Balkon schroefset met draadbus lichtgrijs (RAL 7035)

De balkonschroefset in lichtgrijs (RAL7035) met draadbus is gemaakt van roestvrij staal en wordt gebruikt om HPL panelen aan vierkante profielen te bevestigen, bv. voor balkon- of trapleuningen. De set bevat een gelakte M5 draadschroef, een draadbus en een grijze afstandshuls van polyethyleen.

✓ A2 roestvrij staal
✓ Koplak lichtgrijs (RAL7035)
✓ In M5x25mm of M5x30mm
✓ Met afstandshuls van LLD-PE
✓ Moderne Torx aandrijving
✓ Al vanaf 1 stuk

De draadbussen van de set zijn verkrijgbaar met koplak in lichtgrijs en zonder lak.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 3,13/ stuk (Basisprijs € 3,13/ stuk)
 • from 20 Items € 2,73/ stuk (Basisprijs € 2,73/ stuk)
 • from 50 Items € 2,09/ stuk (Basisprijs € 2,09/ stuk)
 • from 100 Items € 1,70/ stuk (Basisprijs € 1,70/ stuk)
 • from 200 Items € 1,52/ stuk (Basisprijs € 1,52/ stuk)
 • from 300 Items € 1,34/ stuk (Basisprijs € 1,34/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Balkonschroeven met draadbus in lichtgrijs

Roestvrij staal ✓ Geschikt voor vierkante profielen ✓ Vanaf 1 stuk ✓

De lichtgrijze balkonschroefset met draadbus is gemaakt van roestvrij staal in een extreem corrosiebestendige A2-staallegering. Inbegrepen zijn een balkoschroef met M5 draad in de gekozen lengte en een draadbus, die kan worden gekozen uit glanzend roestvrij staal of met een krasbestendige koplak in lichtgrijs. Bovendien bevat de set balkonschroeven een onopvallende afstandshuls van LLD-PE, die een belangrijk doel dient als glijvoet en voor schok- en trillingsdemping. Dit is vooral relevant voor buitenbekleding met HPL of Alu-Dibond, waar een permanent veilige bevestiging vereist is, vooral voor balkon- en trapleuningen als valbeveiliging. De kop van de schroef en de huls zijn vlak en licht lenticulair. Om ze gemakkelijk in elkaar te schroeven, zijn ze voorzien van een antislipschroefaandrijving met Binnenzeskant - beter bekend als Torx - in maat T20.

OPMERKING: Het klembereik is iets groter door de draadbus, zodat 1 mm tot 5 mm moet worden opgeteld bij de schroefdraadlengte van de schroef, die we in lichtgrijs op voorraad hebben in de maten M5x25 mm en M5x30 mm. Met een schroefgrootte van M5x25mm is het klembereik dus minimaal 26mm tot maximaal 30mm.

De platte kop van de draadbus steekt niet ver uit, in tegenstelling tot de moer. Dit maakt het niet alleen gemakkelijker om de reling waaraan de panelen worden bevestigd schoon te maken, maar ziet er ook aantrekkelijker uit. Dit geldt vooral als je kiest voor een huls met een koplakafwerking in lichtgrijs, zodat een ton-sur-ton installatie kan worden gerealiseerd. Houd er wel rekening mee dat de profieldiepte minstens 8 mm moet zijn als je draadbussen gebruikt. Bovendien heb je voor het verwerken van de lichtgrijze schroeven en hulzen geen steeksleutel nodig, maar wel twee Torx-bits in maat T20.

Kenmerken van de Balkon schroefset met draadbus in lichtgrijs

Balkonschroeven zijn niet zomaar eenvoudige schroefdraadschroeven met M5 schroefdraad, maar moeten aan een hele reeks eisen voldoen zodat de bevestiging van gevelpanelen aan de reling duurzaam en onderhoudsarm is. Een zeer goede corrosiebestendigheid is hierbij van het grootste belang en daarom laten we onze schroeven en draadbussen zonder uitzondering uit roestvrij staal vervaardigen en niet uit gegalvaniseerd staal. De permanente sterkte van de schroefverbinding is ook belangrijk voor bevestigingen voor balkonbekleding. Voor de schroefhulzen gebruiken we een speciale tweecomponentenlijm die, nadat beide componenten zijn gemengd en uitgehard, zorgt voor een permanent veilige verbinding tussen de schroef met schroefdraad en de schroefhuls, die alleen met veel kracht weer kan worden losgemaakt. De schroefdraadborging bevat kleine glasparels die barsten wanneer de schroef wordt ingedraaid en de activator vrijlaten. Dit veroorzaakt een chemische reactie met de eigenlijke lijm, waardoor chemische uitharding begint. Dit proces kan echter maar één keer in gang worden gezet, dus als de schroefverbinding ooit loskomt, moet de schroefmof worden vervangen door een nieuwe.

