PP-H platen grijs 2x1meter

Polypropyleen platen (PP-H) in de kleur grijs als standaardplaat in een formaat van 2,0 x 1,0 meter zijn in de diktes: 1mm, 2mm, 3mm, 4mm, 5mm, 6mm, 8mm, 10mm, 12mm, 15mm, 20mm, 25mm, 30mm, 40mm en 50mm verkrijgbaar. Onze grijze polypropyleen platen zijn voor de voedingsmiddelenindustrie toegelaten – Made in Germany.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen

 • Standaard platen
 • Vraag een monster aan
2000mm
1000mm

Vraag maximaal drie gratis monsters aan.

Afmetingen van de monsters ca. 200mm x 100mm

Code für Sicherheitsabfrage
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Polypropyleen platen (PP-H) in grijs in een standaardformaat van 2,0 x 1,0 meter

Onze polypropyleen platen in grijs is te vergelijken met de kleurtoon RAL7032 en zijn in diktes van 1mm – 50mm als standaardplaat in een formaat van 2000mm x 1000mm te verkrijgen. De PP-H platen zijn volledig grijs om ervoor te zorgen dat zowel de oppervlakken als de frees- of zaagranden dezelfde grijze kleur hebben. Onze grijze polypropyleen platen bestaan uit massieven platen, die volledig ondoorzichtig en ondoorschijnend zijn. Verder handelt het zich in Duitsland geproduceerde kunststofplaten uit grijs polypropyleen exclusief om massief kernmateriaal gemaakt van nieuw materiaal en geen holle platen of platen met een geschuimde kern van polypropyleen. Toegevoegd voldoen onze polypropyleen platen de REACH- en RoHS vorderingen.

OPMERKING: De grijze polypropyleen platen (PP-H) is een technische kunststof, die slechts gedeeltelijk geschikt is voor optische doeleinden.

Om krassen op het gladde oppervlak te vermijden zijn de grijze polypropyleen platen in diktes van 3mm tot 50mm eenzijdig voorzien van een beschermende folie. De kunststofplaten in diktes van 1mm en 2mm worden zonder beschermende folie geleverd.

Eigenschappen von grijze polypropyleen platen

Polypropyleen wordt beschouwd als permanent stabiel tegen warmte en heeft een zeer hoge stijfheid, zelfs in het bovenste temperatuurbereik. Het is geschikt voor temperaturen van +0°C tot +110°C. Op korte termijn is ook gebruikstemperatuur van +140°C mogelijk. PP-H is ook zeer resistent tegen chemicaliën, zoals vele zuren, basen en oplosmiddelen, en wordt daarom vaak gebruikt voor de productie van afdekkingen en behuizingsdelen van chemische fabrieken. De eigenschappen komen ook in de bio-industrie en de farmaceutische industrie van pas.

Een groot voordeel van onze grijze polypropyleen is de goedkeuring voor het gebruik in de voedings- en drinkwatersector. Het voldoet aan de eisen volgens de voedingsmiddelconformiteit volgens FDA en EU 10/2011 en wordt ook beschouwd als fysiologisch onschadelijk. Polypropyleen wordt vandaar vaak als verpakking voor voedingsmiddelen gebruikt. Maar ook snijplanken, werkbladen in de voedingsindustrie of bestek uit kunststof worden gemaakt van polypropyleen.

Polypropyleen heeft in vergelijking met polyethyleen met hoge dichtheid (PE-HD) een hoge oppervlaktehardheid en is ook slagvast. Dit komt met name tot uiting in de zeer hoge levensduur, die een positief effect heeft, met name bij gebruik in de machinebouw of in betonnen mallen voor de productie van kant en klare betonnen delen van polypropyleen.

