PP-H platen wit 2x1meter

Polypropyleen platen (PP-H) in de kleur wit als standaardplaat in een formaat van 2,0 x 1,0 meter zijn in de diktes: 10mm, 15mm en 20mm verkrijgbaar. Onze witte polypropyleen platen zijn voor de voedingsmiddelenindustrie toegelaten – Made in Germany.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen

 • Standaard platen
2000mm
1000mm
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Polypropyleen platen (PP-H) in wit in een standaardformaat van 2,0 x 1,0 meter

Onze polypropyleen platen in wit zijn vergelijkbaar met de kleurtoon RAL9016 (verkeerswit) en zijn in standaardplaten in diktes van 10mm, 15mm en 20mm leverbaar. De PP-H platen met de afmetingen 2000mm lengte en 1000mm breedte zijn volledig wit gekleurd. Dit zorgt voor een consistent witte kleur op de oppervlakken, evenals de frees- of zaagranden. De massieve kunststofplaten uit polypropyleen zijn niet door schijnbaar en ondoorzichtig en bestaan uit 100% nieuw materiaal. De PP-H witte kunststofplaten zijn allemaal van massief kernmateriaal en niet van holle platen of platen met een geschuimde polypropyleen kern. Onze PP-H platen in wit worden in Duitsland geproduceerd en onze polypropyleen platen voldoen aan de eisen van REACH en RoHS.

Opmerking: De witte polypropyleen platen (PP-H) is een technische kunststof. Om deze rede is het gebruik voor optische doeleinden niet aan te raden.

Om krassen op het gladde oppervlaken voor en tijdens de verwerking te voorkomen, zijn de witte polypropyleen platen aan beide zijden voorzien van een beschermende folie.

Eigenschappen van onze witte polypropyleen platen

Polypropyleen is permanent stabiel en heeft een zeer hoge stijfheid, zelfs in het bovenste temperatuurbereik. Het is geschikt voor permanent gebruik bij temperaturen van +0 tot +110 (op korte termijn zelfs tot +140). PP-H heeft ook een zeer goede chemische weerstand tegen vele zuren, logen en oplosmiddelen en wordt daarom vaak gebruikt bij de vervaardiging van installatie afdekkingen en onderdelen van behuizingen in de chemische industrie. De eigenschappen worden ook in de bio-industrie, net zot als in de farmaceutische industrie gebruikt.

Witte polypropyleen platen zijn voedselveilig en goedgekeurd voor gebruik in de voedsel- en drinkwatersectoren. Dit kunststof wordt beschouwd als fysiologisch onschadelijk en voldoet aan de eisen voor voedselconformiteit volgens FDA en EU-norm 10/2011. Om deze reden wordt polypropyleen heel vaak gebruikt in bedrijven waar voedsel wordt verwerkt, zoals in bakkerijen, restaurants, slagerijen, maar ook in de industriële verwerking van voedsel. Daarnaast wordt PP-H wit gebruikt voor de productie van robuust servies (bijvoorbeeld voor het kamperen), drinkvaten, snijplanken en nog veel meer.

Een verder positief eigenschap van PP-H is dat het een zeer lange levensduur heeft. Dit komt door zijn hoge oppervlakte hardheid en de goede slagvastheid. Voor behuizingsonderdelen, afdekkingen of betonnen bouwplaten, die een hoge stabiliteit moeten hebben, is polypropyleen daarom ideaal. De witte kunststofplaten zijn echter niet UV-stabiel, dus langdurig gebruik buitenhuis kan verbrossing van het materiaal veroorzaken, wat de levensduur van de platen kan beïnvloeden. Bovendien leidt het effect van Uv-straling op langer termijn tot een onooglijke vergeling van zuiver witte polypropyleen platen.

