PU-schuimpistool van metaal

Het P-Plus PU-schuimpistool is ideaal voor het incidenteel verwerken van 1K PU-schuim en kan wezenlijke worden gedemonteerd voor eenvoudigere reiniging.

✓ Gemakkelijk schuim doseren
✓ Robuuste metalen behuizing
✓ wezenlijke demontabel
✓ Stalen kogelventiel
✓ Ergonomische handgreep

Het voordelige PU-schuimpistool P-Plus is geschikt voor alle gangbare soorten 1K-schuim in spuitbussen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 11,90 / stuk
€ 11,90 / stuk
0,4100 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 11,90 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,4100 kilo
Beschrijving

Voordelige PU-schuimpistool van metaal

Metalen behuizing ✓ Eenvoudige dosering ✓ Wezenlijke demonteerbaar ✓

Het schuimkanon P-Plus is een goedkope oplossing voor het verwerken van ééncomponent PU-schuim. Ondanks de zeer lage prijs, heeft het schuimpistool een robuuste metalen behuizing. In tegenstelling tot onze schuimpistolen voor professioneel gebruik is het eenvoudige bouwschuimpistool niet voorzien van een antikleeflaag, maar kan het wezenlijke worden gedemonteerd om indien nodig gemakkelijker te kunnen worden gereinigd. Dit maakt het goedkope pistool ideaal voor het af en toe opschuimen van deuren, ramen en muuropeningen.

Leveringsomvang:

 • 1 x PU-schuimpistool P-Plus
 • 2 x Flexibele polyethyleen pijpverlengingen
 • 2 x Doseertips van polyethyleen

Eigenschappen van het metalen PU-schuimpistool

Zelfs als het voordelige PU-schuimpistool een eenvoudig model is voor incidenteel gebruik, hoeft het niet af te zien van een hoge verwerkingskwaliteit. Het lichtgewicht weegt slechts 300 gram, ondanks een metalen behuizing. Qua bruikbaarheid doet het goedkope pistool op geen enkele manier onder voor modellen van hogere kwaliteit. Een robuuste, massief metalen doseerschroef maakt een nauwkeurige afstelling van het gewenste schuimvolume mogelijk en de lange handgreephendel, in combinatie met de ergonomische kunststof handgreep, zorgt voor comfortabel en moeiteloos schuimen.

In tegenstelling tot de meeste goedkope pistolen kan het P-Plus PU-schuimpistool wezenlijke worden gedemonteerd om het indien nodig grondig te kunnen reinigen. Demontage is echter niet nodig om de binnenbuis of de pistoolbuis te reinigen. Een eenvoudige schuimpistoolreiniger is in de meeste gevallen voldoende. Het adapterventiel is zelfs PTFE-gecoat, wat zeker niet gebruikelijk is voor schuimpistolen in deze prijsklasse.

De langwerpige pistoolbuis is voldoende voor de meeste doeleinden en is door het slanke ontwerp ook geschikt voor smalle voegen en spleetvulling. Met de buisverlengingen van flexibel polyethyleen kan bouwschuim ook op moeilijk bereikbare plaatsen - bijvoorbeeld om de hoek - probleemloos worden verwerkt.

Overzicht van de voordelen van het P-Plus PU-schuimpistool

 • Robuust ontwerp met metalenbehuizing
 • Voor alle gangbare 1K PU-schuim in pistoolbussen
 • Gemakkelijk doseren van het bouwschuim dankzij doseerschroef
 • Stevige, ergonomische kunststof handgreep
 • Adapterventiel met PTFE-coating met anti hechtlaag
 • Inclusief flexibele buisverlengstukken van PE
 • Zeer laag eigen gewicht van slechts 300g

Hanteren van het PU-schuimpistool P-Plus

Het P-Plus schuimpistool is geschikt voor 1K PU-schuim in conventionele pistoolbussen en maakt het mogelijk om bouwschuim nauwkeurig en moeiteloos aan te brengen, ongeacht het soort schuim in kwestie. PU-schuim moet goed geschud worden om de schuimmassa en het blaasmiddel te mengen. Daartoe moet de schuimbus krachtig worden geschud gedurende ongeveer 15 seconden alvorens deze vast te schroeven.

Na het schudden kan het schuim in het schuimpistool worden geschroefd met het ventiel naar boven. Zorg ervoor dat de doseerschroef goed vastgedraaid is. Om te schuimen, moet het een beetje losser gemaakt worden. Hoe ver hij moet worden gedraaid hangt af van het gewenste schuimvolume en kan naar behoefte worden aangepast. Hoe verder de schroef wordt losgedraaid, hoe groter het schuimvolume. PU-schuim varieert echter aanzienlijk wat betreft de uitzetting en het schuimgedrag, afhankelijk van het soort schuim. Een blik op de productbeschrijving of het technische gegevensblad van de fabrikant kan zeer nuttig zijn.

Bij het opschuimen moet de schuimbus naar boven worden gericht, zodat het schuimmengsel uit de bus kan worden getransporteerd. Bij het werken met PU-schuim moeten altijd handschoenen worden gedragen. Bovendien moeten de specificaties voor persoonlijke beschermingsmiddelen volgens het veiligheidsinformatieblad voor het betreffende bouwschuim altijd in acht worden genomen.

TIP: Tussendoor schudden zorgt voor een constante schuimstructuur met fijne poriën. Daartoe hoeft de schuimbus niet te worden verwijderd en kan hij op de adapterventiel geschroefd blijven.

Indien een lege schuimbus moet worden vervangen door een volle, is het raadzaam de doseerschroef zo ver mogelijk in te draaien om te voorkomen dat de hendel per ongeluk wordt losgelaten. Na het opschuimen, of als het werk voor langere tijd wordt onderbroken, moet de schuimbus worden verwijderd en de leiding worden doorgespoeld met een pistoolreiniger. Anders bestaat het risico dat het in de pijp achtergebleven bouwschuim verhardt en het pistool niet meer kan worden gebruikt.

OPMERKING: Het goedkope schuimpistool is niet voorzien van een anti hechtlaag, met uitzondering van de adapterklep, en moet daarom na elk gebruik worden schoongemaakt. Met onze PU-pistoolreiniger FOME FLEX Foam Cleaner kunnen zowel de buitenmantel als het leidingsysteem zonder problemen worden gereinigd, zolang het bouwschuim nog niet is uitgehard.

Technische data schuimpistool P-Plus

 • Producttype: PU-schuimpistool
 • Materiaal: Metaal
 • Kleur: Zilver, rood
 • Afmetingen: ca. 32cm x 21cm x 5cm
 • Gewicht (zonder schuimbus): 300 gram
 • Lengte pistoolloop: ca. 21cm
 • Anti hechtlaag: Geen
 • Ergonomisch gevormd: Ja
 • Bediening met één hand: Mogelijk
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerTG-PPIST-PP
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4779027531113
MateriaalMetaal
Gewicht0.4100
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.