Hard-PVC platen donkergrijs 2x1meter

Harde PVC platen in donkergrijs (vergelijkbaar met RAL7011, ijzergrijs) als standaardplaat in een het formaat 2,0 x 1,0 meter in diktes van: : 1mm, 1,5mm, 2mm, 3mm, 4mm, 5mm, 6mm, 8mm, 10mm, 12mm, 15mm, 20mm, 25mm, 30mm, 35mm, 40mm en 50mm gemakkelijk online tegen voordelige prijzen kopen. Onze platen uit hard-PVC zijn vrij van weekmakers en bestaan uit 100% nieuw materiaal – Made in Germany.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen

 • Standaard platen
 • Vraag een monster aan
2000mm
1000mm

Vraag maximaal drie gratis monsters aan.

Afmetingen van de monsters ca. 200mm x 100mm

Code für Sicherheitsabfrage
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Hart-PVC platen in donkergrijs - 100% Nieuw materiaal - Made in Germany

Onze kunststofplaten uit donkergrijs hard-PVC vergelijkbaar met de kleur RAL7011 (ijzergrijs) en zijn in diktes van 1,0mm – 50mm verkrijgbaar. Onze PVC platen in een standaardformaat hebben een lengte van 2000m en een breedte van 100mm. Dit zijn massieve platen gemaakt van hard-PVC (PVC-U) en niet om schuimplaten met geschuimde kern die 100% uit nieuw materiaal bestaat. Donkergrijze PVC-platen zijn gemaakt in Duitsland en bevat geen giftige weekmakers. Net als al onze kunststofplaten uit hard-PVC zijn ook de donkergrijze standaardplaten volledig geverfd, om ervoor te zorgen dat de snijranden en gladde oppervlakken dezelfde donkergrijs kleur hebben. De donkergrijze PVC-platen worden zonder beschermende folie geleverd, dus tijdens het bewerken van de platen moet er op gelet worden dat de gladde oppervlakken niet bekrassen.

Eigenschappen van onze donkergrijze PVC-platen

Ons donkergrijze hard-PVC kenmerkt zich met name door zijn hoge stijfheid en zijn vormstabiliteit. Deze eigenschappen, die typisch zijn voor PVC in combinatie met hun goede chemische weerstand, zijn van bijzonder voordeel voor de chemische industrie bij de bouw van chemische fabrieken en chemische tanks. Bovendien hebben onze donkergrijze PVC-platen zeer goede elektrische isolatie eigenschappen en afhankelijk van hun dikte over de brandbeveiligingsklasse volgens DIN4102 B1 (moeilijk ontvlambaar), waardoor hard-PVC vooral gebruikt wordt in de elektrotechnische industrie of in de machine- en apparatenbouw.

De goedkope prijs, evenals normale slagvastheid zijn verdere argumenten voor het gebruik van onze donkergrijze harde-PVC platen.

Toelatingen voor hard-PVC in donkergrijs

 • DIN 4102 B1 moeilijk ontvlambaar bij diktes van 1mm - 4mm (algemene Bouwinspectie test certificaat)
 • UL 94 V0 vanaf een dikte van 1mm
 • NF P 92-501 M1 bij diktes van 1mm - 3mm
 • BS 476 class 1 voor diktes in 3mm

Normen voor hard-PVC in donkergrijs

 • REACH (EU Chemicaliën verordening)
 • RoHS (Verordening over het verbod van gevaarlijke stoffen in de elektrische industrie)
 • PAK (Richtlijn betreffende de nalevering van greswaarden voor polyaromatische koolwaterstoffen)

Grotere plaat formaten en kleuren zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Hoewel ons standaardformaat van 2,0 x 1,0 meter voldoende is voor de meeste toepassingen, is het mogelijk om onze donkergrijze PVC-platen in grotere formaten aan te leveren met afmetingen van 3,0 x 1,5 meter op aanvraag. Daarnaast bieden wij de Harde PVC platen in donkergrijs in de meest gangbare maten ook direct in snede aan, zodat u uw PVC platen in de gewenste maat gemakkelijk online kunt bestellen. Voor snede in diktes, die niet in online winkel worden aangeboden, kunt u ons een concreet verzoek sturen met de gewenste afmetingen, de gewenste dikte en de vereiste hoeveelheden per e-mail. Ons bekwame adviesteam zal uw aanvraag onmiddellijk verwerken en uw een individueel, laaggeprijsd aanbod creëren.

