Balkon schroefset met draadbus stofgrijs (RAL 7037)

De balkonschroeven in stofgrijs (RAL7037) van roestvast staal als set met draadbus worden gebruikt voor de bevestiging van gevelpanelen op balkons en trapleuningen van vierkante profielen en bestaan uit een gelakte balkoschroef, een draadbus en een trilling dempende afstandsbus van LLD-PE..

✓ A2 roestvrij staal
✓ Uv-bestendige hoofdlak
✓ Diverse lengtes om uit te kiezen
✓ Met afstandshuls van LLD-PE
✓ Moderne Torx aandrijving
✓ Al vanaf 1 stuk

De draadbussen van de set zijn verkrijgbaar met koplak in stofgrijs en zonder lak.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 3,08/ stuk (Basisprijs € 3,08/ stuk)
 • from 20 Items € 2,69/ stuk (Basisprijs € 2,69/ stuk)
 • from 50 Items € 2,07/ stuk (Basisprijs € 2,07/ stuk)
 • from 100 Items € 1,68/ stuk (Basisprijs € 1,68/ stuk)
 • from 200 Items € 1,50/ stuk (Basisprijs € 1,50/ stuk)
 • from 300 Items € 1,32/ stuk (Basisprijs € 1,32/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Balkonschroeven met draadbus in stofgrijs

Ideaal voor vierkante profielen ✓ Roestvrij A2 staal ✓ Vanaf 1 stuk ✓

De balkonschroefset met draadbus van roestvrij staal is voorzien van een UV- en weerbestendige koplak in stofgrijs, zodat de schroeven zonder aarzelen buiten kunnen worden gebruikt voor de constructie van balkonbekleding en trapleuningen. De balkonschroef is verkrijgbaar in vier verschillende lengtes met M5 schroefdraad. De draadbus is ook verkrijgbaar in een gelakte of ongelakte versie. De set balkonschroeven bevat ook een afstandshuls van polyethyleen (LLD-PE) in lichtgrijs, die dient als glijvoet voor paneelmontage en tegelijkertijd uitstekende schok- en trilling dempende eigenschappen heeft. De schroefkop, met een diameter van 12 mm voor de schroef en 14 mm voor de draadbus, is vlak, licht lenticulair en voorzien van een inbusaandrijving. Deze moderne aandrijving in de maat ISR20 (Torx T20) zorgt voor een perfecte krachtoverbrenging zonder uit de aandrijving te glijden of de aandrijving rond te draaien. Dit maakt de montage iets gemakkelijker, omdat de bekledingspanelen meestal toch al zwaar genoeg zijn.

OPMERKING: We bieden de sets balkonschroeven in stofgrijs in de draadmaten M5x20mm, M5x25mm, M5x30mm en M5x35mm. De maat van de set verwijst naar de draadmaat van de schroef. Het klembereik neemt toe met 1mm-5mm door de draadbus.

Balkonschroeven met draadbussen zijn ideaal voor vierkante profielen met een grotere profieldiepte en hebben twee voordelen. Enerzijds is een op kleur afgestemde installatie mogelijk als het onderconstructieprofiel stofgrijs is geverfd of gepoedercoat. Ten tweede is de schroefkop van de draadbus met ca. 2 mm zeer vlak in vergelijking met een dopmoer en steekt daarom minder uit. Aangezien zowel de draadschroef als de huls een Binnenzeskant hebben in de maat ISR20 (Torx-20), zijn er ook twee schroevendraaiers in de overeenkomstige maat nodig om met de schroeven te werken.

Kenmerken van de Balkon Schroevenset met draadbus in stofgrijs

De stofgrijze balkonschroeven zijn ideaal voor gebruik als bevestigingen voor balkonranden op vierkante profielen buiten. We sluiten geen compromissen en gebruiken alleen hoogwaardig roestvrij staal in een A2-legering, die wordt gekenmerkt door een zeer goede corrosiebestendigheid. Zelfs bij uitvoeringen met ongelakte draadbussen kunnen UV- en weersinvloeden geen schade toebrengen aan de balkonschroevenset. Om ervoor te zorgen dat de schroefverbinding tussen de balkonbout en de schroefhuls duurzaam is en na verloop van tijd niet losraakt door trillingen of schokken, wordt een speciale schroefdraadlijm bestaande uit een speciale 2-componentenlijm op de binnendraad van de huls aangebracht. Wanneer de schroef in de schroefdraad M5 wordt geschroefd, barsten de kleine glasparels, die de activator bevatten en zo de chemische uitharding van de lijm in gang zetten. Na uitharding kan de schroefverbinding niet meer zonder veel kracht worden losgedraaid, maar het heeft ook het nadeel dat de schroefmof door een nieuwe moet worden vervangen als deze schroefverbinding nog een keer moet worden losgedraaid, omdat de chemische reactie van de twee lijmcomponenten maar één keer op gang kan worden gebracht.

