Zuigheffer (40kg draagvermogen)

De éénhandige vacuümheffer heeft een Ø120mm zuignap met een hefkracht tot 40kg en is geschikt voor het eenvoudig heffen, dragen en positioneren van kunststof platen, glasplaten, tegels of kasten met gladde oppervlakken.

✓ Tot 40 kg draagvermogen
✓ Eenvoudige bediening met één hand
✓ Ø 120mm rubberen zuigkop
✓ Robuuste kunststof behuizing
✓ Voor gladde, gasdichte oppervlakken
✓ Ergonomisch handvat

De compacte éénhandige zuignappen zijn ideaal voor het eenvoudig verplaatsen van zonnepanelen in mobiele balkoncentrales.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 5,90 / stuk
€ 5,90 / stuk
0,2500 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 5,90 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,2500 kilo
Beschrijving

Vacuüm-zuigheffer - Voor gladde, gasdichte oppervlakken

Tot 40kg draagvermogen ✓ Eenvoudige bediening met één hand ✓ Ø120mm zuigkop ✓

De compacte eenhandige vacuümheffer van Högert is geschikt voor een groot aantal toepassingen in ambacht en huis. Met een royaal draagvermogen tot 40 kg is hij ruim voldoende om binnendeuren op te hangen, wandplanken op te tillen of wand- en vloertegels te leggen. Tegelijkertijd heeft de rubberen zuignap met een diameter van 120 mm het ideale oppervlak om zelfs grotere vloer- en wandtegels gemakkelijk te plaatsen, wat het installeren veel gemakkelijker maakt. De nauwsluitende rubberen coating hecht op alle gladde, niet-gasdoorlatende oppervlakken. Denk hierbij aan glaspanelen, zonnepanelen, spiegels, metalen panelen, kunststof panelen of gevelpanelen van HPL. Er kan ook een voldoende hoog vacuüm worden gegenereerd op gelamineerde meubeloppervlakken, zoals wandkasten, vitrines, keukenkasten of kastdeuren, om deze veilig en betrouwbaar op te tillen. De ergonomische handgreep kan met één hand worden bediend om het vacuüm te creëren en kan op een even eenvoudige manier worden losgemaakt.

Kenmerken van de vacuümheffer met zuignap

De vacuüm-zuigheffer van Högert overtuigt door zijn hoge productiekwaliteit en richt zich zowel op professionele gebruikers in de industrie en handel als op particuliere gebruikers in het huishouden en de hobbywerkplaats. Ondanks zijn kleine formaat is dit handige gereedschap een echte krachtpatser die gebruiksgemak, ergonomie en werkveiligheid combineert. Dankzij de zeer eenvoudige hantering kunnen grote of logge voorwerpen en plaatmateriaal veel gemakkelijker worden gehanteerd, wat het optillen, dragen of monteren van gevelpanelen, glaspanelen of zelfs meubelstukken met gladde oppervlakken vereenvoudigt. Met een draagvermogen tot 40 kg, dat afhangt van de specifieke oppervlakteafwerking, is de vacuümheffer perfect geschikt voor de meeste toepassingen. Voor voorwerpen met een hoger eigen gewicht kan de maximale hefcapaciteit worden verhoogd door een andere zuigheffer te gebruiken. Als alternatief hebben we ook een Dubbele zuigheffer met een verhoogde hefcapaciteit tot 80 kg, die wordt gekenmerkt door een even hoge kwaliteit.

De zuigheffer is hoofdzakelijk gemaakt van robuuste kunststof, die wordt gekenmerkt door een zeer goede schokbestendigheid. Het soepel lopende mechanisme is gemaakt van massief metaal en is ontworpen voor een zeer lange levensduur. De zuignap, die belangrijk is voor het hoge draagvermogen van de platenheffer, bestaat in de kern uit een ronde stalen plaat met een grote diameter van ongeveer 80 mm, waaraan de massieve vierkante bout is bevestigd. Deze wordt naar binnen getrokken wanneer het handvat samengetrokken wordt en vormt zo een holte. Om een hoog vacuüm door de gevormde holte te creëren, is de stalen kern omhuld met een sterke rubberen coating met een zeer grote totale dikte van ongeveer 6 mm, waarvan de buitendiameter 120 mm is en nauw aansluit op het oppervlak waarop de zuignap is geplaatst.

