Hard-PVC platen lichtgrijs 2x1 Meter (UV-gestabiliseerd)

UV-stabiliserende, weerbestendige harde PVC platen voor binnenshuis en buitenhuis in lichtgrijs (vergelijkbaar met RAL7004, signaal grijs) als standaardplaat in een formaat van 2,0 x 1,0 meter in diktes van: 3mm, 4mm, 5mm, 6mm, 8mm, 10mm, 15mm, 20mm en 30mm gemakkelijk online tegen voordelige prijzen kopen. Onze platen uit hard-PVC zijn vrij van giftige weekmakers en bestaan uit 100% nieuwmateriaal – Made in Germany.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen

 • Standaard platen
2000mm
1000mm
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Harde-PVC platen in licht grijs in UV stabiele uitvoering - met verhoogde slagvastheid

Onze kunststofplaten uit lichtgrijs hard-PVC in UV-stabiele uitvoering met verhoogde slagvastheid, vergelijkbaar met de kleur RAL7004 (signaal grijs) en zijn in diktes van 3,0mm – 30,0mm verkrijgbaar. De platen in een standaardformaat hebben een lengte van 200mm en een breedte van 1000mm en bestaan 100% uit nieuwmateriaal. De platen van hard PVC (PVC-U) geproduceerd in Duitsland zijn volledig gekleurd in lichtgrijs, zodat de snijranden en oppervlakken altijd dezelfde kleur hebben. Het zijn massieve platen gemaakt van hard PVC en geen geschuimde plaat of PVC platen met geschuimde kern en is absoluut vrij van giftige weekmakers. Dankzij UV-stabilisatie zijn de platen even geschikt voor het gebruik binnen en buiten. De licht grijze platen met een glad oppervlak worden zonder beschermende folie geleverd.

Eigenschappen van onze lichtgrijze PVC-platen

Dankzij de UV-stabilisatie is onze harde PVC lichtgrijze kleur even geschikt voor gebruik binnen en buiten gebruik en wordt ook vaak gebruikt in de bouw of in de stadionbouw. Ook langdurig, intens zonlicht veroorzaakt bij de kunststofplaten van hard PVC geen verbleking van de lichtgrijze kleur of verbrosing van het materiaal.

De UV-gestabiliseerde platen hebben ook de eigenschappen die typisch zijn voor hard PVC, zoals een zeer hoge stijfheid en een goede chemische weerstand. PVC is een harde, vormvaste kunststof, die elektrische isolatie-eigenschappen heeft. Om de redenen wordt het lichtgrijze stijve PVC veelvuldig gebruikt in de elektrische industrie, evenals in machine en installatietechniek.

Normen voor UV-gestabiliseerd hard-PVC in lichtgrijs

 • REACH (EU Chemische verordening)
 • RoHS (Verordening over het verbod van gevaarlijke stoffen in de elektrische industrie)
 • PAK (Richtlijn om te voldoen aan de grenswaardes voor polyaromatische koolwaterstoffen)

Andere diktes en formaten, evenals snede gemaakt van onze lichtgrijze harde PVC-platen in UV-gestabiliseerde versie zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Naast onze standaard leveringsprogramma, zijn onze kunststof platen gemaakt van UV-stabiel hard PVC in lichtgrijs ook verkrijgbaar in afmetingen van 3,0 x 1,5 meter, even als in andere diktes en kleuren. Ook kunnen we individuele snede volgens uw specificaties leveren dankzij onze liggende platenzagen met CNC-besturing. Stuur ons uw specifiek verzoek per e-mail en ons bevoegd adviesteam neem zo snel mogelijk contact met u op.

Op aanvraag kunnen wij uw individuele freesdelen uit hard-PVC volgens uw ontwerp produceren.

Individuele freesdelen van onze lichtgrijze harde PVC-platen zijn geen probleem dankzij onze moderne freesmachines met de nieuwste computergestuurde 3-assige technologie. Stuur ons eenvoudig uw aanvraag met een schets of een constructietekening met vermelding van het vereiste aantal stuks en wij maken voor u een op maat gemaakte offerte voor uw gefreesde onderdelen van UV-stabiel hard-PVC.

Toepassingsvoorbeelden voor hard-PVC in lichtgrijs (UV-stabiel)

 • De lichtgrijze harde-PVC platen met verhoogde slagvastheid hebben zihc in de constructie van containers en apparaten
 • De UV-stabiele harde-PVC platen in lichtgrijs (vergelijkbaar met RAL7004) worden vaak gebruikt in de bouw van stadions en hoge constructie
 • Dankzij hun hoge stijfheid en verhoogde slagvastheid worden de harde-PVC platen vaak gebruikt in de constructie van beurzen
 • In Chemische installaties wordt ons lichtgrijs hard-PVC vaak gebruikt door zijn chemisch bestendigheid
 • En nog veel meer

Verwerking van hard-PVC in lichtgrijs (UV-stabiel)

Hard-PVC kan op verschillende manieren op de gewenste maat worden gesneden. Ponsen of waterstraal snijden is net zo gemakkelijk met onze lichtgrijze PVC als draaien, zagen of frezen. In het geval van statistische methoden moet er echter op worden gelet dat de toeren lager gehouden om verbranding van het materiaal te voorkomen, omdat de verbranding van PVC zoutzuur produceert, dat zowel de zaagbladen als de machines kan aantasten. Hetzelfde geldt voor het boren van hard-PVC. Het wordt aanbevolen om een koelvloeistof of smeermiddel te gebruiken (eenvoudige vloeibare zeep is hiervoor het beste) bij het boren om ervoor te zorgen dat het materiaal niet verbrandt.

Onze lichtgrijze PVC platen die UV-gestabiliseerd zijn en geschikt is voor thermovormen, zodat zelfs de productie van diepgetrokken onderdelen gemakkelijk kan worden gedaan.

Platen gemaakt van lichtgrijs hard-PVC zijn in principe geschikt voor bedrukken, maar de lichtgrijze kleur van de PVC-platen zijn slechts gedeeltelijk geschikt voor het bedrukken. Daarom raden we onze UV-stabiele harde PVC platen in het wit aan. De lichtgrijze PVC-platen kunnen goed worden gelamineerd, gedoubleerd, of geverfd, maar we adviseren u om het oppervlak vooraf te voorzien van een geschikte primer.

Onze lichtgrijze UV-stabiele platen uit hard-PVC laat zich zonder enkel probleem met een daarvoor geschikt PVC lasdraad lassen. Ook het lijmen van PVC met PVC of andere kunststoffen is geen enkel probleem. Als een geschikte lijm voor het aan elkaar lijmen van PVC met elkaar of met andere kunststoffen (behalve PTFE, PE en PP), adviseren wij u de kunststoflijm L530 uit onze online winkel. Voor het lijmen van ons lichtgrijze PVC met materialen uit de bouwsector (beton, hout, steen, tegels, enz.) is onze montagelijm Parabond 600 in grijs,die met zijn enorme aanvangshechting, ook dikkere plaatdikten snel, veilig en permanent verlijmt.

OPMERKING: PVC platen mogen niet bij CO2 lasersystemen worden bewerkt, omdat bij de verbranding zoutzuur ontstaat, die onmiddellijk de lasersysteem aanvalt. Alle metaaldelen van het systeem, zouden na het contact met zoutzuur roesten.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer70131S
Standaardbreedte1000
Standaardlengte2000
DikteNee
LevertijdVerzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen
KunststofPolyvinylchloride
MateriaalPVC-U (Hard-PVC)
UV-bestendigheidUV-gestabiliseerd
KleurGrijs
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL7004
KleurnaamSignaalgrijs
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.