Hard-PVC platen zwart 2x1meter

Harde PVC platen in zwart als standaardplaat in een formaat van 2,0 x 1,0 meter in de diktes: 1mm, 1,5mm, 2mm, 3mm, 4mm, 5mm, 6mm, 8mm 10mm, 12mm, 15mm, 20mm, 25mm, 30mm en 40mm gemakkelijk online tegen een voordelige prijs kopen. Onze platen uit hard PVC zijn vrij van giftige weekmakers en bestaan uit 100% nieuw materiaal – Made in Germany.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen

 • Standaard platen
2000mm
1000mm
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Harde PVC platen in zwart – massieve platen met eenzijdige beschermfolie

Onze harde PVC platen in rijk zwart zijn als standaardplaten met een lengte van 2000mm en een breedte van 1000mm, zoals in diktes van 1,0mm – 40,0mm verkrijgbaar. Om dezelfde zwarte kleur op zowel zaag- en snijranden als op de gladde oppervlakken te garanderen, zijn onze zwarte platen van hard PVC volledig gekleurd. De gladden oppervlakken van de kunststofplaten worden eenzijdig voorzien van een beschermende folie die de plaat voor en tijdens het bewerken beschermd van krassen. Onze zwarte PVC platen zijn, net als al onze harde PVC-platen, massieve platen van 100% nieuwmateriaal en dus geen schuimplaten met een geschuimde kern. Bovendien zijn onze in Duistland geproduceerde harde PVC-platen absoluut vrij van gezondheid schadelijke weekmakers.

Eigenschappen van onze zwarte PVC-platen

Hard-PVC is een vormstabiele kunststof met een hoge stijfheid, die ook nog over een goede chemische bestendigheid beschikt. Om deze rede worden de zwarte PVC platen erg vaak in de chemische industrie gebruikt voor de productie van containers voor chemicaliën of voor afdekkingen en behuizingen van chemische fabrieken. Deze eigenschap maakt ook PVC geschikt voor productie van behuizingen van elektrische apparaten, of in machines en installaties.

Hard PVC is een van de weinige kunststoffen die, afhankelijk van de sterkte van de brandveiligheidsnorm DIN 4102 B1 (moeilijk ontvlambaar) overeenkomt en daarom zeer vaak wordt gebruikt voor de constructie van brandbeveiligingsapparatuur, apparatuur afdekkingen of als scheidingswanden, reclameborden en wandbekleding in openbare ruimten.

Toelatingen voor hard-PVC in zwart

 • DIN 4102 B1 moeilijk ontvlambaar bij diktes van 1mm – 4mm (Algemeen bouwinspectie test certificaat)
 • UL 94 V0 vanaf een dikte van 1mm
 • NF P 92-501 M1 bij diktes van 1mm - 3mm
 • BS 476 class 1 voor een dikte van 3mm

Normen voor Hard-PVC in zwart

 • REACH (EU chemicaliën verordening)
 • RoHS (Verordening over het verbod van gevaarlijke stoffen in de elektrische industrie)
 • PAK (Richtlijn om te voldoen aan de grenswaarden voor polyaromatische koolwaterstoffen)

Op aanvraag leveren wij u onze zwarte harde PVC platen direct op de door uw gewenste maat.

U wilt de zwarte PVC-platen niet zelf snijden, maar rechtstreeks bestellen in de maten die u nodig hebt? Dankzij onze moderne platenzaag, is dat geen probleem. Stuur ons eenvoudig uw verzoek met vermelding van de vereiste afmetingen voor lengte en breedte in millimeters, evenals de gewenste diktes en de benodigde hoeveelheden van uw PVC-platen. Onze verkoopmedewerkers zullen u zo snel mogelijk helpen en een op maat gesneden, goedkoop aanbod volgens uw specificaties toe zenden.

Wij vervaardigen uw gefreesde onderdelen van zwart hard PVC precies volgens uw ontwerptekening.

Gefreesde onderdelen volgens uw schets of ontwerptekening in individuele vormen, met uitsnijdingen, gaten of afschuiningen is dankzij onze moderne CNC-freescentra met 3-assige technologie mogelijk. Alle informatie over onze Freesservice vindt u hier.

