Schuimpistool FOME FLEX Mega Edition

Het hoogwaardige schuimpistool FOME FLEX Mega Edition met robuuste metalen behuizing is aan de binnenkant voorzien van een tefloncoating en biedt dankzij het innovatieve dwarsventiel tot 20% meer schuimopbrengst.

✓ Eenvoudige dosering van het bouwschuim
✓ 20% meer schuimopbrengst
✓ Robuuste metalen behuizing
✓ Binnenkant met anti hechtlaag
✓ Teflon kogelventiel
✓ Ergonomisch design

Het FOME FLEX PU-schuimpistool in de Mega Edition is een hoogwaardig schuimpistool voor een voordelige prijs.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 14,95 / stuk
€ 14,95 / stuk
0,5000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 14,95 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,5000 kilo
Beschrijving

PU-schuimpistool FOME FLEX Mega Edition

Robuuste metalen behuizing ✓ Binnenkant met Teflon-coating ✓ Makkelijk te gebruiken ✓

Het schuimpistool FOME FLEX Mega Edition van metaal met een ergonomische handgreep van hoogwaardig kunststof is geschikt voor alle schuimblikken die met een schuimpistool worden verwerkt. Het speciale ontwerp van de kruisventiel in de schuimbushouder maakt een hogere opbrengst aan constructieschuim tot 20 procent mogelijk zonder de schuimkwaliteit aan te tasten. Voor gerichte verwerking van het PU-schuim heeft het FOME FLEX schuimpistool een groot stelwiel dat zorgt voor een zeer nauwkeurige dosering van het schuim.

Met de FOME FLEX Mega Edition bieden we een hoogwaardig schuimpistool met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De zeer goede fabricagekwaliteit, evenals de Teflon-coating van het adapterventiel en de binnenbuis, voorkomen dat het pistool verstopt raakt en dragen bij aan een lange levensduur van het schuimpistool. Dit maakt de FOME FLEX Mega Edition een zeer goede keuze voor alle doe-het-zelvers die waarde hechten aan hoge kwaliteit tegen een voordelige prijs.

Leveringsomvang:

 • 1 x PU-schuimpistool FOME FLEX Mega Edition
 • 2 x Flexibele pijpverlengingen polyethyleen
 • 2 x Doseertips van polyethyleen

Eigenschappen van het PU-schuimpistool FOME FLEX Mega Edition

Het schuimpistool FOME FLEX Mega Edition is geschikt voor alle gangbare bouwschuimen in spuitbussen en wordt gekenmerkt door een enorme levensduur. De hoogwaardige tefloncoating in de pistoolbuis en het adapterventiel zorgen voor een eenvoudige reiniging. De ergonomisch gevormde handgreep, in combinatie met de goede balans, zorgt voor een gemakkelijke verwerking zonder voortijdige tekenen van vermoeidheid. Dit maakt het schuimpistool een uitstekende keuze voor alle doe-het-zelvers met hoge kwaliteitsnormen tegen een eerlijke prijs. Ook voor vakmensen die op zoek zijn naar een goedkoop, betrouwbaar schuimpistool voor regelmatig gebruik, is de Mega Edition een goedkoop alternatief voor de Profi-Schuimpistool FOME FLEX Black-Edition.

De slanke pistoolbuis met een lengte van bijna 20cm kan moeiteloos in nauwe voegen worden gestoken voor het schuimen van deurkozijnen, ramen, holtes en aansluitvoegen. Voor moeilijk bereikbare plaatsen bevat de set ook flexibele verlengstukken die eenvoudig aan de doseertip van het schuimpistool kunnen worden bevestigd. Het gecoate adapterventiel voor het vasthouden van de schuimbussen heeft een witte Teflon kogelkraan. Het pistool heeft een grote, nauwkeurig instelbare stelschroef voor de best mogelijke schuimkwaliteit en dosering, die dankzij de kruisventiel een hogere schuimopbrengst van rond de 20 procent mogelijk maakt.

Het schuimpistool is aan de binnenkant volledig met anti hechtlaag gecoat. Als de stelschroef wordt aangedraaid, is het systeem absoluut luchtdicht, zodat geopende schuimbussen erop kunnen blijven zitten om later te gebruiken. Verharding van het schuim en verstopping met de stroperige schuimmassa hoeft niet te worden gevreesd.

