Profi-schuimpistool FOME FLEX Black Edition

Het professionele schuimpistool FOME FLEX Black Edition heeft een volledige non-stick Teflon coating, waardoor het gemakkelijk schoon te maken is. Het fijn instelbare stelwiel maakt een zeer nauwkeurige dosering mogelijk.

✓ Nauwkeurige dosering van het bouwschuim
✓ Hoogwaardige uitvoering van metaal
✓ 100% anti hechtlaag
✓ Teflon kogelkraan
✓ Uiterst gemakkelijk te reinigen
✓ Ergonomisch design

Het FOME FLEX PU-schuimpistool in de Black Edition voldoet aan de hoogste eisen en is uiterst geschikt voor ambachtslieden.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 25,80 / stuk
€ 25,80 / stuk
0,4500 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 25,80 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,4500 kilo
Beschrijving

Profi-schuimpistool FOME FLEX Black Edition

Professionele uitvoering ✓ Binnen & buiten PTFE-gecoat ✓ Zeer nauwkeurige dosering ✓

Het professionele schuimpistool FOME FLEX Black Edition in het zwart is gemaakt van metaal en heeft een volledige non-stick Teflon coating. Hierdoor kan het schuimpistool gemakkelijk worden bevrijd van hardnekkig bouwschuim, ook als het al is uitgehard. Het robuuste en ergonomische ontwerp is ontworpen voor continu werk door ambachtslieden en hobbyklussers met de hoogste kwaliteitsnormen en is perfect geschikt voor de regelmatige verwerking van bouwschuim in alle gangbare schuimbussen.

De zeer hoge verwerkingskwaliteit van de FOME FLEX Black Edition, evenals de hoogwaardige Teflon-coating, dragen bij aan een zeer lange levensduur. Alle componenten zijn perfect op elkaar afgestemd. Een zeer nauwkeurige dosering van het bouwschuim kan worden bereikt met een eenvoudig te gebruiken instelwiel.

Leveringsomvang:

 • 1 x PU-schuimpistool FOME FLEX Black Edition
 • 2 x Flexibele polyethyleen buisverlengingen
 • 2 x Doseertips van polyethyleen

Eigenschappen van de Profi-schuimpistool FOME FLEX Black Edition

Het schuimpistool FOME FLEX Black Edition is bedoeld voor ambachtslieden en hobby klussers met de hoogste eisen. Het ergonomische ontwerp, dat wordt gekenmerkt door een perfecte balans, stelt u in staat om zonder vermoeid te werken. De robuuste metalen behuizing is extreem duurzaam en heeft een volledig antiaanbaklaag aan de buitenkant voor eenvoudige reiniging. Ook is de binnenzijde van de buis voorzien van een hoogwaardige Teflon coating om te voorkomen dat de buis verstopt raakt bij het aanbrengen van het constructieschuim.

Dankzij de lange, slanke pistoolbuis, die indien nodig kan worden verlengd met de meegeleverde flexibele buisverlengingen van polyethyleen, is het schuimpistool ook geschikt voor het schuimen op moeilijk bereikbare plaatsen. Met de lichtlopende stelschroef kan de dosering van het bouwschuim zeer nauwkeurig worden ingesteld.

Na het opschuimen kan de schuimbus op het pistool geschroefd blijven voor later gebruik. Het luchtdichte systeem met een kogelklep van wit teflon voorkomt dat het schuim in het pistool uithardt, zodat geopende bussen niet hoeven te worden weggegooid en op een later tijdstip kunnen worden geleegd.

Voordelen van de FOME FLEX Black Edition in een overzicht

 • Duurzaam, robuust ontwerp met hoogwaardige metalen behuizing
 • Geschikt voor alle gangbare 1C- en 2C-schuim in pistoolbussen
 • Binnen en buiten volledige anti hechtlaag van Teflon (PTFE)
 • Zeer nauwkeurige dosering van het bouwschuim dankzij soepel draaiende stelschroef
 • De met rubber beklede handgreep is ergonomisch gevormd voor een goede bedienbaarheid
 • De 21cm lange geweerloop kan indien nodig gemakkelijk worden losgeschroefd
 • De flexibele slangverlenging met doseertip is ideaal voor moeilijk bereikbare plaatsen
 • Geen verstopping van de blikhouder dankzij de hoogwaardige witte Teflon kogelkraan
 • Met slechts 329 gram is het schuimpistool licht van gewicht voor moeiteloos werken
 • Perfecte balans met het schuim kan worden vastgeschroefd dankzij het doordachte ontwerp

