Neusstuk HPL-16

Het neusstuk HPL-16 is geschikt voor het klinken van HPL platen met onze aluminium gevelklinknagels van Ø 16mm. Het speciale gereedschap wordt gebruikt voor de montage van schuifpuntbevestigingen en garandeert de perfecte spleetafstand van 0,3mm.

✓ Voor HPL- en vezelcementplaten
✓ Voor Ø 16mm aluminium-gevelklinknagels
✓ Voor spanningsvrije geklonken verbindingen
✓ Perfect afgestemde tussenafstand
✓ Uiterst compact ontwerp
✓ M10 Schroefdraad aansluiting

Het neusstuk is compatibel met alle gangbare klinkgereedschappen met een M10 schroefdraadaansluiting.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 55,95 / stuk
€ 55,95 / stuk
0,0300 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 55,95 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0300 kilo
Beschrijving

Neusstuk HPL-16 voor HPL gevelplaten

Voor alu-gevelklinknagels met Ø 16mm ✓ Voor montage zonder beperkingen ✓

Ons neusstuk type HPL-16 wordt gebruikt voor de productie van klinknagelverbindingen bij de spanningsvrije assemblage van HPL-platen met onze aluminium gevelklinknagels. Met een schroefdraad van maat M10x1 is het neusstuk compatibel met alle in de handel verkrijgbare klinkgereedschappen met een standaard schroefdraadaansluiting van maat M10.

Ons neusstuk voor HPL-platen heeft een kopboring voor gevelklinknagels met een diameter van 16mm. Deze houder is qua vorm precies afgestemd op onze aluminium gevelklinknagels en garandeert dat bij het klinken altijd de perfecte spleetafstand van 0,3mm wordt aangehouden. De zeer kleine speling is absoluut noodzakelijk voor schuifpuntbevestigingen voor gevelplaten van HPL laminaat of vezelcement, zodat de platen vanaf het vaste punt kunnen uitzetten. Dankzij het compacte ontwerp zijn ook geklonken verbindingen dicht bij de rand mogelijk zonder dat een te groot contactoppervlak de plaatsing van het neusstuk belemmert. Door de zeer harde oppervlakken die met hogedruklaminaten of vezelcement worden verkregen, zijn grote contactoppervlakken ook niet nodig.

Leveringsomvang:

 • 1 x Neusstuk Typ HPL-16

OPMERKING: Om het neusstuk te kunnen gebruiken, is een in de handel verkrijgbare klinknageltang met M10 schroefdraadaansluiting nodig.

Technische data van het neusstuk type HPL-16

 • Benaming: Type HPL-16
 • Materiaal: Gehard staal
 • Ø Opname schroefdraad: M10
 • Ø Neusstuk: ca. 23mm (SW 24)
 • Ø Klinknagelkop: 16,0mm
 • Ø Klinknagelschacht: 5,0mm
 • Materiaal klinknagel: : Aluminium
 • Montagetype: Zwevendemontage
 • Afstand tussenruimte: ca. 0,3mm
 • Bouwmaterialen: HPL-Platen, vezelcementplaten

Toepassingsbeperkingen voor het neusstuk HPL-16

Een neusstuk is een speciaal gereedschap dat in de handel verkrijgbare klinknageltangen wordt geschroefd om klinknagelverbindingen te maken voor zeer specifieke materialen. De materialen en klinknagels waarvoor een neusstuk geschikt is, hangen af van het ontwerp en moeten strikt in acht worden genomen om de installatie volgens de geldende normen correct uit te voeren.

Het neusstuk type HPL-16 is speciaal aangepast aan de materialen HPL en vezelcement, waarvoor een spanningsvrije montage absoluut noodzakelijk is wanneer deze worden gebruikt als gevelbekledingsplaten. Het maakt niet uit van welke fabrikant de platen zijn of wat hun materiaaldikte is. Zo kunnen zowel onze eigen HPL-platen als Trespa® platen of gevelplaten van Kronoplan, Fermacell of Eternit met het HPL-16 neusstuk worden geklonken. Het speciale gereedschap kan echter niet worden gebruikt voor kunststofplaten van andere materialen.

Bovendien is het neusstuk alleen compatibel met speciale gevelklinknagels. Deze moeten gemaakt zijn van aluminium met een kopdiameter van 16mm, zoals ook het geval is met onze gevelklinknagels. De schacht van de klinknagel, vaak klinkhuls genoemd, is ook van cruciaal belang. Ook hier moet het materiaal gemaakt zijn van een aluminiumlegering en een nominale diameter hebben van 5mm. De lengte van de klinkhuls daarentegen kan naar wens worden gekozen en wordt alleen beperkt door het klembereik, dat wordt bepaald door de dikte van de HPL-platen en de materiaaldikte van de aluminium onderconstructie. Of de gevelnagels ongelakt zijn of een koplak hebben die bij het oppervlak van de plaat past, heeft geen invloed op de bruikbaarheid van ons neusstuk.

Toepassingsaanwijzingen voor het neusstuk HPL-16

Voor het klinken van gevelplaten van HPL en vezelcement op aluminium profielen, zoals onze Z-profielen of omega-profielen, een beperkingsvrije montage is een voorwaarde om thermische uitzetting van de platen te garanderen zonder uitpuilen. Een klinknagelverbinding moet worden gedefinieerd als een vast punt en alle overige bevestigingen van een enkele plaat dienen als schuifpunten, waarvoor het neusstuk van de maat vereist is.

Voordat u met de montage van de gevelplaten kunt beginnen, moeten zowel de onderbouwprofielen als de platen op de gewenste bevestigingsposities worden geboord. De profielen, evenals het gat voor het vaste punt van een plaat, dienen geboord te worden met een diameter van 5,1mm zodat de blindklinknagelhuls een veilige, stevige verbinding kan maken bij het klinken. Alle andere gaten in de plaat vereisen grotere gatdiameters van minimaal 8mm en niet meer dan 10mm. De grotere gaten kunnen gemakkelijk worden afgedekt met 16mm gevelklinknagels en zijn nodig zodat de plaat naar alle kanten kan uitzetten. Om dit mogelijk te maken, mogen de klinknagelverbindingen van de schuifpunten niet te strak zitten. Met ons neusstuk is de voor HPL vereiste spleetafstand van 0,2mm gegarandeerd.

Ons HPL-16 neusstuk met speciale maat kan eenvoudig in de schroefdraadbevestiging van het klinkgereedschap worden geschroefd en is daarom direct klaar voor gebruik. Om oppervlakteschade aan klinknagels met gelakte kop of de gevelplaten te voorkomen, moet het neusstuk voor elk gebruik worden gecontroleerd op beschadigingen, deuken of vuil en indien nodig worden gereinigd.

OPMERKING: Indien de oppervlakken van de gevelplaten zijn voorzien van een beschermfolie, dient deze te worden verwijderd voordat de klinknagels op de daarvoor bestemde plaatsen worden geplaatst.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerAFN-SLM-AG03
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4260604223779
Materiaalgehard staal
Gewicht0.0300
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.