Gevelklinknagels lichtgrijs (RAL 7035)

Onze aluminium gevelklinknagels in lichtgrijs (RAL 7035, lichtgrijsgrijs) zijn geschikt voor montage op aluminium-onderconstructies. Dankzij de gevelgoedkeuring voor HPL platen en alu composietplaten is uiterst geschikt voor gevelbekleding.

✓ UV- en weerbestendig
✓ Goedkeuring van de bouwautoriteit
✓ Voor HPL platen
✓ Voor Alu composietplaten
✓ Made in Germany

De gevelklinknagels in lichtgrijs met een kopdiameter van 16mm zijn verkrijgbaar in de maten 5x14mm, 5x16mm en 5x18mm.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 20 Items € 0,88/ stuk (Basisprijs € 0,88/ stuk)
 • from 50 Items € 0,81/ stuk (Basisprijs € 0,81/ stuk)
 • from 100 Items € 0,68/ stuk (Basisprijs € 0,68/ stuk)
 • from 250 Items € 0,54/ stuk (Basisprijs € 0,54/ stuk)
 • from 500 Items € 0,40/ stuk (Basisprijs € 0,40/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Blindklinknagels in lichtgrijs (RAL 7035) voor gevelplaten

Productie in Deutschland ✓ Met gevelgoedkeuring ✓ Gelakte klinknagelkop ✓

Onze gevelklinknagels in lichtgrijs (RAL7035) hebben een hoogwaardige, krasvaste coating van de kop, die qua kleur en glansgraad speciaal afgestemd is op onze HPL platen in RAL 7035. De aluminium klinknagels hebben een grote kopdiameter van 16mm en worden daarom heel vaak blindklinknagels met grote kop genoemd. Als gevelklinknagels hebben deze een goedkeuring van de bouwautoriteit, waardoor gevelbekleding kan worden geplaatst met HPL platen en alu composietplaten. De gevelgoedkeuring is afhankelijk van het plaatmateriaal, de fabrikant van de platen en de klinknagelmaat. We bieden de lichtgrijze klinknagels met een hulsdiameter van 5mm in de versies 5x14mm en 5x16mm evenals 5x18mm tegen redelijke prijzen.

De gevelklinknagels worden in Duitsland geproduceerd en geverfd om de best mogelijke kwaliteit te garanderen op het gebied van materiaal, afwerking en kleurnauwkeurigheid. We sluiten geen compromissen als het gaat om de materiaalkeuze en daarom hebben we er bewust voor gekozen om voor de klinknagel een hoogwaardige aluminiumlegering te gebruiken, omdat deze staat voor een goede corrosiebestendigheid en perfect geschikt is voor gevelconstructies die veelal met aluminium profielen worden gebouwd. De klinknageldoorn is daarentegen bewust gekozen in een roestvrijstalen legering. Dit maakt hoge aanhaalmomenten mogelijk bij het klinken, wat ervoor zorgt dat de gevelklinknagels stevig en duurzaam worden vastgehouden. Deze scheurt op het vooraf bepaalde breekpunt zodra het maximale aanhaalmoment is bereikt, zodat alleen de geperste blindklinkhuls met de geverfde klinknagelkop overblijft.

We dwingen u niet om een doos te kopen. Bij ons koopt u gevelklinknagels in de door u gewenste hoeveelheid, ongeacht of u er maar één nodig heeft of een groot aantal. Hoe meer u koopt, hoe meer u kunt besparen met onze royaal verlaagde staffelprijzen.

  Leveringsomvang:
 • 1 x Gevelklinknagel met geverfde kop in lichtgrijs (RAL 7035)

OPMERKING: Voor blindklinknagels met grote kop is een blindklinktang of elektrisch (of pneumatisch) klinkgereedschap vereist.

