PP-EL-S platen zwart 2x1meter (elektrisch geleidend, vlamvertragend)

Elektrisch afleidend polypropyleen platen (PP-ES-S) in zwart zijn vlam vertragend en als standaardplaten in het formaat 2,0 x 1,0 meter en diktes van: 10mm, 12mm, 15mm, 20mm, 25mm en 30mm verkrijgbaar. De massieve PP-platen met elektrische geleidende eigenschappen worden in explosiefgevoelige gebieden gebruikt – Made in Germany.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen

 • Standaard platen
2000mm
1000mm
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

PP-EL-S platen – elektrisch geleidend – vlam vertragend!

Onze PP-EL-S platen gemaakt van zwart polypropyleen met elektrische geleidbaarheid en vlam vertragende eigenschappen zijn verkrijgbaar in onze online winkel in diktes van 10mm tot 30mm. De PP-platen hebben een standaardformaat met een lengte van 2000mm en een breedte van 1000mm. De geleidende kunststofplaten zijn gemaakt in Duitsland van 100% nieuw materiaal en zijn gemaakt van massief kernmateriaal en bevat geen geschuimde kern van polypropyleen. De oppervlakte van de zwarte platen zijn glad en worden zonder beschermende folie geleverd. Om een consistente kleur op de oppervlakken en bij de snijranden te garanderen, zijn de PP-EL-S platen volledig zwart door geverfd.

Opmerking: Als een technische kunststof wordt de zwarte PP-EL-S met elektrisch geleidbaarheid niet aanbevolen voor optische toepassingen. De oppervlakken van de kunststofplaten zijn daarom zonder beschermende folie uitgerust.

Eigenschappen van elektrisch geleidende polypropyleen platen in zwart

PP-EL-S is een permanent warmte stabiele en vlam vertragende kunststof met elektrische afleidbaarheid, die kan worden gebruikt om elektrostatische oplading te voorkomen als deze voldoende en permanent is permanent geaard. De statische lading veroorzaakt door wrijving veroorzaakt door de stroming van vloeistof en poedervormige materialen, in het geval van ongecontroleerde ontlading door vonkvorming, kan leiden tot de ontbranding van brandbare gassen, stuifpoeders, vaste stoffen of vloeistoffen. Door de elektrostatische lading af te voeren, kan een explosie worden voorkomen, vooral in de explosie gevaarlijke gebieden. Dit geldt met name voor de chemische verwerkende industrie. Maar de elektrische industrie maakt ook gebruik van de elektrisch geleidende eigenschappen van zwart polypropyleen, om statische ladingen in installaties en machines (waar het moet) te voorkomen.

Opmerking: Onze elektrisch geleidende polypropyleen platen in zwart zijn niet geschikt als elektrische geleiders, maar dienen alleen het doel van het voorkomen van een ongecontroleerde elektrostatische ontlading door het afleiden van de elektrische lading. Om aan de ATEX-voorschriften te voldoen, moeten de geleidende platen van PP-EL-S daarom worden voorzien van en professionele, voldoende en permanente aarding.

Polypropyleen heeft een zeer hoge oppervlaktehardheid (de Shore-hardheid van PP-EL-S is ongeveer 70) en heeft een hoge corrosieweerstand. In combinatie met zijn hoge weerstand tegen vele zuren, logen en oplosmiddelen, is het elektrisch geleidend polypropyleen uitermate geschikt voor alle toepassingsgebieden waarin een goede chemicaliënbestendigheid is vereist, naast de EU-richtlijn RL 2014/34/EU (richtlijn van het Europees parlement over apparaten en beveiligingssystemen bedoeld voor gebruik in mogelijke explosieve omgevingen ((herschikte versie)). Daarom is het elektrisch geleidende polypropyleen ideaal voor gebruik in tankinstallaties, raffinaderijen, verffabrieken, cementfabrieken, veevoederfabrieken en nog veel meer, waar explosieve gevaarlijke mengsels met gassen, nevels, dampen of stof worden verwerkt.

Normen voor PP-EL-S platen in zwart

Onze PP-ES-S heeft een vlam vertragend additief en geldt daarom vanaf een plaatdikte van 4mm en dikker als moeilijk ontvlambaar volgens de norm EL 94 V0.

De elektrisch afleidend polypropyleen platen voldoen niet aan de eisen van de voedselconformiteit volgens FDA of volgens EU 10/2011. Om deze reden is het niet mogelijk om het te gebruiken in toepassingen waarbij contact met voedingsmiddelen bestaat.