In de meeste gevallen worden balkonschroeven buiten gebruikt. Daarom is het niet alleen belangrijk dat het materiaal van de schroef hiervoor geschikt is, maar ook dat de lak van de schroef en de draadbus bestand zijn tegen Uv-straling en weersinvloeden. We gebruiken een hoogwaardige poedercoating voor de koplak om ervoor te zorgen dat de intense kleur van de stofgrijze lak niet vervaagt of verkleurt. De kleurtint en het glansniveau zijn exact afgestemd op het oppervlaktedecor van onze stofgrijze HPL panelen in RAL 7037.

Balkonbekledingen moeten duurzaam en onderhoudsarm zijn. Hiervoor is een goede beveiliging tegen losraken nodig. Maar er moet ook rekening worden gehouden met het contactoppervlak tussen de reling en het paneel van HPL-kunststof of aluminium composietpanelen. Enerzijds moet het paneel gemakkelijk over het contactoppervlak kunnen glijden om uitzetting te vergemakkelijken. Daarnaast moeten schokken, stoten en trillingen van het paneel of de reling worden afgezwakt om losraken van de bevestiging en vermoeidheid van het paneelgat of de reling zelf te voorkomen. Hiervoor bevat de balkonschroefset met draadbus een onopvallende grijze afstandsring. Deze is gemaakt van polyethyleen. Een kunststof die aan alle eisen voldoet en uitstekende glijeigenschappen en zeer goede trilling dempende eigenschappen combineert met een goede slagvastheid. Bovendien zorgt de insteekhuls, die tussen het vierkante profiel en de gevelplaat in het gat van het profiel wordt gestoken, voor een optimale geleiding van de balkoschroef, zodat ook de montage van de doorgaans zware panelen aanzienlijk wordt vereenvoudigd.

OPMERKING: RVS balkonschroeven zijn een perfecte keuze voor RVS balkonrelingen. Als deze echter van aluminium zijn, zijn de schroeven slechts beperkt geschikt omdat de verschillende metaallegeringen tot contactcorrosie kunnen leiden, zelfs als beide metalen van zichzelf corrosiebestendig zijn.

Gebruik van balkonbouten met draadbus

Stoffig grijs is tegenwoordig bijzonder populair voor veranda balkons. Het is niet zo donker als antracietgrijs en ook minder opvallend dan een wit balkon. Daarom behoren donkergrijze balkonschroeven ook tot de meest bestelde schroeven in de winkel. In de versie met draadbus, die verkrijgbaar is in stofgrijs gelakt of ongelakt roestvrij staal, bieden we de vier meest gangbare maten voor het bevestigen van gevelpanelen van vierkante profielen, van M5-20 mm tot M5x35 mm. De set bestaande uit schroef, draadbus en afstandshuls is perfect voor eenvoudige, snelle en onderhoudsarme montage van HPL of aluminium composietmateriaal. De PE-afstandshuls wordt in het profielgat gedrukt aan de kant waar later het paneel moet worden gemonteerd. De draadbus wordt in het profiel gestoken aan het tegenoverliggende gat. De schroef, die door het paneelgat en de afstandshuls wordt geleid, kan dan zonder kantelen in de schroefdraad van de draadbus worden geschroefd. Er zijn echter twee Torx-sleutels maat T20 nodig. Eén om de schroef te draaien en de andere om de draadbus tegen te houden, want door de schroefdraadlijm, die onbedoeld loskomen door trillingen voorkomt, kan de schroef alleen worden ingedraaid als wordt voorkomen dat de bus draait.

Om de set, bestaande uit een stofgrijze balkonbout, afstandsring en draadbus, naar keuze stofgrijs gelakt of blank, te kunnen gebruiken, moet de onderconstructie aan bepaalde eisen voldoen. In het beste geval moet het een vierkant profiel zijn met een breedte van minstens 22 mm, zodat de afstandsring volledig verborgen is. De diepte van het profiel mag ook niet minder zijn dan 18 mm, omdat zowel de draadbus als de afstandshuls in het daarvoor bestemde gat in het profiel worden gestoken. In bepaalde gevallen kan de afstandshuls worden weggelaten, wat resulteert in een minimale profieldiepte van 12 mm, maar dan moet een alternatieve oplossing voor trillingsdemping met goede glij-eigenschappen worden gecreëerd, wat heel eenvoudig kan worden uitgevoerd met onze zelfklevende poly onderlegringen. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat in plaats van beide gaten in het profiel te boren met 8,5 mm, het profiel naar de paneelzijde toe moet worden geboord met een kleinere boordiameter. Voor de schroeven met M5-draad is een HSS-boor van 5,5 mm de perfecte keuze.