Lichtgrijs is een zeer lichte grijstint die, net als witte oppervlakken, de neiging heeft om snel te vergelen als de nodige UV-bestendigheid ontbreekt. Om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt en dat de schroeven zonder aarzeling buiten kunnen worden gebruikt voor de montage van HPL of aluminium composietpanelen op balkonbalustrades en trapleuningen, gebruiken we een krasbestendige poedercoating die wordt gekenmerkt door een hoge UV- en weerbestendigheid. De kleur en glans van de toplaag is perfect afgestemd op het oppervlaktedecor van de lichtgrijze HPL panelen in RAL 7035.

De grijze afstandshuls, die is gemaakt van lineair polyethyleen met lage dichtheid (LLD-PE), zorgt voor een soepele uitzetting van de panelen, die vaak zijn opgebouwd uit HPL-panelen of aluminium composietpanelen voor balkonbekleding. PE heeft zeer goede glijeigenschappen en is daarom een ideale kunststof om het paneel zonder beperkingen te laten uitzetten. Met een buitendiameter van 21mm biedt de afstand houder een groot draagvlak en absorbeert zo trillingen veroorzaakt door wind of beweging, die anders de levensduur van de bevestiging kunnen beïnvloeden. Bovendien zorgt de huls, die in het gat van het vierkante profiel tussen het paneel en de reling wordt gestoken, voor een optimale geleiding van de balkoschroef, zodat de installatie van de doorgaans zware panelen aanzienlijk wordt vereenvoudigd.

OPMERKING: Balkon- en trapleuningen voor valbeveiliging zijn meestal gemaakt van roestvrij staal. Hier zijn onze balkonschroeven, die ook van roestvrij staal zijn gemaakt, de perfecte keuze. Voorzichtigheid is echter geboden bij constructies van aluminium, want zelfs als aluminium en roestvrij staal niet roesten, kan het contact tussen de twee metalen leiden tot de vorming van corrosie.

Gebruik van balkonbouten met draadbus

De balkonschroefset bestaande uit een M5 draadschroef met gelakte schroefkop in lichtgrijs, een draadbus - naar keuze gelakt of ongelakt - en een afstandshuls van grijs polyethyleen wordt vooral gebruikt als er een vormvrije montage van panelen op vierkante profielen moet worden uitgevoerd. Door de kop aan één of beide zijden te lakken, is de set ideaal voor onze lichtgrijze HPL-panelen of voor lichtgrijze aluminium composietpanelen op een stalen reling. De schroef wordt door het gat in het paneel gestoken via de afstandshuls, die van tevoren in het corresponderende gat in het vierkante profiel wordt gedrukt. Vanaf de andere kant wordt de huls met schroefdraad vervolgens ingebracht en vastgezet met een geschikt schroefgereedschap om te voorkomen dat de huls gaat draaien. Dit is nodig omdat de lijm die op de binnenschroefdraad van de draadbus is aangebracht en die als schroefborging dient, de schroefdraad iets vernauwt en de schroef niet kan worden ingedraaid zonder tegen te gaan.

Terwijl een balkoschroef met dopmoer kan worden gebruikt ongeacht de profieldikte, vereist de balkonschroefset met draadbus en afstandshuls dat het vierkante profiel minstens 18mm diep is. Dit komt door de insteekdiepte van 12mm voor de draadbus plus de 5 mm voor de afstandshuls. Hoewel een profielbreedte van meer dan 21 mm niet verplicht is, bedekt deze de afstandsring van lichtgrijs PE-kunststof volledig. Bij kleinere vierkante profielen kan de afstandshuls achterwege blijven. Voorwaarde is wel dat er een alternatief wordt gemaakt dat enerzijds goed bestand is tegen schokken en trillingen en anderzijds goede glij-eigenschappen heeft. Onze zelfklevende polymeerringen zijn bijvoorbeeld zo'n alternatief. Het voordeel van deze zelfklevende ringen is dat de profieldiepte kan worden teruggebracht van minimaal 18 mm tot slechts 12mm. In dat geval moet er echter speciale aandacht worden besteed aan de gaten, omdat het gat waarin de draadbus wordt gestoken ongewijzigd blijft met een diameter van 8,5mm. Het gat aan de plaatzijde moet worden verkleind tot Ø 5,5mm.