 • REACH (EU chemicaliën verordening)
 • RoHS (Verordening betreffende het verbod op gevaarlijke stoffen in de elektrische industrie)
 • PAK (Richtlijn betreffende de naleving van grenswaarden voor polyaromatische koolwaterstoffen)
 • UL94 moeilijk ontvlambaar V0 (bij een plaatdikte van 4mm of hoger

Verdere diktes of afmetingen van de platen uit geleidend PP-EL-S kunnen wij op aanvraag leveren.

De zwarte kunststofplaten uit PP-EL-S met elektrisch geleidende eigenschappen zijn verkrijgbaar in onze online winkel met een standaardformaat van 2000mm x 1000mm. Als u echter grotere platen nodig heeft, zijn de afleidende, vlam vertragende polypropyleen platen in zwart ook verkrijgbaar in grotere formaten 3000mm x 1500mm of 4120mm x 2010mm. Ook verkrijgbaar op aanvraag zijn andere diktes tot een maximale plaatdikte van 80mm (behalve 3000mm x 1000mm met een maximum van 12mm dikte) beschikbaar. Stuur ons gewoon een e-mail voor de diktes, plaatformaten en hoeveelheid die u nodig hebt en onze vriendelijke verkoop tegenwoordigs nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om u een voordelig aanbod te bieden.

Toepassingsvoorbeelden voor PP-EL-S platen in zwart

 • De elektrisch geleidende PP-EL-S wordt gebruikt voor containers met explosieve stoffen
 • In de transport- en logistiektechniek wordt PP-EL-S voor het vermijden van statische ladingen ingezet
 • Het vlam vertragende, geleidend PP-EL-S wordt gebruikt voor componenten in apparaten en speciale machinebouw
 • PP-EL-S wordt gebruikt in bottelarijen van licht ontvlambare poederachtige materialen
 • en veel meer

Verwerking van PP-EL-S platen in zwart

Om het zwarte polypropyleen, die we als platen met een standaardformaat van 2,0 x 1,0 meter aanbieden, op gewenste grootte snijden, zijn er verschillende methoden mogelijk. Zo kan PP-EL-S zonder enkel probleem gezaagd, gefreesd of geponst worden. Ook het snijden met een CO2-laser of een waterstraalsnijmachine, is het elektrisch geleidend PP mogelijk. Bovendien is het boren of draaien van PP-EL-S verwerkingstechnieken die mogelijk zijn. Voor eenvoudige verbindingen van kunststof onderdelen gemaakt van zwart PP-EL-S met elkaar of met andere materialen, kan dit kunststof ook zonder enkel probleem geniet of geschroefd worden.

Het elektrisch afleidend polypropyleen is uitstekende geschikt voor thermovormen, en dus is de productie van kunststof afgewerkte onderdelen door dieptrekken, evenals de productie door thermovormen, in de industriële verwerking van PP-EL-S wijdverspreid. Ook het koudvormen vindt vaak plaats, om bijvoorbeeld hoekprofielen of kanten te produceren uit de zwarte PP-EL-S platen.

Polypropyleen kan vanwege zijn hoge chemische bestendigheid niet met kunststoflijmen op oplosbasis verlijmd worden. Met de speciaal PP-lijm S-Polybond PPprofi, bieden wij u in onze online winkel echter een lijm, die speciaal voor moeilijk te verlijmen kunststoffen, zoals polypropyleen ontwikkeld is. Opgemerkt moet echter worden dat deze twee-componenten-lijm niet elektrisch geleidend is.

Polypropyleen laat zich met een daarvoor geschikt lasdraad lassen. Deze verbindingsmethode is de enige methode voor een permanente en veilige verbinding van PP-EL-S met PP-EL-S, omdat de binding niet mogelijk is met conventionele lijmen vanwege de typische eigenschappen van polypropyleen, zoals een zeer goede chemische weerstand tegen oplosmiddelen. Op verzoek kunnen we u een bijpassende lasdraad leveren met elektrisch afleidende eigenschappen gemaakt van zwart PP-EL-S.

OPMERKING: Onze geleidende PP-EL-S recycling platen zijn als technisch kunststof alleen beperkt voor optische doeleinden geschikt en wordt zonder beschermende folie geleverd.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer67020S
Standaardbreedte1000
Standaardlengte2000
DikteNee
LevertijdVerzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen
KunststofPolypropyleen
MateriaalPP-EL-S
UV-bestendigheidniet UV-bestendig
KleurZwart
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL9005
KleurnaamGitzwart
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.