PE-EL platen zwart 2x1meter (elektrisch geleidend)

Elektrisch geleidbaar polyethyleen platen (PE-EL) in zwart zijn UV-gestabiliseerd als standaardplaten in een formaat van 2,0 x 1,0 meter in diktes van: 3mm, 4mm, 5mm, 6mm, 8mm, 10mm, 15mm, 20mm, 25mm, 30mm, 40mm en 60mm verkrijgbaar. De massieve PE-platen die elektrisch geleidend zijn worden gebruikt in mogelijk explosiegevaarlijke gebieden – Made in Germany.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen

 • Standaard platen
2000mm
1000mm
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

PE-EL platen – elektrisch afleidend – UV-gestabiliseerd!

Onze PE-EL platen in zwart bestaan uit elektrisch geleidend polyethyleen en zijn als standaardplaten in diktes van 3,0mm tot 60,0mm verkrijgbaar. De afmeting van onze standaardplaten uit PE-EL in zwart bedraagt 2000m in de lengte en 1000mm in de breedte. Om een consistente zwarte kleur op de oppervlakken te garanderen, evenals op de snij- en freesranden, zijn onze PE-EL platen volledig zwart van kleur. Onze geleidende kunststof polyethyleen platen zijn gemaakt in Duitsland van 100% nieuw materiaal. De massieve platen bevatten geen geschuimde kern van polyethyleen en hebben zwarte, gladde oppervlakken die aan een kant worden beschermd door een beschermende folie tegen krassen, afhankelijk van hun dikte.

Onze PE-EL platen uit elektrisch geleidend polyethyleen zijn tot een dikte van 20mm eenzijdig folie voorzien, om te voorkomen dat oppervlakken voor en tijdens de verwerking krassen. Plaat diktes over 20mm hebben geen beschermende folie.

Opmerking: Onze zwarte PE-EL platen, worden als technisch kunststof gezien, en zijn daarom voor optische doeleinden niet aan te raden.

Eigenschappen von elektrisch afleidende polyethylen platen in zwart

PE-EL is een zeer hittebestendige en UV-gestabiliseerde kunststof met elektrisch afladende mogelijkheden . Daardoor kan PE-EL zowel in chemische tanks en apparaten, evenals in de elektrische industrie en alle andere mogelijk explosieve omgevingen. Dit geldt in het bijzonder voor toepassingen waarbij elektrostatische lading door wrijving, die kan optreden bij het passeren van stof of een vloeistof op de kunststofoppervlakken. Een ongecontroleerde vonkende ontlading kan ontbranding veroorzaken in ontvlambare stoffen (gassen, vloeistoffen of vaste stoffen die een explosieve atmosfeer vormen met lucht), wat kan worden voorkomen door de elektrostatische lading af te voeren.

Opmerking: Onze kunststofplaten uit elektrisch niet geleidend polyethyleen zijn niet geschikt als elektrische geleiders, maar dienen alleen het doel van het voorkomen van een ongecontroleerde elektrostatische ontlading door het afleiden van de elektrische lading. Om deze reden moeten PE-EL kunststofplaten op de juiste manier en voldoende geaard zijn om te voldoen aan te ATEX-voorschriften.

De voor polyethyleen typische uitstekende bestendigheid tegen chemicaliën zoals de meeste (ook geconcentreerde) zuren, basen of oplosmiddelen, evenals de goede glijeigenschappen net zo als de hoge corrosieweerstand, ook van toepassing op de elektrisch geleidende versie PE-EL in zwart. Daarom worden deze kunststofplaten vooral gebruikt in de chemische industrie en op alle gebieden waar een goede chemische resistentie vereist is, daarnaast is de EU-richtlijn 2014/34/EU (richtlijn van het Europees parlement betreffende apparaten en beveiligingssystemen bedoeld voor gebruik in mogelijk explosieve omgevingen (nieuwe versie)). Dit geldt bijvoorbeeld voor de dierenindustrie, havenfaciliteiten, rioolwaterzuiveringsinstallaties, raffinaderijen of verffabrieken.

De zwarten PE-EL platen zijn UV-stabiliserend en zij daarom zowel voor het binnenhuis bereik als buitenshuis bereik. Het temperatuurbereik loopt van -20°C tot +80°C.