Wij produceren individuele freesonderdelen uit donkergrijs hard PVC volgens uw ontwerp.

Net zoals alle kunststoffen die wij in onze online winkel aanbieden, geldt ook voor onze donkergrijze kunststofplaten van hard PVC onze uniekefreesservice, waarmee het mogelijk is om op maat gefreesde onderdelen te maken in bijna elke denkbare vorm of, met gaten en uitsparingen. Alle informatie over onze Freesservice vindt u hier.

Toepassingsvoorbeelden voor hard PVC in donkergrijs

 • Over het gehele oppervlak met digitale afdruk beplakt worden onze PVC platen vaak gebruikt in de reclame industrie
 • Dankzij chemische bestendigheid wordt donkergrijs PVC gebruikt voor de productie van chemische containers
 • De elektronische industrie gebruikt onze donkergrijze harde PVC-platen als isolatie in apparaten en machinebouw
 • In de bouwsector worden de goedkope voordelige PVC-platen vaak vanwege hun stijfheid en vormstabiliteit
 • en nog veel meer

Verwerking van hard PVC in donkergrijs

PVC platen zoals onze platen uit donkergrijs hard PVC, kunnen door alle gebruikelijke bewerkingsmethoden bewerkt worden. Het snijden door zagen of frezen, evenals het draaien of boren, vereist geen speciale machines en kan met gebruikelijk gereedschap voor het bewerken van hout bewerkt worden. Er moet echter worden opgemerkt dat een relatief laag toerental moet worden ingesteld, aangezien PVC relatief snel verbrandt, waardoor zoutzuur wordt geproduceerd, dat boormachines, zaagbladen en gereedschappen kan beschadigen. Bij het boren kan eenvoudig vloeibare zeep als koel- en smeermiddel worden ingezet, om verbrandingen van het materiaal te vermeiden.

Net als bij al onze PVC platen laten zich ook de harde PVC platen in donkergrijs uitstekend dieptrekken of warm vervormen. Het zogenaamde thermovormen is bij de industriële productie van afgewerkte onderdelen van hard PVC.

In principe kunnen onze donkergrijze PVC platen in direct bedrukt worden, maar dit heeft vanwege de donkergrijze kleur relatief weinig zin, omdat het afdrukbeeld nauwelijks zichtbaar is. In de reclamebranche worden de voordelige PVC platen daarom vaak met grootformaat afdrukken op een folie beplakt en worden zo gebruikt als reclameborden en tentoonstellingsmuren. Ook een label met plotterfolie is eenvoudig te realiseren met de PVC platen. Het verven van onze donkergrijze harde PVC platen is ook mogelijk, maar het te schilderen oppervalk moet worden voorzien van een primer in geval van hoge eisen van de verf.

Het lassen van PVC met elkaar is een veel gebruikte methode om een duurzame en veilige verbinding tussen hard PVC met hard PVC te waarborgen. De daarvoor geschikte lasdraad voor het lassen van onze donkergrijze PVC platen vindt u in onze online winkel. PVC laat zich met PVC en de meeste andere kunststoffen verlijmend (behalve PE, PP en PTFE). Met onze speciale voor u geselecteerde kunststoflijm Ruderer L530, is het verlijmen van onze donkergrijze PVC platen een kinderspel. Voor het verlijmen van grote oppervlakken aan muren of met andere materialen (hout, gips, metaal, etc.) in de bouwsector is onze MS-Polymeer Parabond 600 in grijs uitstekend, want dit hecht niet alleen aan bijna alle oppervlakken, maar biedt ook een enorme aanvangshechting en een zeer goede hechtsterkte na uitharding.

OPMERKING: PVC platen moeten niet door CO² Lasermachines bewerkt worden, omdat bij het verbranden van PVC zoutzuur ontstaat, die direct alle delen van de lasermachine aanvalt. Alle Metalen delen van de machine roesten onmiddellijk na contact met zoutzuur.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer70035S
Standaardbreedte1000
Standaardlengte2000
DikteNee
LevertijdVerzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen
KunststofPolyvinylchloride
MateriaalPVC-U (Hard-PVC)
UV-bestendigheidniet UV-bestendig
KleurGrijs
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL7011
KleurnaamIJzergrijs
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.