Acrylglas oranje gelaserd

Individuele laserdelen uit weerbestendig acrylglas in oranje voordelig configureren. Verkrijgbaar in 3mm dikte tot 1500mm lengte en 980mm breedte. De platen zijn doorzichtig en hebben vanwege de oranje kleuring een verminderd lichtdoorlaatbaarheid van ongeveer 38%.

Het artikel is in voorraad

Verzendklaar in ongeveer 1 week na ontvangst van uw order

 • Formulieren

+ Basisvorm Kies een van de beschikbare basisvormen.
Alle benodigde invoervelden worden geladen op basis van uw selectie.

 • Rechteck als Laserform
 • Abgerundetes Rechteck als Laserform
 • Kreis als Laserform
 • Kreisring als Laserform
 • Ellipse als Laserform
 • Halbkreis als Laserform
 • Viertelkreis als Laserform
 • Octagon als Laserform
 • Trapez als Laserform
 • Dreieck als Laserform
 • Rechtwinkliges Dreieck als Laserform
 • Route als Laserform
 • Stern als Laserform
 • Polygon als Laserform
Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo

+ Gatenboringen Wählen Sie Größe, Abstand und Positionen für optionale Lochbohrungen aus.
Je nach gewählter Grundform stehen Ihnen unterschiedliche Varianten zur Verfügung.

 • Er worden geen boringen uitgevoerd
 • Gatenboringen gecentreed op laserdeel
 • Gatenboringen gecentreerd aan elke kant
 • Gatenboringen in elke hoek
 • Gatenboringen boven en onder
 • Gatenboringen links en rechts
 • Lochbohrungen an jeder Seite

Zonder boringen

Er worden geen gaten op het laserdeel geapliceerd

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Acrylglas oranje in lasersnede online configureren

U kunt onze acrylglasplaten in oranje gemakkelijk online kopen in individuele lasersnedes tegen goedkope prijzen. Met onze speciaal ontwikkelde laserdeel-configurator kan bijna elke vorm tot een maximumformaat van 1500mm x 980mm worden geconfigureerd. De kunststofplaten met een intense oranje kleur zijn transparant en lichtdoorlatend. Vanwege de hoge pigmentatie wordt de lichttransmissie aanzienlijk verminderd tot 38%. Lasersnijden biedt niet alleen lagere toleranties dan mogelijk is met onze platenzagen, maar wordt ook weerspiegeld in de kwaliteit van de snijranden. Dankzij de laser zijn deze glad, gelijkmatig en gepolijst in plaats van ruw gezaagd. Dit zorgt voor vergelijkbare transparantie en een vergelijkbare mate van glans als gegarandeerd is op de oppervlakken van de oranje acrylglasplaten. De uitstekende kwaliteit van de snijranden wordt aanzienlijk verbeterd door het gebruik van gegoten acrylglas.

De kunststofplaten van hoogwaardig acrylglas zijn volledig oranje geverfd om ervoor te zorgen dat de oppervlakken en laserranden dezelfde intense kleur hebben. Onze platen van acrylglas die wij aanbieden bij lasersnedes zijn altijd massieve platen en geen platen met hollekamers of platen met dubbelzijdige-platen.

OPMERKING: Onze doorzichtige acrylglasplaten in de kleur oranje zijn aan beide zijden voorzien van een makkelijk te verwijderen beschermende folie, die echter niet thermovormbaar is en alleen dient om de oppervlakken te beschermen.

Eigenschappen van acrylglas in oranje transparant

Als optische kunststof is acrylglas een zeer vaak gebruikt kunststof, waarvan de chemische naam polymethylmethacrylaat is. Heel vaak wordt dit kunststof afgekort als PMMA in de gespecialiseerde branche. Bij algemeen gebruik wordt de merknaam Plexiglas®, geregistreerd door Röhm GmbH, echter meestal gebruikt als de synonieme naam voor het populaire plastic. Acrylglas is een transparante, zeer doorschijnende kunststof die verkrijgbaar is door toevoeging van pigmenten in bijna alle kleuren en uitvoeringen. Het heeft weerbestendige eigenschappen zoals een zeer goede UV- en weersbestendigheid en wordt daarom niet alleen binnenshuis gebruikt, maar wordt ook heel vaak gebruikt als vervanging voor glas buitenshuis. Het temperatuurbereik van acrylglas is -40°C tot +80°C en is daarom bestand tegen vorst en tegen relatief hoge temperaturen.

