Hard-PVC platen wit 2x1meter

Harde PVC platen in wit als een standaardplaat in een formaat van 2,0 x 1,0 meter in diktes van: 1mm, 1,5mm, 2mm, 3mm, 4mm, 5mm, 6mm, 8mm 10mm, 15mm en 20mm gemakkelijk voordelig online kopen. Onze platen uit hard PVC zijn vrij van giftige weekmakers en bestaan uit 100% nieuwmateriaal – Made in Germany.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen

 • Standaard platen
2000mm
1000mm
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Harde PVC platen in wit – massieve platen met eenzijdige beschermende folie

Onze witte harde PVC platen zijn vergelijkbaar met de kleur RAL9016 (verkeerswit) en zijn als standaardplaten verkrijgbaar met 2000mm lengte en 1000 breedte. De beschikbare diktes van de witte PVC platen variëren van 1,0mm tot 20,0mm. De massieve platen zijn volledig gekleurd, zodat het gladde oppervlak en de snijranden de gelijke witte kleur hebben. Bij witte PVC platen handelt het om harde PVC platen en niet om harde schuimplaten, die in Duistland worden geproduceerd en vrij zijn van gezondheid gevaarlijke weekmakers. Om de kunststofplaten in wit ook voor optische doeleinden te gebruiken, wordt het gladde oppervlak aan één kant beschermd met een beschermende folie tegen krassen, die anders vóór of tijdens de verwerking van hard PVC zou kunnen ontstaan.

Eigenschappen van onze witte PVC-platen

Hard PVC wordt vaak gebruikt voor scheidingswanden en wandbekleding, vooral vanwege de hoge stijfheid en goede vormstabiliteit. De witte platen, die ook worden gekenmerkt door hun goede chemische weerstand, worden ook heel vaak gebruikt voor de productie van containers in de chemische industrie of bij de bouw van grote chemische fabrieken.

Hard-PVC vooral in de reclame industrie erg graag gebruikt voor bedrijfs- en reclame borden. Dit is niet in de laatste plaats te wijten aan het feit dat hard PVC voldoet aan verschillende goedkeuringen en brandveiligheidsnormen, afhankelijk van de dikte ervan, en wordt beschouwd als moeilijk ontvlambaar, wat niet onbelangrijk is voor reclame in openbare ruimtes. Deze eigenschap, gecombineerd met de goede elektrische isolerende eigenschappen, wordt ook op prijs gesteld in de elektrische industrie voor de vervaardiging van behuizingsonderdelen, verdeelkasten of afdekkingen van elektrische apparatuur.

De witte PVC-U platen zijn niet voor het buitengebruik geschikt, omdat ze niet Uv-bestendig zijn. Voor buitengebruik adviseren wij onze witte harde PVC platen in Met UV-stabilisatie. Binnenin kunnen echter de voordelige PVC-platen in wit gemakkelijk worden gebruikt.

Toelatingen voor hard-PVC in wit

 • DIN 4102 B1 moeilijk ontvlambaar bij diktes van 1mm - 4mm (algemene Bouwinspectie test certificaat)
 • UL 94 V0 vanaf een dikte van 1mm
 • NF P 92-501 M1 bij diktes van 1mm - 3mm
 • BS 476 class 1 voor diktes in 3mm

Normen voor hard-PVC in wit

 • REACH (EU Chemicaliën verordening)
 • RoHS (Verordening over het verbod van gevaarlijke stoffen in de elektrische industrie)
 • PAK (Richtlijn betreffende de nalevering van greswaarden voor polyaromatische koolwaterstoffen)

Op verzoek leveren wij u uw witte harde PVC platen in grotere formaten of gesneden.

Als u onze witte harde PVC-platen in grotere formaten nodig hebt, i.p.v. ons standaardformaat plaat 2000 mm lengte en 1000 mm breedte, is het goed mogelijk op verzoek u van 3000 mm x 1500mm platen te voorzien. Andere plaatdiktes zijn op aanvraag verkrijgbaar, evenals de mogelijkheid om de witte harde PVC-platen in de snede direct in de gewenste maten te bestellen. Stuur ons uw specifieke verzoek per e-mail met alle vereiste informatie en onze verkoopafdeling zal onmiddellijk contact met u opnemen.

Wij produceren uw gefreesde onderdelen van wit hard PVC volgens uw ontwerptekening.

