1K-PU Lijmschuim 850ml (snel uithardend)

Onze POINT WDVS 1K-PU lijmschuim is een snel uithardend constructieschuim in de 850ml pistoolschuimbus met een fixeertijd van ca. 60 seconden en is daardoor ideaal voor het snel verlijmen van isolatieplaten, sierstrips, sierplaten en veel meer.

✓ Uitstekende hechting
✓ Zeer snelle uitharding
✓ Snijvast na 10 minuten
✓ Geen na-expansie
✓ Zeer lage emissie

Het PU-lijmschuim met hoog rendement kan met elk conventioneel PU-schuimpistool worden aangebracht.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 6 Items € 8,79/ stuk (Basisprijs € 10,35/ l)
 • from 12 Items € 8,60/ stuk (Basisprijs € 10,12/ l)
 • from 24 Items € 8,29/ stuk (Basisprijs € 9,76/ l)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 10,47 / l
€ 8,90 / stuk
1,0300 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 8,90 Incl. 19% BTW Gewicht: 1,0300 kilo
Beschrijving

1K PU lijmschuim in een pistoolschuimbus

Snelhardend ✓ Snij klaar na 10 minuten ✓ Zeer lage emissie ✓

Onze POINT WDVS 1K PU lijmschuim is een snelhardend bouwschuim in een 850ml pistoolschuimbus en kan verwerkt worden met elk conventioneel PU schuimpistool. Het snelschuim is gemakkelijk te doseren en wordt gekenmerkt door zijn zeer korte wachttijd van slechts 1 minuut. De snijweerstand wordt al na ongeveer 10 minuten bereikt. Hierdoor is het bouwschuim ideaal voor het verlijmen van isolatieplaten op de buitengevel of voor alle installaties die met een bouwschuim moeten worden uitgevoerd en waar een snelle uitharding vereist is.

Eigenschappen van het lijmschuim in een schuimbus

POINT WDVS is een gebruiksklaar, ééncomponent PU-schuim in een pistoolbus, dat kan worden aangebracht met elk standaard PU-schuimpistool. De PU-schuim snelhechting wordt gekenmerkt door een zeer snelle uitharding, waardoor installaties met het lijmschuim in een aanzienlijk kortere tijd kunnen worden uitgevoerd. Met een verwerkingstijd van 4 minuten is er voldoende tijd om de verlijming met het schuim uit te voeren. De fixatietijd bedraagt tussen 60 en 120 seconden, afhankelijk van het gewicht. Het schuim is al na 10 minuten snijbestendig en is al 15 minuten na het aanbrengen volledig uitgehard. De schuimstructuur met fijne poriën zorgt voor een optimale thermische isolatie en draagt ook bij tot een betere geluidsisolatie.

POINT WDVS heeft een uitstekende hechting op bijna alle materialen die in de bouwsector worden gebruikt. Deze omvatten beton, baksteen, pleisterwerk, hout, metaal of harde kunststof, alsmede een grote verscheidenheid aan isolatiematerialen zoals Styrodur, polystyreenschuim, steenwol of minerale wol. Dit maakt het lijmschuim de perfecte keuze voor het verlijmen van isolatieplaten op kalkzandsteen, beton of klinkers. Het schuim zet niet verder uit tijdens het uitharden, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over volume-expansie. Vooral bij niet-vaste isolatiematerialen, zoals steenwol, ontstaan geen oneffenheden door na-expansie. Dankzij de geringe volume-expansie, die via het schuimpistool kan worden aangepast, is het kleefschuim ook uitstekend geschikt voor het monteren van deurlijsten, plinten en sierlijsten op muren en plafonds, zowel binnen als buiten.

Om het hoogwaardige PU-schuim zonder aarzeling buiten voor verlijmingen te kunnen gebruiken, varieert de temperatuurbestendigheid na uitharding van -40°C tot +90°C. Dit betekent dat het snelschuim absoluut vorstbestendig is en ook zeer hoge temperaturen trotseert. Dit betekent dat het snelschuim absoluut vorstbestendig is en bestand is tegen zeer hoge temperaturen. Het mag echter alleen worden aangebracht bij temperaturen tussen +5°C en +35°C. Om ervoor te zorgen dat het snelfix PU-schuim van POINT ook in de binnenafwerking kan worden gebruikt, geeft het na uitharding geen schadelijke emissies af, wat is gecertificeerd met emissiebeschermingsklasse EC1+ (zeer lage emissie) volgens GEV-EMICODE.

 • Het snel uithardende PU-schuim biedt een perfecte hechting op bijna alle bouwmaterialen
 • Ideaal voor het snel en veilig verlijmen van isolatieplaten buitenshuis
 • Het 1K-PU-kleefschuim vereist een zeer korte fixeertijd van ca. 60 seconden
 • Snijvast na slechts 10 minuten en volledig uitgehard na ca. 15 minuten
 • Temperatuurbestendigheid na uitharding varieert van -40°C tot +90°C
 • Geen naexpansie van het schuimvolume na het aanbrengen van het high-speed schuim
 • Geclassificeerd als zeer emissiearm volgens GEV-Emicode met de beste beoordeling EC1+

OPMERKING: PU-schuim hecht niet op polyolefinen (polyethyleen, polypropyleen) en PTFE.

