PP-H plaat grijs op maat

Polypropyleen platen (PP-H) in grijs (vergelijkbaar met RAL7032) in diktes van 3mm – 15mm voordelig millimeter precies gesneden bij S-Polytec. – Made in Germany

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Snede
 • Vraag een monster aan

Vraag maximaal drie gratis monsters aan.

Afmetingen van de monsters ca. 200mm x 100mm

Code für Sicherheitsabfrage
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Polypropyleen platen (PP-H) in grijs op maat gesneden

Onze kunststofplaten uit polypropyleen in grijs is te vergelijken met de kleurtoon RAL7032. Onze grijze polypropyleen platen zijn in diktes van 3mm – 15mm verkrijgbaar en eenzijdig voorzien van een beschermende folie, om de oppervlakte van krassen tijdens het bewerken te beschermen. De PP-platen zijn volledig grijs, om ervoor te zorgen dat zowel de oppervlakken als de snij- of zaagranden dezelfde grijze kleur hebben. Onze grijze polypropyleen platen zijn ondoorzichtig en volledig ondoorschijnend. Bovendien zijn onze grijze polypropyleen kunststofplaten allemaal massieve platen van massief kernmateriaal en niet cellulaire platen of geschuimd polypropyleen. Bovendien voldoen onze polypropyleen platen de vorderingen van REACH en RoHS.

Bij onze polypropyleen platen (PP-H) handelt het zich om een technische kunststof (polypropyleen homopolymeer) en is slechts gedeeltelijk geschikt voor optische doeleinden.

Eigenschappen van polypropyleen platen in grijs

Kunststofplaten uit polypropyleen, zoals onze grijze gesneden PP-platen beschikken over een hele rij eigenschappen, die het materiaal veelzijdig maakt. Zo heeft polypropyleen een zeer goede weerstand tegen chemicaliën, basen en zuren en wordt met name in chemische fabrieken, maar ook in de bio-industrie of farmaceutische industrie, gebruikt. De hoge temperatuurbestendigheid, die toepassingen mogelijk maakt bij continue temperaturen tot +100°C (op korte termijn zelfs tot +140°C), evenals de goedkeuringen voor gebruik in de voedings- en drinkwatersector, draagt ertoe bij dat polypropyleen heel vaak wordt gebruikt voor de productie van voedselverpakkingen, kunststof bestek of drinkvaten wordt gebruikt. Ook in de voedselverwerkende industrie, maar ook in de commerciële keukens, bakkerijen of slagers, wordt PP vaak gebruikt als een geurloos, fysiologisch onschadelijk kunststof.

Polypropyleen beschikt in tegenstelling tot polyethyleen over een hoge oppervlaktehardheid en is ook slagbestendig, dit zorgt ervoor dat dit kunststof een zeer lange levensduur heeft, wat een positief effect heeft, met name in de machinebouw, of bij betonen vormen voor de productie van gefabriceerde betonnen onderdelen.

Toelatingen voor onze PP-H platen in grijs

 • Fysiek onschadelijk volgens BfR
 • Voedselconformiteit volgens EU 10/2011
 • Voedselconformiteit FDA

Normen voor PP-H platen in grijs

 • REACH (EU chemicaliën verordening)
 • RoHS (Verordening betreffende het verbod op gevaarlijke stoffen in de elektrische industrie)
 • PAK (Richtlijn betreffende de naleving van grenswaarden voor polyaromatische koolwaterstoffen)

Met onze snijconfigurator kunt u de grijze polypropyleen kunststofplaten gemakkelijk en direct online bestellen in de door u gewenste maat. Voer eenvoudig uw afmetingen voor lengte en breedte in millimeters in, maak een keuze voor de gewenste dikte en voer de hoeveelheid in. Het snijden vindt plaats op een van onze platenzagen met CNC-besturing tot op de millemeter precies.

Op aanvraag kunnen wij u de polypropyleen platen in grijs ook in meerdere formaten (3,0 x 1,5 meter, of 4,0 x 2,0 meter) aanbieden. Bovendien is het dankzij onze 3-assige-CNC-freesmachine geen probleem frees onderdelen volgens uw ontwerp te produceren.

Toepassingsvoorbeelden voor polypropyleen platen in grijs

 • Platen uit polypropyleen worden dankzij de isolerende eigenschappen als behuizing voor elektrische systemen gebruikt
 • Grijze polypropyleen platen zijn dankzij de slagvastheid en hard oppervlak zeer goed voor afdekkingen in de machinebouw
 • Polypropyleenplaten nemen praktisch gezien geen vochtigheid op en zijn vandaar ideaal als rekvloeren in opslag- en vochtige ruimtes
 • Voor containers en afdekkingen in de chemische industrie is polypropyleen ideaal dankzij de zeer goede chemische weerstand
 • en nog veel meer

Verwerking van polypropyleen platen in grijs

Onze kunststofplaten uit polypropyleen (PP-H) is als technisch kunststof zeer eenvoudig in de be- en vederverwerking. Ze kunnen zonder enkel probleem gefreesd of gezaagd worden. Bovendien is het snijden van onze grijze polypropyleenplaten door laser- of waterstaalsnijden haalbaar. Het schroeven, boren, draaien of ponsen zijn andere mogelijke verwerkingsmethoden die bij dit kunststof worden gebruikt.

Polypropyleen is een van de thermoplasten en kan daarom heel goed door thermovormen in een gewenste vorm, dit zorgt ervoor dat het kunststof bijna in alle vormen te vormen is. Het warmvormen, evenals het thermovormen, zijn gangbare bewerkingsmethoden in de industriële productie van gefabriceerde kunststofonderdelen uit polypropyleen. Als u de grijze PP-platen wilt verwerken door thermovormen, moet u de eenzijdige beschermfolie verwijderen.

Polypropyleen platen worden normaal met PP-lasdraad, zoals onze grijs lasdraad voor polypropyleen, voor een permanente verbinding met polypropyleen gelast, omdat polypropyleen niet kan worden gelijmd met gebruikelijke lijmen. Het verven of bedrukken is bij polypropyleen ook niet mogelijk, evenals het beplakken met een folie of een digitale afdruk.

OPMERKING: Polypropyleen kan met gebruikelijke lijmen niet verlijmd worden. Om deze rede hebben wij in onze online winkel een speciale 2-componenten-lijm S-Polybond PPprofi, die speciaal voor het verlijmen van PP ontwikkeld is.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer65030C
Dikte3-15mm
Standaardlengte2000
Standaardbreedte1000
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
KunststofPolypropyleen
MateriaalPP-H
UV-bestendigheidniet UV-bestendig
KleurGrijs
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL7032
KleurnaamKiezelgrijs
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.