Hard-PVC platen rood 2x1meter

Hard-PVC platen in rood (vergelijkbaar met RAL3000, vuurrood) als standaardplaat in het formaat 2,0 x 1,0 meter in de diktes: 2mm, 3mm, 4mm, 5mm, 6mm, 8mm en 10mm gemakkelijk online tegen voordelige prijzen kopen. Onze platen uit hard-PVC zijn vrij van giftige weekmakers en bestaat uit 100% nieuwmateriaal – Made in Germany.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen

 • Standaard platen
2000mm
1000mm
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Hard-PVC platen in krachtig rood – massieve platen – geen hardschuim

Onze harde PVC platen in krachtig rood vergelijkbaar met de kleur RAL3000 (vuurrood) en zijn in standaardplaten in diktes van 2,0mm – 10,0mm verkrijgbaar. De rode PVC platen in een standaardformaat hebben een lengte van 2000mm en een breedte 1000mm. Onze rode PVC-platen zijn geen harde schuimplaten of kunststofplaten met geschuimde kern, maar massieve platen van hard PVC (PVC-U) gemaakt van 100% nieuw materiaal. De rode PVC-platen zijn gemaakt in Duitsland en bevatten geen schadelijke weekmakers. Om dezelfde krachtig rode kleur op zowel de snijranden als de oppervlakken te garanderen, zijn onze rode PVC-vellen volledig geverfd. De oppervlakken van de rode harde PVC-platen zijn glad en worden zonder beschermfolie geleverd.

Eigenschappen van onze rode PVC-platen

Afhankelijk van hun dikte voldoen onze rode PVC-kunststofplaten aan verschillende brandveiligheidsnormen en goedkeuringen, zoals de brandveiligheidsnorm volgens DIN 4102 B1 (moeilijk ontvlambaar) voor diktes van 1 mm - 4 mm. Om deze reden wordt het rode harde PVC met zijn krachtige signaalkleur gebruikt in brandbeveiliging voor het markeren van brandbeveiligingsapparatuur of voor afdekkingen en behuizingen van brandbeveiligingssystemen

Het rode PVC is net als al onze harde PVC-platen, chemische bestendig en heeft zeer goede elektrisch isolerende eigenschappen, zodat de signaalkleur rood ook wordt gebruikt in de elektrische industrie en in de machinebouw en installatietechniek, om gebieden te markeren die bijzonder gevaarlijk zijn voor personen of om afdekkingen en behuizingsonderdelen gemaakt van rood PVC te produceren.

PVC-U of hard PVC is uiterst vormvast en wordt beschouwd als slagvast. Bovendien heeft PVC een hoge stijfheid.

Toelatingen voor hard-PVC in rood

 • DIN 4102 B1 moeilijk ontvlambaar bij diktes van 1mm - 4mm (Algemeen bouw inspectie test certificaat)
 • UL 94 V0 vanaf een dikte van 1mm
 • NF P 92-501 M1 bij een dikte van 1mm - 3mm
 • BS 476 class 1 voor een dikte van 3mm

Normen voor hard-PVC in rood

 • REACH (EU Chemische verordening)
 • RoHS (Verordening over het verbod van gevaarlijke stoffen in de elektrische industrie)
 • PAK (Richtlijn om te voldoen aan de grenswaardes voor polyaromatische koolwaterstoffen)

Andere diktes en formaten van onze rode PVC platen zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Met onze standaardplaten in het formaat 2,0 x 1,0 meter zijn onze rode PVC platen voor de meeste toepassingsgebieden in die maat voldoende. Daarnaast zijn we echter ook in staat grotere plaatformaten met afmetingen van 3,0 x 1,5 meter te leveren, evenals andere diktes op aanvraag. Zelfs het snijden in de gewenste maten is geen probleem dankzij onze moderne platenzaag voor horizontaal zagen. Stuur ons uw specifieke verzoek per e-mail en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij frezen uw individuele freesdelen of toelichtingsborden uit rood PVC.

Als u contour-gefreesde informatieborden nodig hebt om brandbeveiligingsapparatuur te identificeren, is dit geen probleem dankzij onze CNC gestuurde 3-assige freesmachines. Zelfs uitsparingen, afschuiningen, boringen of individuele gefreesde onderdelen in vrije vorm zijn geen grote uitdaging voor ons, dankzij onze jarenlange ervaring in de productie van kunststofonderdelen. Alle informatie over onze Freesservice vindt u hier.

