Dubbele zuigheffer (80kg draagvermogen)

De dubbele zuignapheffer heeft twee vacuümzuignappen van Ø120 mm met een enorme hefkracht tot 80 kg voor het heffen, dragen of monteren van zware gevelpanelen, glaspanelen, grote wand- en vloertegels of meubels.

✓ Tot 80 kg draagvermogen
✓ Veilig tuimelarmmechanisme
✓ Twee Ø 120mm rubberen zuigkoppen
✓ Stevige kunststof behuizing
✓ Voor gladde, gasdichte oppervlakken
✓ Ergonomisch handvat

De dubbele zuigheffer met een hefcapaciteit tot 80 kg is ideaal voor alle gladde oppervlakken van glas, kunststof, metaal, keramiek enz.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 9,90 / stuk
€ 9,90 / stuk
0,5200 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 9,90 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,5200 kilo
Beschrijving

Dubbele zuigheffer - Veilig voor zware ladingen

Tot 80 kg draagvermogen ✓ Veilig tuimelmechanisme ✓ 2xØ120mm zuigkop ✓

De dubbele vacuüm-zuigheffer van Högert heeft een zeer hoog draagvermogen tot 80 kg en is daarom geschikt voor talloze toepassingen op alle gebieden waar zware platen en voorwerpen moeten worden gedragen. De twee zuignappen met elk een diameter van 120 mm en de centraal geplaatste handgreep verhogen het draagcomfort aanzienlijk en verdelen de last perfect over de twee rubberen zuignappen. Wanneer de twee knevelhendels worden gedraaid, creëert de dubbele-zuigheffer een hoog vacuüm op alle gladde, luchtdoorlatende oppervlakken, waardoor een betrouwbare en veilige hechting ontstaat zonder het risico dat de last afneemt. Vooral voor grote gevelpanelen, zware glaspanelen, grote meubelstukken, maar ook voor schakelkasten, gelakte voertuigonderdelen of dakbedekking voor terrasoverkappingen is de hoogwaardige zuigheffer een uiterst handig hulpmiddel bij het heffen, transporteren of monteren en vergemakkelijkt het werk van de meestal onhandelbare voorwerpen. De handgreep met voorgevormde groeven voor een perfecte positionering van de vingers is ergonomisch gevormd en heeft met een diameter van ca. 35 mm en een breedte van ca. 90 mm de ideale maat voor kleine en grote handen.

Eigenschappen van de dubbele vacuümheffer

De Högert vacuümheffer, die zowel voor particuliere gebruikers als voor vaklui bedoeld is, wordt gekenmerkt door een zeer goede afwerking en afzonderlijke componenten van hoogwaardige, duurzame materialen. Dankzij het zeer hoge draagvermogen is de dubbele zuigheffer een uitstekende keuze voor de meest uiteenlopende beroepen en wordt hij gebruikt in de raam- en gevelbouw, maar ook in elektrische en sanitaire installaties. Hier wordt de krachtige zuighendel bijvoorbeeld gebruikt voor het plaatsen van zware ramen en voordeuren, het installeren van grootformaat gevelpanelen, het vereenvoudigd dragen van schakelkasten, zonnepanelen, verwarmingssystemen. De ergonomische handgreep zorgt voor een hoog draagcomfort, zelfs als de last vrij zwaar is en vermindert het risico op verwondingen aan snijranden of hoeken van de behuizing, vooral bij het hanteren van voorwerpen met scherpe randen zoals losse panelen of glaspanelen. Het hoge vacuüm van de twee zuignappen wordt zelfs op gladde, gasdichte oppervlakken gedurende langere tijd gehandhaafd, zodat men zich geen zorgen hoeft te maken over het losraken van de zuignap. Transportschade kan zo aanzienlijk worden beperkt.

De zuigheffer heeft een extreem stevige behuizing van robuuste kunststof, die ongevoelig is voor schokken en gemakkelijk bestand is tegen de hoge belasting. In tegenstelling tot de De zuigheffer heeft een extreem stevige behuizing van robuuste kunststof, die ongevoelig is voor schokken en gemakkelijk bestand is tegen de hoge belasting. In tegenstelling tot de compacte eenhandige zuignapheffer met een draagvermogen van 40kg wordt het vacuüm van de zuignappen niet gecreëerd door de tweedelige handgreep samen te trekken, maar door de twee tuimelhendels, die links en rechts van de ergonomische draaggreep zijn geplaatst, naar beneden te klappen. Ook bij de dubbele zuignapheffer wordt bij het neerklappen van de tuimelaars een massieve vierkante bout ingetrokken, waaraan een massieve, ronde stalen schijf met een diameter van 80 mm is bevestigd. Deze zijn omhuld met een 6 mm dik, duurzaam rubber, dat met een buitendiameter van 120 mm een hoog draagvlak heeft. Door de bouten in te trekken wordt de zuignap naar binnen getrokken, waardoor er een holte ontstaat tussen het oppervlak van het materiaal en de steun van de zuignap. Hierdoor ontstaat een hoog vacuüm dat een draagvermogen tot 80 kg mogelijk maakt.

