Balkon schroefset met draadbus roestvrij staal (ongelakt)

De balkonschroefset met draadbus van roestvrij staal is ideaal voor balkonomrandingen en bekledingen van trapleuningen met vierkante profielen en bestaat uit een ongelakte balkonschroef, een draadbus en een trilling dempende afstandshuls van polyethyleen.

✓ Roestvrij staal
✓ Voor binnen en buiten
✓ Verschillende lengtes beschikbaar
✓ Met afstandshuls van LLD-PE
✓ Moderne Torx aandrijving
✓ Al vanaf 1 stuk

De ongeverfde balkonschroefset met draadbus is verkrijgbaar in de maten M5x20 mm tot M5x50 mm.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 2,88/ stuk (Basisprijs € 2,88/ stuk)
 • from 20 Items € 2,50/ stuk (Basisprijs € 2,50/ stuk)
 • from 50 Items € 1,93/ stuk (Basisprijs € 1,93/ stuk)
 • from 100 Items € 1,56/ stuk (Basisprijs € 1,56/ stuk)
 • from 200 Items € 1,39/ stuk (Basisprijs € 1,39/ stuk)
 • from 300 Items € 1,24/ stuk (Basisprijs € 1,24/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Balkonschroeven met draadbus in roestvrij staal

Roestvrij A2 staal ✓ Ongelakt ✓ Vanaf 1 stuk ✓

De balkonschroefset met draadbus bestaat uit een balkonschroef, die we in verschillende lengtes aanbieden, een polyethyleen afstandsring en een draadbus. Ongeacht de schroeflengte heeft de schroef een metrische M5 draad en een kopdiameter van 12 mm. De draadbus, die een binnendraad van maat M5 heeft, is iets groter met een kopdiameter van 14 mm. In de ongeverfde balkonschroefset zijn de schroefkoppen helder en glanzen ze in het glanzende, metallic zilver dat typisch is voor roestvrij staal. De moderne Binnenzeskant (algemeen bekend als TORX®) in maat T20 is identiek voor zowel de schroef als de huls en maakt een kracht besparend schroefproces mogelijk waarbij geen contactdruk hoeft te worden uitgeoefend op het schroefgereedschap. Als bevestigingsmiddel dat voornamelijk buiten wordt gebruikt, gebruiken we een zeer hoogwaardig A2-staal voor de balkoschroef en de draadbus. Dit roestvrij staal wordt gekenmerkt door een uitstekende corrosiebestendigheid en een enorme veerkracht.

OPMERKING: We bieden de ongeverfde balkonschroeven aan in de maten M5x20mm, M5x25mm, M5x30mm, M5x35mm, M5x40mm en M5x50mm. Om het klembereik te bepalen, moet telkens 1 mm tot 5 mm worden opgeteld bij de schroefdraadlengte van de schroef met behulp van de draadbus.

Zowel de balkoschroef als de draadbus hebben een ronde, platte schroefkop met een Binnenzeskant. Daarom zijn er twee schroevendraaiers met een ISR20 (of Torx20) bit nodig om de schroeven te draaien. Een moersleutel is niet nodig, zoals bij de balkonbouten met dopmoer. Een belangrijk voordeel van het gebruik van de draadbussen is dat de schroefkop, met een dikte van 2 mm, slechts weinig uitsteekt en, in tegenstelling tot de dopmoer, bijna gelijk ligt met het vierkante profiel.