Toepassingsvoorbeelden voor hard-PVC in rood

 • Rood PVC wordt met name gebruikt vanwege de signaalkleur voor waarschuwingsborden in het brandbeveiliging bereik
 • Vanwege de goedkeuring volgens de brandbeveiligingsnorm volgens DIN4102 B2 is PVC rood geschikt voor afdekkingen in brandbeveiliging
 • Hard PVC in rood wordt gebruikt in de elektrische industrie en in de machinebouw voor bijzonder gevaarlijke gebieden
 • Rood PVC wordt vaak gebruikt voor borden en reclameborden met signaaleffect
 • en nog veel meer

Verwerking van hard PVC in rood

De verwerking van onze rode harde PVC platen kan door bijna elke methode voldaan worden ,behalve het CO2 laseren. Met conventionele houtbewerkingsgereedschappen kunnen de standaardplaten op maat worden gesneden, gedraaid of geboord door zagen of frezen. Ook waterstraalsnijden of ponsen zijn gebruikelijke verwerkingsmethoden voor PVC. Opgemerkt moet echter worden dat PVC zeer snel verbrandt, waardoor zoutzuur ontstaat, wat de gereedschappen beschadigt. Het is daarom belangrijk, in het bijzonder in het geval van snijverwerkingstechnieken zoals zagen, frezen of boren, om ervoor te zorgen dat de rotatiesnelheid laag wordt gehouden om verbranding van het materiaal te voorkomen. Conventionele vloeibare zeep als koelmiddel en smeermiddel heeft zich in de praktijk bewezen, vooral bij het boren van gaten.

Het maken van kunststof onderdelen door dieptrekken of door thermovormen. Onze rode kunststofplaten uit hard PVC wordt niet alleen in de industriële productie gebruikt. Als thermoplast is PVC erg geschikt.

De rode kunststofplaten kunnen eenvoudig met geschikte printers direct worden bedrukt en kunnen door de sterke rode kleur leiden tot opvallende afdrukresultaten. Dit is met name het geval wanneer de printers kunnen afdrukken met een witte achtergrond. Ook het beplakken met folie of grootformaat prints op folie is mogelijk en zeer populair in de reclame industrie voor de productie van reclameborden en reclamedisplays. Net als alle andere PVC-platen in onze online winkel, kunnen de krachtig rode PVC-platen worden geverfd. Een voorbehandeling met een geschikte primer als hechtingsmiddel wordt echter aanbevolen, vooral als de eisen aan het geverfde oppervlak hoog zijn.

Hard PVC net zoals onze rode PVC platen, laten zich gemakkelijk door het lassen met elkaar verbinden. De bijpassende lasdraad voor het lassen van de rode PVC-platen is op aanvraag verkrijgbaar. Het lijmen van onze rode PVC-platen is even onproblematisch. Voor het verlijmen van PVC met PVC of met andere kunststoffen, is een gebruikelijke kunststoflijm op oplosbasis voldoende, net zoals onze Kunststoflijm Ruderer L530, die uiterst geschikt is voor het verlijmen van PVC met PVC, ABS polystyrol en nog andere kunststoffen (behalve PE, PP en PTFE). Voor het verlijmen van PVC met hout, beton of steen, raden wij onze montagelijm Parabond 600 aan, die we in de kleur grijs, zwart en wit in onze online winkel aanbieden. De speciale MS-polymeer hecht op vrijwel alle materialen in de bouwsector en wordt gekenmerkt door zijn hoge aanvangshechting en enorme kleefkracht, zodat zelfs de grote verlijming van de rode PVC-platen geen probleem vormt.

OPMERKING: PVC platen mogen niet bij CO2 lasersystemen worden bewerkt, omdat bij de verbranding zoutzuur ontstaat, die onmiddellijk de lasersysteem aanvalt. Alle metaaldelen van het systeem, zouden na het contact met zoutzuur roesten.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer70040S
Standaardbreedte1000
Standaardlengte2000
DikteNee
LevertijdVerzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen
KunststofPolyvinylchloride
MateriaalPVC-U (Hard-PVC)
UV-bestendigheidniet UV-bestendig
KleurRood
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL3000
KleurnaamVuurrood
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.