HPL platen lichtgrijs (RAL7035)

Weerbestendig, krasbestendige HPL platen voor binnen- en buitenbereik met dubbelzijdige oppervlaktedecor in lichtgrijs (RAL7035) in een dikte van 6mm en 8mm op maat kopen.

✓ UV- en weerbestendig
✓ Moeilijk ontvlambaar
✓ ETB-Balkongoedkeuring
✓ FSC-gecertificeerd
✓ Eenzijdige beschermfolie

Opmerking: Grotere formaten beschikbaar op aanvraag vanwege verhoogde verzendkosten

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Snede
 • Vraag een monster aan

Vraag maximaal drie gratis monsters aan.

Afmetingen van de monsters ca. 200mm x 100mm

Code für Sicherheitsabfrage
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

HPL platen in RAL7035 (lichtgrijs) in snede

ETB-goedkeuring ✓ weerbestendig ✓ waterbestendig ✓ moeilijk ontvlambaar ✓

Onze HPL platen in lichtgrijs zijn verkrijgbaar in 6mm en 8mm dikte tot een grootte van 1500mm x 1000mm in millimeter nauwkeurig gesneden tegen goedkope prijzen. De twee decoratieve oppervlakken zijn gekleurd volgens het RAL-kleursysteem en komen overeen met de kleur RAL 7035 (lichtgrijs). De gelaagde structuur in het productieproces creëert een solide, beige-stijf compactplaat met uitstekende weerbestendige eigenschappen. Hier worden verschillende lagen karton voor de kern, evenals grijs decoratief papier voor de oppervlakken, gedrenkt in harsen en samengedrukt onder zeer hoge druk. Vanwege de hoge inherente stijfheid van HPL platen worden ze voornamelijk gebruikt als bekledingsplaten voor binnen en buiten. Voor de commerciële bouw van balkonbekleding hebben onze lichtgrijze HPL platen ook de nodige ETB-goedkeuring.

Onze lichtgrijze HPL platen zijn als weerbestendige verkledingplaten UV-bestendig en bestendig tegen weeromstandigheden. De harde decoroppervlakken zijn niet poreus en kunnen gemakkelijk worden gereinigd met weinig moeite. Om de grijze decoroppervlakken te beschermen tegen krassen en beschadiging tijdens de verwerking, hebben de HPL platen een gemakkelijk verwijderbare beschermfolie aan een zijd.

Eigenschappen van onze HPL platen in heldergrijs

HPL platen worden heel vaak gebruikt voor gevelbekleding. Als weerbestendige platen met een aantrekkelijk oppervlakdecor, wordt HPL gekenmerkt door een zeer goede UV-bestendigheid en een zeer goede weersbestendigheid. HPL compactplaten kunnen ook buiten worden gebruikt in de meest ongunstige weersomstandigheden en continue UV-straling. De massieve platen worden als waterdicht beschouwd, met een zeer kleine toename van de massa van maximaal 5%. Het temperatuurbereik van de grijze platen varieert van -30°C tot + 80°C. Dit maakt de grijze HPL vorstbestendig en hittebestendig, zelfs bij snelle, sterke temperatuurschommelingen.

Zodat onze HPL platen in lichtgrijs kunnen worden gebruikt als balkonrand, voldoen ze aan de criteria van ETB-goedkeuring in diktes van 6mm en 8mm. Dit is een zeer belangrijk aspect, want het plaatsen van balkonbekleding als een privacyscherm of als een scheidingswand is een veelgebruikt toepassingsgebied voor weerbestendige gevelbekledingsplaten.

Hoewel HPL compactplaten over het algemeen als brandbaar worden beschouwd, zijn onze grijze HPL platen geclassificeerd als moeilijk ontvlambaar volgens de Europese norm DIN EN 13501-1 B - s2,d0 geclassificeerd (verglijkbaar met de duitse DIN norm 4102 B1).

Dankzij de niet poreuze oppervlakken van onze HPL platen is het reinigen van vuil heel eenvoudig. Voor lichte vervuiling volstaat het om de oppervlakken met schoon water en schone, zachte doekjes te reinigen. Hardnekkig vuil zoals graffiti kan meestal ook eenvoudig worden verwijderd met organische oplosmiddelen zoals Acteon of Spiritus.

