PP-H platen naturel 2x1meter

PP-H platen naturel 2x1meter
€ 0,00

Inkl. 19% MwSt.

€ 0,00 / stuk
Gewicht: 0 kilo

Polypropyleen platen (PP-H) naturel in standaardformaat 2x1 meter voordelig bij S-Polytec.

LEVERTIJD: Verzendklaar in ongeveer 1 week na ontvangst van uw order

* Verplichte velden

€ 0,00

Inkl. 19% MwSt.

€ 0,00 / stuk
Gewicht: 0 kilo
Beschrijving

Polypropyleen platen (PP-H) naturel in standaardformaat 2,0 x 1,0 meter

Onze polypropyleen (PP-H) platen in de kleur naturel worden geleverd in het standaardformaat van 2,0 x 1,0 meter, en in diktes van 1mm t/m 40mm. Deze PP platen zijn door en door gekleurd, zodat de kanten van het materiaal, ook na zagen of frezen, dezelfde kleur als de voor- en achterzijde van de platen hebben. Onze PP platen zijn massief, dus uit een compacte massa - geen geschuimd materiaal of kanaalplaten. Deze platen voldoen tevens aan de wettelijke RoHS-richtlijnen van de Europese Unie.

Specifiek leveren wij uit voorraad PP-H (polypropyleen homopolymeer) platen; dit is een technische kunststof die voor optische toepassingen niet echt geschikt is.

Polypropyleen is een veelzijdige kunststof die is toegelaten voor het gebruik met levensmiddelen en drinkwater. Daarom wordt deze kunststof vaak toegepast in de voedingsmiddelenindustrie, in bedrijfskeukens of in slagerijen. PP is geurloos, wordt op de huid verdragen en is fysiologisch onschadelijk. Dankzij hun uitstekende chemische bestendigheid, o.a. tegen zuren en logen, worden PP platen veelvuldig toegepast in de chemische industrie (opslagtanks en containers) of in de bio- en pharmaceutische industrie.

Dankzij hun relatief hoge temperatuurbestendigheid gedurende lange tijd tot +110°C (kortstondig zelfs tot +140°C), en hun hoge slagvastheid en oppervlaktehardheid, worden PP platen ook in de weg- en waterbouw gebruikt, en als materiaal om gietvormen voor beton te maken. Polypropyleen is niet electrisch geleidend, zoals de meeste kunststoffen, en het heeft een lange levensduur.

Op aanvraag kunnen we ook PP platen op maat gesneden of in andere standaardformaten (3,0 x 1,5 meter of 4,0 x 2,0 meter) leveren. Ook kunnen we met onze CNC-gestuurde freesmachine PP platen in bijna elke gewenste vorm frezen, aan de hand van uw constructietekening.

Toepassingsvoorbeelden van polypropyleen naturel

  • PP platen worden vaak gebruikt in de voedingsmiddelen- en medische industrie
  • dankzij de zeer goede chemische bestendigheid worden PP platen toegepast voor containerbouw in de chemische industrie
  • vanwege de isolerende werking wordt polypropyleen ingezet voor behuizingen van electrische apparaten en voor batterijhouders
  • voedselverpakkingen en kunststof bestek en serviesgoed, zoals bekers en borden, worden veelal uit polypropyleen gemaakt

Bewerking van PP platen

Onze polypropyleen platen in de kleur naturel zijn makkelijk te bewerken. Deze veelzijdig toepasbare kunststof laat zich prima verspanend bewerken: zagen, frezen, draaien en boren is geen probleem. Ook lasersnijden of waterstraalsnijden is bij PP platen mogelijk.

Polypropyleen is een thermoplastische kunststof en als zodanig bij uitstek geschikt voor thermovormen en dieptrekken, technieken die in de industrie ingezet worden voor de vervaardiging van zeer uiteenlopende vormdelen en producten.

Polypropyleen platen kunnen niet bedrukt of gelakt worden. Evenmin is het mogelijk PP met een folie te beplakken, of dit materiaal met traditionele kunststoflijmen te verlijmen. In onze onlineshop bieden we een speciale tweecomponentenlijm aan, die dit voor bepaalde toepassingen wel mogelijk maakt. De beste methode om polypropyleen platen of delen blijvend met elkaar te verbinden is echter lassen. Hiervoor bieden wij PP lasdraad in de kleur grijs aan in onze webshop; dit kunt u voordelig per meter kopen (wij hanteren in onze shop staffelprijzen, dus hoe meer u bestelt, hoe lager de stukprijs).

Let op: Polypropyleen kan niet met traditionele kunststoflijmen verlijmd worden. In onze onlineshop bieden we de speciale tweecomponentenlijm Weldyx Polyplast aan, die voor bepaalde toepassingen het verlijmen van zowel PP als PE mogelijk maakt.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer65005S
GewichtN/B
Standaardbreedte2000
Standaardlengte1000
DikteNee
LevertijdVerzendklaar in ongeveer 1 week na ontvangst van uw order
KunststofPolypropyleen
MateriaalPP-H
UV-bestendigheidniet UV-bestendig
KleurNaturel
KleurnauwkeurigheidNee
RAL kleurcodeN/B
KleurnaamN/B
Beoordelen
Datasheet

U bent wellicht ook genteresseerd in de volgende producten