PE-UHMW (PE-1000) platen groen 2x1meter

PE-UHMW (PE-1000) platen in de kleur groen als standaardplaat in een formaat van 2,0 x 1,0 meter in diktes van: 8mm, 10mm, 12mm, 15mm, 20mm, 25mm, 30mm, 40mm, 50mm en 70mm gemakkelijk voordelig online te verkrijgen. Onze PE-HD-UHMW platen met een zeer hoge moleculaire dichtheid en bestaat uit 100% nieuwmateriaal – Made in Germany.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen

 • Standaard platen
2000mm
1000mm
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

PE-UHMW (PE-1000) platen in groen – het meest gebruikt in de machinebouw!

Zeer hoge chemisch weerstand ✓ Extreem slijtvast ✓ Made in Germany

Onze groene PE-HD-UHMW platen zijn verkrijgbaar in diktes van 8mm tot 70mm en een standaardformaat van 2000mm lengte en 1000mm breedte. De groene kleur die typisch is voor apparatuur- en machinebouw is identiek dankzij de volledige kleuring van onze PE-UHMW platen, zowel bij snij- en freesranden als op de oppervlakken. De kunststof platen zijn gemaakt in Duitsland en bestaan voor 100% nieuw materiaal dat onderhevig is aan constante kwaliteitscontrole. Bovendien zijn onze groene PE-UHMW platen uitsluitend gemaakt van massieve platen gemaakt van massief kernmateriaal en hebben geen geschuimde kern van polyethyleen. De oppervlakken van de ultrahoog moleculaire polyethyleen platen zijn glad en hebben geen beschermfolie.

Opmerking: Polyethyleen, net als onze groene PE-UHMW platen is een technisch kunststof, dus we raden af voor optische doeleinden te gebruiken.

Eigenschappen van PE1000 platen in groen

PE-HD-UHMW in groen wordt normaal als PE-UHMW bijv. PE-1000 of in machine- en apparatuur bouw als PE-groen gezien. De afkorting PE-HD-UHMW staat voor polyethyleen met een hoge dichtheid (high density) en een zeer hoogmoleculair gewicht (ultrahoog moleculairgewicht), wat weer resulteert uit zeer lange moleculaire ketting. Het gemiddelde molecuulgewicht van onze PE-UHMW is meer dan 9 miljoen g/mol. De zeer hoge moleculaire dichtheid van de groene PE-UHMW wordt gekenmerkt door een aanzienlijk verhoogde slijtvastheid in vergelijking met polyethyleen met hoge dichtheid (PE-HD) of polyethyleen met hoog molecuulgewicht (PE-HMW). De daar door lange levensduur ook bij zware belasting onder dynamische belasting, wordt verder verhoogd, omdat PE-UHMW ook een significant hogere slagvastheid (schok- en slagvastheid) heeft dan polyethyleen met kortere molecuulkettingen.

In toepassingen waarbij kunststof machinedelen aan de hoogste eisen moeten voldoen, zoals het geval is met kunststof glijlagers, kettinggeleiders of tandwielen is PE-UHMW de beste keuze. Dankzij de hoge molecuulgewichtdichtheid van polyethyleen met ultrahoog moleculairgewicht, heeft deze kunststof een zeer lage glijwrijvingscoëfficiënt en heeft daardoor aanzienlijke betere glijeigenschappen in vergelijking met PE-HD of PE-HMW. Om deze rede wijst PE-UHMW (PE-1000) een zeer gering verslijt en een zeer hoge levensduur, zelfs bij de sterke dynamische belasting.

Het temperatuur inzet bereik van PE-HD ligt bij -50 °C tot +80 °C. dat van PE-HMW zelfs bij -100°C tot +80 °C wat voldoende is voor de meeste toepassingen. Maar vooral in toepassingen waar een hoge weerstand tegen zeer lage temperaturen vereist is. Dit kan leiden tot materiaalmoeheid, vooral in het geval van sterkte dynamische belastingen als gevolg van bewegingen, zoals het geval is bij glijlagers, kettinggeleiders of tandwielen. Ook schokken die zich continu voordoen in schoorstenen van stortgoed en transportgoten kunnen leiden tot scheuren als de temperatuur te laag is. Hier is onze groene PE-UHMW met een enorm temperatuurbereik van -260°C tot +80°C, de perfecte kunststof voor de hoogste belasting bij lage temperaturen.

PE-UHMW (PE-1000) heeft een uitstekende chemische weerstand en is ook geschikt voor permanent contact met de meeste zuren, basen of oplosmiddelen bovendien neemt PE-UHMW geen vocht op en wordt beschouwd als een waterbestendig kunststof, wat een belangrijk aspect is in de chemische industrie wanneer het gaat in water-reactieve chemicaliën. Een ander voordeel van de hoge chemisch weerstand is dat PE-UHMW zeer eenvoudig te reinigen is, omdat vrijwel geen materiaal hecht aan de oppervlakken van dit hoogwaardig kunststof. Deze eigenschap wordt zeer gewaardeerd in de machine- en apparatenbouw evenals in de constructie van speciale voertuigen.