PMMA is een bros materiaal met een zeer hoge oppervlaktehardheid en krast daarom niet zo snel als de meeste andere kunststoffen. Acrylglas is niet zo slagvast als b.v. Polycarbonaat en heeft echter nog steeds een 8 tot 10 keer hogere slagvastheid dan conventioneel glas in een vergelijkbaar formaat, maar weegt slechts helft zoveel.

Onze acrylglasplaten in oranje worden zeker minder vaak gebruikt als vervanging voor glas, maar de weerbestendige eigenschappen hoeven ook niet te worden vergeten met ons gekleurde acrylglas, omdat de basiseigenschappen identiek zijn. Alleen de lichtdoorlatendheid wordt tot ongeveer 38% gereduceerd door de oranje kleurpigmenten toe te voegen. Dit heeft ook een impact op de transparantie van de platen, die nog steeds transparant zijn, maar niet zo zeer transparant als helder, kleurloos PMMA. De transparante platen in oranje worden op veel verschillende gebieden gebruikt. Boven alles, zoals bij de meeste gekleurde platen van acrylglas, wordt het oranje waarschijnlijk in de reclametechnologie gebruikt voor verlichting, belettering of beursstands. Maar ook op het gebied van de productie van decoraties, kleurverbetering van interieurinrichting of designobjecten en nog veel meer.

 • Acrylglas in oranje is weerbestendig, UV- en onweerbestendig en is in het binnen- en buitenbereik inzetbaar
 • Acrylglas in oranje heet een hoge oppervlaktehardheid en is daarom relatief ongevoelig tegen krassen
 • Acrylglas in oranje bezit een 8 tot 10 keer hogere slagbestendigheid in vergelijking tot normaal echt-glas
 • Acrylglas in oranje is bij temperaturen van -40°C tot +80°C bruikbaar en daarom vorstbestendig
 • Acrylglas in oranje heeft een reduceerde lichtdoorlatendheid van ongeveer 38% vanwege de sterke pigmentatie
 • Acrylglas in oranje betovert met een fel oranje kleur met een gelijkmatige, consistente kleur
 • Acrylglas in oranje geldt volgens DIN 4102 B2 en UL94 HB als normaal brandbaar

Voordelen van doorzichtig acrylglas in oranje in lasersnede

Met onze configurator voor lasersnijden, profiteert u van eenvoudige creatie voor individuele laserdelen, volgens uw behoeften, en van zeer hoge precisie dankzij contactloos snijden. De meest gebruikelijke basisvormen zijn beschikbaar voor configuratie, die verder kunnen worden geïndividualiseerd met aanvullende, optionele informatie. Met slechts enkele muisklikken kunnen cirkels, ringen, ellipsen, sterren, driehoeken, vierkanten of polygonen worden gemaakt. Dankzij het voorbeeld op ware grootte, dat in echttijd op al uw invoer reageert, kunt u uw wijzigingen altijd controleren en indien nodig corrigeren. U kunt het voorbeeld ook gebruiken om de positie op elk gewenst moment te controleren wanneer u gaten toevoegt, bijvoorbeeld voor bevestigingen met roestvrijstalen afstandhouders.

Nadat uw configuratie is voltooid en u het bestelproces hebt voltooid, wordt uw lasersnede rechtstreeks naar de lasersystemen verzonden in een bestandsformaat dat door onze lasers kan worden gelezen en daar wordt verwerkt. Vanwege grotendeels geautomatiseerde verwerkingsprocessen is niet alleen een zeer snelle orderverwerking mogelijk, maar ook de zeer lage prijs, die in echttijd wordt berekend. De berekening reageert onmiddellijk op elke wijziging en bepaalt altijd de goedkoopste prijs. Volumekortingen, afhankelijk van de grootte en het gewicht van uw configuratie, worden volledig automatisch in mindering gebracht.

 • Acrylglas-laserdelen in de kleur oranje zijn zeer eenvoudig te maken met de online-configurator
 • Lasersnijden zorgt voor lagere toleranties dan mogelijk is bij conventioneel zagen
 • De snijranden zijn niet ruw en aangetast door de CO2-laser, maar is gelijkmatig en glanzend
 • Naast rechthoekige sneden kunnen bijna alle vormen worden geconfigureerd met de laserdeel-configurator
 • Dankzij volledig geautomatiseerde processen zijn korte levertijden en zeer betaalbare prijzen mogelijk

OPMERKING: De grootte van onze lasersnedes gemaakt van oranje acrylglas is beperkt tot een grootte van maximaal 1500mm x 980mm.

