Acrylglas blauw gelaserd

Configureer uw individuele laserdelen van acrylglas in blauw goedkoop online en profiteer van de flexibele, veelzijdige configuratie-opties. Beschikbaar in 3 mm dikte tot 1500 mm lengte en 980 mm breedte. De platen zijn donkerblauw transparant en hebben een verminderde lichtdoorlatendheid van ongeveer 8% vanwege de kleuring.

Het artikel is in voorraad

Verzendklaar in ongeveer 1 week na ontvangst van uw order

 • Formulieren

+ Basisvorm Kies een van de beschikbare basisvormen.
Alle benodigde invoervelden worden geladen op basis van uw selectie.

 • Rechteck als Laserform
 • Abgerundetes Rechteck als Laserform
 • Kreis als Laserform
 • Kreisring als Laserform
 • Ellipse als Laserform
 • Halbkreis als Laserform
 • Viertelkreis als Laserform
 • Octagon als Laserform
 • Trapez als Laserform
 • Dreieck als Laserform
 • Rechtwinkliges Dreieck als Laserform
 • Route als Laserform
 • Stern als Laserform
 • Polygon als Laserform
Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo

+ Gatenboringen Wählen Sie Größe, Abstand und Positionen für optionale Lochbohrungen aus.
Je nach gewählter Grundform stehen Ihnen unterschiedliche Varianten zur Verfügung.

 • Er worden geen boringen uitgevoerd
 • Gatenboringen gecentreed op laserdeel
 • Gatenboringen gecentreerd aan elke kant
 • Gatenboringen in elke hoek
 • Gatenboringen boven en onder
 • Gatenboringen links en rechts
 • Lochbohrungen an jeder Seite

Zonder boringen

Er worden geen gaten op het laserdeel geapliceerd

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Acrylglas blauw in lasersnede online configureren

U kunt onze acrylglasplaten in het blauw tot een afmeting van 1500mm x 980mm gemakkelijk online kopen in individueel lasersnede tegen zeer redelijke prijzen. De transparante platen met een intense, donkerblauwe kleur zijn doorschijnend, maar vanwege de sterke pigmentatie hebben ze een zeer sterk verminderde doorschijnendheid van slechts 8%. Onze blauwe acrylglasplaten in lasersneden zijn uitsluitend gegoten acrylglas van extreem hoge kwaliteit. Dit is veel beter geschikt voor lasersnijden en wordt gekenmerkt door een perfecte snijkant, die qua vlakheid en glans bijna het hoogwaardige, glanzende oppervlak van de platen bereikt.

De platen van acrylglas zijn volledig gekleurd in de kleur blauw. Dit heeft het voordeel dat zowel de oppervlakken als de snijranden dezelfde sterke, blauwe kleur hebben. Bovendien zijn de platen uit massief acrylglas gemaakt van massief kernmateriaal en geen holle- of dubbelzijdige-platen.

OPMERKING: Onze doorzichtige acrylglasplaten in donkerblauw hebben aan beide zijden een makkelijk te verwijderen beschermende folie. Die kan men echter niet dieptrekken en dient alleen ter oppervlaktebescherming.

Eigenschappen van doorzichtig acrylglas in donkerblauw

Acrylglas is een veelgebruikt kunststof dat in zijn oorspronkelijke vorm transparant is en door toevoeging van pigmenten in vrijwel elke kleur kan worden gekleurd. Acrylglas of polymethylmethacrylaat (kortweg PMMA) wordt door een grote verscheidenheid aan fabrikanten in een grote verscheidenheid aan kleuren en uitvoeringen aangeboden. Velen van hen hebben ook hun eigen namen voor dit kunststof. De meest voorkomende is de merknaam Plexiglas®, die zeer vaak wordt gebruikt in de gemeenschappelijke taal voor acrylglas. Het heeft een zeer goede UV- en weersbestendigheid en is een van de weerbestendige kunststoffen, wat betekent dat het gemakkelijk buitenshuis kan worden gebruikt zonder angst voor de mooie, rijke blauwe kleurvervaging. Met een temperatuurbereik van -40°C tot +80°C is acrylglas vorstbestendig en bestand tegen hoge zomertemperaturen.

PMMA is een bros materiaal met een zeer hoge oppervlaktehardheid. Het voordeel hiervan is dat het oppervlak niet zo snel krast, maar acrylglas is ook om dezelfde reden minder slagvast en kan daarom gemakkelijker breken dan minder harde, brosse kunststoffen. De slagvastheid is nog steeds 8 tot 10 keer hoger dan conventioneel glas in een vergelijkbaar formaat.