Eigenschappen van onze gevelklinknagels in lichtgrijs

De gevelklinknagels hebben een krasvaste kopafwerking in RAL 7035, waarvan de kleur en glans overeenkomen met onze HPL platen in lichtgrijs en ook kunnen worden gebruikt voor platen van vele andere fabrikanten waarvan de oppervlakken lichtgrijs zijn gekleurd. Er kunnen echter zeer kleine verschillen in kleur of glans zijn. De klinknagels zijn niet alleen geschikt voor HPL platen, maar kunnen ook worden gebruikt voor vele andere te klinken kunststofplaten. De zeer lichtgrijze tint past b.v. ook erg goed met onze zilveren alu composietplaten.

Gevelbekleding wordt normaal gesproken buitenshuis gebruikt voor de visuele verbetering van huismuren en dergelijke. UV- en weersbestendigheid is dus een vereiste waaraan het montagemateriaal moet voldoen. Onze gevelklinknagels zijn gemaakt van een corrosiebestendige aluminium legering die zonder problemen gebruikt kan worden voor buitentoepassingen, maar ook voor toepassingen binnenhuis. Uiteraard is de afwerking van de klinknagelkop ook weer- en uv-bestendig, waardoor de kleur ook bij sterk zonlicht langdurig behouden blijft.

ATTENTIE: Aluminium blindklinknagels zijn niet geschikt als de onderconstructie is gemaakt van een staallegering. Onze lichtgrijze aluminium gevelklinknagels zijn daarom alleen geschikt voor bestaande aluminium constructies, omdat verschillende metalen kunnen resulteren in contactcorrosie, wat niet alleen het uiterlijk, maar ook de duurzaamheid van de geklonken verbinding kan aantasten.

Technische data van de gevelklinknagels in lichtgrijs

 • Kleur: RAL7035 (Lichtgrijsgrijs)
 • Holle klinknageldiameter: 5,0mm
 • Holle klinknagellengte: 14mm, 16mm of 18mm
 • Kopdiameter: 16mm
 • Materiaal kop: Aluminium
 • Materiaal klinknageldoorn: RVS
 • Materiaal huls: Aluminiumlegering AlMg3
 • Kopvorm: Groothoofd, rond, vlak
 • UV-bestendigheid: Zeer Goed
 • Weerbestendigheid: Zeer Goed
 • Corrosiebestendigheid: Zeer Goed

Wij bieden de lichtgrijze gevelklinknagels in verschillende maten met verschillende klemzones aan. Let er bij het maken van uw keuze op dat de totale dikte van de platen en de dikte van de onderconstructie binnen het klembereik vallen. Anders kan een veilige bevestiging van de klinknagel niet worden gegarandeerd.

  Klembereik:
 • Gevelklinknagels lichtgrijs 5x14mm: min. 5,5mm - max. 9,0mm
 • Gevelklinknagels lichtgrijs 5x16mm: min. 7,0mm - max. 10,5mm
 • Gevelklinknagels lichtgrijs 5x18mm: min. 9,0mm - max. 12,5mm

Bevestig de gevelplaten met lichtgrijze gevelklinknagels

In tegenstelling tot schroeven biedt klinken aanzienlijke voordelen. Zodra een blindklinknagel is vastgeklonken, is de klinknagelverbinding onmiddellijk veerkrachtig en permanent veilig, terwijl schroeven in het ergste geval na verloop van tijd kunnen losraken door trillingen en stoten. Daarnaast kunnen ook geklonken verbindingen worden gemaakt als de montage slechts aan één zijde kan worden uitgevoerd en er geen borgmoer kan worden bevestigd. Eenzijdige montage houdt in dat de klinknagel vanaf de zichtzijde van de gevelbekleding door de plaat en onderconstructie wordt gedrukt. Om de klinknagel te bevestigen, wordt de roestvrijstalen doorn in het mondstuk gestoken en vastgedraaid totdat het vereiste koppel ervoor zorgt dat de doorn op het vooraf bepaalde breekpunt scheurt.