Toepassing en gebruik van de eenhandige zuigheffer

Het werkingsprincipe van de zuigheffer is heel eenvoudig. Het rubberen oppervlak van de zuignap wordt op het op te heffen oppervlak geplaatst. Er moet voor worden gezorgd dat deze op het hele oppervlak rust, anders kan er geen of onvoldoende vacuüm worden gecreëerd. Door de tweedelige handgreep samen te trekken, wordt de eraan vastgeschroefde stalen bout ingetrokken, waardoor de stalen plaat naar binnen wordt getrokken en een holle ruimte wordt gevormd. Om de hevel los te maken van het oppervlak, wordt de handgreep gewoon weer losgedraaid. In ingetrokken toestand blijft de handgreep in gesloten positie door het speciale ontwerp, zodat men zich volledig kan concentreren op het heffen, vasthouden of dragen van het voorwerp, want ook al verhoogt de zuigheffer het comfort tijdens het dragen aanzienlijk, 40 kg blijft 40 kg.

Of de zuignap nu wordt gebruikt voor het monteren van verticale lambrisering met HPL-panelen of aluminium composietpanelen, of voor het horizontaal leggen van vloertegels, er is geen significant verschil in de maximale belasting, zolang de rubberen zuignap volledig op het oppervlak rust. Dit maakt het heel gemakkelijk om kastdeuren op te hangen of vast te schroeven, zelfs in grotere formaten. Het openen van kabelgootdeksels die vlak in de vloerbedekking zijn geïntegreerd, is ook kinderspel met de eenvoudig te bedienen vacuümheffer. Het plaatsen van lichte beglazing, evenals de installatie van grote glazen fotolijsten, wandspiegels of achterwanden van douchecabines, wordt veel eenvoudiger door het gebruik van de compacte vacuümheffer en vermindert ook vingerafdrukken op de muur. Hoewel het draagcomfort en de hanteerbaarheid aanzienlijk is verbeterd, moet je altijd rekening houden met het gewicht en de stabiliteit van het object. Voor het transport van een wasmachine is het draagvermogen van 40 kg voor de meeste apparaten niet meer voldoende. De zuignap mag ook niet worden gebruikt op schermen van grote, logge tv-toestellen of soortgelijke oppervlakken die gevoelig zijn voor buigen, om schade aan het oppervlak te voorkomen die zou kunnen worden veroorzaakt door het hoge vacuüm.

Toepassingsvoorbeelden voor de éénhandige vacuümzuignap

 • De compacte zuignap maakt het veel eenvoudiger om balkonranden met aluminium composietpanelen te bevestigen
 • De eenvoudige bediening met één hand is perfect voor het optillen van vloerbedekkingen op kabelgoten onder vloeren
 • De grote zuigkracht van de kleine éénhandige zuigheffer vereenvoudigt het tillen, dragen en vasthouden van wandkasten
 • De stofzuiger met een draagvermogen van 40 kg is voldoende voor grote fotolijsten, spiegels of wand- en vloertegels
 • De zuigheffer kan worden gebruikt om glaspanelen te plaatsen of fotovoltaïsche modules te dragen

OPMERKING: Het schoonhouden van de oppervlakken draagt enorm bij aan de werkveiligheid, omdat vervuilde oppervlakken de vacuümvorming van de zuignap aanzienlijk kunnen verminderen. Het is daarom raadzaam om vuil, stof, olie of vet te verwijderen voordat u de zuignap gebruikt.

Technische gegevens van de eenvoudige Högert-zuigheffer

 • Type: Met één hand te bedienen vacuümzuignap
 • Huisvesting: Kunststof
 • Kleur: Blauw
 • Belastbaarheid (max): tot 40 kg
 • Vacuümoppervlak: Ø 120mm
 • Werkingsprincipe: Handgreep
 • Geschiktheid: Gladde, gasdichte oppervlakken
 • Gewicht: 250g
 • Handvatbreedte: ca. 92mm
 • Totale breedte: ca. 120mm
 • Totale lengte: ca. 120mm
 • Totale hoogte: ca. 100mm
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerSGH01
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
EAN/GTIN5902801372049
MateriaalKunststof, rubber
EigendomLaadvermogen max. 40kg
Gewicht0.2500
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.