HPL platen zilvergrijs

Weer en krasbestendige HPL-platten voor binnen en buitengebruik met zilvergrijze oppervlaktedecor met een diktes van 6mm of 8mm op maat verkrijgbaar.

Opmerking: Grotere formaten op aanvraag leverbaar door hogere verzendkosten

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

  • Snede
  • Vraag een monster aan

Vraag maximaal drie gratis monsters aan.

Afmetingen van de monsters ca. 200mm x 100mm

Code für Sicherheitsabfrage
Volumekortingen
  • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
  • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
  • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

HPL-platen in zilvergrijs op maat gesneden

Onze HPL-platen in zilvergrijs danken hun naam aan het speciale productieproces. Wordt ook wel hogedruklaminaat (High Pressure Laminate) genoemd, HPL-platen bestaan uit verschillende lagen Kraft-papier in de kern, gedrenkt in fenolhars en aan de buitenkant van zilvergrijze decorpapieren gedrenkt in melaminehars. Deze lagen worden onder zeer hoge druk geprest tot een compacte, stijve plaat. De decoratieve meerlagige platen in zilvergrijs, die we aanbieden in een diktes van 6mm of 8mm rechtstreeks in de maat die u nodig hebt en die voldoen aan de norm EN439.

HPL-platen laten zich ook goed voor het binnenshuis gebruiken als ondoorzichtig scherm of wandbekleding. Ze worden in het algemeen buiten gebruikt, omdat de zilvergrijze decoratieve platen zowel hittebestendig als vorstbestendig zijn. De weerbestendige platen zijn zelfs bestand tegen de meest ongunstige omstandigheden (bijv. zure regen) en trosteren elk weer decennialang.

HPL-platen zijn uv-bestendig, weerbestendig, lichtecht en vervagen niet, zelfs niet in fel zonlicht, zodat de zilvergrijze kleur behouden blijft. De oppervlaktes van HPL-platen zijn niet alleen decoratief maar ook bestendig tegen krassen en tegen oplosmiddelen. HPL-platen zijn extreem stijf en slagvast en hebben een hoge mechanische sterkte.

De platen uit hogedruklaminaat worden beschouwd al fysiologisch onschadelijk en milieuvriendelijk. Zware metalen, asbest of organische halogenen (bijv. chloor, broom en zwavelverbindingen) worden niet gebruikt bij het maken van HPL-platen.

HPL-platen laten zich zeer goed reinigen. Zelfs als de vervuiling erg lijkt. Dankzij de niet poreuze oppervlakken van onze zilvergrijze HPL-platen kunnen lichte vervuilingen eenvoudig worden verwijderd door middel van schoon water en een zacht poetsdoekje. Ook vervuiling door vandalisme (bijv. graffiti) of hardnekkige stoffen zijn in de meeste gevallen gemakkelijk te verwijderen met een organisch oplosmiddel (zoals aceton, spiritus, benzine of isopropylalchol) zonder de hoogwaardige oppervlakken te beschadigen.

LET OP: Schuurmiddelen, schuursponsjes of poetsmiddelen zijn niet geschikt voor het reinigen van oppervlakken, omdat ze kunnen krassen.

Bestel uw HPL-platen in zilvergrijs makkelijk en direct online in de gewenste maat.

Als een gespecialiseerde dealer voor kunststofplaten, hoogwaardige lijmen en professionele afdichtingsmiddelen, zijn wij in de staat om de zilvergrijze HPL-platen aan te passen aan de door u gewenste maten. Het snijden vindt plaats met een millimeternauwkeurigheid op een van onze moderne paneelzagen, rekeninghouden met de invoer die u in onze configurator hebt gemaakt. Voer gewoon de gewenste afmeting in voor lengte en breedte in millimeters en de benodigde hoeveelheid. De prijsberekening voor uw gesneden product uit zilvergrijze HPL-platen is onmiddellijk, zodat u de hogedruklaminaat platen direct online kunt bestellen.

Als u grotere formaten van zilvergrijze HPL-platen nodig hebt kunt u dat altijd bij ons aanvragen tot een maximale grote van 4200mm x 1860mm. Stuur gewoon uw aanvraag naar ons e-mailadres met de benodigde afmetingen, gewenste dikte en de hoeveelheid. Wij sturen dan zo snel als mogelijk een individueel, goedkoop aanbod incl. verzendkosten.

Toepassingsvoorbeelden voor HPL-platen in zilvergrijs

  • HPL-platen in zilvergrijs worden vaak gebruikt als valbeveiliging of privacy schermen voor balkons
  • Zilvergrijze gevelbekleding hebben een hoogwaardig effect en HPL-platen zijn snel en permanent uitgevoerd
  • Tuindeuren, hekwerkelementen of verkleding van garages en tuinhuisjes worden met HPL-platen gedaan
  • HPL-platen in zilvergrijs zijn zeer geschikt voor robuuste schermen in buitengebieden van de gastronomie
  • En nog veel meer

Verwerking van HPL-platen in zilvergrijs

Bij het verwerken van hogedruklaminaat platen, zoals onze HPL-platen met een zilvergrijze oppervlakte gelden dezelfde voorwaarden als voor hardhoutverwerking. Dit betekent dat hoewel HPL gemakkelijk kan worden gezaagd of gefreesd om de platen op de gewenste grootte te snijden. Hiervoor moet men dus hardmetalen zaagbladen of diamanten zaagbladen gebruiken.

Boren van HPL-platen met conventionele HSS-boren of hardmetalen boren is mogelijk, maar vereist een plat oppervlak waarop de HPL-plaat ligt om te voorkomen dat er gaten in de boor komen. Voor het uit de vrije hand boren of boren op HPL-platen waar het plaatsen van de plaat niet mogelijk is, raden we een speciale boor van het gevelpaneel met centreerpunt voor HPL te gebruiken.

In het algemeen zijn HPL-platen overschilder baar maar dit is niet nootzakelijk voor het gebruik buitenshuis aangezien HPL-platen al zeer weerbestendig zijn. Verder zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden bij het schilderen van HPL-platen, zoals een intensieve voorbehandeling of het gebruik van speciale primers als grondlaag en speciale lakken. Bovendien moeten de geverfde oppervlaktes regelmatig worden opgewerkt en vernieuwd.

OPMERKING: Onze HPL-platen worden zonder beschermfolie geleverd. Let u op bij het bewerken of verwerken alstublieft op dat de platen niet over elkaar of over een rand te trekken om krassen op de oppervlakken te vermeiden.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer40032C
Dikte6mm - 8mm
Standaardlengte3050
Standaardbreedte1300
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
KunststofHochdruck-Laminat
MateriaalHPL
UV-bestendigheidUV-bestendig
KleurGrijs
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL7035
KleurnaamZilvergrijs
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.