Aluminium buitenhoekprofiel zilver (geanodiseerd)

Onze zilverkleurige aluminium hoekprofielen zijn geschikt voor buitenhoeken voor een perfecte overgang tussen platen, wandtegels, traptreden en vloerbedekkingen en zijn corrosiebestendig dankzij de solide productie uit geanodiseerd AW 6063 T6 aluminium, waardoor de profielen ook buiten kunnen worden gebruikt.

✓ Massief 6063 T6 aluminium
✓ Geanodiseerde oppervlakken
✓ Ook voor buitengebruik
✓ Geschikt voor vochtige ruimtes
✓ Zeer hoge stijfheid
✓ Gelijkmatige oppervlakken

De zilver geanodiseerde buitenhoekprofielen zijn verkrijgbaar in 3 mm, 6 mm of 8 mm klembereik tegen gunstige staffelprijzen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Aluminium hoekprofielen in aluminiumzilver voor buitenhoeken

Geanodiseerd aluminium ✓ Extreem corrosiebestendig ✓ Gladde oppervlakken ✓

Onze aluminium hoekprofielen voor buitenhoeken zijn gemaakt van massief aluminium met een profieldikte van 1,1 mm en zijn vervolgens geanodiseerd voor een nog betere bescherming tegen weersinvloeden. De zilverkleurige profielen, die we standaard op een lengte van 2 meter hebben met een klembereik van 3 mm, 6 mm of 8 mm, zijn ideaal voor het afdekken van de randen van gevelbekleding, wand- en vloerbekleding die haaks op elkaar staan, zodat er een rechte buitenrand ontstaat, zelfs als de zaagsnede van de panelen en tegels niet perfect is. Bovendien beschermen de aluminium hoekprofielen de hoeken effectief tegen beschadigingen door stoten en voorkomen ze insnijdingen aan scherpe randen van gevelpanelen, laminaat of tegels.

Door de geringe profieldikte van 1 mm kunnen de hoekprofielen met een lengte van 2000 mm eenvoudig en zonder speciaal gereedschap op de gewenste maat worden gezaagd. Bovendien heeft de geringe profieldikte het voordeel dat de overgang van het profiel naar het gevelpaneel of de vloertegel zeer klein is. Enerzijds resulteert dit in een visueel homogeen totaalbeeld, anderzijds vereenvoudigt de geringe overgang de reiniging van panelen en profieloppervlakken. Als de profielen worden gebruikt als randprofielen voor trappen, heeft de geringe profieldikte ook een positief effect omdat het geen struikelgevaar oplevert.

OPMERKING: De geanodiseerde hoekprofielen zijn verkrijgbaar in verschillende versies voor panelen met een dikte van 3 mm, 6 mm of 8 mm en vormen een aanvulling op het assortiment binnenhoekprofielen, U-profielen en H-profielen. De lengte van de buitenhoekprofielen is, net als al onze aluminium profielen in standaardlengte, 2 meter.

Eigenschappen van het geanodiseerde buitenhoekprofiel

Voor onze aluminium profielen gebruiken we een robuuste en uiterst hoogwaardige aluminiumlegering EN AW 6063 T6, die in de volksmond ook wel aluminium voor architecten wordt genoemd, vooral in de bouwindustrie. Deze legering wordt gekenmerkt door een zeer goede corrosiebestendigheid. De corrosiebescherming wordt verder verbeterd door de zilverkleurige anodiseerhuid, die ook een visueel uniforme oppervlaktekleur oplevert. Het proces voor het creëren van de beschermlaag, dat plaatsvindt door anodische oxidatie, wordt ook wel anodiseren genoemd en draagt bij aan het feit dat de profielen absoluut weerbestendig zijn en zonder aarzeling buiten kunnen worden gebruikt. Dit maakt de zilveren buitenhoekprofielen uitstekend geschikt voor randafdekkingen van gevelbekleding, die haaks om een huishoek worden gemonteerd. Daarnaast zijn de robuuste profielen ook zeer geschikt voor gebruik binnenshuis, bijvoorbeeld voor het afdekken van de randen van traptreden. De zeer goede slijtvastheid en hoge materiaalkwaliteit zorgen ervoor dat het oppervlak lang intact blijft als gevolg van voetverkeer of schuren van schoenen.

Onze buitenhoekprofielen zijn, net als al onze aluminium profielen, verkrijgbaar met een standaardlengte. Deze is altijd 2005 mm, ongeacht het klembereik. De hoogwaardige profielen zijn gemaakt van massief aluminium in een AW 6063 T6 legering. De productie vindt plaats volgens EN-norm 12020 (geëxtrudeerde precisieprofielen van EN AW-6060 en EN AW-6063 legeringen) met zeer lage maattoleranties, waarbij strenge kwaliteitscontroles zorgen voor een constant hoge kwaliteit van de profielen. De profielen, die ontworpen zijn met verschillende klem bereiken voor platen, tegels en vloerbedekkingen in verschillende diktes, verschillen in sommige gevallen aanzienlijk in afmetingen, in tegenstelling tot U- en H-profielen. Dit heeft betrekking op de afmetingen van de totale breedte, evenals het montagevlak, dat bewust iets hoger is in het geval van de 3 mm profielen, en de zichtbare breedte van het profiel. Alle randen van de profielen zijn discreet afgerond. De radius is 0,2 mm, zodat de profielranden met het blote oog nog steeds als hoekig worden ervaren, maar de scherpte is aanzienlijk verminderd. Er is dus geen risico op insnijdingen door de randen van de profielen.