Om de schroeven door de gevelplaat en het draagprofiel te kunnen steken, moeten ze geboord worden. De juiste boor is belangrijk omdat deze aangepast moet zijn aan het materiaal en de diameter van het betreffende gat. Gebruik voor aluminium composietpanelen en de twee gaten in het vierkante profiel een HSS-boor met een diameter van 8,5mm. De enige uitzondering is het ene vastpuntgat dat nodig is voor elk afzonderlijk paneel dat moet worden bevestigd voor een spanningsvrije montage. Hier wordt ofwel een speciale vastpuntmof gebruikt of het gat in het paneel wordt geboord met een boor Ø 5,5mm. Dit geldt echter alleen voor het gat in het paneel. Het stalen profiel moet nog steeds geboord worden met 8,5mm. Als er in plaats daarvan panelen van lichtgrijs HPL worden gemonteerd, moeten de panelen, maar niet de stalen vierkante buizen, met een andere boor worden geboord. Om de best mogelijke boorkwaliteit te bereiken, adviseren we om een speciale gevelpanelenboor van volhardmetaal te gebruiken. Bij HPL wordt ook onderscheid gemaakt tussen de vaste punt en de schuivende punten. Voor de vaste punt moet de boor een diameter van 6,0mm hebben. De glijpunten daarentegen worden geboord met een boor van 8,0mm.

Draadschroeven met huls zijn een ideaal bevestigingsmiddel als de schroefverbinding aan beide zijden zo vlak mogelijk moet worden gemaakt, zonder uitstekende schroefdraad of dopmoer. Ook al suggereert de naam dat de schroeven worden gebruikt voor balkonbekleding en privacy schermen met lichtgrijze panelen, de mogelijkheden worden alleen beperkt door je eigen creativiteit. De lichtgrijze schroeven zijn bijvoorbeeld erg populair voor het zelf ombouwen van bestelwagens tot stacaravans om het interieur met lichtgrijze decoratieve panelen aan profielen te bevestigen. Lichtgrijze panelen en platen zijn bijzonder populair in dergelijke toepassingsgebieden, omdat ze een helder maar niet te opzichtig interieur creëren dat uitnodigend en huiselijk is.

Algemene gegevens van de balkonschroefset

 • Materiaal: A2 roestvrij staal
 • Hoofdvorm: Rond, plat
 • Aandrijving: Torx 20 (T20, ISR20)
 • Ø Schroefdraad: M5
 • Aandraaimoment: 2 - 4 Nm
 • Uv-bestendigheid: Uitstekend
 • Corrosiebestendigheid: Uitstekend
 • Roestbestendigheid: Uitstekend
 • Zuurbestendigheid: Voldoende

Technische gegevens van de balkoschroef

 • Kleur: RAL7035 (Lichtgrijs)
 • Lengte schroefdraad: 25mm of 30mm
 • Ø Schroefkop: 16mm

Technische gegevens van de draadbus

 • Kleur: RAL7035 (Lichtgrijs) of ongelakt
 • Diepte binnendraad: ca. 12 mm
 • Ø Mouwkop: 14mm
 • Ø Mouw: 8mm
 • Diepte mouw: 12mm
 • Ø Boor 8,5mm

Technische gegevens van de afstand houder

 • Kleur: Lichtgrijs
 • Materiaal: LLD-PE (lineair polyethyleen met lage dichtheid)
 • Ø Buiten 21,0mm
 • Ø Binnen 5,5mm
 • Ø Lamelklemmen 8,8mm
 • Dikte afstand houder: 2,0mm
 • Dikte lamellenklemmen: 5,0mm
 • Ø Boor 8,5mm
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerGW-7035
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
MateriaalEdelstahl A2
SchroefmaatNee
SchroevendraaierTorx T20
Vorm schroefkoprond
Ø Schroefkop16mm (Mouw 14mm)
SchroefdraadMetrische draad
Ø DraadM5
Lengte schroefdraadvarieert
Klemgebiedvarieert
KleurnauwkeurigheidProductie volgens RAL-kleursysteem
KleurGrijs
RAL kleurcodeRAL7035
KleurnaamLichtgrijs
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.