Onze acrylglasplaten in blauw, worden, zoals de meeste gekleurde acrylplaten voornamelijk gebruikt voor optische doeleinden in de reclame-industrie. Bijvoorbeeld voor gevelbekleding, voor grootschalige reclame in de vorm van individuele letters die kunnen worden verlicht door de doorschijnendheid, of voor productstands, flyerhouders of voor het implementeren van een bedrijfsontwerp voor bedrijven met bedrijfskleuren in diepblauw. Blauw acrylglas wordt ook gebruikt in de horeca voor effectieve verlichting of toonbankontwerp of voor de productie van decoratieve artikelen, kleurverbetering van interieurinrichting en meubels of designobjecten en nog veel meer.

 • Acrylglas in blauw is weerbestendig, UV- en onweerbestendig en voor het binnen en buitengebruik geschikt
 • Acrylglas in blauw bezit een harde oppervlakte en is daarom ongevoeliger tegen krassen
 • Acrylglas in blauw heeft een 8 tot 10 keer hogere slagvastheid in vergelijking tot conventioneel glas
 • Acrylglas in blauw is bij temperaturen van -40°C tot +80°C inzetbaar en zodanig vorstbestendig
 • Acrylglas in blauw heeft een sterk verminderede lichtdoorlatendheid van ongeveer 8% vanwege de donkere kleuring
 • Acrylglas in blauw heeft een gelijkmatige, consistente hoge pigmentatie in donker royaal blauw
 • Acrylglas in blauw is volgens DIN 4102 B2 en UL94 HB normaal brandbaar

Voordelen van doorzichtig acrylglas in blauw in lasersnede

Met onze laserdeel-configurator kunnen cirkels, ringen, ellipsen, sterren, driehoeken, vierkanten, polygonen en vele andere vormen worden gemaakt met slechts enkele muisklikken, die u verder kunt aanpassen aan uw behoeften. Gaten worden ook heel gemakkelijk gemaakt, zodat u de blauwe acrylglasplaten eenvoudig kunt schroeven zonder zelf te boren. Zowel het voorbeeld op ware grootte als de prijsberekening reageren in echttijd op uw invoer. U kunt niet alleen de effecten op de vorm van uw laserdeel controleren, maar u kunt ook uw individuele prijs op elk gewenst moment in de gaten houden, die automatisch volumekortingen aftrekt afhankelijk van het gewicht en de hoeveelheid van uw laserdelen en u dus altijd de best mogelijke prijs laat zien.

Zodra we uw bestelling hebben ontvangen, worden uw laserdelen omgezet in een speciaal bestandsformaat en volledig automatisch naar onze lasersystemen verzonden. Het enige dat onze medewerkers moeten doen, is de donkerblauwe acrylglasplaat op het laserbed plaatsen en beginnen met laseren. Dankzij de automatisering kunnen we niet alleen uw bestelling zeer snel verwerken, wat resulteert in korte levertijden, maar ook een zeer redelijke prijs voor onze lasersnijdingen mogelijk maken.

 • Acrylglas-laserdelen in de kleur blauw kunnen eenvoudig doormiddel van de online-configurator gemaakt worden
 • Lasersnijden zorgt voor lagere toleranties dan mogelijk is bij conventioneel zagen
 • Door de laser is de snijkant niet scherp en ruw gezaagd, maar gelijkmatig en glanzend
 • Met onze laserdeel-configurator zijn bijna alle vormen mogelijk in plaats van alleen rechthoekige sneden
 • Dankzij volledig geautomatiseerde processen zijn snelle levertijden en betaalbare prijzen gegarandeerd

OPMERKING: Onze donkerblauwe lasersneden van acrylglas zijn beperkt tot een maximale grootte van 1500mm x 980mm.

Nabewerking van de lasersneden uit acrylglas in blauw

Onze lasersneden worden met hoge precisie vervaardigd. Het zou niet nodig moeten zijn om de blauwe acrylglasplaten te snijden, maar het is nog steeds mogelijk met eenvoudig gereedschap, zoals die worden gebruikt bij de houtverwerking. Uitsparingen kunnen worden gemaakt door frezen of zagen. Het is het beste om een zaagblad met gemiddelde vertanding te gebruiken en een gemiddelde snelheid te kiezen voor snelheid en invoer. Dit voorkomt dat het zaagsel samengaat met de snijkant. Een scherpe metaalboor is geschikt voor het boren van gaten. Tijdens alle bewerkingsstappen moet ervoor worden gezorgd dat de acrylplaat geen bewegingsvrijheid heeft en op een stevige, vlakke ondergrond rust. Anders bestaat het risico van uitbraken of, in het slechtste geval, een breuk in de plaat, waardoor deze onbruikbaar wordt.