Toepassing en behandeling van dubbelzuigheffers

Om de zuignap te kunnen gebruiken, moeten de oppervlakken waarop hij wordt bevestigd aan bepaalde eisen voldoen. Ze moeten glad zijn en ondoordringbaar voor gas, zodat het vacuüm niet wegvalt. Daarnaast moeten de materiaaleigenschappen een bepaalde inherente stijfheid hebben, want wanneer de tuimelaars worden omgedraaid om de zuignappen aan te zuigen, ontstaat er een hoge onderdruk, wat vervorming kan veroorzaken bij minder stijve of zeer dunne materialen. Het is ook belangrijk dat de dubbele zuignap zo wordt geplaatst dat beide zuignappen volledig contact maken met het oppervlak en er geen openingen zijn die de vorming van het vacuüm verminderen. Door beide knevelhendels om te draaien, die in hun eindpositie blijven staan, wordt de handgreep stevig op het paneel of object gezogen. Voordat de vacuümheffer daadwerkelijk wordt gebruikt, moet worden gecontroleerd of hij stevig vastzit door er lichtjes aan te trekken of hem op te tillen. Of het handvat verticaal of horizontaal is geplaatst, is niet relevant voor de draagkracht en hangt af van de grootte van het voorwerp en de gewenste draagpositie, die een beslissende rol kan spelen in het persoonlijke comfort bij het dragen of vasthouden, vooral bij zeer zware gewichten tot 80 kg. Om de vacuümheffer te ontgrendelen, moeten de twee knevelhendels terug in hun oorspronkelijke positie worden gebracht, zodat de vierkante bout met de stalen schijf het oppervlak weer benadert en de vacuümheffer wordt ontgrendeld.

De zuignap maakt het dragen en vasthouden van zware voorwerpen veel gemakkelijker en kan zowel verticaal, bijvoorbeeld bij het plaatsen van zware ramen of HPL-panelen voor gevelbekleding, als horizontaal worden gebruikt. Voorbeelden van horizontaal gebruik zijn het bedekken van een terrasoverkapping of een carport met gelaagd veiligheidsglas of het leggen van grootformaat vloertegels binnen en buiten. In de transportsector, bijvoorbeeld tijdens verhuizingen, wordt de krachtige vacuümheffer gebruikt om zware meubels en huishoudelijke apparaten te dragen, bijvoorbeeld een wasmachine of een grote kast met gelamineerde hoogglansoppervlakken. Dankzij de volledig rubberen steunvlakken is schade door krassen niet te verwachten, zelfs niet op zeer gevoelige of gelakte oppervlakken. Het wordt echter aanbevolen om de oppervlakken van de zuignappen altijd schoon te houden met een vochtige doek en droog te wrijven met een pluisvrije doek.

WAARSCHUWING: Het draagvermogen van de dubbele zuignap kan alleen worden gegarandeerd als beide zuignappen stevig aan het oppervlak zijn bevestigd en beide tuimelaars zijn gekanteld om het vacuüm te genereren. Het is niet voldoende om slechts één rubberen zuignap aan te zuigen. Zelfs niet als het totale gewicht van het object aanzienlijk lager is. De centraal geplaatste handgreep creëert trekschuifkrachten die het loskomen van de vacuümverbinding met het oppervlak aanzienlijk verminderen.

Toepassingsvoorbeelden voor de zuigheffer met dubbele zuignap

 • De dubbele zuignap maakt de installatie van zware HPL gevelpanelen veel eenvoudiger
 • Dankzij het zeer hoge hefvermogen kunnen zelfs grote ruiten gemakkelijk, veilig en comfortabel worden gedragen
 • Wand- en vloertegels van groot formaat zijn gemakkelijker te verwerken en dus gemakkelijker te leggen
 • Perfect voor gladde panelen van aluminium, staal of kunststof en daarom ideaal in de machine- en installatiebouw
 • De zuigheffer is ook geschikt voor het optillen en dragen van zware meubels met gladde oppervlakken

NOTITIE: Vuil, stof of olie- en vetophopingen kunnen het draagvermogen aanzienlijk verminderen. Om ongelukken te voorkomen en de zuigkracht van de twee zuignappen te garanderen, moeten de oppervlakken worden gereinigd voordat de zuigheffer wordt gebruikt.

Technische gegevens van de Högert dubbelzuigheffer

 • Design: Dubbele vacuümzuignap
 • Omhulzing: Plastic
 • Kleur: Blauw
 • Belastbaarheid (max): tot 80kg
 • Vacuümruimte: 2 x Ø 120mm
 • Werkingsprincipe:Tuimelaarvergrendeling
 • Geschiktheid: Gladde, gasdichte oppervlakken
 • Gewicht: 520g
 • Ø Handvat: ca. 35mm
 • Handvat breedte ca. 92mm
 • Totale breedte: ca. 120mm
 • Totale lengte: ca. 315mm
 • Totale hoogte: ca. 110mm (ca. 70mm opgezogen)
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerSGH02
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
EAN/GTIN5902801372056
MateriaalKunststof, rubber
EigendomDraagvermogen max. 80kg
Gewicht0.5200
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.