PP-H platen naturel 2x1meter

Polypropyleen platen (PP-H) naturel in een standaardformaat van 2,0 x 1,0 meter vanaf een dikte van 1mm tot 40mm voor een voordelige prijs bij S-Polytec – Made in Germany

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen

 • Standaard platen
1000mm
2000mm
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Polypropyleen (PP-H) in naturel als standaardplaat in 2,0 x 1,0 meter

Onze kunststofplaten uit polypropyleen in de kleur naturel hebben als standaardplaat een formaat van 2,0 x 1,0 meter en zijn verkrijgbaar vanaf een dikte van 1mm tot 40mm. De PP-platen zijn volledig geverfd in hun natuurlijke, witachtige kleur, zodat zowel de zaag- en snijranden als de oppervlakken dezelfde natuurlijke kleur hebben als het kunststof polypropyleen. Onze polypropyleen platen bestaan allemaal uit massief kernmateriaal, dit betekend dat onze PP-platen zijn gemaakt van massief materiaal en niet uit holle platen of geschuimd polypropyleen. Bovendien voldoen onze polypropyleen platen aan de vorderingen van REACH en RoHS.

Bij onze polypropyleen platen (PP-H) handelt het om een technische kunststof (polypropyleen homopolymeer) en is gedeeltelijk geschikt voor optische doeleinden.

Eigenschappen van polypropyleen platen in naturel

Polypropyleen is een uiterst veelzijdig kunststof dat veel wordt gebruikt in de voedselproductie, commerciële keukens of slagerijen vanwege zijn goedkeuring in de voedsels- en drinkwatersectoren. PP is geurloos, huidvriendelijk en wordt beschouwd als fysiologisch onschadelijk beschouwd. Dankzij de uitstekende bestendigheid tegen chemicaliën, zoals zuren en basen, worden kunststofplaten van polypropyleen ook in de chemische industrie gebruikt, bijvoorbeeld voor chemicaliëncontainers, of in de bio- en farmaceutisch industrie.

Met een hoge temperatuurbestendigheid tot +110°C (op korte termijn zelfs tot +140°C), naast een zeer goede oppervlaktehardheid en slagvastheid zijn polypropyleenplaten ook erg populair in de civiele techniek, of in de productie van geprefabriceerde betondelen als betonvorm. Polypropyleen is, zoals de meeste kunststoffen, elektrisch isolerend en heeft een zeer lange levensduur.

Toelatingen voor PP-H platen in naturel

 • Fysiek onschadelijk volgens BfR
 • Voedselconformiteit volgens EU 10/2011
 • Voedselconformiteit FDA

Normen voor PP-H platen in naturel

 • REACH (EU chemicaliën verordening)
 • RoHS (Verordening betreffende het verbod op gevaarlijke stoffen in de elektrische industrie)
 • PAK (Richtliijn betreffende de naleving van grenswaarden voor polyaromatische koolwaterstoffen)

Op aanvraag kunnen wij u de polypropyleen platen in grijs ook in meerdere formaten (3,0 x 1,5 meter, of 4,0 x 2,0 meter) aanbieden. Bovendien is het dankzij onze 3-assige-CNC-freesmachine geen probleem frees onderdelen volgens uw ontwerp te produceren.

Toepassingsvoorbeelden voor polypropyleen platen in naturel

 • Naturel gekleurd polypropyleen wordt vaak in de voedingsmiddelindustrie gebruikt net zo als in de medische industrie
 • Polypropyleen platen worden dankzij de chemische bestendigheid voor de reservoirbouw en de chemische industrie gebruikt
 • Polypropyleen wordt gebruikt als een elektrisch niet-geleider voor de behuizingen van elektrische apparatuur en batterijcompartimenten
 • Drinkbeker, kunststofbord en bestek, net zo als voedingsmiddel verpakkingen worden gebruikelijk uit polypropyleen gemaakt
 • en nog veel meer

Verwerking van polypropyleen platen in naturel

Onze polypropyleen platen in de kleur naturel zijn makkelijk te verwerken. Als technisch kunststof met een zeer groot aantal toepassing mogelijkheden, kan PP uitstekend worden gesneden door alle gangbare snijmethoden, zoals, zagen frezen of lasersnijden. Zelfs het snijden in het waterstraalsnijproces is bij PP-platen mogelijk. Kunststofplaten uit polypropyleen kunnen zonder enkel probleem geboord, geponst of op een draaibank worden bewerkt.

Als thermoplastisch kunststof, beschikken onze massieve polypropyleen platen over uitstekende eigenschappen in betrekking tot het warmvormen of thermovormen, zoals vaak wordt uitgevoerd bij industriële verwerking, bijvoorbeeld bij de productie van vormstukken uit polypropyleen.

Kunststofplaten uit polypropyleen laat zich niet verven of bedrukken. Ook het beplakken met een folie is bij polypropyleen niet mogelijk, evenals het verlijmen met gebruikelijke kunststoflijmen (wij hebben in onze online winkel een speciale lijm voor PP op 2-componenten-basis), om deze reden is het lassen van polypropyleenplaten de meest gebruikelijke praktijk. De passende PP-lasdraad in de kleur grijs, voor het permanent lassen van onze naturel gekleurde PP-platen vindt u in de categorie PP-kunststofplaten als meterartikel tegen voordelige staffelprijzen.

OPMERKING: Polypropyleen kan met gebruikelijke lijmen niet verlijmd worden. Om deze rede hebben wij in onze online winkel een speciale 2-componenten-lijm S-Polybond PPprofi, die extra voor het verlijmen van PP ontwikkeld is.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer65005S
Standaardbreedte2000
Standaardlengte1000
DikteNee
LevertijdVerzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen
KunststofPolypropyleen
MateriaalPP-H
UV-bestendigheidniet UV-bestendig
KleurNaturel
KleurnauwkeurigheidNee
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.