2K Doseerpistool voor dubbele 50ml patronen

Het doseerpistool voor 2-componentenlijmen in dubbele patronen tot 50ml wordt geleverd met bijpassende adapterplaten voor lijmen met een mengverhouding van 1:1, 2:1 en 10:1 en is gemaakt van hoogwaardige materialen voor een maximale levensduur.

✓ Stapsgewijs loze dosering
✓ Robuuste kunststof behuizing
✓ Geschikt voor alle patroonvormen
✓ Voor alle mengverhoudingen✓
✓ Overdrachtsratio 10:1
✓ Ergonomisch design

Het professionele doseerpistool in ambachtelijke kwaliteit is geschikt voor alle in de handel verkrijgbare patroonvormen tot 50ml.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 29,90 / stuk
€ 29,90 / stuk
0,3500 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 29,90 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,3500 kilo
Beschrijving

Doseerpistool voor 2-componentenlijmen

Voor alle patronen tot 50ml ✓ Traploze toevoer ✓ Nauwkeurige dosering ✓

Ons professionele doseerpistool voor 2-componentenlijmen is geschikt voor alle dubbele patronen van 50 ml en wordt geleverd met bijpassende adapterplaten voor de verschillende patroonvormen en verwisselbare zuigers voor de mengverhoudingen. Het handbediende lijmpistool is hoofdzakelijk gemaakt van lichtgewicht, slag- en breuk vaste kunststof met toevoerstangen van gehard, roestvrij staal. De traploze toevoer zorgt ervoor dat de lijm fijn en precies kan worden gedoseerd.

Het professionele pistool is geschikt voor dubbele patronen met vierkante flens, die bijvoorbeeld worden gebruikt voor onze MMA-lijmen Plexus MA300 en Plexus MA310 met een mengverhouding van 1:1. Bovendien kan het pistool ook worden gebruikt voor onze 2-componentenlijmen door eenvoudigweg de adapterplaat te verwisselen PEprofi en PPprofi met een mengverhouding van 10:1, waarvan de lijmpatroon een moderner ontwerp heeft met een ronde flens. In dit geval moeten echter ook de zuigers worden vervangen om de mengverhouding aan te passen.

Scope of delivery:

 • 1 x doseerpistool voor 2-componentenlijmen in dubbele patronen tot 50ml
 • 1 x adapterplaat met vierkante flens voor verhouding 1:1 incl. 2 schroefzuigers Ø 13mm
 • 1 x adapterplaat met ronde flens voor verhouding 2:1 incl. 1 schroefzuiger elk Ø 19mm, 13mm
 • 1 x adapterplaat met ronde flens voor verhouding 10:1 incl. 1 schroefzuiger elk Ø 24mm, 7mm

Kenmerken van het doseerpistool voor 2-componentenlijmen

Ons professionele lijmpistool voor 2-componentenlijmen wordt gekenmerkt door het gebruik van componenten van de hoogste kwaliteit voor een maximale levensduur. De behuizing, de hendel en de vervangbare voedingszuigers zijn gemaakt van met glasvezel versterkte polyamide. Het voordeel van deze kunststof is de zeer goede slagvastheid en het relatief lage gewicht. De robuuste aanvoerstangen zijn van roestvrij, gehard staal, die aan de voorzijde zijn voorzien van inwendige schroefdraad voor het vastschroeven van de zuigers. De adapterplaten voor de bevestiging van de verschillende patronen zijn gemaakt van gekleurd geanodiseerd aluminium. Dit garandeert dat de lijmpatroon ook bij lijmen met een gemiddelde viscositeit stevig vastzit, zonder gevaar voor breuk van de adapterplaat.

Het doseerpistool is geschikt voor alle in de handel verkrijgbare dubbele patronen met vierkante of ronde flens. Voor een gemakkelijker onderscheid zijn de adapterplaten voorzien van een kleurcode. Voor dubbele patronen met een mengverhouding van 1:1, die meestal een vierkante flens hebben, is de gele adapterplaat met een langwerpige, ovale uitsparing, evenals de bijbehorende zuigers met elk 13 mm, de juiste keuze. De blauw geanodiseerde adapterplaat is geschikt voor dubbele patronen met een mengverhouding van 2:1. Voor deze patronen moet één zuiger met een diameter van 19mm en één met een diameter van 13mm in de aanvoerstang worden geschroefd. De grotere zuiger wordt met de schroef aan de onderste aanvoerstang bevestigd. Voor mengverhoudingen van 4:1 of 10:1 in moderne S-type patronen met 50ml is de rode adapterplaat met druppelvormige uitsparing nodig. Ook hier moeten de zuigers worden aangepast aan de mengverhouding. De zuiger van 24 mm voor de lijmcomponenten wordt met de schroef in de onderste stang geschroefd, de zuiger van 7 mm voor de activator wordt in de bovenste stang geschroefd.