Voor het inbrengen van de stalen draadbus en de PE-afstandshuls is een boorgat van 8,5 mm nodig. Aangezien de profielen van balkons en trapleuningen meestal gemaakt zijn van een roestvrije staallegering, is voor deze gaten een metaalboor nodig, zoals onze geslepen HSS-G boor. Deze boor is ook perfect geschikt qua diameter als je kiest voor stofgrijze aluminium composietpanelen als bekledingsmateriaal. Dit geldt echter alleen voor de verschuifbare puntgaten van de bevestigingen en niet voor het ene vaste punt dat moet worden gekozen, wat erg belangrijk is voor een probleemloze installatie. In plaats daarvan moet dit ene gat van elk paneel worden geboord met een diameter van 5,5 mm. Als er een paneel van hogedruklaminaat - afgekort HPL - wordt gebruikt voor de bekleding van het balkon, worden volhardmetalen boren voor HPL met een speciale snijkop aanbevolen, omdat hier het risico van randafbrokkeling van het decoratieve oppervlak aanzienlijk wordt verminderd. Er zijn ook twee verschillende maten boren nodig voor HPL. Een 6 mm boor, die wordt gebruikt voor het boren van het vaste punt van een paneel en een 8 mm boor, die nodig is voor het boren van alle glijpunten voor het bevestigen van het paneel.

Elke in de handel verkrijgbare schroef met een metrische M5 schroefdraad kan in de huls met schroefdraad worden geschroefd. Omgekeerd kan de balkoschroef worden bevestigd met elke moer of dopmoer met M5 binnendraad. Als set zijn de balkonschroeven met draadbus in stofgrijs uiterst veelzijdig en ook geschikt voor het monteren van hekwerken, het scheiden van afvalcontainers of, zoals al meerdere keren beschreven, voor het verbinden van afzonderlijke kastelementen. Met de stofgrijze kopafwerking zijn de schroeven het meest geschikt als bevestiging voor elementen in stofgrijs, zodat de schroefverbinding zo onopvallend mogelijk blijft.

Algemene gegevens van de balkonschroefset

 • Materiaal: A2 Roestvrij staal
 • Hoofd vorm: Rond, plat
 • Aandrijving: Torx 20 (T20, ISR20)
 • Ø Schroefdraad: M5
 • Aandraaimoment: 2 - 4 Nm
 • Uv-bestendigheid: Uitstekend
 • Corrosiebestendigheid: Uitstekend
 • Roestbestendigheid: Uitstekend
 • Zuurbestendigheid: Voldoende

Technische gegevens van de balkoschroef

 • Kleur: RAL7037 (Stofgrijs)
 • Lengte schroefdraad: 20mm, 25mm, 30mm of 35mm
 • Ø Schroef kop: 16mm

Technische gegevens van de draadbus

 • Kleur: RAL7037 (Stofgrijs) of ongelakt
 • Diepte binnendraad: ca. 12mm
 • Ø Mouwkop: 14mm
 • Ø Mouw: 8mm
 • Diepte mouw: 12mm
 • Ø Boor: 8,5mm

Technische gegevens van de afstand houder

 • Kleur: Lichtgrijs
 • Materiaal: LLD-PE (Lineair polyethyleen met lage dichtheid)
 • Ø Buiten 21,0mm
 • Ø Binnen 5,5mm
 • Ø Lamelklemmen 8,8mm
 • Dikte afstand houder: 2,0mm
 • Dikte Lamelklemmen: 5,0mm
 • Ø Boor 8,5mm
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerGW-7037
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
MateriaalRoestvrij staal A2
SchroefmaatNee
SchroevendraaierTorx T20
Vorm schroefkoprond
Ø Schroefkop16mm (Mouw 14mm)
SchroefdraadMetrische draad
Ø DraadM5
Lengte schroefdraadvarieert
Klemgebiedvarieert
KleurnauwkeurigheidProductie volgens RAL-kleursysteem
KleurGrijs
RAL kleurcodeRAL7037
KleurnaamStofgrijs
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.