Toelatingen voor PP-H platen in grijs

 • Fysiek onschadelijk volgens BfR
 • Voedselconformiteit volgens EU 10/2011
 • Voedselconformiteit FDA

Normen voor PP-H platen in grijs

 • REACH (EU chemicaliën verordening)
 • RoHS (Verordening betreffende het verbod op gevaarlijke stoffen in de elektrische industrie)
 • PAK (Richtliijn betreffende de naleving van grenswaarden voor polyaromatische koolwaterstoffen)

U kunt graag uw polypropyleen platen direct op maat gesneden bestellen

In onze online winkel bieden wij u naast de standaardplaten met 2000mm lengte en 1000mm breedte, onze grijze polypropyleen platen op maat gesneden en in diktes van 3mm tot 15mm aan. Zo kunt u uw kunststofplaten direct in de door uw benodigde maat bestellen. Dankzij onze snijconfiguractor gaat dat gemakkelijk online.

Verdere diktes en afwijkende formaten zijn op aanvraag beschikbaar.

Als u een dikker plaatdikte van de grijze kunststofplaten uit polypropyleen nodig hebt of een grotere formaat met afmetingen 3000mm x 1500mm, of zelfs 4000mm x 2000mm, stuur ons dan een e-mail met alle nodige informatie en onze vriendelijke verkoopmedewerkers zullen voor uw zorgen.

Toepassingsvoorbeelden voor polypropyleen platen in grijs

 • PP-H platen nemen praktisch geen vocht op en zijn vandaar ook erg ideaal als schappen ondergronden in opslagruimtes en vochtige ruimtes
 • PP-H platen zijn voedselveilig en daarom de ideale ondergrond voor een werkgebied in de voedingsindustrie
 • voor de industriële productie van robuuste kunststofborden en bekers wordt polypropyleen vaak gethermovormd
 • De chemische bestendigheid en slagvastheid van de PP-H platen worden in de betonbouw gebruikt
 • en nog veel meer

Verwerking van polypropyleen platen in grijs

Polypropyleen is een kunststof die zeer makkelijk te verwerken is en kan op verschillende manieren naar de gewenste maat worden gemaakt. Het toesnijden kan met eenvoudige gereedschappen voor houtbewerking gedaan worden door zagen of frezen. Ponsen, CO2 laseren of waterstraal snijden zijn ook veel gebruikte technieken om de standaardplaten op de gewenste maat te snijden. Bovendien kan polypropyleen ook zonder enkel probleem worden geboord of gedraaid. De platen uit grijs PP-H kunnen geniet of geschroefd worden, om een eenvoudige verbinding met elkaar of met andere kunststoffen te maken.

Het thermovormen van polypropyleen is een wijdverspreide methode om uit de grijze PP-H platen individuele kunststofonderdelen te produceren. Dit geldt in het bijzondere in de industriële productie, bijvoorbeeld van voedselcontainers (lunchdozen, kunststofbekers, enz.). Het warmvormen en koudvormen zijn andere varianten in de productie van afgewerkte onderdelen van voedselveilig polypropyleen en behoor t tot de groep van thermoplasten.

Het lassen van de grijze polypropyleen platen is een gebruikelijke manier voor een langdurige en veilige verbinding van PP-H met PP-H. De passende PP-H lasdraad in grijs, voor het lassen van onze polypropyleen platen, bieden wij u in meters aan tegen voordelige staffelprijzen. Het verven of bedrukken is bij polypropyleen niet mogelijk, net zo als het beplakken met een folie of een digitale afdruk.

OPMERKING: Polypropyleen laat zich met gebruikelijke lijmen niet verlijmen. Om deze reden hebben zijn in onze online winkel een speciale 2-componenten-lijm S-Polybond PPprofi, die speciaal voor het verlijmen van polypropyleen ontwikkeld is.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer65030S
Standaardbreedte1000
Standaardlengte2000
DikteNee
LevertijdVerzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen
KunststofPolypropyleen
MateriaalPP-H
UV-bestendigheidniet UV-bestendig
KleurGrijs
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL7032
KleurnaamKiezelgrijs
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.