Voordelen van de FOME FLEX Mega Edition in een overzicht

 • Stabiele uitvoering met hoogwaardige metalen behuizing
 • Geschikt voor alle gangbare 1K en 2K pistoolschuimen
 • Adapterventiel en binnenkant van pistoolbuis Teflon gecoat
 • Gemakkelijk doseren van het bouwschuim dankzij het grote doseerwiel
 • Dankzij de innovatieve kruisventiel tot 20% meer schuimopbrengst
 • Ergonomisch gevormde handgreep voor goede handteerbaarheid
 • Inclusief flexibele buisverlengingen en doseertips van PE
 • Adapterventiel met hoogwaardige witte Teflon kogelkraan
 • Laag gewicht van slechts 380 g voor moeiteloos werken

Hantering van het PU-schuimpistool FOME FLEX Mega Edition

Het schuimpistool FOME FLEX Mega Edition is geschikt voor het verwerken van alle gangbare bouwschuimen in pistoolbussen en is direct gebruiksklaar na het vastschroeven van het schuimbus op het adapterventiel. PU-schuim bestaat uit de eigenlijke kleefstofmassa en een drijfgas, die goed gemengd moeten worden door krachtig te schudden. Omwille van de eenvoud moet dit worden gedaan voordat de schuimbus wordt vastgeschroefd. Voor alle zekerheid moet de doseerschroef ook volledig gesloten zijn, zodat de grillhefboom niet per ongeluk kan worden bediend.

Vervolgens kan het bouwschuim handvast worden aangedraaid en de doseerschroef worden losgedraaid tot de schuimdosering overeenkomt met het gewenste resultaat. Voor smalle, nauwe voegen of voor het opschuimen van raamprofielen en deurkozijnen is één slag meestal voldoende. Voor een hogere schuimdosering kan de doseerschroef verder worden losgedraaid, zodat de hendel van het handvat verder kan worden vastgedraaid. Voor het opschuimen wordt de pistoolbuis zo ver als nodig in de voeg, spleet of holte gestoken.

PU-schuim is echter verkrijgbaar in talloze uitvoeringen, zodat u altijd moet letten op de specifieke eigenschappen van het schuim, want ook deze kunnen van belang zijn bij het doseren van het schuim. Het is daarom altijd raadzaam om het technische gegevensblad van de schuimfabrikant te bekijken, omdat deze meestal informatie bevatten over de toename van het volume wanneer het schuim uithardt en of extra vocht door bevochtiging met een spuitpistool zinvol is. Het veiligheidsinformatieblad moet echter altijd in acht worden genomen. Vooral de instructies voor verwerking en persoonlijke beschermingsmiddelen - vooral het dragen van handschoenen - moeten altijd worden nageleefd voor uw eigen veiligheid.

TIP: Voor een langdurige werking is het raadzaam de schuimbus tussentijds op te schudden. Dit zorgt ervoor dat het drijfgas en de lijm altijd goed gemengd zijn, hetgeen van grote invloed is op de kwaliteit van het bouwschuim. De schuimbus kan op het pistool geschroefd blijven.

Na het schuimen of bij het vervangen van de schuimbus moet de stelschroef weer helemaal worden ingedraaid om onbedoeld bedienen van de hendel te voorkomen. Dit zorgt er tevens voor dat het systeem luchtdicht wordt afgesloten en het constructieschuim niet uithardt. Omdat de FOME FLEX Mega Edition, in tegenstelling tot de Black Edition, aan de buitenzijde geen volledig antiaanbaklaag heeft, dient het schuimpistool na het werk grondig te worden ontdaan van schuimresten voordat deze is uitgehard.

OPMERKING: Voor het reinigen van het schuimpistool adviseren wij de FOME FLEX Foam Cleaner pistoolreiniger. Deze is zowel geschikt voor het verwijderen van het constructieschuim aan de buitenkant van de geweerloop als de behuizing, en kan ook op het adapterventiel worden geschroefd om de binnenloop te reinigen.

Technische gegevens FOME FLEX Mega Edition schuimpistool

 • Producttype: PU-schuimpistool
 • Materiaal: Metaal (gedeeltelijk gecoat)
 • Kleur: Zilver, zwart
 • Afmetingen: ca. 35cm x 18cm x 5cm
 • Gewicht (zonder schuimbus): 380 gram
 • Lengte pistoolloop: ca. 19,5cm
 • Anti hechtlaag: Teflon (binnenband, adapterventiel)
 • Ergonomisch gevormd: Ja
 • Bediening met één hand: Mogelijk
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerTG-PPIST-ME
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4779027537931
MateriaalMetaal (gedeeltelijk gecoat)
Gewicht0.5000
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.