Universele plug fischer DuoPower (lang)

De fischer DuoPower universele plug met verhoogde verankeringsdiepte is ideaal voor het overbruggen van de pleisterlaag of voor doorsteekmontage met sterke aanbouwdelen en combineert de functies van spreiden, kleppen en knopen in één plug.

✓ Innovatieve 2-componententechnologie
✓ Geschikt voor alle bouwmaterialen
✓ Spreads, knopen en vouwen
✓ Geen mee draaien in het boorgat
✓ Geen expansiedruk aan de plugrand
✓ Ideaal voor het overbruggen van de pleisterlaag
✓ Voor voorgepositioneerde montage en doorsteekmontage

Wij bieden de lange universele plug fischer DuoPower in verschillende maten tegen gunstige prijzen aan - vanaf 1 plug.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 0,12/ stuk (Basisprijs € 0,12/ stuk)
 • from 25 Items € 0,11/ stuk (Basisprijs € 0,11/ stuk)
 • from 50 Items € 0,10/ stuk (Basisprijs € 0,10/ stuk)
 • from 100 Items € 0,08/ stuk (Basisprijs € 0,08/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Fischer DuoPower - De extra lange universele plug

Extra houvast in alle bouwmaterialen ✓ Spreiden, knopen en vouwen ✓

De innovatieve tweecomponenten deuvel is bij ons verkrijgbaar in 6x50mm en 8x65mm in elke gewenste hoeveelheid. Het belangrijkste verschil met de fischer DuoPower universele pluggen in standaardlengte is de grotere verankeringsdiepte, die onder andere hogere belastingen mogelijk maakt. Door de combinatie van zachte en harde kunststof, die in een speciaal spuitgietproces worden gecombineerd, werkt de plug, afhankelijk van het bouwmateriaal, door te knopen, te klapperen of te spreiden. Zo doet het universele anker zijn naam eer aan, omdat het geschikt is voor alle gangbare bouwmaterialen en zijn functionaliteit automatisch aanpast aan de aard van het montageoppervlak. Door een sterke verdraaibeveiliging op de plugschacht draait de plug ook bij grotere schroefdiameters niet in het boorgat. Een smalle rand voorkomt ook dat de plug bij het vouwen en knopen in het boorgat glijdt of in het boorgat wordt getrokken. Zoals bij alle hoogwaardige pluggen van de fabrikant heeft ook de fischer DuoPower met verhoogde verankeringsdiepte een gebied op de plug hals dat vrij is van uitzettingsdruk om het uitzettingseffect in het boorgat te bereiken, maar niet aan de rand van het boorgat. Hierdoor is beschadiging bij juist gebruik uitgesloten, ook bij gevoelige materialen door te hoge spreiddruk.

Naast de universele pluggen in een verlengde uitvoering hebben we ook de fischer DuoPower pluggen in de standaard lengte. In de categorie kunststofpluggen u vindt er ook andere pluggen tegen goedkope prijzen. Ons productassortiment omvat pluggen uit de DuoSeal serie, die vergelijkbaar zijn met de DuoPower plug maar het boorgat effectief afdichten zonder extra kitten. Standaard pluggen zoals de fischer spreidplug SX, de universele plug fischer UX in de randloze uitvoering of ook met een rand als duurzame plugvariant fischer UX Green R, waarvan de helft gemaakt is van biobased kunststof, maken ook deel uit van ons productaanbod.

Heb je maar een paar deuvels nodig? Bij ons kunt u precies de hoeveelheid bestellen die u nodig heeft, niet alleen hele dozen!

Leveringsomvang:

 • 1 x fischer DuoPower plug in de geselecteerde maat

OPMERKING:Voor de boringen in het metselwerk hebben wij in de categorie boren en bits professionele SDS plus hamerboor met 110mm spiraallengte (160mm totaallengte) voor steen, beton en gewapend beton.