ATTENTIE: Schuurmiddel, Schuursponsjes of polijstmiddelen zijn niet geschikt voor het reinigen van de oppervlakken, omdat deze de grijze oppervlakken kunnen krassen of beschadigen.

Goedkeuringen en normen van de HPL platen in lichtgrijs (RAL 7035)

 • Moeilijk ontvlambaar volgens DIN EN 13501-1 B-s2,d0 (verglijkbaar met DIN 4102 B1)
 • Balkongoedkeuring volgens ETB-richtlijn "Componenten, die tegen vallen beschermd"
 • Onze HPL platen voldoen aan de norm VOS-emissie class A+
 • FSC-gecertificeerd (ecologisch duurzame en maatschappelijk verantwoorde bosbouw)

HPL is vrij van gevaarlijke stoffen zoals zware metalen, organische halogenen (fluor, broom, chloor, enz.) Of asbest. Het kan ook heel goed worden gebruikt en wordt beschouwd als een milieuvriendelijk materiaal, omdat onze HPL FSC-gecertificeerd is. Het voldoet ook aan de strikte richtlijnen van de norm van de VOS-emissie class A+, zodat onze grijze HPL platen nooit de strikte tolerantiewaarden met betrekking tot chemische emissies overschrijden. Gebruik in het interieur, bijvoorbeeld voor de productie van hoogwaardige interieurinrichting, als scheidingswanden of in meubelbouw is daarom gemakkelijk mogelijk met ons lichtgrijs HPL. Bovendien worden onze HPL platen als fysiologisch beschouwd.

Precieze HPL snede in lichtgrijs – prijswaardig online kopen

Wij leveren uw HPL platen op maat gesneden - dit bespaart u tijd en geld.

In plaats van de HPL platen zelf te snijden, kunt u gemakkelijk de gewenste maten online bestellen. Dit bespaart u niet alleen tijd om te snijden, maar ook geld, omdat u alleen betaalt voor de benodigde snede. Het afval wordt door ons gebruikt voor verdere bezuinigingen en wordt niet aan u in rekening gebracht. U kunt het ook doen zonder de aanschaf van speciaal geharde zaagbladen van volhardmetaal, die nodig zijn voor het zagen van HPL.

Het snijden vindt plaats op een van onze moderne platenzagen voor horizontaal zagen. Deze zijn uitgerust met een aparte bediening, die de platen met twee verschillende zaagbladen in twee passen zaagt. In de eerste passage wordt het oppervlak aangezaagd met een klein zaagblad. Dit geeft ons een vlekkeloze snijrand aan de onderkant. Bij de volgende zaagsnede wordt de plaat doorgezaagd met een tweede, groter zaagblad. Dit zaagblad met een speciale zaagtandopstelling is ingesteld met een zeer hoog zaagbladuitsteeksel. Dit stelt ons in staat om onberispelijke snijranden aan beide zijden te hebben met zeer kleine toleranties van maximaal +/- 1mm.

In onze online shop kunt u HPL sneden bestellen in helder lichtgrijs tot een grootte van 1500mm x 1000mm in een dikte van 6mm of 8mm. Grotere bezuinigingen zijn mogelijk op aanvraag, maar de verzendkosten moeten afzonderlijk worden berekend, omdat ze niet langer via standaardverzending op pallets kunnen worden verzonden. Onze gevulde voorraad van HPL platen hebben een standaardformaat van 3050mm x 1300mm. Dit betekent dat sneden tot deze maten ook kunnen worden besteld. Stuur ons eenvoudig uw aanvraag per e-mail met vermelding van de gewenste afmetingen, dikte en benodigde hoeveelheid en wij sturen u onmiddellijk uw op maat gemaakte, prijswaardige aanbieding inclusief verzendkosten.

