PE-UHMW (PE-1000) platen zwart 2x1meter recyclaat

PE-UHMW (PE-1000) platen uit gerecyclede materiaal in de kleur zwart als standaardplaat in een formaat van 2,0 x 1,0 meter zijn in dikten van: 10mm, 15mm, 20mm, 25mm, 30mm, 35mm, 35mm, 40mm, 50mm, 60mm en 80mm verkrijgbaar. Onze voordelige PE-HD-UHMW regeneraten met een zeer hoge moleculaire dichtheid bestaan uit hoogwaardig ongemengd geregenereerd materiaal (recyclingmateriaal) – Made in Germany.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen

  • Standaard platen
2000mm
1000mm
Volumekortingen
  • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
  • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
  • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

PE-UHMW (PE-1000) regeneraat platen in zwart

Recyclet materiaal ✓ Extreem slijtvast ✓ Made in Germany

Onze PE-HD-UHMW regeneraat platen in zwart zijn als standaardplaten in diktes van 10mm tot 80mm verkrijgbaar. De afmetingen van onze recycling platen in standaardformaat bedraagt 2000mm voor de lengte en 1000mm voor de breedte. De zwarte platen uit PE-1000 bestaat uit 100% recyclet materiaal, dat gesorteerd en gemalen is om nieuwe kunststoffen van geregenereerd materiaal te produceren. De PE-UHMW platen zijn massieve platen gemaakt van massief kernmateriaal en geen hardschuimplaten met schuimde polyethyleen kern, die volledig zwart van kleur zijn, om een consistente kleur aan de snijkanten, freesranden en oppervlakken te garanderen. De oppervlakken van de platen uit gerecycled materiaal zijn glad en worden zonder beschermfolie geleverd.

Opmerking: Polyethyleen is een technisch kunststof vandaar raden wij aan onze PE-UHMW recycling platen in zwart niet voor optische doeleinden te gebruiken.

Eigenschappen van PE1000 regeneraat in zwart

PE-HD-UHMW uit gerecycled materiaal ook wel PE-UHMW regeneraat of PE-1000 regeneraat genoemd, bestaat uit polyethyleen met een hoge dichtheid (high density) en beschikt over een lange moleculaire ketting, resulterend in een zeer hoog molecuulgewicht (ultra hoog molecuulgewicht). Het gemiddelde molecuulgewicht van de gerecyclede kunststofplaten gemaakt van gerecycled PE-UHMW is meer dan 9 miljoen g/mol. en is daarom vergelijkbaar als PE-UHMW platen gemaakt uit nieuwmateriaal. Dit resulteert in een aanzienlijk slijtvast en harder oppervlak, dat niet in het minst een lange levensduur. In het bijzondere worden de regeneraten in mechanische en installatietechniek gebruikt omdat de geprefabriceerde onderdelen die onderworpen zijn aan hoge belastingen onder permanente dynamische spanning.

Platen uit zwart PE-UHMW regeneraat zijn aanzienlijk goedkoper in vergelijking tot PE-UHMW platen van nieuw materiaal en dus een uitstekend alternatief, omdat de recyclingplaten ook geschikt zijn voor toepassingen met hoge eisen aan dynamische belastingen, zelfs bij zeer lage temperaturen. De schok en slagbestendige PE-UHMW-regeneraat wordt gekenmerkt door zijn zeer goede glijeigenschappen en zeer hoge schuur en slijtvastheid. Deze eigenschappen zijn te danken aan de hoog prestatie kunststof uit gerecycled materiaal, die een zeer hoge moleculaire dichtheid heeft door zijn lange molecuul ketting, wat typisch is voor PE-UHMW.

PE-UHMW regeneraten zijn, net als de kunststof platen gemaakt van polyethyleen met ultrahoog moleculair gewicht uit nieuw materiaal, geschikt voor gebruik bij zeer lage temperaturen en worden ook in toepassingen bij zeer lage temperaturen als extreem slagvast en stabiel gezien. Zo kunnen de recyclingplaten uit PE-UHMW ook permanent in een temperatuurbereik van -80 tot +80 ingezet worden.

De zwarte platen uit gerecycled PE-UHMW zijn ook bij permanent contact met vele zuren, basen en oplosmiddelen en hebben een zeer goede chemische weestand. De anti klevende eigenschappen maken een zeer eenvoudige reiniging van de oppervlakken mogelijk, zodat de recyclingplaten zeer vaak worden gebruikt in betonconstructies voor de productie van prefab betondelen of in voertuigindustrie als bekleding van voertuigcarrosserieën. PE-UHMW absorbeert vrijwel geen vocht. Deze eigenschap wordt vooral in de chemisch industrie gebruikt als het gaat om toepassingen die verband houden met water reagerende chemicaliën.

Zwarte recyclingplaten uit PE-UHMW (PE-1000) zijn in tegenstelling tot de PE-UHMW platen uit nieuw materiaal niet voor het contact van levensmiddelen toegelaten, omdat deze niet als fysiologisch veilig worden beschouwd en het voldoet niet aan de eisen voor voedselconformiteit volgens FDA of EU norm 10/2011.