Technische data van de fischer DuoPower plug

 • Plugsoort: Kunststofplug
 • Materiaal: Twee-componenten kunststof
 • Pluggrootte: zie aanvullende informatie
 • Ø Plug: 6mm of 8mm
 • Pluglengte: zie aanvullende informatie
 • Werkingsprincipe: Spreiden, knopen, vouwen
 • Uitvoering: met rand
 • Ø Boring: zie aanvullende informatie
 • Boorgatdiepte : zie aanvullende informatie
 • Ø Schroef: zie aanvullende informatie
 • Schroeflengte: zie aanvullende informatie
 • Inschroefdiepte: zie aanvullende informatie
 • Montage typ(en): Voorgepositioneerde montage, doorsteekmontage
 • Bouwmaterialen: Beton, massieve baksteen, geperforeerde baksteen, cellenbeton, natuursteen, spaanplaat, holle blokbeton, holle geperforeerde baksteen en veel meer

OPMERKING: Volledige informatie over de boorgaten, de juiste schroeven en gedetailleerde informatie over de geselecteerde plug vindt u in het tabblad aanvullende informatie.

Montagehandleiding voor fischer DuoPower 2-componenten-plug

De fischer DuoPower is geschikt voor alle gangbare bouwmaterialen. Dit kunnen massieve bouwmaterialen zijn zoals beton, massieve baksteen of klinker, of geperforeerde baksteen zoals holle betonblokken of geperforeerde baksteen. De plug kan zelfs worden gebruikt met plaatbouwmaterialen, zoals gipsplaat of spaanplaat. Pluggen van de standaardlengte zijn voldoende voor de meeste bevestigingen in het huishouden en in de handel. Een langere plug kan echter handig zijn als de muur een grotere pleisterlaag heeft. In dit geval is de fischer DuoPower met hogere verankeringsdiepte de juiste keuze, omdat deze de pleisterlaagdikte effectief kan overbruggen, zodat het werkingsprincipe van spreiden of knopen in het metselwerk plaatsvindt. Doordat de langere plug dieper in het boorgat kan worden gestoken, zijn ook hogere belastingen mogelijk dan bij een standaardlengte plug met dezelfde diameter. Een ander voordeel is merkbaar bij doorsteekmontage, omdat door de extra lengte een grotere bevestigingsdikte kan worden overbrugd zonder de functie van de plug aan te tasten en deze diep genoeg in wand en plafond kan worden verankerd.

Voor de langere DuoPower universele deuvels zijn ook langere boren nodig, omdat de benodigde boorgatdiepte, afhankelijk van de gekozen deuvel, de spiraallengte van eenvoudige hamerboren met een spiraallengte van 60mm overschrijdt. Voor de pluggen in Ø6 x 50mm adviseren wij onze SDS-hamerboren in Ø6 x 110/160mm. Onze SDS-hamerboren in Ø8 x 110/160mm zijn de perfecte keuze voor de Ø8 x 65mm pluggen. Wij bieden deze ofwel met een 2-voudige-snijkant voor steen en beton, of speciaal voor gewapend beton met een 4-voudige-snijkant van volhardmetaal tegen redelijke prijzen. Zoals bij alle bevestigingsmiddelen, moet er bij het boren op worden gelet dat de gaten schoon en recht zijn. Hoe diep je moet boren hangt af van de lengte van de plug en vind je op het tabblad extra informatie nadat je de maat van de plug hebt gekozen.

Voor het vastschroeven van het montageobject bieden wij hoogwaardige spaanplaatschroeven van roestvrij staal in verschillende lengtes aan. Dit zijn onder andere schroeven met volledige schroefdraad, die de belasting over de gehele lengte van de schroefdraad in de plug verdelen en daarom perfect zijn voor doorsteekmontage. Bovendien zijn schroeven met doorlopende schroefdraad ideaal voor voorgepositioneerde montage met aanbouwdelen met een geringe dikte. Voor dikkere bevestigingen, waarbij de plug rechtstreeks in het metselwerk wordt gestoken en niet door het montageobject, zijn schroeven met gedeeltelijke schroefdraad de betere keuze, omdat ze het object zonder opening tegen de muur trekken. De juiste lengte van de schroef hangt ook af van het type installatie. Bij doorsteekmontage moet de schroeflengte zo worden gekozen dat deze overeenkomt met de pluglengte plus de eenvoudige schroefdiameter. Bij voorgepositioneerde montage moet ook de dikte van het opzetstuk worden opgeteld om de minimale inschroefdiepte te bereiken.

