Hard-PVC platen lichtgrijs 2x1meter

Harde PVC platen in lichtgrijs (vergelijkbaar met RAL7004, signaalgrijs) als standaardplaat in het formaat 2,0 x 1,0 meter in de diktes: 1mm, 2mm, 3mm, 4mm, 5mm, 6mm, 8mm, 10mm, 12mm, 15mm, 20mm en 30mm handig online kopen tegen lage prijzen. Onze platen van hard PVC zijn vrij van giftige weekmakers en bestaan uit 100% nieuwe goederen - Made in Germany.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen

 • Standaard platen
2000mm
1000mm
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Hard-PVC platen in lichtgrijs - 100% nieuwmateriaal - 100% vrij van weekmakers

Onze lichtgrijze kunststofplaten uit had-PVC vergelijkbaar met de kleur RAL7004 (signaalgrijs). De lichtgrijze PVC platen in een standaardformaat zijn in diktes van 1,0mm – 30mm verkrijgbaar en hebben een lengte van 2000mm en een breedte van 1000mm. Onze harde PVC platen (PVC-U) zijn massieve platen en geen schuimplaten met geschuimde kern. Onze platen uit hard-PVC worden in Duitsland geproduceerd en bestaat uit 100% nieuw materiaal en zijn vrij van giftige weekmakers. Onze harde PVC platen zijn volledig lichtgrijs gekleurd, zodat snij- en freesranden, evenals de oppervlakken altijd dezelfde grijze kleur hebben. De lichtgrijze platen met een glad oppervlak worden zonder beschermende folie geleverd.

Eigenschappen van onze lichtgrijze PVC-platen

Onze lichtgrijze PVC-U platen zijn niet UV resistent en zijn vandaar niet geschikt voor buiten gebruik. Voor buitengebruik raden wij onze lichtgrijze harde PVC platen in UV-gestabiliseerde uitvoering. Voor het binnen gebruik kunt u de voordelige PVC-platen in lichtgrijs zonder enkel probleem gebruiken.

PVC is een harde, vormstabiele kunststof, die zowel elektrisch isolerende eigenschappen heeft, als een brandveiligheidsgoedkeuring volgens DIN4102 B1 (geldt voor diktes tot 4mm). Bovendien wordt hard PVC als slagvast beschouwd en heeft een goede chemische weerstand. Deze eigenschappen worden met name gebruikt bij de bouw van chemische fabrieken, in de elektrische industrie of in de containerbouw. De hoge stijfheid van onze lichtgrijze PVC-platen is een ander argument dat, onder andere, de bouwsector, in het bijzonder in de bouwconstructie in het voordeel.

Toelatingen voor hard-PVC in lichtgrijs

 • DIN 4102 B1 moeilijk ontvlambaar bij diktes van 1mm - 4mm (Algemeen bouw inspectie test certificaat)
 • UL 94 V0 vanaf een dikte van 1mm
 • NF P 92-501 M1 bij een dikte van 1mm - 3mm
 • BS 476 class 1 voor een dikte van 3mm

Normen voor hard-PVC in lichtgrijs

 • REACH (EU Chemische verordening)
 • RoHS (Verordening over het verbod van gevaarlijke stoffen in de elektrische industrie)
 • PAK (Richtlijn om te voldoen aan de grenswaardes voor polyaromatische koolwaterstoffen)

Afwijkende plaatformaten of diktes van ons lichtgrijs hard PVC zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Op verzoek is het goed mogelijk dat wij u verdere diktes of kleuren leveren van onze harde PVC-platen die niet verkrijgbaar zijn in onze online winkel. Ook grotere plaatformaten met afmetingen van 3000 x 1500 mm, of gesneden in de gewenste grootte van onze lichtgrijze PVC-platen zijn op aanvraag verkrijgbaar. Stuur ons gewoon uw specifieke verzoek per e-mail en onze medewerkers zullen zo snel mogelijk uw verzoek in behandeling nemen.

Wij kunnen ook uw freesdelen uit ons lichtgrijs PVC produceren.

Als u op maat gefreesde onderdelen uit ons lichtgrijze harde PVC nodig hebt, is dit geen probleem dankzij onze ultramoderne CNC-freescentra ’s met CNC-besturing. Stuur ons uw verzoek met een schets of een constructietekening met vermelding van het vereiste aantal stuks en wij maken een op maat gemaakt aanbod voor uw gefreesde onderdelen van ons lichtgrijze harde PVC. Alle informatie over onze Freesservice vindt u hier.

Toepassingsvoorbeelden voor hard-PVC in lichtgrijs

 • De lichtgrijze harde PVC-platen zijn zeer geschikt voor afdekkingen in de apparatenbouw
 • De chemisch bestendige PVC-platen in lichtgrijs worden gebruikt voor de inrichting van chemische fabrieken
 • Dankzij de elektrisch isolerende eigenschappen wordt lichtgrijs PVC gebruikt in elektro- en installatietechniek
 • Op de vakbeurs en het reclamegebied worden de vormstabiele PVC-platen vaak gebruikt als dragerplaat voor reclame-afdrukken
 • en nog veel meer

Verwerking van hard-PVC in lichtgrijs

Voor de verwerking van onze lichtgrijze PVC-platen van hard PVC, kunnen alle gereedschappen worden gebruikt die ook geschikt zijn voor de verwerking van hout. Het zagen, draaien of frezen van onze PVC-platen is eenvoudig mogelijk, maar let op gebruik een laag toeraantal, want bij te hoge snelheden kan het materiaal verbranden, wat kan leiden tot de vorming van zoutzuur, die de zaagbladen en gereedschappen kan schaden. Ook bij het boren van PVC zijn conventionele metaalboren en een lage snelheid voldoende. Als koel- en smeermiddel heeft vloeibare zeep zich in de praktijk bewezen, om verbranding van het materiaal te voorkomen. PVC kan ook heel goed worden verwerkt door ponsen of waterstraalsnijden.

Hard PVC is een thermoplast en daarom ook zeer geschikt voor thermovormen, dat wil zeggen vervorming onder invloed van warmte. Er moet echter worden opgemerkt dat de temperaturen voor thermovormen of dieptrekken niet te hoog is, zodat het materiaal niet brandt.

Het lassen van onze lichtgrijze PVC-platen is met een daarvoor geschikte lasdraad uit onze online winkel geen probleem. Ook het verlijmen van PVC met PVC of andere kunststoffen is met een daarvoor geschikte lijm zonder enkel probleem mogelijk. Als een geschikte lijm voor het aan elkaar lijmen van PVC of andere kunststoffen (behalve PTFE, PE en PP), adviseren wij de Kunststoflijm Ruderer L530 uit onze online winkel. Voor het lijmen van onze lichtgrijze PVC-platen met materialen uit de bouwsector (beton, hout, steen, tegels, enz.) wij adviseren onze Montagelijm Parabond 600 in grijs, die met zijn enorme beginhechting ook dikkere plaat diktes snel, veilig en permanent verlijmd.

Opmerking: PVC platen mogen niet met CO2 lasersystemen worden verwerkt, omdat bij de verbranding van PVC zoutzuur ontstaat, die onmiddellijk alle delen van de lasersysteem aanvalt. Alle metalen delen van het systeem roesten onmiddellijk na het contact met zoutzuur.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer70031S
Standaardbreedte1000
Standaardlengte2000
DikteNee
LevertijdVerzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen
KunststofPolyvinylchloride
MateriaalPVC-U (Hard-PVC)
UV-bestendigheidniet UV-bestendig
KleurGrijs
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL7004
KleurnaamSignaalgrijs
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.