Toepassingsvoorbeelden voor onze heldergrijze HPL platen

 • Onze HPL platen in lichtgrijs gelden als moeilijk ontvlambaar en daarom in openbare gebouwen toegelaten
 • De lichtgrijze HPL platen voldoen aan de eissen van de ETB-goedkeuring en zijn daarom geschikt als balkonrand
 • HPL is weerbestendig en waterdicht en kan buitenshuis worden gebruikt als gevelbekleding of omheiningselementen
 • Dankzij de naleving van de emissiewaarden is lichtgrijs HPL geschikt voor scheidingswanden of meubels
 • en nog veel meer

Verwerking van de HPL platen in lichtgrijs

HPL kan worden verwerkt door zagen, frezen of boren en moet op dezelfde manier worden behandeld als hardhout, de HPL-platen zijn vergelijkbaar hard. Om deze reden moeten speciaal geharde zaagbladen of freeskoppen worden gebruikt, omdat conventionele zaagbladen en frezen voor houtbewerking extreem snel verslijten bij het zagen van de bekledingsplaten. Des al niet te min moet zelfs bij geharde zaagbladen van massief hardmetaal of diamantzaagbladen op lage toersnelheid worden gelet. Dit vermindert de hoeveelheid warmte die wordt gegenereerd tijdens het zagen, waardoor het gereedschap anders kan uitbranden, waardoor het bot en onbruikbaar wordt.

Het is ook raadzaam om de snelheid te verlagen bij het boren van montagegaten. Om uitbreken bij het verlaten van de boor te voorkomen, adviseren wij een speciale gevelplaatboor voor HPL. Deze hebben meestal een centreerpunt en een speciale vorm van de boorkop, waardoor ook boren uit de vrije hand zonder schade mogelijk is. Gaten kunnen worden geboord met hardmetalen of HSS-boren. De lichtgrijze HPL platen moeten echter volledig op een solide oppervlak liggen, zodat het decoroppervlak van de rug niet wordt beschadigd door splijten of uitbarstingen wanneer de boor de plaat verlaat.

TIP: Met onze portaalfreesmachines kunnen wij de gaten voor u boren. Bovendien zijn randbewerking (bijv. Afschuinen) of individuele vormen die afwijken van het rechthoekige formaat van de conventionele zaagsnede ook mogelijk. Bel ons gewoon. Wij adviseren u graag in detail over onze freesservice.

Passend bij onze lichtgrijze HPL, bieden wij u HPL-schroeven in lichtgrijs tegen bijzonder goedkope staffelprijzen. De schroeven zijn gemaakt van roestvrijstaal in een hoogwaardige A4 staal-legering en hebben een toplaag die qua glans en kleur precies is afgestemd op de lichtgrijze gevelplaten. De schroeven zijn geschikt voor het bevestigen van de panelen op een onderconstructie op hout.

In plaats van schroeven, kunnen de HPL platen ook aan de muur gelijmd worden. Vanwege het relatief hoge gewicht moet hiervoor een montagelijm met een zeer hoge kleefkracht worden gebruikt. Onze MS Polymeer Parabond 600 in grijs voldoet aan deze eis en wordt gekenmerkt door een zeer hoge initiële kleefkracht. De grijze montagelijm hecht aan bijna alle vaste oppervlakken die gebruikelijk zijn in de bouwsector. Ondanks de hoge aanvangshechting moeten de platen voldoende worden gefixeerd totdat de lijm volledig is uitgehard om te voorkomen dat ze uitglijden of vallen.

OPMERKING: Onze lichtgrijze HPL platen zijn voorzien van een beschermende folie om de decoroppervlakken te beschermen. Vergeet niet om de folie te verwijderen voor het monteren of na het afwerken.

Technische data van onze HPL platen in lichtgrijs

 • Kleur: RAL7035 (Lichtgrijs)
 • Dikte: 6mm en 8mm
 • Fysieke dichtheid: 1,35 g/cm³
 • Elasticiteitsmodule: min. 9000 MPa volgens EN ISO 178
 • Buigsterkte: min. 80 MPa volgens EN ISO 178
 • Massatoename: max. 5% volgens EN 438-2.15
 • Temperatuurbestendigheid: -30 °C - +80 °C
 • Lengteuitbreiding: max. 0,3 % volgens EN 438-2.17
 • Breedteuitbreiding: max. 0,6 % volgens EN 438-2.17
 • UV-bestendig: Zeer goed
 • Weerbestendigheid: Zeer goed
 • Chemischebestendigheid: Zeer goed

OPMERKING: De volledige technische data van onze HPL platen in lichtgrijs vindt u in technisch datablad.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer40035C
Dikte6mm - 8mm
Standaardlengte3050
Standaardbreedte1300
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
KunststofHochdruck-Laminat
MateriaalHPL
UV-bestendigheidUV-bestendig
KleurGrijs
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL7035
KleurnaamLichtgrijs
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.