Kenmerken van de balkonschroefset met draadbus in roestvrij staal

De ongeverfde balkonschroefset, bestaande uit een balkoschroef met M5-draad en een huls met schroefdraad en bijbehorende binnendraad, zijn, zoals de naam al zegt, montagematerialen waarbij de schroefkoppen niet geverfd zijn. Dit heeft echter geen enkel negatief effect op de bruikbaarheid buitenshuis, want al onze balkon- en gevelschroeven zijn gemaakt van roestvrij staal in plaats van goedkoop gegalvaniseerd staal. De staallegering A2 wordt gekenmerkt door een zeer goede corrosiebestendigheid, wat ook terug te zien is in de kosten voor onderhoud en service van een gemonteerde balkonbekleding, privacy wall of trapleuning. Omdat de veiligheid van een schroefverbinding van enorm belang is, vooral in dergelijke toepassingsgebieden, zijn alle draadbussen voorzien van een 2-componentenlijm die zorgt voor een permanent sterke schroefvergrendeling die niet loslaat, zelfs niet bij langdurige mechanische belasting zoals trillingen of schokken. Deze speciale schroefdraadborging bevat de verharder component in minuscule glasparels die breken wanneer de schroef in de huls wordt geschroefd, wat resulteert in chemische uitharding.

Terwijl de andere balkonschroeven voorzien zijn van een krasbestendige koplak in de betreffende kleur, die afhankelijk van de keuze ook op de draadhulzen wordt aangebracht, zijn de balkonschroefsets in ongelakte uitvoering altijd schroeven en hulzen die de glanzende zilverkleur vertonen die typisch is voor roestvrij staal. Door de zeer hoge corrosiebestendigheid is een extra galvanisatie of blanke coating niet nodig.

Voor balkonbekleding, privacy schermen of trappen met HPL of aluminium composiet panelen mag het paneel niet rechtstreeks op de onderconstructie worden geschroefd. Daarom bevat de balkonschroefset ook een afstandshuls die in het gat van het vierkante profiel tussen het paneel en de onderconstructie wordt gedrukt. Deze onopvallende grijze huls is gemaakt van hoogwaardig LLD-PE, dat wordt gekenmerkt door uitstekende glij-eigenschappen en een zeer hoge slagvastheid. Hierdoor worden schokken en trillingen optimaal geabsorbeerd en wordt de thermische uitzetting van de panelen niet belemmerd door een te hoge wrijvingscoëfficiënt.

OPMERKING: A2 roestvast staal is een extreem corrosiebestendige staallegering. Toch kan contact met aluminium leiden tot corrosiebestendigheid. Daarom wordt het gebruik van roestvaststalen balkonbouten en draadbussen alleen voorwaardelijk aanbevolen voor balkon- en trapleuningen van aluminium.

Gebruik van balkonbouten met draadbus

De ongelakte balkonschroeven zijn extreem veelzijdig, want in tegenstelling tot de kopgelakte schroeven, die qua kleur zijn afgestemd op een specifiek oppervlak van onze HPL panelen, kunnen de roestvrijstalen schroeven met bijna elk oppervlaktedecor worden gecombineerd zonder te storen. Met Aluminium composiet panelen met geborsteld oppervlak in zilver Zelfs een grotendeels onopvallende installatie is mogelijk. De PE-afstandshuls wordt in het gat van het vierkante profiel gestoken aan de kant waar later de gevelplaat moet komen. De schroefmof wordt aan de tegenoverliggende zijde geplaatst. Voordat de schroef kan worden ingedraaid, moet het paneel worden gestopt met het overeenkomstige gat en moeten de schroeven door dit gat door de kunststof huls worden gestoken. Voor het indraaien van de schroef is een tweede schroevendraaier met een Torx-bit nodig, want zonder de draadbus hiermee vast te zetten, kan de schroef er niet ingedraaid worden vanwege de schroefdraadlijm om de schroef vast te zetten. Volg bij het installeren altijd de instructies van de desbetreffende fabrikant van de balkon- of trapleuning en de installatie-instructies van de fabrikant van het paneel.

Door de insteekdiepte van 12 mm voor de draadbus en nog eens 5 mm voor de afstandshuls is een minimale diepte van 18 mm nodig voor het vierkante profiel, zodat de twee onderdelen volledig in het profiel kunnen worden gestoken. De maximale dikte van het profiel wordt daarentegen alleen beperkt door de lengte van de balkoschroef. Er moet rekening mee worden gehouden dat de 2 mm dikte van de afstandsring en de paneeldikte moeten worden afgetrokken van het klembereik. Lagere profieldieptes zijn echter niet volledig uitgesloten, op voorwaarde dat de grijze afstandshuls wordt vervangen door een eenvoudige onderlegring van glad, trilling dempend materiaal, bijvoorbeeld onze zelfklevende poly onderlegringen. In dergelijke gevallen is paneelmontage mogelijk op balkon- en trapleuningen met een profieldikte van 12 mm en meer.