Verwerking van 1K PU-lijmschuim POINT WDVS

Voor het verwerken van het ééncomponent PU-lijmschuim heeft u een PU-schuimpistool nodig waarop de bus wordt geschroefd. Voor het vastschroeven, maar uiterlijk vóór het aanbrengen van het PU-schuim, moet de bus ongeveer 20 seconden krachtig worden geschud, zodat de stroperige lijm zich vermengt met het drijfgas. Hierdoor ontstaat de fijnporige structuur van het snel uithardende constructieschuim en zorgt ervoor dat het schuim uit de bus kan worden getransporteerd.

De fast foam WDVS van POINT wordt voornamelijk gebruikt voor het verlijmen van isolatieplaten. Het bouwschuim is ook geschikt voor het plaatsen van sierstrippen, plinten, sierpanelen, trappen of vensterbanken en nog veel meer. Om het schuim aan te brengen, moet het blik ondersteboven worden gehouden zodat de lijmmassa naar buiten komt. Het schuimvolume kan worden aangepast met het doseerwiel, dat de meeste PU-schuimpistolen hebben. Het schuim wordt in stroken of stippen aangebracht. Vervolgens wordt na een wachttijd van ongeveer een minuut de isolatieplaat, strip of tegel snel op de ondergrond gedrukt en, afhankelijk van het gewicht, één tot twee minuten gefixeerd. Als de ondergrond droog is, moet deze vooraf worden bevochtigd met een spuitpistool, omdat PU-schuim vocht nodig heeft om uit te harden.

Bij het verlijmen van isolatieplaten dient de applicatie te worden uitgevoerd met een randafstand van circa 3 cm. Vooral bij grote panelen moet het schuim minimaal 10% van het oppervlak bedekken om een duurzame en stevige bevestiging van de isolatieplaat op de ondergrond te garanderen. Het hoogrenderende schuim is voldoende voor ca. 14 m2 als het wordt gebruikt om isolatieplaten of decoratieve platen te verlijmen. Als het schuim daarentegen wordt gebruikt om voegen te vullen voor warmte- en geluidsisolatie, is de inhoud van de 850 ml schuimbus voldoende voor maximaal 95 m (voor voegen met een breedte van 3 cm).

Zodra het lijmschuim is uitgehard, kan het uitstekende schuim met een scherp mes worden afgesneden. Met POINT WDVS wordt de snijweerstand na ca. 10 minuten bereikt.

ATTENTIE: Bij het werken met PU-lijmschuim moeten altijd handschoenen worden gedragen.

Verwerkingseigenschappen van het snelwerkend schuim POINT WDVS

 • Geurvorming: reukarm, aromatisch
 • Kleur: beige, geelachtig
 • Verwerkingstemperatuur: +5 °C tot +35 °C
 • Verwerkingstijd: max. 4 minuten
 • Post-expansie: 0%
 • Snijvast: Na ca. 10 minuten (bei ca. +25 °C)
 • Uithardingstijd: ca. 15 minuten (bei ca. +25 °C)
 • Trekkracht: 18.000 kg/m²
 • Brandbeveiligingsklasse: B2 volgens DIN 4102
 • Opslagtemperatuur: -5 °C bis +25 °C
 • Houdbaarheid: 18 maanden (ongeopend)

Veiligheidsvoorschriften voor de verwerking

Alvorens het kleefschuim POINT WDVS te gebruiken, dient u het technische gegevensblad en het veiligheidsinformatieblad te lezen. Met name de voorschriften inzake persoonlijke beschermingsmiddelen (beschermende handschoenen, veiligheidsbril) moeten dringend worden nageleefd. Gebruik het PU-lijmschuim alleen buitenshuis of in goed geventileerde ruimten en vermijd contact met de huid of de ogen. Houd de schuimblikken altijd gesloten en buiten het bereik van kinderen.

Gevarenaanduidingen volgens de verordening (EG) Nr. 1272/2008

 1. H222 - Zeer licht ontvlambaar aërosol.
 2. H229 - Container staat onder druk: kan barsten bij verhitting.
 3. H315 - Veroorzaakt huidirritatie.
 4. H317 - Kan allergische huidreacties veroorzaken.
 5. H319 - Veroorzaakt ernstige oogirritatie.
 6. H332 - Schadelijk bij inademing.
 7. H334 - Kan bij inademing allergie, astma-achtige symptomen of ademhalingsmoeilijkheden veroorzaken.
 8. H335 - Kan de ademhalingswegen irriteren.
 9. H351 - Kan waarschijnlijk kanker veroorzaken.
 10. H373 - Kan schade aan organen veroorzaken bij langdurige of herhaalde blootstelling.

Voor de volledige formulering van de gevarenaanduidingen, alsmede gedetailleerde informatie over veilige behandeling, vervoer en verwijdering, verwijzen wij u naar het veiligheidsinformatieblad voor POINT WDVS PU-lijmschuim.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerTG-FOAM-FF
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
Kleefstof type1K PUR Lijm
MateriaalPolyurethaan-schuim
EAN/GTIN4772012005057
Gewicht1.0300
Vulhoeveelheid in ml850
KleurGeel
Kleurnauwkeurigheidgeen informatie mogelijk
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.