Hantering van het PU-schuimpistool FOME FLEX Black Edition

Het professionele schuimpistool FOME FLEX in de Black Edition is klaar voor onmiddellijk gebruik en kan worden gebruikt voor het verwerken van alle in de handel verkrijgbare bouwschuimen. Van conventioneel 1C- PU-schuim tot frameschuim, winterschuim of brandbeveiligingsschuim tot snelhardend 2C-pistoolschuim - het schuimpistool is geschikt voor alle schuimbussen van alle gangbare merken.

Alvorens met bouwschuim te beginnen, moet het veiligheidsinformatieblad van het schuim - met name de instructies voor verwerking en persoonlijke beschermingsmiddelen - in acht worden genomen. Handschoenen mogen in geen geval worden weggelaten. Voordat de schuimbus op het pistool wordt geschroefd, moet deze krachtig worden geschud, zodat de viskeuze kleefstofmassa zich vermengt met het drijfgas. U moet er ook voor zorgen dat het pistool wordt gesloten door het stelwiel om te voorkomen dat de pistoolgreep per ongeluk wordt geactiveerd.

Nu kan de schuimbus op het pistool worden geschroefd. Aangezien de meeste schuimbussen een kunststof schroefdraad hebben, mag u de bus slechts handvast draaien. Nu kunt u ook de stelschroef losdraaien om de schuimverdeling te regelen. Voor smalle voegen is een halve draai meestal voldoende, zodat er maar heel weinig schuim uit de doseertip komt. Voor het opschuimen van grote oppervlakken kan de schroef naar wens worden losgedraaid tot het gewenste schuimvolume is bereikt.

Afhankelijk van het gebruikte schuim en de ondergrond is vooraf bevochtigen aan te bevelen. Om het schuim aan te brengen moet de buis van het pistool op voldoende diepte in de voeg of het te schuimen gebied worden gestoken. De schuimbus moet naar boven wijzen, zodat het schuim uit de bus kan worden getransporteerd. Maak je geen zorgen als het schuim de pijp omringt tijdens het proces. Deze kan later zonder problemen worden schoongemaakt dankzij de tefloncoating. Bouwschuim zwelt aanzienlijk op, afhankelijk van het ontwerp. Deze uitzetting veroorzaakt de fijnporige schuimstructuur, die bijdraagt tot een optimale geluids- en warmte-isolatie, zodat het schuim zorgvuldig en toch in voldoende hoeveelheid moet worden aangebracht. Indien nodig kan overlopend schuim met een scherp mes worden verwijderd zodra de snijweerstand is bereikt.

TIP: Om een constante schuimkwaliteit te garanderen, raden wij aan het pistool af en toe krachtig te schudden met de schuimbus erop geschroefd. Dit is uiterst nuttig, vooral bij langdurige werkzaamheden, om de bussen volledig te kunnen legen en zorgt voor een fijnporige structuur van het bouwschuim.

Na het opschuimen, of om de schuimbus te verwisselen, moet de stelschroef weer volledig worden ingedraaid, zodat het systeem hermetisch gesloten is. Om de binnenkant van de pijp daarentegen met een pistoolreiniger te reinigen, moet deze weer iets worden losgedraaid zodra de reiniger handvast is aangedraaid.

OPMERKING: Na gebruik raden wij aan het schuimpistool te reinigen met FOME FLEX pistoolreiniger.

Technische data FOME FLEX Black Edition schuimpistool

 • Producttype: PU-schuimpistool
 • Materiaal: Metaal (Teflon-gecoat)
 • Kleur: Zwart
 • Afmetingen: ca. 33cm x 20cm x 5cm
 • Gewicht (zonder schuimbus): 329 gram
 • Lengte pistoolloop: 21cm
 • Anti hechlaag: Teflon (behuizing, buis, adapterklep, mechanisme)
 • Ergonomisch gevormd: Ja
 • Bediening met één hand: Mogelijk
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerTG-PPIST-BE
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4779027537948
MateriaalMetaal (Teflon-gecoat)
Gewicht0.4500
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.