Specifieke gegevens van de verschillende profielmaten

 • Alu hoekprofiel voor buitenhoeken 3mm: Spanbereik: max. 3,5mm, zichtbare breedte: 14,5mm, profieldiepte binnen: 44,0mm, gewicht: 329g/m
 • Alu hoekprofiel voor buitenhoeken 6mm: Spanbereik: max. 6,5mm, zichtbare breedte: 15,0mm, profieldiepte binnen: 43,5mm, gewicht: 321g/m
 • Alu hoekprofiel voor buitenhoeken 8mm: Spanbereik: max. 8,5mm, zichtbare breedte: 17,0mm, profieldiepte binnen: 46,0mm, gewicht: 345g/m

Toepassing en montage van de aluminium hoekprofielen in antraciet

De hoekprofielen, die vooral worden gebruikt om de randen van gevelbekleding met HPL of aluminium composietpanelen af te dekken, zijn extreem corrosiebestendig en bestand tegen alle weersomstandigheden. De zilver geanodiseerde profielen dienen niet alleen om een gevelbekleding visueel te verfraaien door snijranden van verschillende kleuren af te dekken, zodat de zwarte PE-kern van aluminium composiet panelen of de donkere kern bestaande uit ontelbare lagen bruin kraftpapier niet zichtbaar is, maar dragen ook bij aan het optimaliseren van de thermische isolatiewaarden. Door de noodzakelijke uitzettingsvoegen tussen elke twee panelen af te dekken, kan koude tocht niet meer zo gemakkelijk achter de gevelpanelen komen. Op dezelfde manier kan vocht door regen het achterliggende isolatiemateriaal binnendringen, waardoor de isolatiewaarden snel kunnen dalen. Dit verhoogt de energie-efficiëntie en dus de waarde van het pand, en verlaagt tegelijkertijd de kostenfactor voor onderhoud en reparatie van een geïsoleerde gevelbekleding.

TIP: De buitenste hoekprofielen in zilver geanodiseerd worden geproduceerd in lengtes van 2 meter en zijn momenteel alleen verkrijgbaar in standaardlengtes. Om ze in te korten tot de gewenste lengte raden we een verstekzaag met verstekfunctie aan, omdat dit een nauwkeurig zaagresultaat oplevert. Een eenvoudige handzaag, bijvoorbeeld een ijzerzaag, is echter ook voldoende voor het zagen van de 1 mm dunne profielen.

Voor de meeste toepassingen volstaat het om de panelen in het profiel te schuiven met een overeenkomstig klembereik. Voor vrijstaande constructies, bijvoorbeeld scheidingswanden in kantoren of sanitaire voorzieningen, wordt een extra verlijming met een MS-polymeer of extra schroeven aanbevolen. Een fijne inkeping in het montageoppervlak dient als een perfecte geleidingsgroef voor het aanbrengen van de montagelijm en verbetert ook de hechting op zeer gladde plaatoppervlakken. Zwevend laminaat moet daarentegen niet extra worden gelijmd zodat het uitzettingsvermogen van de vloerbedekking gegarandeerd blijft. Bij wand- en vloertegels kan de tegellijm gewoon over de rand van het installatieoppervlak worden aangebracht, zodat de tegels over het hele oppervlak worden verlijmd.

Toepassingsvoorbeelden van onze aluminium profielen voor buitenhoeken

 • De zilverkleurige aluminium hoekprofielen zijn perfect geschikt als randafwerkingsprofielen voor traptreden
 • De externe hoekprofielen kunnen worden gebruikt als hoekbescherming van betegelde muren in de badkamer of voedingsindustrie
 • De ruim bemeten zichtbare profielbreedte bedekt onzuivere zaagkanten en trekt ze zo recht
 • Het brede montageoppervlak biedt optimale stabiliteit voor vrijstaande constructies en scheidingswanden
 • Aluminium hoekprofielen Verminderen aanzienlijk het risico op insnijdingen op snijranden van platen en tegels

Technische gegevens van de aluminium hoekprofielen

 • Materiaal: Aluminium geanodiseerd
 • Legering: EN AW 6063 T6
 • Oppervlak: Zilver geanodiseerd
 • Kleur: Aluminium zilver
 • Profiel vorm: Hoekprofiel (buitenhoekprofiel)
 • Klembereik (max): 3,5mm, 6,5mm resp. 8,5mm
 • Standaard lengte: 2005mm
 • Profiel sterkte: 1,1mm
 • Zichtbaarheid: 14,5mm - 17,0mm
 • Profiel breedte: 43,5mm - 46,0mm
 • Montageoppervlak: 35,0mm - 38,0mm
 • Uv-bestendigheid: Uitstekend
 • Weersbestendigheid: Uitstekend
 • Corrosiebestendigheid: Uitstekend
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerAL-AEP-000P000
Standaardlengte2000
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
MateriaalAluminium (EN AW 6063 T6)
Profiel typeBuiten hoekprofiel
Klemgebiedvarieert
KleurMetallic
Kleurnauwkeurigheidgeen informatie mogelijk
Kleurnaamsilver geanodiseerd
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.