet altijd afhankelijk worden gemaakt van het montagedeel.

ATTENTIE: Bij een deuvel moet altijd een geschikte schroef worden gebruikt. Te korte schroeven of schroeven met een te kleine diameter kunnen het werkingsprincipe van de plug mogelijk niet voldoende ontwikkelen. Schroeven met een te grote diameter kunnen daarentegen de kunststof plug beschadigen, zodat ook hier geen voldoende houvast meer kan worden gegarandeerd.

Voordelen van de fischer universele plug UX

 • Veilig houvast in stevige bouwmaterialen dankzij krachtige expansie
 • Veilige grip, zelfs in holle en plaatbouwmaterialen dankzij de verknoping
 • Als alleskunner ook geschikt voor onbekende montageondergronden
 • Dankzij de anti-rotatievoorziening wordt voorkomen dat de plug in het boorgat draait
 • Geen spanningsschade aan de rand van het boorgat dankzij de expansiedrukvrije plughals
 • Geschikt als randloze versie voor onzichtbare voorgepositioneerde montage

Toepassingsvoorbeelden voor fischer universele plug UX

Kleine pluggen en geschikte schroeven zijn voldoende voor kleinere installaties en bevestigingen met een gering gewicht. Spiegelhouders, wandlampen en plafondlampen hebben meestal geen noemenswaardig gewicht. Met een universele plug zijn dergelijke bevestigingen veilig en gemakkelijk uit te voeren, ongeacht het materiaal waarvan de muur en het plafond zijn gemaakt. Pluggen met een diameter van 6mm zijn hier meestal de perfecte keuze. Bij hogere belastingen door gewicht of trekbelasting in eenvoudige gipsplaat of holle bakstenen van poreus materiaal kan een plug met een rand voorkomen dat de plug doorschiet bij het knopen. In dergelijke gevallen zijn fischer DuoPower stekkers meer geschikt. Om echter een fotolijst, een wandklok of een fotolijst aan de muur te hangen, kunnen de universele pluggen meestal zonder aarzeling worden gebruikt.

Pluggen in de maat Ø8x50mm zijn de juiste keuze als het montagedeel met dikkere, langere schroeven moet worden vastgezet, omdat deze een hoger draagvermogen hebben dan kleinere schroef-plugcombinaties. Kleine planken of kasten die niet te zwaar beladen zijn, evenals buisklemmen of in gips gemonteerde schakelkasten zijn mogelijke voorwerpen die zeer goed met een 8mm plug kunnen worden gemonteerd. De universele plug UX van fisher is perfect wanneer het metselwerk uit geperforeerde kalksteen, gasbeton of holle bakstenen bestaat, want in tegenstelling tot het eenvoudige expansieplug kan dit universeel anker ook bij niet-solide bouwmaterialen door middel van knopen worden gebruikt en biedt het ook bij onbekende bouwmaterialen een duurzaam veilige houvast.

Voor wandplanken, wandkasten en sanitaire voorzieningen moet rekening worden gehouden met zowel het eigen gewicht van het te monteren voorwerp als met het extra gewicht ten gevolge van belasting of gebruik. Daarom zijn pluggen en schroeven met een grotere diameter aan te bevelen voor de bevestiging van voorwerpen met een hoger totaalgewicht, om te voorkomen dat ze vallen. Dit is ook het geval bij lichtere lasten die echter aan zware bewegingen onderhevig zijn, zoals het geval is bij TV-bevestigingen. Een plug van 10mm of groter is meestal een goede keuze voor dergelijke bevestigingen, maar dit is geen vervanging voor de voorschriften van de installatie-instructies, die altijd in acht moeten worden genomen.

Voor de montage van gevelbekleding met onze onderconstructieprofielen moeten pluggen met een diameter van 10mm of zelfs 12mm worden gebruikt, afhankelijk van het gewicht van de gevelplaten. De universele plug UX van fischer is de perfecte keuze voor elk metselwerk en is als randloze uitvoering ideaal als de muur gepleisterd of geïsoleerd is, omdat in deze gevallen de plug diep genoeg ingestoken kan worden zodat spreiding of knoesten in het metselwerk ontstaan en niet in het isolatiemateriaal of pleisterwerk. Hierdoor wordt het hoge draagvermogen van de plug in de muur gegarandeerd en niet verminderd door het lage draagvermogen van het isolatie- of pleistermateriaal. Als een plug dieper in het gat wordt gestoken, moet een langere schroef worden gebruikt om de minimale indraaidiepte van de schroefdraad in de plug te bereiken.

OPMERKING: Hoeveel gewicht een plug kan dragen, hangt af van vele factoren. Daartoe behoren de grootte van de plug, de grootte en het materiaal van de schroef en vooral de aard van de ondergrond waarin de plug wordt gebruikt. In het tabblad Downloads hebben wij voor de universele plug een tabel als PDF beschikbaar om te downloaden, waarin de mogelijke belastingen duidelijk zijn aangegeven.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerF-UX-00000
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MateriaalNylon
Plug maatNee
UitvoeringZonder rand
Lengte schroefdraadvarieert
Ø Draadvarieert
Inschroefdieptevarieert
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.