Voor blindklinken is een blindklinkgereedschap nodig met een mondstuk dat bij de klinknagel past. Als de gevelplaten beperkingsvrij moeten worden geïnstalleerd, is voor de schuifpunten een speciaal mondstuk vereist dat is afgestemd op de contour van de gevelklinknagel. Speciale mondstukken worden in het klinkgereedschap geschroefd en stellen de vereiste spleetafstand tussen het plaatoppervlak en de kop van de klinknagel in. De benodigde spleet is bedoeld om het optreden van spanningen bij thermische uitzetting van de gemonteerde plaat te voorkomen, zodat deze voldoende ruimte heeft voor uitzetting vanaf het vaste punt. Afhankelijk van het materiaal van de gevelplaat moet echter een ander speciaal mondstuk worden gebruikt, omdat zowel alu composietplaten als HPL platen of vezelcementplaten verschillende waarden vereisen voor de spleetafstand.

  Passende mondstukken:
 • Speciaal-mondstuk type ALU-16: Voor alu composietplaten (en Aludibond, Alucobond, Alpolic, Alucom en veel meer)
 • Speciaal-mondstuk type HPL-16: Voor HPL platen (en Trespa®, Kronoplan, Fundermax, Resopal en veel meer)
 • Speciaal-mondstuk type HPL-16: Voor vezelcementplaten (en Eternit, Promat, Fermacell en veel meer)

Gevelklinknagels zijn niet alleen geschikt voor gevelbekleding of balkons, ook al doet de naam dit vermoeden. De blindklinknagels met grote kop kunnen worden gebruikt voor alle bevestigingen waarbij schroeven niet wenselijk of niet mogelijk is. Er moet echter voor worden gezorgd dat het klembereik niet wordt overschreden of niet wordt bereikt en dat er geen contact is met andere metaallegeringen, met uitzondering van aluminium. Zelfs houtenplaten kunnen veilig worden bevestigd aan een profielrail van aluminium, bijvoorbeeld om een tuinafscheiding van houten latten op te zetten.

Gaten waardoor de klinknagel kan worden gestoken, zijn nodig voor het klinken. Onderscheid moet worden gemaakt of een vaste verbinding zonder speling moet worden gemaakt of dat een beperkingsvrije montage vereist is. Voor het boren hebben we zowel geslepen HSS-boren als volhardmetalen boren. Voor vaste verbindingen, vaste punten en de onderconstructie dient altijd een boor ter grootte van de klinknagel te worden gekozen. Voor aluminium en kunststof raden we onze HSS-boor met 5,1mm diameter aan. De 6mm volhardmetalen boor is het meest geschikt voor HPL platen. Voor schuifpunten voor spanningsvrije montage moeten de gaten in de plaat groter gemaakt worden. Voor HPL is boren met onze 8mm volhardmetalen boor aan te raden. Voor alu composietplaten is een 8mm of 10mm HSS-boor de perfecte keuze.

De vermelde merknamen Trespa®, Kronoplan, Fundermax, Resopal, Aludibond, Alucobond, Alpolic, Alucom, Eternit, Promat en Fermacell zijn geregistreerde handelsmerken en dienen slechts als voorbeelden van de bruikbaarheid van onze gevelklinknagels in lichtgrijs. Of een gevelgoedkeuring gegarandeerd is voor een plaat van de betreffende fabrikant, moet in elk afzonderlijk geval worden gecontroleerd.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerAFN-16XX-7035
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MateriaalAluminium (AlMg3)
KlinknagelmaatNee
Vorm klinknagelkopGroothoofd, rond, vlak
Diameter klinknagel16mm
Klemgebiedvarious
KleurnauwkeurigheidProductie volgens RAL-kleursysteem
KleurGrijs
RAL kleurcodeRAL7035
KleurnaamLichtgrijs
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.

U bent wellicht ook geinteresseerd in de volgende producten