De overbrengingsverhouding van 10:1, niet te verwarren met de mengverhouding, maakt een moeiteloze dosering van de 2-componentenlijmen mogelijk. Moeiteloos werken is dus mogelijk, zelfs bij hardnekkige, grotere verlijmingen. Dit wordt ook ondersteund door het lage gewicht en het ergonomische ontwerp van het doseerpistool, dat ook bediening met één hand mogelijk maakt.

 • Het doseerpistool is geschikt voor alle 2-componentenlijmen in dubbele patronen tot 50ml
 • Het pistool is geschikt voor dubbele patronen met een mengverhouding van 1:1, 2:1, 4:1 en 10:1
 • Het lijmpistool bevat drie bijpassende adapterplaten voor patronen met ronde of vierkante flens
 • Het lichtgewicht lijmpistool is gemaakt van slag- en breuk vast polyamide met glasvezelversterking
 • Het stangenstelsel van gehard staal maakt een zeer nauwkeurige dosering mogelijk dankzij de traploze toevoer
 • Dankzij een overbrengingsverhouding van 10:1 is een moeiteloze verlijming gegarandeerd

Technische gegevens van ons 2K-doseerpistool

 • Product type: Doseerpistool
 • Materiaal (Handvat): Glasvezel versterkt polyamide
 • Materiaal (Schuifregelaar): Roestvrij staal
 • Materiaal (Adapter plaat): Geanodiseerd aluminium
 • Kleur: Zwart/rood
 • Diameters: ca. 18cmx6cmx18cm
 • Gewicht (zonder patroon): 250 gram
 • Overdrachtsratio: 10:1
 • Knijpkracht: 1,0 kN
 • Traploze aanvoer: Ja
 • Ergonomisch gevormd: Ja
 • Bediening met één hand: Mogelijk

Behandeling van het doseerpistool

Om het lijmpistool te openen voor het plaatsen van de dubbele patronen, trekt u gewoon de adapterplaat omhoog en klapt u deze iets naar voren. Het patroon kan dan door de opening worden geplaatst en de adapter kan weer in zijn oorspronkelijke positie worden geduwd. Hiervoor moet de schuif volledig geopend zijn. Anders verhinderen het stalen stangenstelsel of de vastgeschroefde zuigers dat de adapterplaat naar boven kan worden uitgetrokken.

De lijmpatroon kan worden geplaatst met de statische menger op zijn plaats of met een nieuwe, verzegelde patroon. Bij het later vastschroeven van de doseertip moet er echter op worden gelet dat het patroon nog niet onder druk staat om onbedoelde lijmlekkage te voorkomen. Daartoe moet er vooraf voor worden gezorgd dat de doseerstang volledig is teruggetrokken en dat de hendel van de handgreep niet per ongeluk wordt geactiveerd.

Om de adapterplaat te verwisselen, moet deze ook naar boven worden uitgetrokken. Door aan de vergrendelingsknop te trekken, wordt de vergrendeling geopend en kan de adapter nu volledig uit de houder worden genomen en door de gewenste plaat worden vervangen. Let bij het verwisselen van de adapterplaten altijd op de uitvoering van de dubbele patronen. Als de mengverhouding verschilt, moeten ook de zuigers worden vervangen. De kleinere kan gemakkelijk met de hand worden losgeschroefd of vastgeschroefd. De grotere doseerzuiger, die zich op de onderste toevoerstang bevindt, wordt bevestigd met een kruiskopschroef. Om de benodigde zuiger te bevestigen, moet deze slechts licht worden aangedraaid. Handvast is hier voldoende.

TIP: Het is gemakkelijker om de zuiger te verwisselen als de hefinrichting volledig naar voren is geschoven.

Geschikte lijmen voor ons 2-componenten lijmpistool

 1. Plexus MA300 50ml Dubbele Patroon
  Acrylaatlijm bij voorkeur voor het verlijmen van thermoplasten met metalen
 2. Plexus MA310 50ml dubbel patroon
  Acrylaatlijm bij voorkeur voor het verlijmen van thermoplasten met thermoplasten
 3. S-Polybond PEprofi 50ml dubbel patroon
  Speciale lijm voor polyethyleen (PE)
 4. S-Polybond PPprofi 50ml dubbel patroon
  Speciale lijm voor polypropyleen (PP)

OPMERKING: Afhankelijk van de lijm zijn verschillende statische mengers nodig die, in tegenstelling tot het doseerpistool, slechts eenmaal kunnen worden gebruikt.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer4260604220198
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4260604220198
Gewicht0.3500
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.