Nabewerking van de lasersnede uit acrylglas in oranje

Met een beetje handvaardigheid en eenvoudig gereedschap kan ons oranje acrylglas erg goed worden verwerkt. Alle gereedschappen zijn hiervoor geschikt die worden gebruikt voor de verwerking van hout. Het zou niet nodig moeten zijn om onze laserdelen verder te snijden, maar in het geval dat u verdere gaten of uitsparingen wilt maken, moet u de plaat op een stevige, vlakke ondergrond plaatsen en voorkomen dat deze wappert. Dit voorkomt uitbraken of, in het ergste geval, breuk van de gehele plaat. Voor het zagen adviseren wij een zaagblad met tanden van gemiddelde dichtheid. Kies ook een gemiddelde instelling voor de invoer en snelheid om te voorkomen dat de chip samensmelt met de snijkant. Een scherpe metaalboor is het meest geschikt voor het boren van gaten. Ook hier moet de snelheid in het midden van het bereik liggen en moet ervoor worden gezorgd dat het oppervlak stevig is om te voorkomen dat de randen van het boorgat afbrokkelen.

TIP: Op verzoek produceren wij ook lasersneden volgens uw tekening uit onze oranje acrylglasplaten. Natuurlijk voordelig en snel.

Acrylglas is een thermoplast en als zodanig is dieptrekken een gebruikelijke methode om dit kunststof in elke vorm te brengen die na afkoeling achterblijft. Temperaturen tussen 150°C en 190°C zijn vereist voor thermovormen, waarbij de verwarmingstijd, naast de specifieke temperatuur, ook afhankelijk is van de dikte van de acrylplaat. Acrylglas buigen of vouwen is ook mogelijk door de palten te verwarmen. Zonder voldoende verwarming mag acrylglas niet worden vervormd of gebogen. Vanwege de brosheid van de PMMA kunnen de platen breken. Als u onze acrylglasplaten in diep oranje wilt dieptrekken, moet de beschermende folie aan beide zijden vooraf worden verwijderd, omdat deze niet diep kan worden getrokken.

Acrylglas laat zicht in tegenstelling tot polyethyleen zeer goed verlijmen en kan het bijvoorbeeld uitstekend worden verlijmd acrylglas-lijm PMMAprofi van ons eigen merk S-Polybond. Onze lasersnedes gemaakt van oranje acrylglas zijn geen uitzondering, maar alleen omdat we alleen gegoten acrylglas gebruiken, dat, in tegenstelling tot geëxtrudeerde acrylglasplaten, geen interne spanningen heeft. Spanningsscheuren aan de laserranden, die vaak voorkomen bij laserdelen van geëxtrudeerd materiaal in contact met oplosmiddelen, zijn niet te vrezen met onze gegoten platen in lasersnede.

 • Oranje acrylglas laat zich probleemloos door frezen, zagen of boren bewerken
 • Oranje acrylglas kan met geschikt lijmen worden gelijmd
 • Oranje Acrylglas is bij temperaturen tussen 150°C en 190°C thermisch vervormbaar
 • Oranje Acrylglas kan geschroefd worden b.v. met wandhouder uit edelstaal

ATTENTIE: Gelaserd acrylglas in oranje mag niet worden gereinigd met alcohol, om spanningsscheuren te vermeiden.

Gravuren en snedes volgens tekening op aanvraag

Dankzij moderne CO2-lasersystemen kunnen we bijna alle vormen laseren die u nodig hebt. Zo kunnen lasersnijden op basis van uw sjabloon als een vectortekening, individuele letters en cijfers, tot volledige belettering in elk lettertype of zelfs individuele bedrijfslogo's worden geïmplementeerd. Bovendien is de etikettering van de oranje PMMA platen met lasergravure een van onze technische opties.

  Meerdere mogelijkheden van onze CO2-lasersysteem op aanvraag:

 1. Acrylglas in oranje als individuele letters, complete letters of logo's in een lasersnede
 2. Nauwkeurige lasersneden precies volgens uw specificaties volgens vectortekening in individuele vorm
 3. Individuele gaten, hele geperforeerde platen of uitsparingen van onze oranje acrylglasplaten
 4. Lasergravure als opschrift op de achterkant (omgekeerd) of op voorkant
 5. Lasersneden van prototype tot serieproductie in grote aantallen gemaakt van acrylglas in oranje
 6. en veel meer

Heeft u vragen over onze laserservice? Bel ons of stuur ons een e-mail met uw wensen. Ons vriendelijke adviesteam helpt u graag verder.

Plexiglas® is een geregistreerd merknaam van de Röhm GmbH.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer51080L
Dikte3mm
Standaardlengte1520
Standaardbreedte1010
LevertijdVerzendklaar in ongeveer 1 week na ontvangst van uw order
KunststofAcrylglas
MateriaalPMMA
UV-bestendigheidUV-bestendig
KleurOranje
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.