Om de draadbus of de afstandshuls in het vierkante profiel te kunnen steken, moet dit laatste worden doorgeboord als er nog geen gaten zijn geboord door de fabrikant van de balkonreling. Voor dit doel is een HSS boor met een diameter van 8,5 mm nodig. Deze boor kan worden gebruikt voor zowel de stalen als de kunststof huls. Het is belangrijk dat de gaten recht en op exact dezelfde positie worden geboord, zodat de schroef later zonder problemen in de binnendraad kan worden geschroefd. Bij het boren van het gat in het paneel dat voor de balkonbekleding wordt gebruikt, moet een onderscheid worden gemaakt op basis van het materiaal. Aluminium composietpanelen kunnen ook het beste met een HSS-boor worden geboord. Voor HPL-panelen een gevelplaatboor van massief hardmetaal is de betere keuze omdat deze minder randafbrokkeling veroorzaakt. De diameter van deze gaten moet 8,0 mm zijn voor de glijdende puntbevestigingen. Voor het vaste punt daarentegen, dat nodig is voor montage zonder beperkingen, moet het plaatgat worden afgestemd op de draadmaat van de schroef met een diameter van 6,0 mm.

De naam van de balkonschroefset is te danken aan het overheersende gebruik voor de bouw van balkonbekleding. De ongelakte schroeven en draadbussen zijn echter zeer veelzijdig, ongeacht of ze binnen of buiten worden gebruikt. Een voorbeeld hiervan is het vastschroeven van omheiningselementen aan vierkante profielen van roestvrij staal. De montage van een aanhangwagenconstructie van MDF-hout op stalen profielen zou anders zijn. Net als bij balkonranden moet het profiel worden geboord met een boor van 8,5 mm. Of de polyethyleen afstandshuls nodig is of weggelaten kan worden, hangt altijd af van de specifieke toepassing.

Algemene gegevens van de balkonschroefset

 • Materiaal: A2 roestvrij staal
 • Hoofd vorm: Rond, plat
 • Aandrijving: Torx 20 (T20, ISR20)
 • Ø Draad: M5
 • Aandraaimoment: 2-4 Nm
 • UV-bestendigheid: Uitstekend
 • Corrosiebestendigheid: Uitstekend
 • Roestbestendigheid: Uitstekend
 • Zuurbestendigheid: Goed

Technische gegevens van de balkoschroef

 • Kleur: Roestvrij staal
 • Lengte draad: 20mm, 25mm, 30mm, 35mm, 40mm or 50mm
 • Ø Schroefkop: 16mm

Technische gegevens van de draadbus

 • Kleur: Roestvrij staal
 • Diepte binnendraad: ca. 12mm
 • Ø Mouwkop: 14mm
 • Ø Mouw: 8mm
 • Diepte mouw: 12mm
 • Ø Boor: 8,5mm

Technische gegevens van de afstand houder

 • Kleur: Licht grijs
 • Materiaal: LLD-PE (lineair polyethyleen met lage dichtheid)
 • Ø Buiten: 21,0mm
 • Ø Binnen: 5,5mm
 • Ø Lamelklemmen: 8,8mm
 • Dikte afstand houder: 2,0mm
 • Dikte lattenklem: 5,0mm
 • Ø Aandrijving: 8,5mm
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerGW-unlackiert
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
MateriaalRoestvrij staal A2
SchroefmaatNee
SchroevendraaierTorx T20
Vorm schroefkoprond
Ø Schroefkop16mm (Mouw 14mm)
SchroefdraadMetrische draad
Ø DraadM5
Lengte schroefdraadvarieert
Klemgebiedvarieert
Kleurnauwkeurigheidgeen informatie mogelijk
KleurMetallic
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.