OPMERKING: Voor pluggen met een grotere verankeringsdiepte moeten langere schroeven worden gebruikt dan voor kortere pluggen. Als de schroeven niet lang genoeg zijn of de diameter te klein is, kan dit de verankering van de plug in het metselwerk belemmeren, omdat de schroeven de werking van de plug niet of onvoldoende in gang zetten. Als een schroef met een te grote schroefdraaddiameter wordt gebruikt, kan de grove schroefdraad te diep in kunststof snijden en deze zo beschadigen dat de plug onbruikbaar wordt.

Voordelen van de fischer DuoPower met grotere verankeringsdiepte

 • Innovatieve twee-componenten technologie combineert harde en zachte kunststof
 • Meervoudige functionaliteit door spreiden, knopen, vouwen in één plug
 • Intelligente aanpassing van de functionaliteiten aan de aard van het bouwmateriaal
 • Dankzij de uitgesproken anti-rotatie vergrendeling, kan de plug in het boorgat niet draaien
 • De expansiedrukvrije plughals vermijdt spanningsschade aan de rand van het geboorde gat
 • De rand van de plug voorkomt dat hij door het gat glijdt of erin getrokken wordt
 • Bijzonder geschikt voor doorsteekmontage met dikkere aanbouwdelen
 • Door de grotere verankeringsdiepte ideaal voor het overbruggen van hoge pleisterlagen

Toepassingsvoorbeelden voor DuoPower pluggen in lange uitvoering

De universele plug in de maat 6x50mm is geschikt voor alle bevestigingen die in het huishouden en het handwerk moeten worden uitgevoerd met schroeven in een diameter van 4,0mm tot 5,0mm. Voor de bevestiging van kleine wanddecoraties, zoals fotolijsten, whiteboards of toetsenborden, is een plug met grotere verankeringsdiepte meestal niet nodig, maar kan nuttig zijn als de wand bedekt is met gipsplaten of wandplaten. Zelfs bij hogere pleisterlagen kan het lange anker zijn sterke punten tonen, want door de extra lengte ten opzichte van het standaard anker, verankert de plug zich stevig met voldoende diepte in de muur. De grotere verankeringsdiepte biedt ook het doorslaggevende voordeel dat de bevestiging bestand is tegen hogere trekbelastingen. Dit betekent dat zelfs grotere wandspiegels, plafondlampen met een hoger eigen gewicht of beugels van roestvrij staal voor grote reclameborden zonder problemen kunnen worden bevestigd, zonder dat de plug het begeeft onder de belasting. Vooral bij holle bakstenen en plaatbouwmaterialen, alsmede bij materialen met een geringere sterkte, zoals cellenbeton, kan de plug overtuigen door zijn veelzijdige functionaliteiten, die alleen worden overtroffen door speciale pluggen die speciaal aan de afzonderlijke materialen zijn aangepast.

De lange DuoPower in 8x65mm is vooral populair in de ambacht, omdat deze plug zorgt voor een stevige grip in alle bouwmaterialen. Het plaatsen van radiatoren, keukenkasten, schakelkasten of douchecabines van glas zijn slechts enkele voorbeelden waarbij een plug van 8mm wordt gebruikt. Mosafbeeldingen voor optimalisatie van de ruimtelucht zijn momenteel erg in trek, maar behoren niet tot de lichtgewichten, zodat pluggen met een diameter van 8mm ook hier de optimale maat zijn. De 8mm plug is bijzonder geschikt voor de montage van onderconstructies van hout, die later decoratief worden bekleed met HPL platen, alu composietplaten of trendy ruitvorming lijstwerk. Door de deuvellengte van 65mm kan het door de houten constructie worden gestoken of, in het geval van een voorgepositioneerde installatie, bestand zijn tegen zware bekleding dankzij de verbeterde veerkracht.

OPMERKING: De fischer DuoPower met grotere verankeringsdiepte heeft een hoger draagvermogen dan vergelijkbare pluggen met standaardlengte. Daarnaast spelen de schroeven, het bouwmateriaal en het type montage een beslissende rol bij het bepalen van de mogelijke belastingen. In het tabblad voor onze gegevensbladen hebben we een belastingtabel voor de DuoPower universele plug beschikbaar gesteld om te downloaden.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerF-DP-00000-lang
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MateriaalNylon
Plug maatNee
Uitvoeringmet rand
Lengte schroefdraadvarieert
Ø Draadvarieert
Inschroefdieptevarieert
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.