Normen voor onze PE-EL platen in zwart

Kunststofplaten uit PE-EL zijn niet goedgekeurd voor gebruik in contact met voedingsmiddelen, omdat deze niet voldoen aan de normen volgens FDA of EU 10/2011.

 • REACH (EU chemicaliën reglement)
 • RoHS (reglement over verbod van gevaarlijke stoffen in de elektrisch industrie
 • PAK (richtlijn voor betreffende naleving van grenswaarden voor poly-aromatische koolwaterstoffen)

Verdere diktes en groten van de platen uit elektrisch afleidend PE-EL zijn op aanvraag verkrijgbaar

Onze kunststofplaten uit PE-EL met elektrisch geleidende eigenschappen zijn verkrijgbaar in onze online winkel met een standaardformaat van 2000mm x 1000mm. Grotere standaard platen met een afmeting van 3000mm x 1500mm en andere dikten van de elektrische geleidende polyethyleen platen zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Toepassing voorbeelden voor onze PE-EL platen in zwart

 • Containers en bekleding voor vuur gevaarlijke stoffen en chemicaliën worden uit elektrisch geleidend PE-EL gemaakt
 • Voor het vullen en opslaan kan poedervormige materialen, wordt vaak geleidend polyethyleen gebruikt
 • Dankzij de geleidbaarheid is PE-EL geschikt voor containers en machine onderdelen in explosieveilige ruimtes
 • Transportbanden of spoorrails met hoge elektrische lading worden uit PE-EL geproduceerd
 • En nog veel meer

Bewerking van PE-EL in zwart

Het elektrisch geleidende polyethyleen in zwart, net als al onze massieve polyethyleen platen, kunnen uitstekend worden bewerkt met eenvoudig gereedschap voor houtbewerking en dus kunnen toegesneden standaardplaten van 2,0 x 1,0 meter eenvoudig worden gezaagd of gefreesd zonder speciale machines. Het snijden kan ook met een waterstraalsnijmachine gedaan worden. De productie van halffabricaten met een ponsmachine, evenals het draaien of boren van onze PE-EL platen zijn mogelijke bewerkingsmethoden die vaak worden gebruikt.

Voor de industriële productie van kunststof onderdelen gemaakt van elektrisch geleidend PE-EL in zwart, is het dieptrekproces een gangbare praktijk. Bovendien kan PE-EL gemakkelijk warm of koud gevormd worden. Er moet echter worden opgemerkt dat de beschermende folie (van toepassing op onze standaardplaten tot 20mm dikte) niet te thermovormen is en verwijderd moet worden voordat thermovormen plaatsvindt.

PE-EL heeft een uitstekende chemische weerstand tegen polyethyleen en kan daarom niet worden geprint, geverfd of beplakt. De oplosmiddelbestendigheid van de anti klevende kunststof draagt ook bij aan het feit dat de zwarte PE-EL niet kan worden gebonden aan gebruikelijke kunststoflijmen. Om polyethyleen toch te kunnen lijmen bieden wij in onze onlinewinkel onze speciale PE-lijm S-Polybond PEprofi. Deze 2-componenten lijm is speciaal ontwikkeld voor het verlijmen van polyethyleen, is echter niet elektrisch geleidend.

Het lassen van polyethyleen is een gangbare praktijk om een veilige en permanente verbinding van de elektrisch geleidende PE platen onder elkaar te produceren. De bijpassende PE-EL-lasdraad in zwart met ook een elektrisch afleidende eigenschappen, kunnen wij op verzoek leveren. PE-EL kan ook worden geniet of geschroefd voor een verbinding met PE-EL of andere materialen, bijvoorbeeld aarding te bieden om de elektrostatische lading af te voeren.

OPMERKING: Onze PE-EL recyclingplaten zijn geschikt voor technische doeleinde, dit geldt niet voor de optische doeleinden. De PE-recyclingplaten worden tot een dikte van 20mm met een eenzijdig beschermfolie geleverd en bij dikkere diktes zonder beschermfolie.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer63220S
Standaardbreedte1000
Standaardlengte2000
DikteNee
LevertijdVerzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen
KunststofPolyethyleen
MateriaalPE-EL
UV-bestendigheidUV-gestabiliseerd
KleurZwart
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL9005
KleurnaamGitzwart
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.