TIP: Op verzoek vervaardigen wij ook laserdelen volgens uw tekening van de donkerblauwe acrylglasplaten met hoge precisie tegen goedkope prijzen.

Voor meer flexibiliteit in het ontwerp wordt acrylglas vaak gebogen, gevouwen of in een vooraf gedefinieerde vorm gebracht met behulp van het dieptrekproces. Vanwege de brosheid van de PMMA vereist dit voorafgaande verwarming omdat de platen kunnen breken wanneer ze worden vervormd wanneer ze worden vervormd als ze koud zijn. Voor thermovormen moet de kunststofplaat voldoende lang worden verwarmd in een temperatuurbereik tussen 150°C en 190°C. De duur van de verwarming hangt af van de exacte temperatuur en de materiaaldikte. Zorg er bij het thermovormen voor dat de beschermende folie niet thermovormbaar is en daarom van de oppervlakken moet worden verwijderd.

Acrylglas heeft een speciale affiniteit voor lijmen op basis van oplosmiddelen en kan daarom gemakkelijk ermee worden verlijmd. Bij laserdelen moet echter een fundamenteel onderscheid worden gemaakt, omdat niet alle acrylglasplaten bij lasersnijden even geschikt zijn voor lijmen met lijmen op basis van oplosmiddelen. In het geval van geëxtrudeerd acrylglas laat lasersnijden spanningen vrij die in de plaat ontstaan als gevolg van het extrusieproces. Dit kan leiden tot spanningsscheuren bij contact met oplosmiddelen. Onze acrylglasplaten in lasersnijden zijn echter gegoten materiaal dat geen interne spanningen heeft. Dit betekent dat er geen angst is voor spanningsscheuren. Voor het verlijmen van onze laserdelen van blauw acrylglas adviseren wij onze kleurloze acrylglas-lijm PMMAprofi van ons eigen merk S-Polybond, die permanente en veilige verlijming mogelijk maakt met behulp van het koud lasproces.

 • Blauw acrylglas laat zich zonder enkel probleem bewerken doormiddel van zagen, frezen of boren
 • Blauw acrylglas laat zich erg goed met geschikte kleefstoffen verlijmen
 • Blauw acrylglas is bij temperaturen tussen 150°C en 190°C dieptrekbaar
 • Blauw acrylglas kan geschroefd worden b.v een wandhouder van edelstaal

ATTENTIE: Gelaserd acrylglas in donker koningsblauw mag niet met alcohol worden gereinigd om spanningsscheuren te voorkomen.

Letters, Logos en gravuren op aanvraag

Met onze lasersnijdingen zijn we niet beperkt tot laserdelen van de laserdeel-configurator, maar kunnen we ook bijna elke vorm laserlassen vanuit onze donkerblauwe acrylglasplaten. Van laserdelen precies volgens uw ontwerptekening, tot letters, cijfers en letters in elke typografie, tot lasergravures voor effectief verlichte bedrijfsborden of decoratieve objecten, met onze lasersystemen blijft bijna geen wens onvervuld.

  Meerdere mogelijkheden van ons CO2-lasersysteem op aanvraag:

 1. Acrylglas in blauw als letters, cijfers, complete belettering of logo’s in lasersnede
 2. Lasersneden van donkerblauw acrylglas precies volgens uw verbeelding met de hoogste precisie
 3. Enkele gaten, geperforeerde platen of uitsparingen in elke vorm gemaakt van blauw acrylglas
 4. Lasergegraveerde belettering op de achterkant (spiegelend geïnverteerd) of op de voorkant
 5. Laserdelen van prototype tot serieproductie met hoge dimensionale nauwkeurigheid gemaakt van acrylglas in blauw
 6. und vieles mehr

Heeft u specifieke ideeën over lasersnijden en bereikt onze configurator zijn grenzen? Bel ons of stuur ons een e-mail met uw wensen. We zullen ons best doen om al uw wensen te implementeren.

Plexiglas® is geregistreerd onder de merknaam van de Röhm GmbH.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer51073L
Dikte3mm
Standaardlengte1520
Standaardbreedte1010
LevertijdVerzendklaar in ongeveer 1 week na ontvangst van uw order
KunststofAcrylglas
MateriaalPMMA
UV-bestendigheidUV-bestendig
KleurBlauw
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.