Verschil tussen PE-UHMW en PE-UHMW regeneraat

Hoewel de zwarte PE-UHMW platen van nieuw en gerecycled materiaal hetzelfde kunststof zijn, zijn er enkele verschillen die niet onvermeld mogen blijven. De goedkopere PE-UHMW-regeneraat hebben bijvoorbeeld een hogere oppervlaktehardheid met een Shore-hardheid van 65. Aan de andere kant heeft PE-UHMW uit nieuw materiaal slechts een Shore-hardheid van 60. Dit heeft vooral invloed op de schok- en slagvastheid van de kunststofplaten, wat leidt tot een lagere levensduur. De mogelijke minimumtemperatuur waarbij de recyclingplaten kunnen worden gebruikt, bedraagt echter slechts -80°C, terwijl het temperatuurbereik van PE-1000 gemaakt van nieuw materiaal varieert van extreem laag van -260°C tot +80°C. bovendien is de zwarte PE-UHMW-regeneraat niet geschikt voor voedingsmiddelen en daarom niet goedgekeurd voor toepassingen met contact met levensmiddelen. De reden hiervoor is mogelijke besmetting door vreemde stoffen, die in de recyclingplaten kunnen worden opgenomen, want zelfs als deze gemaakt zijn van gesorteerd gerecycled materiaal, kan ondanks de grootste zorg bij recycling nooit 100% zeker zijn dat het gemaalde kunststof geen vreemde kunststoffen bevat. Dergelijke potentiële verontreiniging kunnen ook een klein effect hebben op het uiterlijk van het oppervlak.

Wij kunnen op aanvraag meerdere dikten en formaten van onze PE-UHMW (PE-1000) regeneraat platen in zwart leveren

Individuelle freesdelen als prototype, of in massaproductie kunnen wij gemakkelijk van onze zwarte polyethyleen recyclingplaten produceren, dankzij onze moderne CNC-freescentra. Vooral bij de productie van machineonderdelen, zoals glijlagers, kettinggeleiders of tandwielen, van duurzame en slijtvaste PE-1000 regeneraat, kunnen wij u helpen met onze freesservice. Alle informatie over onze Freesservice vindt u hier.

Toepassingsvoorbeelden voor PE-UHMW (PE-1000) regeneraat in zwart

  • Zwarte PE-UHMW regeneraat worden in de havenbouw als watervaste beschermingsplaten gebruikt
  • PE-UHMW zwart wordt vanwege de lange levensduur in de transport en logistiektechniek gebruikt
  • In de machine- installatiebouw worden gefreesde onderdelen gemaakt uit slijtvast PE-UHMW recyclingmateriaal
  • In de bouwsector worden slagvaste PE-UHMW recyclingplaten gebruikt vanwege hun hoge oppervlaktehardheid
  • En nog veel meer

Verwerking van PE-UHMW (PE-1000) regeneraat in het zwart

Polyethyleen, evenals de zwarte kunststofplaten uit PE-UHMW regeneraat, laten zich gemakkelijk bewerken door zagen, frezen of boren. Ook het ponsen, C02-lasersnijden of waterstraal snijden zijn gebruikelijke bewerkingstechnieken die worden gebruikt voor recyclingplaten te bewerken. PE-UHMW kan ook worden geniet of geschroefd worden, om eenvoudige regeneratieve platen aan elkaar of aan andere materialen te verbinden.

Vanwege de hoge polymeerkettinglengte kan PE-UHMW niet langer thermisch worden verwerkt, wat betekent dat de zwarte PE-UHMW (PE-1000) recyclingplaten niet kunnen worden gebruikt voor de productie van kunststof onderdelen door thermovormen. Ook is thermovormen niet mogelijk met polyethyleen met ultrahoog moleculairgewicht. Alleen koud vormen is een manier om vormdelen te produceren uit gerecycled PE-UHMW.

Polyethyleen kan niet worden gelijmd vanwege zijn uitstekende weerstand tegen chemicaliën zoals veel zuren, logen en oplosmiddelen. Dit geldt ook voor onze zwarte recyclingplaten gemaakt van PE-UHMW (PE-1000) regeneraat. In onze online winkel leiden wij met de 2-componenten lijm S-Polybond PEprofi, een special lijm, die geschikt is voor het verlijmen van polyethyleen, omdat deze speciaal lijm extra ontwikkeld is voor kunststoffen die moeilijk te verlijmen zijn. Lakken, bedrukken, lamineren of etiketteren met een folie is echter niet mogelijk vanwege de chemische bestendigheid van gegenereerde PE-UHMW platen, omdat geen verf, lak of folie aan het oppervlak hecht.

Onze recyclingplaten uit zwart PE-UHMW (PE-1000) kunnen worden gelast, dit wordt zelden gebruikt, omdat deze kunststof in eerst instantie vanwege zijn lange levensduur en de zeer goede glijeigenschappen voor machineonderdelen wordt gebruikt, die gebruikelijk uit een stuk zijn gemaakt.

OPMERKING: Onze PE-UHMW Recyclingplaten is een technische kunststof die niet voor optische doeleinden geschikt is, en wordt zonder beschermfolie geleverd.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer62920S
Standaardbreedte1000
Standaardlengte2000
DikteNee
LevertijdVerzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen
KunststofPolyethyleen
MateriaalPE-UHMW (PE-1000)
UV-bestendigheidniet UV-bestendig
KleurZwart
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL9005
KleurnaamGitzwart
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.