PE-lijm – S-Polybond PEprofi 37ml

Onze PE-lijm PEprofi van ons eigenmerk S-Polybond, is een structueel 2-componenten lijm speciaal voor het verlijmen van polyethyleen bijv. PE-HD, PE-HMW (PE500) of PE-UHMW (PE1000). Made in Germany

LEVERTIJD: Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 23,40/ stuk (Basisprijs € 632,31/ l)
 • from 20 Items € 22,91/ stuk (Basisprijs € 619,12/ l)
 • from 50 Items € 22,50/ stuk (Basisprijs € 608,19/ l)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 670,27 / l
€ 24,80 / stuk
0,0650 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 24,80 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0650 kilo
Beschrijving

Speciale 2-componenten-lijm voor polyethyleen

Met de speciaal lijm PEprofi van ons eigenmerk S-Polybond laten zich kunststof met lage energie , in het bijzonder polyethyleen goed verlijmen. De bijzonder slagvaste PE-lijm bestaat uit twee componenten (hars en verharder) met een mengverhouding van 10 : 1 en is vrij van oplosmiddelen. De capaciteit is 37 ml en kan daarom met elk conventioneel lijmpistool worden toegepast voor tweecomponentenkleefpatronen tot 50 ml.

S-Polybond PEprofi is met name geschikt voor het verlijmen van het anders moeilijk te verlijmen technische kunststof polyethyleen, zoals PE-HD (polyethyleen met hoge dichtheid), PE-HMW (PE500, polyethyleen met hoog molecuulgewicht) of PE-UHMW (PE1000, polyethyleen met zeer hoog molecuulgewicht). Ook kan polyethyleen met verschillende typen permanent en veilig aan elkaar verlijmd worden, bijv. PE-HD met PE-500.

Bovendien lijmt onze S-Polybond PEprofi polyethyleen ook met andere kunststoffen zoals PP, ABS, Hart-PVC, PC, PMMA en veel meer zelfs andere materialen zoals metaal, glas of hout kunnen worden gelijmd met de 2-componentenlijm, maar we adviseren op dit punt, afhankelijk van het materiaal, het gebruik van onze voordelige 2-componentenlijmen Plexus MA310 of Plexus MA300.

Eigenschappen van polyethyleen-lijm PEprofi

PEprofi werd speciaal ontwikkeld voor het verlijmen van polyethyleen met elkaar of met andere kunststoffen, alsmede het gieten, afdichten of inkapseling. Dit kunststof anders moeilijk te verlijmen en zorgt voor een duurzame en betrouwbare aansluiting van de montagedelen is. De temperatuurbestendigheid van de speciale lijm ligt tussen -55 ° C en +80 ° C na het uitharden. De aanbevolen werktemperatuur ligt rond + 20 ° C tot + 25 ° C. Dankzij de zeer lage viscositeit kan onze PE-lijm perfect worden gemengd met de meegeleverde mengtuit en heel eenvoudig en gericht worden aangebracht.

 • S-Polybond PEprofi is een speciaal lijm voor het verlijmen van polyethyleen zoals PE-HD, PE-HMW of PE-UHMW
 • S-Polybond PEprofi bevat kleine afstandsballetjes voor een optimale voegbreedte tussen de substraten
 • S-Polybond PEprofi is ideaal voor het lijmen van materialen met verschillende uitzettingscoëfficiënten
 • S-Polybond PEprofi vereist geen voorbehandeling van de te verlijmen oppervlakken (reiniging uitgesloten)
 • S-Polybond PEprofi kann gemakkelijk worden gebruikt bij oneffenheden bij het oppervlak

Verwerking van polyethyleen-lijm PEprofi

Voor het aanbrengen van onze speciaal-lijm voor polyethyleen (bijv. PE-HD, PE-HMW, PE-UHMW) op 2-componeten-basis, wordt een speciale Applicatiepistool voor 2-componentenlijm met een schuif voor de mengverhouding van 10: 1 benodigd, die geschikt is voor dubbele cartridges van 50 ml. Voordat de lijm wordt aangebracht, moeten de te verlijmen oppervlakken goed worden gereinigd met een geschikte reiniger om de oppervlakken van stof, vet en olie of andere verontreinigende stoffen die de hechting kunnen aantasten.

Met een lijmdikte van 0,2 mm tot 0,3 mm wordt een optimale sterkte bereikt. Na het aanbrengen kan de dubbele patroon weer worden gesloten met de meegeleverde sluiting om de resterende lijm op een later tijdstip te gebruiken. Reinig de samengevoegde onderdelen van overtollige, zwellende lijm en verontreinigingen op het lijmpistool of patroon voordat de lijm uithardt met een geschikt reinigingsmiddel, omdat dit na uitharding van het lijmmengsel moeilijk mechanisch te verwijderen is.

 • Verwerkingstemperatuur: +20 °C - +25 °C
 • Verwerking tijd: 4 - 6 Minuten
 • Fixeertijd: 90 - 180 Minuten (bij ongveer +25 °C)
 • Uithard tijd: 8 - 24 uur (bij ongeveer +25 °C)
 • Laag dikte: 0,2 mm - 0,3 mm

Passend voor polyethyleen-lijm PEprofi

 1. Professioneel lijmpistool voor 2-componentenlijmen in 37ml of 50ml dubbele patronen
 2. Eenmalig gebruik lijmmixer voor 2-componenten in de 37ml of 50ml standaard dubbele cartridge in de 37ml of 50ml standaard dubbele patronen

OPMERKING: Er wordt een lijm menger mee geleverd. De mengers moeten na applicatie niet meer worden gebruikt en moeten op de juiste manier worden afgevoerd.

Veiligheidsinstructies voor de verwerking van polyethyleenlijm PEprofi

Voor het gebruik van de 2-componenten lijm PEprofi de veiligheidsinformatiebladen van de twee componenten en het technische gegevensblad moeten in acht worden genomen. Neem ook de specificaties voor persoonlijke beschermingsmiddelen in acht. Gebruik de PE-lijm alleen op goed geventileerde plaatsen en vermijd contact met de huid of de ogen. Houd de lijmpatronen altijd gesloten wanneer u de lijm niet gebruikt en houd de lijm buiten het bereik van kinderen.

  Gevaren toelichtingen

 1. H302 – Schadelijk bij inslikken.
 2. H317 - Kan allergische reacties veroorzaken.
 3. H318 – Veroorzaakt erg oogletsel.
 4. H334 - Kan bij inademing allergie- of astmasymptomen of ademhalingsmoeilijkheden veroorzaken.
 5. H341 - Kan waarschijnlijk genetische defecten veroorzaken.
 6. H360D – Kan het ongeboren kind schaden
 7. H410 – Zeer giftig voor waterorganismen, met langdurige gevolgen.

Voor de volledige tekst van de gevarenaanduidingen en de veiligheidsinstructies, raadpleeg paragraaf 16 1 van de veiligheidsinformatiebladen voor de componenten hars en verharder.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer4260604220082
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
Kleefstof typeN/B
MateriaalN/B
EAN/GTIN4260604220082
Gewicht0.0650
Vulhoeveelheid in ml37
KleurWit
KleurnaamN/B
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeCremefarben
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.

U bent wellicht ook geinteresseerd in de volgende producten