Toepassingsvoorbeelden voor hard PVC in zwart

 • Hard PVC in zwart wordt heel vaak gebruikt voor scheidingswanden in beurzen en binnenshuis
 • Zwart stijf PVC voldoet aan verschillende brandveiligheidsnormen en wordt daarom vaak gebruikt in de machinebouw
 • Hard PVC wordt heel vaak gebruikt in de bouw vanwege de hoge stijfheid en vormvastheid
 • In de chemische industrie wordt PVC zwart vaak vanwege de goede chemische bestendigheid gebruikt
 • en nog veel meer

Verwerking van hard-PVC in zwart

Hard PVC kan zeer eenvoudig door gebruikelijk bewerkingstechnieken bewerkt worden. Voor het snijden van onze zwarte PVC platen zijn eenvoudige houtbewerkingsgereedschappen voldoende. Er moet echter worden opgemerkt dat lage snelheid moet worden gebruikt bij het frezen, zagen of draaien van hard PVC, omdat het materiaal met te hoge snelheden kan verbranden, en dat zorgt ervoor dat er zoutzuur ontstaat, die dan het gereedschappen en de machines aanvalt. Hetzelfde geldt voor het boren van PVC, maar de temperatuur kan laag worden gehouden door vloeibare zeep als koelmiddel en smeermiddel te gebruiken. Het ponsen van PVC, evenals snijden met een waterstraalsnijmachine zijn andere mogelijke verwerkingsmethoden. Het snijden met een CO2-laser is echter niet mogelijk met hard PVC vanwege de warmteontwikkeling.

PVC is een thermoplast en kan zodanig uitstekend worden vervormd onder invloed van warmte. Ook het dieptrekken is een wijdverspreide techniek, vooral bij de industriële productie van kunststof onderdelen van zwart hard PVC. Voor het dieptrekken van onze zwarte PVC-platen moet de eenzijdige beschermfolie worden verwijderd omdat deze niet dieptrekbaar is.

Onze zwarte PVC platen kunnen eenvoudig worden beletterd of volledig worden beplakt. Ook het beplakken met een digitaal afdruk op een folie is mogelijk. Het bedrukken van de zwarte platen is ook mogelijk, echter vanwege het donkere oppervlak nauwelijks zichtbaar. Onze platen uit hard PVC kunnen geverfd worden, echter moet er bij hoge eisen bij het geverfde oppervlak, voor het opdragen van de verf een geschikte primer als hechtingsmiddel ingezet worden.

PVC kan uitstekend worden verlijmd. Dit geldt voor het verlijmen van PVC met PVC, maar ook het verlijmen van PVC met andere kunststoffen, zoals bijvoorbeeld ABS, Polystyrol, Acrylglas of Polycarbonaat. Als geschikte kunststoflijm voor het verlijmen van PVC, raden wij onze glashelder uithardende Ruderer L530, de kunststoffen zijn snel en eenvoudig met elkaar verlijmd (behalve PE, PP en PTFE). Om onze zwarte PVC-platen in grotere formaten te lijmen, of om ze aan wanden en plafonds te bevestigen, raden wij u het gebruik aan van onze speciale MS-Polymeer Parabond 600 in zwart, dankzij zijn enorme hechtingsvermogen en een zeer hoge aanvangshechting verbindt het ook grote plaatformaten en dikkere plaatdiktes, veilig en permanent. Parabond 600 hecht ook probleemloos op vochtige ondergronden en met vrijwel alle bouwmaterialen, zoals beton, steen, natuursteen, hout enz.

OPMERKING: PVC platen mogen niet bij CO2 lasersystemen worden bewerkt, omdat bij de verbranding zoutzuur ontstaat, die onmiddellijk de lasersysteem aanvalt. Alle metaaldelen van het systeem, zouden na het contact met zoutzuur roesten.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer70220S
Standaardbreedte1000
Standaardlengte2000
DikteNee
LevertijdVerzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen
KunststofPolyvinylchloride
MateriaalPVC-U (Hard-PVC)
UV-bestendigheidniet UV-bestendig
KleurZwart
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL9005
KleurnaamGitzwart
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.