Toelatingen voor PP-H platen in wit

 • Fysiek onschadelijk volgens BfR
 • Voedselconformiteit volgens EU 10/2011
 • Voedselconformiteit FDA

Normen voor PP-H platen in wit

 • REACH (EU chemicaliën verordening)
 • RoHS (Verordening betreffende het verbod op gevaarlijke stoffen in de elektrische industrie)
 • PAK (Richtlijn betreffende de naleving van grenswaarden voor polyaromatische koolwaterstoffen)

Freesdelen uit wit PP-H en gesneden platen zijn op aanvraag leverbaar

Als het niet mogelijk is om de platen te zagen, kunnen we dit op verzoek doen op een van onze grote moderne platenzagen. Ook het maken van op maat gemaakte gefreesde onderdelen volgens uw ontwerptekening, van prototype tot serieproductie, is geen grote uitdaging voor ons. Een e-mail met alle nodige informatie is voldoende en een van onze verkopers zorgt voor uw aanvraag.

De witte PP-H platen zijn op aanvraag in verdere diktes en afwijkende formaten beschikbaar.

Ons standaard assortiment witte PP-H platen omvat diktes van 10mm – 20mm. Op verzoek kunnen we echter de polypropyleen platen leveren in diktes van 1mm tot 30mm. Ook grotere formaten afwijkend van onze standaardformaat van 2000mm x 1000mm is mogelijk. Zo kunnen wij, mits het minimaal afname aantal voldoet, ook platen in de maten 2440mm x 1220mm of 3000mm x 1500mm, tot zeer grote platen van 4000mm x 2000mm, leveren. Onze competente vakmensen sturen u graag een offerte op aanvraag. Stuur ons gewoon een e-mail met details over de benodigde hoeveelheid, grootte en sterkte.

Toepassingsvoorbeelden voor polypropyleen platen in wit

 • Witte PP-H platen worden verwerkt door thermovormen tot robuust serviesgoed voor de kampeerbehoeften
 • De witte polypropyleen platen worden gebruikt als werk ondergronden in de voedingsmiddelenindustrie
 • In de chemisch industrie worden de witte PP-H platen als afdekking en container gebruikt
 • In de betonbouw worden robuuste, duurzame PP-H platen gebruikt voor de prefabbetonconstructie
 • en nog veel meer

Verwerking van polypropyleen platen in wit

Polypropyleen is een zeer eenvoudige te verwerken kunststof. Zo kunnen de witte PP-H platen worden gesneden door bewerkingsmethoden, zoals zagen of frezen. Het snijden kan ook worden voldaan door het ponsen, CO2 lasersnijden of waterstraalsnijden. Zelfs polypropyleen draaien of boren is eenvoudig mogelijk.

polypropyleen is een thermoplastisch kunststof dat uitstekende eigenschappen heeft voor thermovormen, dus de productie van individuele vormdelen doormiddel van warmte. Thermovormen van kunststofonderdelen is een kostenefficiënte methode, die vaak wordt gebruikt in de industriële productie. Bovendien zij thermovormen en koudvormen andere mogelijke thermovormmethoden.

Een veilige, permanente verbinding van PP-H met PP-H worden meestal gerealiseerd door te lassen met een overeenkomstige PP-H lasdraad. Een bijpassende witte lasdraad voor het lassen van onze PP-H platen in wit, leveren wij graag op aanvraag. Alternatieven vindt u in onze online winkel PP-H Lasdraad in grijs, of in de kleur naturel als per strekkende meter tegen voordelige staffelprijzen. Het verven of bedrukken is bij polypropyleen niet mogelijk, net zoals het beplakken met een folie of een digitaal bedrukken.

OPMERKING: Wit polypropyleen laat zich met gebruikelijke lijmen niet verlijmen. Om deze reden hebben zijn in onze online winkel een speciale 2-componenten-lijm S-Polybond PPprofi, die speciaal voor het polypropyleen lijmen ontwikkeld is.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer65310S
Standaardbreedte1000
Standaardlengte2000
DikteNee
LevertijdVerzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen
KunststofPolypropyleen
MateriaalPP-H
UV-bestendigheidniet UV-bestendig
KleurWit
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL9016
KleurnaamVerkeerswit
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.