PE-HD platen naturel 2x1meter

Naturelgekleurde polyethyleen platen (PE-HD) in diktes van 1mm – 100mm met en glad oppervlak in standaardformaat 2,0 x 1,0 meter. De aangegeven prijs is per plaat in het formaat 2,0 x 1,0 meter.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen

 • Standaard platen
 • Vraag een monster aan
1000mm
2000mm

Vraag maximaal drie gratis monsters aan.

Afmetingen van de monsters ca. 200mm x 100mm

Code für Sicherheitsabfrage
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

PE-HD platen in de kleur naturel in standaardformaat

Levensmiddelecht ✓ Vele sterken ✓ Gemaakt in Duitsland ✓

Onze standaardplaten uit polyethyleen (PE-HD met een hoge dichtheid) in de kleur naturel wijzen een voormaat van 2,0 x 1,0 meter op en zijn in diktes van 1mm tot 100mm verkrijgbaar. Polyethyleen heeft in zijn natuurlijke vorm een melkachtige witachtige kleur en is steeds relatief doorschijnende bij een dunnere dikte maar ondoorzichtig. Onze massieve platen hebben geen geschuimde polyethyleen kern (het handelt hier zich alleen om massieve kernmaterialen), vertonen consequent hun natuurlijke kleur, zodat beide randen en oppervlakken dezelfde witachtige kleur hebben. Onze naturel gekleurde polyethyleen platen met een glad oppervlak worden als technisch kunststof niet met een beschermfolie voorzien.

OPMERKING: Polyethyleen is als technisch kunststof niet voor optische doeleinden niet aan te raden, omdat de gladde naturel gekleurde oppervlakte relatief kras gevoelig is.

Eigenschappen van polyethylen platen in naturel

De typische kenmerken van polyethyleen is vooral dat die een zeer goede chemische bestendigheid heeft, evenals de goedkeuring van voedselregulering. Dit maakt onze natuurlijke PE-HD platen tot het beste kunststof, vooral in de voeding en chemie-industrie. Bovendien heeft polyethyleen een zeer goede slagvastheid en uitstekende glijeigenschappen. Dit in combinatie met de lange levensduur, evenals de elektrisch isolerende eigenschappen vermenigvuldigt de toepassing van polyethyleen, zodat deze goedkope kunststof ook wordt gebruikt in de bouw, in wegenbouw, container constructie of in deconstructie van machines en apparatuur.

Goedkeuringen en normen van onze PE-HD platen in naturel

 • Goedkeuring van levensmiddelen volgens de LFGB en EG-verordening 1935/2004
 • Fysiek niet schadelijk volgens BfR
 • Voedsel conformiteit voldoet aan EU 10/2011 en aan FDA
 • REACH (EU Chemicaliën regelement)
 • RoHS (regelement over het verbod van gevaarlijke stoffen in de Eleckro industrie)

Naast de hier aangeboden polyethyleen standaardplaten in de kleur naturel in een formaat van 2000mm x 1000mm bieden wij u in onze online winkel ook de mogelijkheid, onze PE-HD platen in naturel tot op de millimeter nauwkeurig gesneden, exact naar uw wensen te kopen. Grotere standaardplaten in een formaat van 3,0 x 1,5 meter of 4,0 x 2,0 meter uit polyethyleen in naturel. Deze platen zijn ook in andere kleuren, diktes of staven op aanvraag leverbaar.

Toepassing voorbeelden voor polyethyleen (PE-HD) in naturel

 • PE-HD platen in naturel worden als snijplanken en tafelbladen in de levensmiddel industrie ingezet
 • Naturelgekleurde polyethyleen platen zijn zeer geschikt voor tankconstructies van chemicaliën en drinkwater
 • Slagvaste, duurzame platen van naturel gekleurd polyethyleen kunnen worden als muur en raam bescherming
 • Dankzij de chemische bestendigheid wordt PE gebruikt bij het produceren van voor gefabriceerde betondelen
 • En nog veel meer

Verwerking van polyethyleen (PE-HD) in naturel

Onze naturel gekleurde polyethyleen platen kunnen machinaal worden bewerkt met alle bewerkingsmethoden, zoals zagen, frezen, draaien of boren. Geschikte gereedschappen voor het bewerken van hout zijn bijvoorbeeld: decoupeerzaag, accuboormachine en een boven frezer. Dit betekent dat het snijden van onze PE-HD platen in naturel kan worden uitgevoerd, zelfs zonder veel kennis van het bewerken van kunststoffen. Met de juiste uitrusting kan het snijden van onze kunststof platen uit polyethyleen ook met een CO2-lazer of door een watersnijmachine gedaan worden.

Polyethyleen kan niet worden geverfd, beplakt of beplakt (verbonden, gelamineerd) worden door een folie. De reden hiervoor ligt in de zeer goede chemische weerstand van PE-HD. Zelfs het verlijmen van onze PE platen in naturel is uitgesloten met conventionele kunststof lijm. De passende PE-lasdraad in de kleur naturel met 4mm dikte, vindt u vanzelfsprekend in onze online winkel.

Polyethyleen is een thermoplast kunststof en kan daarom in bijna elke denkbare vorm worden gebracht door het zogenaamde thermovormen. Het warm vormen, evenals het diep tekenen bieden mogelijkheden in termen van het vormen van kunststof geproduceerde onderdelen die moeilijk of onmogelijk te implementeren zijn met conventionele snijmethoden. Desondanks is het voor het veilig en permanent verbinden van polyethyleen mogelijk om de platen te lassen met een geschikte lasdraad voor polyethyleen.

OPMERKING: Polyethyleen laat zich niet met gebruikelijke kleefstoffen lijmen. Om deze rede hebben wij in onze online winkel een speciale 2-componenten lijm S-Polybond PEprofi, die speciaal voor het lijmen van PE-HD zoals ons polyethylen platen in naturel ontworpen is.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer1800
Standaardbreedte2000
Standaardlengte1000
DikteNee
LevertijdVerzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen
KunststofPolyethyleen
MateriaalPE-HD
UV-bestendigheidniet UV-bestendig
KleurNaturel
KleurnauwkeurigheidNee
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.