U hebt individuele gefreesde onderdelen met afschuiningen, uitsparingen of gaten nodig? Stuur ons dan uw verzoek met een schets of ontwerptekening met alle informatie die we nodig hebben om een aanbieding voor te bereiden en onze competente medewerkers zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen om uw aanvraag te verwerken. Alle informatie over onze Freesservice vindt u hier.

Toepassingsvoorbeelden voor hard-PVC in wit

 • Witte harde PVC-platen worden vaak gebruikt in printprocessen voor reclameborden en kunstafdrukken
 • Bij de bouw van een beurs worden de witte PVC-platen vaak voorzien van digitale prints en opschriften voor beursterreinen
 • Witte platen uit hard PVC dienen vaak als behuizing voor elektrische apparaten en afdekkingen in de bouw van fabrieken
 • In de chemische industrie worden de chemicaliënbestendige platen gebruikt voor containers en afdekkingen
 • en nog veel meer

Verwerking van hard PVC in wit

Hard-PVC laat zich vergelijkbaar net zo goed als hout verwerken en daarom conventionele gereedschappen die geschikt zijn voor houtbewerking voldoende voor het bewerken van de witte PVC-platen. PVC kan zonder enkel probleem gezaagd, gedraaid, gefreesd of geboord worden. Hier moet echter een relatief lage snelheid worden gebruikt, omdat PVC zeer snel bij hoge temperaturen verbrandt, wat leidt tot de vorming van zoutzuur, waardoor het gereedschap kan worden beschadigd. Eenvoudig vloeibare zeep kan worden gebruikt als een koelmiddel en smeermiddel bij het boren van hard PVC, om verbrandingen van het materiaal te voorkomen. Het ponsen of snijden met een waterstraalsnijmachine zijn bewerkingstechnieken die gebruikt kunnen worden.

PVC is een thermoplast en is daarom geschikt voor thermovormen. Zo kunnen industriële onderdelen van harde PVC platen diepgetrokken worden, om behuizingen en kunststof onderdelen te produceren die gemaakt zijn van wit hard PVC.

Het bedrukken met geschikte plaatprinters geldt voor al onze harde PVC-platen, maar vooral bij de witte platen, wordt dit proces gekenmerkt door een perfect drukbeeld, zodat met name in de reclamebranche grootschalige directe bedrukking van witte PVC-platen voor bedrijfsborden, reclameborden of voor beurzen ingezet worden. Gedrukte harde PVC-platen worden ook steeds vaker in de privésector gebruikt als vervanging voor conventionele fotolijsten of prints op canvas van kunstenaars. Voor direct afdrukken moet de enkelzijdige beschermfolie worden verwijderd, omdat deze niet kan worden bedrukt.

Wit hard PVC kan ook worden gelabeld met folie of gelamineerd worden over het gehele oppervlak. Ook het verven van de witte platen is mogelijk, maar in het geval van een veeleisend resultaat heeft het een geschikte primer als grondlaag nodig. Ook in deze gevallen moet de beschermende folie worden verwijderd voordat men begint.

PVC laat zich met een daarvoor geschikt lasdraad lassen. Dit type permanente verbinding van PVC-platen wordt met name gebruikt in containerconstructies voor de chemische industrie. Het verlijmen van de witte harde pvc-platen met een oplosmiddel gebaseerde kunststoflijm, zoals onze glashelder uithardende kunststoflijm Ruderer L530, is zonder enkel probleem mogelijk. PVC kan snel en eenvoudig worden verlijmd met PVC en andere kunststoffen zoals ASA, ABS, polystyreen of Acrylglas (behalve PE, PP en PTFE) met deze lijm. Voor het verlijmen van onze witte PVC-platen met grote oppervlakken, bijvoorbeeld als wand- of plafondbekleding, adviseren wij onze MS-Polymeer Parabond 600 in wit, die zich met bijna alle materialen (hout, steen, beton, enz.) hecht, die voorkomen in de bouwsector.

OPMERKING: PVC platen moeten niet door CO² Lasermachines bewerkt worden, omdat bij het verbranden van PVC zoutzuur ontstaat, die direct alle delen van de lasermachine aanvalt. Alle Metalen delen van de machine roesten onmiddellijk na contact met zoutzuur.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer70210S
Standaardbreedte1000
Standaardlengte2000
DikteNee
LevertijdVerzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen
KunststofPolyvinylchloride
MateriaalPVC-U (Hard-PVC)
UV-bestendigheidniet UV-bestendig
KleurWit
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL9016
KleurnaamVerkeerswit
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.