Goedkeuringen voor PE-UHMW (PE-1000) in groen

Het ultrahoog moleculaire PE-groen is levensmiddel echt en geldt als fysiologisch onschadelijk volgens BfR. Het voldoet aan de voorderingen voor de voedingsmiddelconformiteit en ook aan de voorderingen van de voedingsconformiteit volgens de FDA. Productie-installaties en machines in de voedingsindustrie hebben daarom PE-UHMW-constructiedelen in groen.

 • Fysiek niet schadelijk volgens BfR
 • Voedsel conformiteit voldoet aan EU 10/2011
 • Voedsel conformiteit voldoet FDA

Normen voor PE-UHMW (PE-1000) in groen

 • REACH (EU Chemicaliën regelement)
 • RoHS (regelement over het verbod van gevaarlijke stoffen in de Elektrische industrie)
 • PAK (richting betreffende de naleving van grenswaarden voor polyaromatische koolwaterstoffen)

Verdere diktes of platenformaten van PE-UHMW (PE-1000) platen in groen zijn op aanvraag mogelijk.

De waarschijnlijk meeste voorkomende toepassing van groene PE-UHMW platen in de machinebouw en in de behandeling van materialen. Hier worden echter zelden hele platen gebruikt, maar afzonderlijke gefreesde onderdelen van slijtvast kunststof, die we kunnen produceren volgens uw ontwerptekening dankzij onze 3-assige freescentra. Alle informatie voor onze Freeservice vindt u hier.

Toepassing voorbeelden voor PE-UHMW (PE-1000) in groen

 • PE groen wordt gebruikt in de apparatenbouw voor machine onderdelen die aan de hoogste eisen moeten voldoen
 • PE-UHMW groen is bestand tegen schokken, zelfs bij zeer lage temperaturen en wordt daarom vaak gebruikt in de diepvriestechnologie
 • In de machinebouw zijn afdekkingen gemaakt van PE-UHMW dat bestand moet zijn tegen chemicaliën en schokken
 • De slijtvaste PE-UHMW wordt gebruikt in de vervoer en transporttechniek (industrie en mijnbouw
 • En nog veel meer

Verwerking van PE-UHMW (PE-1000) in groen

Groen PE-UHMW of PE-1000 kan uitstekend worden verwerkt door machinale bewerkingstechnieken. Het snijden van groene polyethyleen platen door zagen of frezen lijkt op snijden van hout. Daarom zijn gereedschappen voor houtbewerking eenvoudig genoeg. Hetzelfde geldt voor het boren of draaien van PE-UHMW in groen. Bovendien kan PE-UHMW worden gestempeld om gestanste onderdelen van het slijtvaste materiaal te produceren. Snijden met een CO2-lazer of een watersnijmachine zijn verdere verwerkingsmethoden om de groene kunststof platen gemaakt van polyethyleen met ultrahoog moleculair gewicht op de gewenste maat te snijden.

Polyethyleen is een thermoplast en kan doormiddel van thermovormen of dieptrekken gevormd worden tot kunststofonderdelen. PE-UHMW is hier echter een uitzondering omdat dit kunststof niet geschikt is voor thermovormen. Allen koud vormen is een in de praktijk gebruikte methode voor het produceren van gegoten onderdelen gemaakt van PE-UHMW (PE-1000).

Het verlijmen van onze groene PE-UHMW platen raden wij onze Speciaal lijm voor PE S-Polybond PEprofi, speciaal ontworpen voor het verlijmen van polyethyleen (PE-HD, PE-HMW of PE-UHMW), omdat met gebruikelijke op oplosmiddel gebaseerde lijmen polyethyleen niet kan worden gelijmd vanwege de zeer hoge weestand tegen oplosmiddelen. De uitstekende chemische weerstand van PE-UHMW is ook een van de reden waarom de groene platen niet kunnen worden bedrukt, geverfd of beplakt met een folie.

PE-groen – of beter PE-UHMW (PE-1000) in groen – wordt voornamelijk gebruikt voor slijtvaste, hoogwaardige machineonderdelen die uit een stuk zijn gemaakt. Hoewel PE-UHMW lassen over het algemeen mogelijk is wordt het echter in de praktijk zelden gebruikt.

OPMERKING: Onze PE-UHMW platen is als technisch kunststof voorwaardelijk geschikt voor optische doeleinden en worden zonder beschermfolie geleverd.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer62060S
Standaardbreedte1000
Standaardlengte2000
DikteNee
LevertijdVerzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen
KunststofPolyethyleen
MateriaalPE-UHMW (PE-1000)
UV-bestendigheidniet UV-bestendig
KleurGroen
KleurnauwkeurigheidNee
KleurnaamVerkeersgroen
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.